2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

ayyy ne kadar sevindim anlatamam.inanin aklim sen ve burcudaydi, dun bizimki de yapti, sizlere de dua ettim, onlarin yavruslarini da rahatlar insallah diye.

ben 31 ekimde ogrenmistim.biraz saskinlik vardi, esimde sasirmisti.biz 2010 diye planlamistik ama ani bir kararla one almistik, iiki de almisiz, efecik olmazdi yoksaaa:))

kuzucum asureye bile 10 tane falan konuyor, naptin sen oyle:)
bu arada ben de deepfreezede asura vardi, onu sulandirdim, o da sut yapiyor, bugday, nohut, fasulye.

Allah hic ayirmasin yavrucaklarimizi bizlerden, hayirli evlat olsunlar canim.

okuyorum yazamıyorum

kibelecim anne rahatinin tadini cikar, varsin okursun da yazarsin da.
babana da gecmisler olsun bu arada.

nesquik kuucuk pek tatli olmus masallah.ben de cok pimpirikliyim, birkac doktor arastirmistim, ama ilk gittigimizi esim cok begendi.o a cok rahat bir adam, bir aylikken kanadaya bile goturebilirsiniz falan demiti.
cok evhamlanma, hepsi ayri bisiler soyluyor.

ayy burcucum cok mutlu oldum.bu arada o bagisiklik sistmini de kuvvetlendiriyormus, ben de kendim yiyorum gunde 1 tane.
annem de ona osuruk hurmasi der

amatist adacayi terine rezene miicsen??

kizlar ben kabak ve havucu sotle yedirmeyi buldum:

ikisini de kaynat, catalla ez, pure yap.yogurtla karistir, 2 cay kasigi zeytinyagi dok.bu arada soguyor, kaynattigim sudan 2 kasik dokup ilistiriyorum.boylece hem suyunu, yagini da icmis oluyor.yani ypgurt kabizlik yapar derler ya, onu da bir sekilde onlemis oldugumu dusunuyorum.guzelde yedi masallah oglusum.

ben bgn yokum, esimin dogumgunu, tiramisu, borek ve mercimek koftesi yapicam insallah.

bgnluk benden bu kadar, herkese ii haftasonlariiii..

Kızlar selam,
Geçmiş çok biriktiinden bakamıyorum. Son sayfaya göz gezdirdim. Aras'ın tata muhabbeti topikte dolaşmış. Stardust sen bu tatadan dahaaaa çokkk ..... Allah kolaylık versin. Dilara geçmiş olsun Eylül rahatsızmış galiba. Amatist sana da geçmiş olsun canım. SÜper bir reçete vereyim. GRıBE YAKALANACAĞINI ANLAYANLAR ıÇıN REÇETEEEEEE.
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
1 TATLI KAŞIĞI KEKıK

Bunları kaynamış 1 kupa suyun içine atıp demliyorsunuz. 10 dk bekletip içine 1 tane limon sıkıp sıcak sıcak içiyorsunuz. Burnu akmaya başlayanlar veya boğazı yananlar 2 saat sonra aynı işlemi yine yapıp 2. dozu da içiyor. Ne grip ne boğaz ağrısı ne burun akıntısı hiçbirşey kalmıyor. Hatta ıpeğin burnu tıkandığında, öksürüp hapşırdığında hemen yapıp içiyorum. Sütten ona da geçiyor galiba ki onun da her türlü hastalık belirtileri kayboluyor.

Dün bir iş görüşmem için Kadıköy'e gitmek zorundaydım. ıpeği de götürdüm. Kadıköy'e vardığımızda ıpek uyuyordu. Pusetine koydum. Arkadaşım 1 saat boyunca Bahariye'de pusetle dolaştı. ıpeği oyaladı. ışim bitip çıktığında çocuğa baktım hemen. Elleri burnu buz kesmişti. Moralim acayip bozuldu. Ödüm bir taraflara karıştı tüm geceyi hasta olacak korkusuyla geçirdim. Çok şükür şimdilik birşey yok. Eşeklik ettim üstünü fazla da abartılı giydirmedim. Ama anne ile arkadaş farklı tabi. Ben dışarıda 30 kere kontrol ediyorum üşümüş mü diye. Ona göre tekrar giydiriyorum veya terleyeceğini anlarsam soyuyorum. ınşallah bu günü de atlatırız da ben korkup üzüldüğümle kalırım.

slm güzeller fazla giremiyorum yaa hasta bebişlere ve anişlere geçmiş olsun çok üzüldüm umarım iyisinizdir bizde iyiyiz üşükür üşütcek diyekuzu ödüm kopuyor kayınvaldemdeyim ve günler yogunca geçi,p güdüyor aklım hep sizlerde üyi bakın kendiniz eve kuzulara paylaşımşları çokk özledim yaahu

slm kızlar. bu akşam bayram için Ankaraya gidiyoruz. vereliniortak eşim biraz önceden izin almış.bayram sonuna kadar orada olcaz. siteye girebileceğimi zannetmiyorum.şimdiden hepinizin bayramını kutlarım.minik bebişlerin gözlerinden öperim. bavul toplamam lazım yolluk falan yapcam bir sürü işim var. kendinize çok çok iyi bakın bayram dönüşü görüşürüz

günaydın canımmm

teşekkür ederiz benim için biraz geç kalınmış bir tarif :) ama bir dahakine aklımda bulunsun saol vereliniortak

ya bırak arkadaşı anne kaynana bile senin kadar düşünemez ...bir eşin bir sen....inşallah hasta olmaz tatlım...nasıl geçti peki iş görüşmen...
oh ne güzel bayramda içimizde tatile giden biri...başka kim var kızlar..
kelebekciğim güle güle git güle güle gel..ama gelir gelmez bize geldiğini bildir merak ederiz sonra emi canım...hadi iyi bayramlaralkisalkisalkis

Selam kıslar ne hbrsiniz
İpeğimu görüşemiyoruz fıstık kızçen nasılll
hoşgledin canım nasılsınız...

dün bu alıntıları yaptım yazamadan çıkmak zorunda kaldım , yine dızdızdı paşam .. pc ve sayfam açıktı , kaldığım yerden uyanma durumuna göre geldim gittim cevap yazdım aralara .. artık baş edemedim , şimdi paşam kucağımda yazıyorus size :asigim:

yaaaaa bırakmazlar umarım :bbo:
ben de şimdi humana yapıp içicem , akşam üzeri de bi tane malt içeyim bari ..

geçmiş olsun canim yaaa , demek ipektoşum o kadar hareketlendi .. görüyo musun caıdyı yaaaa , 2 dak arkanı dönmeni fırsat bilmiş evde keşif gezisine çıkmış :)
neyseki bi yerine bi şey olmamış
ii bak gelinçeme hııııı lmaz: kaydirigubbakcemile3

tsk teyzesiiiiiiiii Şeniz

canım keşke Aras paşam senin kuzuşun kadar uyusa gündüzleri

sabah 7 gibi mesaimiz başlıyor , 9 gibi yarım saat kadar uyuyor ( ki yarım saat bizim için çok uzun bir uyku süresi )
sonra uyanıyor 12 gibi bir daha uyuyor ( yarım saat - çok çok 45 dak )
yine uyanıyor bir sonraki uyuması 3-4 gibi yine yarım saat
sonra 6-7 gibi uyuyor yarım saat .. bazen bu saatte uyumazsa 7-8 gibi 1 saatten fazla uyuyor
sonra 10-11e kadar hiiiiç uyumuyor ve uyurken zorlanıyor.. uykuu akıyor gözlerinden ama direniyor sıpa :mymeka:
sonra gece bir kaç kere kalkıyor
ve bu şekilde uyuması daha yeni yeni düzene girdi 1-2 haftadır .. normalde gündüz uykusu gelmiyor , yani yatırdığımızda mızıklanıyor ille ya ana kucağında olacak ve onu da ayağımızla sallıycaz yada kucakta gezecek .. neyseki artık sallayarak gündüz o yarım saatlik uykuları uyutmayı başardık zemuszemus
sanki sizinki bizim yanımızda daha çekilir gibi geldi bana :sm_confused:

KIZLAR NıHAYET REGL OLDUUUMMMM........[/B]:lepi:hihoyyyt

geçmişler olsunnnnnnn canım
ohhh , öyle bir rahatlamış ve hafiflemiş hissediyorsundurki kendini diimi yerimseniben
şişkinlikleri gidiyor insanın , ruhen de daha sakinleşiyor , her anlamda detox etkisi yapıyor kaydirigubbakcemile3

güzelmiş kaşıklar , bende de var nubynin ama bundan değil , dün kullandık hatta .. slikon uçlu kaşığa göre bununla bi şeyler yedirmesi daha kolay, daha bi kontrol edileblir gibi ..
ama bizimki kaşığa alışamadığı ve hep döktüğü için sanırım sadece yoğurt yedirmek için kullanıcaz o kaşıkları .. çünkü dün kaıkla bayaa zorlandık çorba içerken , akşam gittik eşimle nuby nin kaşık biberonunu aldık .. biberondan kaşığa geçmekte yardımcı oluyormuş

resimde sanki krem gibi bi maddde var kaşığın ucunda , sanki biberondan çıkmış gibi .. öyle yoğunluktaki mamaların kullanımı zor olabilir , yarı akışkan çorba gibi ek gıdalara geçildiğinde kaşık alışkanlığının oturmasında anneye yardımcı diye yazıyordu ürün tanıtımında ..
bakalım , bugün öğle öğününde kullanıcaz kaşıklı biberonumuzu bisss deee delikafadulden

geçmiş olsun canım.ben daha yeni okuyorum yazıları.

sağol canım , olsun , geç de olsa görüp cevap yazmış olman önemli :1hug:

canımıs Karen teyzemisssss Şeniz
dr. yoğurt yap günlük sütten diyince ben sordum bu keçi sütünü , tabi bulabilirsen yap , neden olması dedi , sonra golden goat'u sordum önerir misiniz , ürün hakkında genel bir bilginiz var mı diye .. gözleri parladı desem yeri kaydirigubbakcemile3 çok iyi , kesinlikle tavsiye ederim dedi , hatta numune de verecekti ama 8 aylıklar kalmış elinde , bugün siparişini vericem iice öğleden sonraya kalmadan .. belki haftasonu elimde olur o zaman a.s
derslerim hergün olmadığı için Allaha şükür çok zorlanmıyorum, ama yine de zor .. herşeye yetişmek zorunda hissetmek ve hep bir şeylerin yarım kaldığını görmek ve bir şeyleri ıskalamak ..
naapalım , minik dünyalarımız için değer :asigim:

ben uyurken manikür makasıyla kesiyorum canım .. bende bebedorun tırnak makası var , denedim bir kaç kere onunla kesmeyi , ı-ıhh , olmuyo , ya ben beceremiyorum yada tırnak makasının uçları yeterince keskin değil .. ama bu makasla çok rahat kesiyorum , çıtçıt 2 dak.da bütün tırnaklar bitmiş bil yerimseniben
yalnız manikür makasının ucu yukarı doğru kavisli ve çok keskin olduğu için tırnaklar mutlaka uyurken kesilmeli , yoksa uyanıkken çok hareketli oluyorlar , Allah korusun batar felan parmağına :1shok:

kızlar ne diycem ya ..
ipeğin ayakları kokuyoooooooooooooooooo
delikafadulden

hadi be sen de deli , nasıl kokcak , daha ter bezleri çalışmıyo diyorlar 1 yaşına kadar :roflol:
bizimkinin elleri kokardı eldiven içindeyken , o da sürekli elini emdiğinden .. emzirdekten sonra veya gün içinde bi ara elleri hep ağzındaydı .. mecburen eldiven takıyorduk tırnakları rahatça kesilecek boya gelsin diye , yada her banyodan sonra .. sonra bi çıkartırdık eldivenleri , elleri sirke gibi kokardı , ki günde kaç çift eldiven değiştirmemize rağmen kaydirigubbakcemile3

ooohh hadi geçmiş olsun. 9 gün mü oldu star? oyy oyy...rahatlamıştır paşa

rahatladı ve kurtuldu meleğim sonunda yaa :Saruboceq:

ıyiyiz huricim paşayla takılıyoz dışarı çıkıp gelicem bi hava alalım güneş varken dikkat edin fıstıklara
ıpeğimu iştenmi çıktın anlamadım amma işten çıkan oldu evdeki hesap çarşıya uymuyo ya bu yaramazlar hayatımı 180 derece değiştirdiler

merhaba hanımlar.nasılsınız?umarım herkes ıyıdır.
uzun zaman oldu yazmayalı.
bu aralar cok yogun gecıyor gunlerım.oglustan hıcbırseye fırsat kalmıyor.
gunduzlerı uykusu ıyıce azaldı.sızınkıler ne alemde?

kıslar bebıslere yogurt verıyormusunuz?
ben henuz baslamadım.baslayan anneler nasıl yapyorsnuz yogurdu gunluk sutle mı yapılcak?

ne büyük mutluluk dimiii ve nasıl bir mucizedir bu :asigim::Saruboceq:

12 senenin ardından kollarınıza gelne süpriz bebeğin sizi nasıl sevindirdiğini ancak siz bilirsiniz .. ne kadar burada yazsan ve bir çoğumuz da boğazı düğümlene düğümlene okusa da , ona baktığında yaşadığın mutluluğu , sevinci ,huzuru ve kim bilir ne kadar şükrettiğini en iyi sen bilirsin ..
şimdi bunca lafın üstüne " seni anlıyorum " desem abes kaçacak , herkes yaşadığını gördüğünü bilir zira , ben de yaşadıklarımız birbirine yakın şeyler olmasına sebep yaşadıklarımdan pay biçip seni anlayabiliyorum diyorum ..
Allah mis kokulularının yolunu gözleyen herkesin kucağını sağlıklı ve zamanında doğan bebeklerle doldursun :Saruboceq:

okuyorum yazamıyorum

ben de öyleyim canım .. yada çooook geç yazabiliyorum ..

yarın yada ertesi gün deneyeyim . çünkü bizimki yine yapmayacak öyle görünüyor ve uyanık olduğu her fırsatta ağlıyor yine (

ayyy ne kadar sevindim anlatamam.inanin aklim sen ve burcudaydi, dun bizimki de yapti, sizlere de dua ettim, onlarin yavruslarini da rahatlar insallah diye.

sağol canımmmm :1hug:
dün rahatladı ama bugün yine huzursuz , delircem cidden ... az kaldı ...

kutlu olsun yeni yaşı eşinin , bir ömür hep sizinle olsun , Allah yokluğunu ve üzünntüsünü göstermesin size :Saruboceq:
nım nım nımmmmm ne lezzetli şeyler yapmışsın cokacimcoook
çok zaman oldu tiramisu yapmayalı , eşim de çok sever ama ona kızdım dün akşam , daha bekler bi 3-5 ay yapmam , görsün gününü :1closedeyes:

sorma canım , artık 9. günde yaptı da kurtulduk , o da ben de ..
sanırım çok çekicez , asıl suçlu geni bulduk : kayınpeder Çok üzgünüm çoook kötükedihüso
zaten bi severim bi severiiiim kendisiniiiiii -tatlicadiarzu-
verdiğin reçete güzel canım , ben de uygulayayım , bizimki sürekli dızdız bugünlerde , kim bilir üşütüyor muyum ne :sm_confused: evin ısısı iyi diye ve ayak tırnaklarımdaki batmalardan ötürü çorap giyemiyorum , ama ayağımda terlik var önleri açık da olsa sıcak tutuyor . üşütüyor myum ki fisfisfis

anne farkı işte .. benim kızkardeşim yapıyo bazen , başlarına gelip de tecrübe etmedikleri için normal tabi ..
iş görüşmen inşallah diediğin gibi geçmiştir ve sonucu hayırlı olur ..

hurişim diloş geçmiş olsun stoşum burcu tata poobleminiz çözülür rahatlar inşallah kuzular

sağol tatlımmm .. özledik seni yaaaa :1hug:
nolcak böyle , 5 ay böyle mi olacak

kıslar bebıslere yogurt verıyormusunuz?
ben henuz baslamadım.baslayan anneler nasıl yapyorsnuz yogurdu gunluk sutle mı yapılcak?

yoktun yada karşılaşamıyorduk ne zamandır , özledim seni ..
az önce morlavantaya da yazmışım , ya ne kadar alışmışız birbirimize , uzu süre göremediklerimizi görünce birden seviniyor insan zemuszemus
benim paşadan da bi şeye fırsat kalmıyor .. yarım saat öncesine kadar çığlık çığlığaydı , hiç bir şekilde susmuyordu , öyle ki artık ağlamaktan - çığırmaktan zoğazı tahriş olmuş gibi çıkmaya başlamıştı sesi .. koydum arabasına koridorda turladık 10-15 dak , şükür uyudu :Saruboceq:
zaten artık gece-gündüz hep o şekilde uyuyor :sm_confused:
biz dr.umuzun tavsiyesi üzerine çorbayla başladık ek besine .. ama yedi mi dersen 2 gündür denemelerimiz sürüyor , 1 tk ancak yedi yada yemedi ..
yoğurdu haftaya deniycez bakalım ..
yoğurdu günlük sütle yapmamızı önerdi dr. , keçi sütünü sordum ( golden goat ), tavsiye etti , hatta numuna verecekti kalmamış elinde 4 aylık olandan, ben sitesine girip numune istiycem , ona göre sipariş edicem .. aklında olsun canım yerimseniben

kaşık biberon denememiz tam bir fiyaskoydu -tatlicadiarzu-
bizimki azcık yatık pozisyona gelir gelmez başladı dızlanmaya , önlüğü takarken azcık coştu , kaşık biberonu ağzına götürmeye çalışırken kaşık kısmından tuttu çekti kendisine
hooooop
onun üstü başı , benim yer yer üstüm , emzirme yastığının bi kısmı hep çorba oldu :1shok:akannehir
bi yandan avazı çıktığı kadar bağırır ağlar , ben bi yandan elimdekileri sehpaya felan koymaya çalışırım , üstünü havlu bezlerle silmeye çalıştım daha fazla bi yere bulaştırmamak için , çok çok altını ve kıyafetinin üst katını çıkarttım , içindeki bodysine de geçmiş ama çıkartamadım .. ben çorbalı o çorbalı kucağımda sesi kısılana kadar ağlayan bi bebek ev içinde geziyoruz benneyaptımki
sonunda biraz biraz susmaya ve keyfi yerine gelmeye başladı da değiştirdim üstünü ve bir daha denermiyiz acaba diye bir kere daha kaşığı ağzına götürdüm kaşığı
akannehir
delircemmmmmmmmmm , yine başlamaz mı ağlama kriziiiiii
kalktım dolaş dolaş yok , emzirmeye çalışıyorum , memeyi hiç almıyo ağzına ve son sürat ağlamaya devam (((
artık koydum yine arabasına , çıktık yine koridora , 10-15 dak gezdirdim , uyudu nihayet :Saruboceq:

tabi bu arada ben de ağladım bi yandan sinirden ..
özellikle 2 gündür canım o kadar daraldı ki ...
elimden bi şey gelmiyor , denemediğim şey kalmamış .. oğlum hala hzursuz ve ağlıyor ne yaparsam yapayım .. üstüne üstlük evde kadın vardı temizlikte , ev almış başını yürümüş , koridorlar perde yığını , bazı odaların yerleri serilmemiş, camlarda perde yok .. yani ev komple ayaklanmış üstüme geliyor sanki ..
güya kadın temizliğini yaparken ben ütülerimi yapıcam , dahası ona gümüşlüğü boşalttırdım ve içini sildirdim , güya onları da tek tek yıkayıp kurulayıp yerlerine dizicem ((
bunlar bi yana yemeğimi zor yedim , çoğu zaman tuvalete zor gittim ..
sinirlerim yıpranmıştı artık , eşimin söylediği bir kaç şeye bozuldum , belki gerçekten yanlış anladım yaşadığım zor günün üzerine , ama feci kızdım eşime , çıktım balkona bi sigara yaktım
kolay kolay yapmam bunu , yani çok uç bir şey olacak da bi sigaranın arkasına gizliycem sinirimi , öfkemi , üzüntümü vs ..
dün gece artık hiç bir şeyi hiç bir kimseyi kaldıracak sabrım kalmamıştı , halen de öyle ..
ağlıyorsam artık bi şeyleri kendi çabala çözemediğimden , belki de yetememe düşüncesinden ..
kısacası bugün bunalımdayım adostlar ..
halen boğazım düğüm düğüm ..

Son düzenleme:
canım benim bana diyorlardı şimdi takıl takıl ilerledikçe büyüdükçe bakalım seni oturtacakmı derlerdi hıh derdim benim kızızm uslu...
şu anda 4. kişisin bunu dile getiren nur çıldırıyor ilayda hep mızmız hep nuru yanında istiyormuş...dilara80 i anlatmıyorum bile o da çıldırmış ben zaten koptum bir haftada 10 kilo veririm ne kucakta duruyor ne yerde ne beşikte....yani anlayacağız zor döneme girdik bir an önce oturmaya başlasalar oyuncaklarla emeklemeye başlasalarda kendilerince takılsalar rahat ederiz...
sakin ol relax...boşver ütüyü ev işini....kocalarda da durum aynı...ben bide regl oldum benim koca isyanlardaaaaa bön bön bakıyor yüzüme adam ne yapsın

kızlar bebişlerin karnını gıdıkladığınızda falan gülüyorlar mı kıkırdıyorlar mı...yani gıdıklanıyorlarmı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…