2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

aynen allahtan o konuda çok şanslıyım ...hiç kimse işime karışmıyor..ama karışmadıkları gibide sorduğumda akılda vermiyorlar o da çok sinir bozucu...

alın bakalım iipek ve ben arada ki fark

temmuzun o güzel sıcağında doğum yapan annelere bir sorum olacak benim cevaplarsanız çok çok mutlu olacağım?

anneler şimdi bende İnşallah olursa temmuz annesi olmayı çok çok arzu ediyorum.fakat kafamda çok soru işaretleri var.bunuda ancak sizin topiğinizde dindirebilirim,kendime cevap bulabilirim diye düşünüyorum.merak ettiğim şeylerse şunlar...

bana bazı arkadaşlar yazın sıcağında hamile olmak çok zor oluyor.kışın doğum yapmak daha avantajlı,hem bebek yaza kadar büyümüş,ele avuca gelmiş oluyor diyorlar.tamam belki haklılar ama ben kışın o soğugunda doğum yapmayı pek avantaj göremiyorum.bide merak ettiğim diğer şey ise yazın bebekleriniz doğdu.peki kışa kadar en az ya 2 aylık oldular ya 3 4 peki kışın sizin için bunun zorluğu daha çok mu?olacak.Çünkü bebek tam sevilme gezme zamanına gelince eve hapsolacağız.ama kışın d.yapanlar yaza kadar bebekleri ancak toparlandığı için daha mı? şanslı oluyorlar merak ediyorum.son sorumda bebklerinizi doğduğu zaman yazın yani yatak odanızda yanınızdamı? yatırdınız özellikle oda takımı alanlar yoksa kışa kadar kendi odasındada yatsa sorun oluyormu? beni aydınlatırsanız çok sevinirim...şimdiden hepinize bebeklerinizle kolaylıklar diliyorum...sağlıkla büyüsünler İNŞALLAH....:ecrin_bebek:

canım merhaba oncelikle Allah gonlune gore versin..

ben daha onceki gebeliğimde yaNİ bos gebeliğimde ocak annesi olacaktım n guzel kova olcak bebegim die seviniodum ve b cok avantajı var diodum yazın bebegi gezdiririm diodum yaza kadar 6 7 aylık oluyolar die seviniodum ama dezavantajı su kısın sogugunda bebegi koruyabilirsin belki ama annenin lohusalık donemnde kendini koruması daha zor..yazın o donemi daqha rahat geciriosun ..dısarı cıkıp gezebiliosun her yer ışıl ışıl ..ayrıca bebek alışverişine her cıktıgında hava musait oluyor..ha b de temmuz annesi olursan bebişin buyuk ihtmal yengec oluyo..no comment..:=)

maşallah kızın senin kopyan ya bu kadar mı benzerlik olur bencede arada fark yok

canım benim allah öncelikle hakkında hayırlısını versin...gönlün ne zaman anne olmak isterse o zaman nasip etsin...sağlığı yerinde bir evlat nasip etsin...

bana sorarsan ben ikinci çocuğumu kışın doğurmak isterim...
sana iyi ve kötü yönlerini şöyle söyleyeyim...

YAZIN DOĞURURUSAN
dışarı fazla çıkamıyorsun o güzelim havada
çocuğu giyindirsen mi soyundursan mı bilemiyorsun birisi diyo bu çocuk pişmiş öte ki diyo bu çocuk buz gibi
isilik oluyor bi kere sıcaktan
hamilelik döneminde eğer çok kilo aldıysan ve benim gibi evin yüksekteyse evden çıkamıyorsun sıcaktan ama evdede duramıyorsun sıcaktan
sıcakta hamilelik gerçekten çok zor..
biz burda sıcaktan sohbet edemiyorduk...
ve benim kızım kışın ek gıdaya başlayacak ama güzelim yaz sebze meyvalarını geç tadacak

KIŞIN DOĞURURSAN
dışarı çıkmasanda olur hava zaten soğuk canında istemeyecek ...
çıksan bile kapalı alışveriş merkezlerine gideceksin oralarda zaten emzirme odaları mevcut
kışın az giyindi çok giyindi derdi yok giydir giydirebildiğin kadar yak soba kalorifer
sende evde olduğun için kendin iyileşmen de daha kolay olacak ..
ne kadar sıcak o kadar mikrop soğukta daha çabuk iyileşir yaraların...
hergün yıkamak yıkanmak zorunda değilsin.
bahar yaz dönemi tazecik hormonsuz ve süper sebze ve meyvaları yiyebileceksiniz
ve bizim gibi bir dönem denize girememezlik durumun olmayacak ben ayağımı sokamadım bu sene...
en önemlisi bebejk evde düzene oturacak ....
benim kız öğlen ve akşam üstü uyuyor gece uykusuna 9 da yatıyor ve kendi kendne uyuyor ama yazın bu saateler ya dışarda oluyorsun ya biri geliyor falan ...
evde olmak çocuğuda sakin ve düzenli yapar ..
tabi bunlar benim fikirlerim....

yatak konusu ben kızızma ayrı oda yaptım ama 4 ay bitip ek besine yani en azından prinç maması falan başlayana kadar yanımda odada sepette yatıyor ...asla koynuma almıyorum 4 ay bitince odasında yatıracağım ..
.

slm. bence yazın doğum yapmak bir avantajdı. çünkü bebeklerimizi hasta ederiz korkusu yaşamadık. sıcaklarda rahat rahat biz onlara onlar da ortama alıştılar. ben hep yatak odamıza beşiğini koydum ve orada uyudu. sanırım bir çok arkadaş da öyle yapmıştır. çünkü çok küçükler ve her hareketlerini takip etmek istiyoruz. sağa sola dönmeye de başladılar yavaş yavaş, daha da tehlikeli bir durum. 8-9 aylık olana kadar aynı odada yatırmayı düşünüyorum. ama kendi yatağımızda yatırmadım. sadece sabahları eşim işe gittikten sonra bir saatliğine alıyorum yanıma. ondan sonra da zaten uyanıyor.

Ayy biraz geç oldu ama iyiyiz canım :) kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3.
Oğluşumda iyi hergün külüstür otobüslerde gidip geliyoruz oda uyuyo bayılıyooo yerimseniben. Bugün biz gidicez almaya hem oturucaz annemde havada yağdı biraz önce inşallah dönüşte yağmazz

Amanınnn hiç fark yok anacım İpek aynı sen,hık demiş yani yerimseniben

Huri'ye katılıyorum canım aynılarını yazmayayım sadece hergün yıkama konusunda rahattım yazın.
He bide bizim ev 2+1 yani oda yapamadık oğluşuma şimdi yanımızda sepette yatıyor sanırım 10 aylık olana kadar yatıcak,yaza doğru taşınırız belki o zaman 3+1 istiyorum bakalım

sağol canım o güzel yorumun için kiminiz zor da demişsiniz ama yazın doğum yapmak bence yinede güzel..peki lohusalık bittikten sonra şayet ramazana denk gelmezse oruç tutabiliyormusunuz? emzirmeden dolayı zor oluyor sanırım..bu sene ramazan gerçi 11 ağustosta ama...:uhm:

rica ederim..emziriosan dr lar tutmamanı onerir..bencede tutulmamalı ama kişisel tercih meselesi yinede..sonrasında kaza oruclarını tutabilirsin tabiki mahsuru yok..onemli olan emzirme doneminde olup olmaman..

slm şekerler nasılsınız bakalım
benim kociş geşecek bugün ona yemekler yaptım

tabiki tek sorun sıcak..yani tek mesele havanın sıcak olması ....
oruç konusuna gelince ben kaza ettim çünkü zaten hormonlu yiyecekler yiyiyoruz mecbur olunca bize oruç tutarsan sütümüz kaçar ve bebeğimizi besleyemeyiz....ben emzirdiğim için tutmadım...

tatlım sana benzio sevinebilirsin:=) sadece kasları azcık daha yukarı dogru ipektoşun..
delikafadulden:lepi:buyrunnnnnnnnn mersüüüü

bencede şimdilik sana benziyor ama büyüdükçe inan bana on kere değişiyorlar ...
tabiki ama 2 yaşından sonra artık belli ediyor kendini...çevrende yiyen kuzen kimin varsa fotosu bak 2 yaşında resmi varsa kendini belli ediyor yani.....bize daha var yinede sorayım dedim kız...bana benziyor kızım ..altınım zümrütüm yakutum yavruuumm ay gideyim e
ccük mıncıklıyımmmmm cokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…