2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

tam cevap yazıcam benim paşam bastı yaygarayı , hemen kaçtım o yüzden ..
çokkkkkkkkk geçmiş olsun canım , ya o kadın hayatında hiç mi bebek yıkamamış , şaldırşuldur su mu dökülür bebeğin kafasından :mymeka:
biz de bugün yıkıycaz ve 2. yıkanışı olacak göbeği düşeli beri . bundan sonra hergün yıkarız artık , KV gitti ya kaydirigubbakcemile2

hurişcim eğer bacaklarını karnına çekiyorsa ya da karnını sıvazlayınca susuyorsa karnı ağrıyordur miniğin gaz sancısıdır büyük ihtimalle canım :sinifsinif:

kayınvaldene gelince ne beceriksiz kadınmış o yaaa
biz kızımı bir kere annemle yıkadık sonra eşimle yıkıyoruz o su döküyor ben hem tutuyorum hem yıkıyorum.
canım önce rosemin de dediği gibi bebişin vücudunu iyice yıka annesi
başını sona bırak
başını şampuanlayıp yıkadıktan sonra bebeği ters tut elini bebeğin kafasının üstüne koy eşin azcık suyu yavaşça senin elinin üstüne döksün sende su dökülür dökülmez yüzünü sıvazla ki ağzına burnuna kaçmasın su bu işlemi başı durulanıncaya kadar devam ettir en son tekrar vücuduna suyu dök ve hemen havluya sar canım.Hiç korkma sen o beceriksiz kadından daha iyi yıkarsın kesinŞeniz

arada gel tatlımm kokla kızını ısırcam şimdikkcokacimcoook

tamam canımcımmmmmmopuyorumnanaktan

tamma dilaracağım bakacağım başaramazsam sen yaparsın benim için dimi
ee ben nar suyunu nerden bulacağım şimdi

amatist canım nar bulman şu an zor kibele sanırım hazır nar suyu vermişti %100 doğal olanlardan ama sen yinede kibeleye bir sor istersen tatlım

teşekkür ederiz rosem teyzemiz:kedi:

kıslar yaaaa oğluşum aplikatörsüz de emer bir gün diii mibenneyaptımki
siz de emzirirken çok terliyor musunuz ???

deniyorum canımın içi denemez miyim mafoldumben
ama yüzünümafoldumben buruşturuyo kerata , kafasını sağa sola çeviriyo , almak istemiyo ((
ben de bakiiim o videoya , zira cıbıcbı yapçasss biss de bugünnnnn delikafadulden

inşallah demetin verdiği videoları izliyorum bend eşu an ....becermek zsorundayız çünkü kızızmı 1 gün yıkamayınca üzzülüyorum yoğurt gibi kokuyo...:sinifsinif:

ay çok geçmiş olsun.sinir oldum valla ne biçim insanlar ya hiç mi çocuk yıkamadı sanki kendi oğlunu kim yıkamış kötükedihüso
söyledim senin çocuklarını kim yıkadı dedim.benim çocuğum 18 yaşında unuttum diyo gülerek....bişey olmaz sürekli kaka yapıyor zaten hemen atar vücudundan diyo...
yıka yıka hergün benim ev akşama kadar güneş pişiyo çocuk...
bizde artık eşimle yıkıycaz bakalım videoyu izleyelim şimdi geldi yanıma beraber izleyip bakıcaz çaresine ....

teşekkür ederim demetim saol canım ya ....kaydirigubbakcemile5

güzel anişlerim nasılsınızzzz umarım iyidir herkesssssssssss starım dogurmadım bekliyoruz 4 gözle annem kayınvalden görümcen herkes yanımda çok şükür kuzum nezman isterse ozman gelsin ama 4 günü kaldı oy oy oy oy

stoş yetişemedim yahu internet yok daha bende salıya kadar bişi olmazsa kuzum kendi gelmezse bilmem ne olur ogün yatırır heralde doktor kızlar sunui sancıdan korkuyorum yaaaaaaa hemen sezoşmu istesemmmmmmmmmmmmm

tosban çok tatlı güzelimmmmmmmmmmmmmmmmmm allah şansını açık etsin zorlayıcı bi süreçti senin için ama şükür mükafatı ne güzel demiiiiiiiiiiiiiiiiiiii saglıcakla büyüt b,ide benim için kokla

selam kızlar akşam üzeri tlf geldi kaynımla elitim bebeği görmeye gelcekler şuan onları bekliyorum bende dedimki bugün kızı yıkamadım onlar gelmeden bi başından su dökelim vücudunu sabunlayalım gecede rahat uyur diye herşey hazır suyu küveti ortada tam soydum en son bezini çıkartıyodumki benim kızzz bacaklarını kaldırır kaldırmaz yüzüme ve bütün evin ortasına kadar fışkırttı hem çiş hem kaka lmaz:delikafaduldendelikafaduldenhem kendimi hem evi temizlemekten canım çıktı-tatlicadiarzu- tamda misafir gelcek halıyı bi kat sildim mecbur o halde leke leke kalcaktı terlikle dolaşsınlar artık kaydirigubbakcemile3nerde ye gelirler misafirim hadi ben kaçtım öptüm hepinizi

sağolasın demetcim evet naz kızım büyüyor teyzesi kabızlık dışında çok şükür problemimiz yok bugün sabah 4 ten beri ıkınıyor yavrum bi,rde tabi gece uykusuzluğu ne yapalım herşeye razıyız artık ayyy yerim ben öykü zehrayı kırkbir kere maşallah

star dust evet maşallah kızımmı bu kadar beklemiyordum emmediği için gerçi maşallah mamayı iştahla yiyordu nazar etmiyeyim yinede sizdemi bizim gibi küçük doğdunuz yoka ben takip edemedim çünki

Huricim, o ilk bir hafta kadar gelen sari renkli sivinin adi colostrum'dur. bebek icin en besleyici suttur. konsantre sut diyorlar ona. bebek icin antibiyotikler vs vs ne varsa icerri. normal gelen sutten kat kat daha besleyicidir. benim de 5 gun kadar kolostrum geldi. ister normal ister sezeryan kolostrum herkeste dogumdan sonra gelir.

sana olan seye ise sutun inmesi diyorlar. yani ilk daha sut memelre inerken bazi annelerde - bunyeye gore- sut birde iner ve cok agri, agirlik yapar. memeler tas gibi olur. sut asiri gelir ve surekli sagmak zorunda kalirsin. hatta kimisinda ates vs yapar. bende olmadi. kolostrumdan sute gecis donemi kolay oldu ama arkadasim aynen senin gibi oldu ama bildigimiz icin panik yapmadik zaten hemsire kendisi. bende olur mu diye bekledik olmadi.

sutun geldigini ise soyle anlariz. o sarimsi sivi yerini sulu sute birakir. siktiginda artik bildigimiz sutun su ile karisilmis hali beyaz renkli bir sivi cikar. artik sutun gelmistir. sende de sut inemesi biraz belirtili olmus.

bir de kolostrum ve normal sut arasindaki farki suradan anlarsin. kolostrum icen bebegin kakasi koyu renk - koyu yesil- kahve haki gibi bir renk- olur. normal sute gecince o renk yavas yavas hardal sarisi rengi tanecikli bir yapiya doner. zaten anne sutu alan cocukta bebegin dogru beslendiginin en buyuk kaniti hardal renkli kakadir. baska renk ise ya doymuyordur- yesil ise mesela.

umarim aciklayabilmisimdir.

goguslerindeki sislikler azalsin diye sicak su ile masaj yap. cok onemli masaj cunku daha sonra o sutler icerde pihtilasip kucuk sut kitlelerine sebep olabiliyor. kitle olursa da cozum ayni. sicak su tutup masaj yapmak o bolgeye.

bir de bol bol sag sutunu. bosaltmazsan cok agri yapar.

canim bu yazdiklarim hepsi bilimsel seyler. emzirme dersi vermislerdi bize 2 saat. orada emzirme danismani anlatmisti.

umarim goguslerin bir an once normale doner cunku tahmin ediyorum cok aciyordur.

canim karbonatli su cok iyi bir yontem cidden. ben yaptim. agzina elimi sokamadim ama gogsume karbonati surdum agzina verdim. gecti. yani eskiler biliyor bu isi.

kızlar sız bıberon verıyormusunuz ben vermıyorum alısmasın dıye. bır de hıc kısa kollu falan gıydırmıyorum. hep ustu ortuk yatırıyorum. 20 gunluk daha. bazen yanıyprmudur dıye dusunuyorum.

canim nasil alistirirsan oyle gidermis. ben corap giydirmiyorum. alttan citcitli kisa kollu tulum giyiyor sadece.

uyurken ince penye bir battaniye ortuyorum sadece.

dun biz de gezmeye ciktik. 6 gunluktu. oyle guzel uyudu ki arabasinda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…