- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #1.241
hüzünn bende seni yazlığa gitti sandım 3 gün girmeyincee:)
gazı olabilir çareler denedin mi ..yani sadece sallayıp emzirip pışpışlıyormusun..benim kız gazlanmaya başladı sabah acı elma yağı sürdüm ayak altına rajhatladı uyudu bi dha ki uyanmasınada zinco damla verdim şu an yine uyuyor...rahatlatmak için neler yapıyorsun ....banyo yaptır...?[/B]
gaz sancisi cektiginde sab die bir damla verdiler onu kullaniyorum ama ve aklimiza gelen tum rahatlatma yontemlerini denedik ama benim oglan huysuz herseye agliyor gazi olsa da olmasa da gecen hastaneye goturduk aglamasinda gaz ile ilgili sorunu yok demislerdi bakalim mevlam neyler neylerse guzel eyler diyelim ..
gazı olabilir çareler denedin mi ..yani sadece sallayıp emzirip pışpışlıyormusun..benim kız gazlanmaya başladı sabah acı elma yağı sürdüm ayak altına rajhatladı uyudu bi dha ki uyanmasınada zinco damla verdim şu an yine uyuyor...rahatlatmak için neler yapıyorsun ....banyo yaptır...?[/B]
gaz sancisi cektiginde sab die bir damla verdiler onu kullaniyorum ama ve aklimiza gelen tum rahatlatma yontemlerini denedik ama benim oglan huysuz herseye agliyor gazi olsa da olmasa da gecen hastaneye goturduk aglamasinda gaz ile ilgili sorunu yok demislerdi bakalim mevlam neyler neylerse guzel eyler diyelim ..
Canım Sab ilacını bizde kullanıyoruz ama o ilacı düzenli saati saatine kullanman lazım yoksa fayda etmez yani sadece gazı olduğunda vermiceksin sabah öğle akşam düzenli verceksin ben 8 saatte bir veriyorum
Birde bebek reflüsü diye bişey var benim oğlumda fışkırır şekilde bi kaç kez kustu heryer battı felan korktum tabi doktoruna sordum bebek reflüsü dedi çözümü emriziyorum gazını çıkartıyorum ve 10-15 dk o şekilde omzumda tutuyorum ondan sonra yatırıyorum o zaman kusmuyo sadece varsa fazlalığını çıkartıyor sizlerde bu şekilde yapın bebeklerin bir çoğunda bu reflü gözüküyor yemek borusu kapakçığı tam gelişmediği için tam kapanmıyormuş oda süt mideye gitmeden bu şekilde dışarı çıkıyormuş a.s
hoş geldin canım ahh ahh kaynanalar çok bilirler kendi kızları olsa bir tek kelime etmezler sen elsin ya nasılsa bişey deyemezsin hesabı habire söylenir dururlarr takma tatlım inşallah baçında fazla kalıcı değildirr:umursamaz:
kikoşummmmmmmmmm naber canım Şeniz
özlemişim kıssss senle muhabbetiiiii :1hug:
diloşum bütün geçmişi okudum ama eşinden bi haber yok galiba ayyy inşallah bulmuştur diye ümit ediyorum
huricim yok böle bi foto yaaa maşallah (sayfa 104 te)
ayrıca hepinizin bebişlerinede maşallah artık hepsi tosunlaşmış ele avuca gelmişler
ebush cum bizimde boynumuzda isilik oluyo ben yıkaduktan sonra hafif bebe yağı sürüyorum sonra bepanten sürüyorum baya işe yarıyo canım bi dene istersen
melek sormuştu galiba doktorunuz çağırmıyomu kontrole diye beni 15 günde bir çağırdı
starcığım bizimkiler prematüre doğdularya kansızlık varmış baştan itibaren veriyoruz şimdi 6 damlaya çıktı oda kabızlık yapıyor birde veremiyorum doğru dürüst çünkü geri fışkırtıyorlar ne olacak bilmiyorum
senin oğluşunun sarılık durumu ne oldu atlatmıştır umarım
benim kızızm gazlı bi bebek olcak galiba zinco veriyorum sakinleşiyor dinginleşiyor şu an yatak odasında sesiz sakin gözü açık yatıyor....akşama doğru ayak altına acı elma yağı sürerim akşamda bi banyo 3 damla rezeneartık kızızm bayılır heralde
kızım akşam ve bu sabah ağız dolusu kustu.resmen hortum gibi fışkırttı.akşam yatak örtüsünü bu sabah beşiğini ve halıyı bi güzel halletti.
daha öncede 2 kez olmuştu ama aralıklı.acaba önemli bişi mi?
başına böle bişi gelen varmı?endişeleniyorum bennnn sinifsinif:
SLM KIZLAR
ozledim sizi coook,
nasilsiniz, bebisler nasil?
biturlu vakit bulupta giremedim, benim pasa cok yoruyo annesini,
cok uykusuzum, ruh gibi dolaniyorum ortalikta, ama yinede herseye deger,
burasi cok sicak ve oglum cok terliyo hertarafi isilik oldu, hergun yikiyorum ama biturlu gecmiyo,
emzirince uyusun diye gazını çıkarmıyorum bazen uyanıyo dikilince ayağa kızım.ondan olmuş olabilir.
uyanmasını göze alıp gazını çıkarmam daha iyi olacak mafoldumben
FAYDALI BİLGİLER:
*Gaz sancısı için aktardan adaçayı yağı (acı elma yağı) alın. Bebişin ayak tabanına bir damla sürüp çorabını giydirin. Çok güzel gaz çıkartıyor.
*Bebekler bazen anlayamadığımız nedenlerden dolayı huzursuz oluyor ve ne yaparsanız yapın sakinleşemiyor. Böyle bir durumda komik gelecek ama elektrik süpürgesi ya da fön makinesi çalıştırın. Bu sesler bebekleri sakinleştiriyormuş (ben denemedim, deneyenlerden duydum. Ayrıca bu yöntem ilk 3 ay için geçerli)
* Bebeği yıkadıktan sonra mutlaka emzirin çünkü susamış olacaktır.
selam kızlar
selam kızlar..b sure giremedim topiğe..umarım hepiniz iyisinizdir..
bizde artık evimizdeyiz b yandan yerleşmeye calıstım b yandan bebisime bakmeye..istanbul berbt sıcak...kızımı b tek badi ile tutuyoum..ama kızım sıcagı sevmis olacakki gaz sorunumuz neredeyse bitti sukur..o ilaçları azalttım.2 kez zinco veriorum..pazarteside asıdaydık..tekrar topuk aldılar ve hepatit asısı oldu..ciyak ciyak agladı melegim..ne kadar zor gelio bana kızcemin agiz laması anlatamamkilomuz 4300 olmus ...ayda 1 kilo gayet ii dedi dr ama bakalım inş dahada toparlarız ..keci sutu mamasını ise 100 veya 90 cc veriorum gunde..normalde 540 cc verilio ama benide emio melegim ..zaten sutum yokken ac kalmasın die almıstım ama o da fayda etti sanırım..
sizler ve kuzucuklarınız nasıl?
slm hepinize
komik gelecek ama malesef bende bayadır girememiştim:gitme:
inşallah tüm bebişler ve annelerimiz iyidirler
bizim ufak tefek sorunlarımız var burnumuz tıkalı ablasından bulaşmış
bizde 20lik mevlüdümüzü yaptık çok güzel geçti
ertesi güne herkes gitti tabi yalnız kaldım ama buseferde kaynanam geldi
benimle inatlaşmasa iyi geçinecezde ne dersem inadına zıttını söylüyo
bazen aman boşverrrr diyorum ama bazen sinir oluyorum
bide habire aç buçocuk aç deyip duruyo yaaa 15 dk boş bırakmıyo beni emdirde emdir
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadelikafadulden
bende insanım canım en son kızdım valla
anne öle deyip deyip durma pisikolojim bozuluyo çocuk emiyo sütüm iyi doyuyoda kilo alımıda iyi onun yaptığı sadece alışkanlık aç aç deyip durma dedim
gülüyo
Canım Sab ilacını bizde kullanıyoruz ama o ilacı düzenli saati saatine kullanman lazım yoksa fayda etmez yani sadece gazı olduğunda vermiceksin sabah öğle akşam düzenli verceksin ben 8 saatte bir veriyorum
Birde bebek reflüsü diye bişey var benim oğlumda fışkırır şekilde bi kaç kez kustu heryer battı felan korktum tabi doktoruna sordum bebek reflüsü dedi çözümü emriziyorum gazını çıkartıyorum ve 10-15 dk o şekilde omzumda tutuyorum ondan sonra yatırıyorum o zaman kusmuyo sadece varsa fazlalığını çıkartıyor sizlerde bu şekilde yapın bebeklerin bir çoğunda bu reflü gözüküyor yemek borusu kapakçığı tam gelişmediği için tam kapanmıyormuş oda süt mideye gitmeden bu şekilde dışarı çıkıyormuş a.s
geçmiş olsun gamzecim .. o ilaç gaz için mi ???
bizim dr.a " gaz için bi şey vermicek misiniz diye sorduğumda henüz erken " dedi
söylemeyi unuttum canım eşim işbaşı yaptı salı günü floryada biraz uzak ama idare ediyoruz şimdilik eski işyerinden aradılar dün işleri açılmış ofisi kuruyolarmış bi kaç gün içinde tekrar oraya başlayabilir eski dediysem kışın başında çıkarttılar ya ordan çağırıyolar yani büyük ihtimalle oraya gidecek yinee şükür allahımaa:Saruboceq:
ya bizede metsil verdi günde 4 kere 4 damla diye ama bizim öle ahım şahım gaz sorunumuz yokki
adam ilaç yazmak içinmi yazdı acaba
yoksa hakkaten kullanmalımıyım
yada sadece gazı oluncamı kullanacam ki
ay doktorda girdiğimde uyuyodu bişede soramadım yarı uykulu yazdı geçti
nidaha devlete felan götürmem
ama doğum yaptığım hastanede hem çok uzak hemde doktoru gözüm tutmadıydı üffffff
kızızmı uyutuyorum birden bi çığlık koşturuyorum yanına uzanıyorum sancıdan kıpkırmızı oluyor bacaklarını karnına itiyorum öyle tutuyorum uykuya dalıyor...
eyvahlar olsun geceleri yapmasa bariiii....sabahtan beri tüm silahlarımı çıkardım uyguladım...gece yaparsa sallarım fitili....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?