2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Herkese iyi geceler. Ben hariç evdeki herkes uyudu.Gözlerim kapanmaya başladı benim de.Kızımı emzireyim, biraz kitap okuyup uyuyayım.

Churchill:Bir ulusu yönetmek, dört çocuğu eğitmekten daha kolaydır.

Fethi Gürcan :Bir babanın çocuklarına verebileceği en büyük hediye annelerini sevmektir

Franklin : çocuklarınıza dilini tutmasını öğretin. Konuşmasını nasıl olsa öğrenecektir.

Jean Paul : çocuklar, susmayı öğrenmek için okullara, yüksek sesle konuşmayı öğrenmek için de üniversitelere gidiyorlar.

Joseph Joubert: çocukların, nasihatten çok iyi örneğe ihtiyaçları vardır.

Kant : çocuklarınıza verebileceğiniz en büyük armağan akıldır, gerisini kendileri halleder

M.Scott Peck: Bir çocuk için anası ve babası dünyayı temsil eder. çocuk, annesi ve babası nasıl davranıyorsa,dünyadaki herkesin de aynı şekilde davranacağını düşünür

Mevlana : çocuk kırmızı elmayı görmeden elindeki kokulu soğanı bırakır mı?

Milton Greenblatt: ılk başta anne-babalarımızın çocukları,sonra çocuklarımızın anne-babası oluruz. Daha sonra anne-babamızın anne-babası, En sonunda da çocuklarımızın çocukları oluruz.

Pestalozzi : Ana ailenin güneşidir. Bir ailede o olmazsa orada büyüyen çocuklar gölgede kalmış meyveler gibi olgunlaşmazlar.

Victor Hugo : çocuğunu kaybeden bir anne için her gün ilk gündür; bu ıstırap ihtiyarlamaz.

Anatole France : Analık sanatının ilk şartı çocuk uyuduktan sonra uyumaktır.

En kötü babalar kimlerdir bilir misiniz? Gençliklerinde yaptıklarını unutanlar.

Jurg Weber :Erkek çocuk ile babası arasındaki tek fark oyuncaklarının fiyatıdır

Krezüs :Barışta oğullar babalarını, savaşta babalar oğullarını gömer.

Benim kızım değil dönmek, düşüncesini bile aklından geçirmiyor. Bununla ilgili bugün muhabbet etmişsiniz. Valla birkaç gün önce kendi kendime, hiç dönmeyen çocuk var mı dedim. cevap: hayır. Peki dönmeye başlarsa ne olacak? Cevap: Düşme riski daha artacak. O zaman ne kadar geç o kadar iyi. Sonuçta çocuğun azaları sağlam, kafasında sorun yoksa bence de sorun yo

evet, geçen sene olduğu gibi bu sene de hem temmuz annesi hem de ikiz annesi adayıyım...Allah kucaklamak nasib eder inşallah bu kez..Çok tedirginim ya off...:bbo:

Hayırlı olsun. Dualarımız seninle. Bu kadar kişi dua edince birşeycik olmaz canım.

hehehehe hadi bakalım...bende ikinciyi düşünüyorum bakalım ne zaman ...fazla uzatmam heralde hehehehe

Aynen duygularıma tercüman olmuşsun. Ben de 1-2 ay içinde denemek istiyorum da
1- öncelikli eşim hazır değil gibi geliyor. ( Tabi çocuk bakımında bişey yaptığı yok. Yine herşeyi ben yapacağım da psikolojik olarak hazırlamam lazım.)
2- İpek çok küçük. Bebekliğinin tadını çıkarsın istiyorum.
3- Hamilelik bazen sütün tadını değiştiriyormuş. En azından 8 ay süt içsin istiyorum.

Gerçi İpek bile 2 senede oldu. Şimdiden çalışmalara başlasam 2012'de doğururum herhalde.kaydirigubbakcemile3

yaa dimi kaydirigubbakcemile5
ama 2-3 yıl geçince isteriz belki :hulya:
tabi o zaman yine tedavi yolları görünmez inşallah bize benneyaptımki

hurişşşşş ama ben kısmet olursa 2012de doğurmak isterim:asigim:
aralık annesi olarak yerimseniben
nasippppp ...... kısmettt ............
Kız inanamıyorum sen bunu dedikten sonraaaaa
Ameliyat boşa gitmesin yap bi tane bari.zemuszemus

Tebrik ederim. Panik olmayan, endişe etmeyen, doğru düşünebilen bir anne olarak seni kutlamak istedim.

canım maşallah oğluşuna ben galiba kafanı karıştırdım ve izahta bulunmak istedim
kızımın kilosu 8300 evet ama ben 2 ayımda günde bir90 ml mama takviyesi yaptım ve bi anda 2 kilo birden aldı sonra sütüm düzeldi ve mamayı kestim ama o fazlalık 2 kilo takıldı kaldı bizde işte
zaten doktorda şuan bebeğin gelişiminin 6 aylık olarak gözüktüğünü söyledi
ama kilo alımı hakkaten azaldı bu ay 300gr almış
sende gönlünü ferah tut canım hem sen nerdeyse ay sonu doğum yapmışsın senin oğluş hepimizinkinden küçük
anca anca o kilolara gelecek
demişsin zaten önemli olan sağlığı dimi canımopuyorumnanaktan
noldu huriş neden mutlusun kzı ohh ohh hep böle ol...kilo mu vermeye başladın yoksa :)
ben 66yım bu ay rejim yapmak lazım...plates topu alsam mı acaba :)
kullanan varmı?
ben aldım ama daha kullanamadım nezaman elime alsam benim büyük zilli anne beni hoplat diyo onu hoplatmaktan ben hoplayamıyom:gitme:

geçmiş olsun canım bizde kullandık geçen hafta özlem açıklamış zaten günde 3 defa 1 tatlı kaşığı kullandım
özleminde dediği gibi yavaş yavaş ver böğüre böğüre bi hal oluyolar aman diyeyim

canımmmmmm bak ne dicem
benim ilkim kız biliyosunya ikinciyi hep oğlan olarak bekledim allah var yukarda şimdi yalan söyliyemem
öyle ümütlenincede kız sevgisi başka oğlluşunki başka olur dedim ayrıma gerek kalmaz dedim üzülmedim
ama kız olacağını duyunca şok oldum eyvah dedim 2. bi kız dahamı e peki nasıl olcak ya daha az ya daha çok seversem felan
ama hiiiiçte öyle olmuyomuş saçma sapan bi düşünceymişlaelaelaelaelae
şuan ikiside ayrı seviliyo valla ikisininde yeri ayrı

Ne diyeceğim. Bugün kızım sağ göğsümü emmek istemedi. Göğsüm de doldu taş gibi oldu. Sonra zorla morla emzirdim. Şimdi göğsüme dokunduğumda parmağıma bir sertlik geliyor. Kitle gibi. Acaba sütten midir yoksa gerçekten kist olabilir mi? Anne meme kanseri oldu. Şimdi iyileşti. Kızı olarak birinci dereceden risk altında olduğum için paranoyaklığım tutuyor bazen.

İyi geceler. Benimde 13 temmuz oğumlu bir bebeğim var. hamileliğimden beri sizleri takip ediyorum ama katılmak için pek fırsat bulamıyorum arada bir selam verdim galiba. Hepinizi tanıyorum diyebilirim. Bebiler çok tatlı maşallah. İyi geceler.

canım telaş yapma önce emmeyen göğsünü bi sağ derim ben ondan sonra tekrar elle muane et bakalım

Süt pompamı sattım. Bir arkadaşımdan Avent'in ısis IQ'sunu satın aldım da daha gidip teslim almadım. Uzun lafın kısası evde pompa yok. Ancak yarın ıpeği emzirince anlayabileceğim. Kız sağ tarafı emmemek için de çok direnince. Amaaann kuruntu yapıyorum galiba.

hoşgeldin allah analı babalı büyütsün yavrunu
inşallah sohbetlere paylaşımlarada katılabilirsin birbirimizden öğreneceğimiz daha çooook şeyler var

Biraz acele etmiş olucam belki ama sizlere birşey sormak istiyorum. Benim bebiş 4 ay dolana kadar sadece anne sütü aldı. Sonraları emmeyi reddetmeye başladı. Zorlayarakta olsa 15 gün falan emzirdim. Bayramdan sonrada nerdeyse hiç emmiyor. Göğsüme yaklaştırdığım zaman başını öyle geriye atıyorki anlatamam. Tabii çok üzülüyorum. Süt pompası aldım şimdilik onunla veriyorum. Ama tekrar emmesini istiyorum. Ne yapabilirim yada ne deneyebilirim bir bildiğiniz veya fikriniz varsa sevinirim.

canım bizizm hanımda bazen yapıyor o işi aynen dediğin gibi koltuk altına doğru yada yukarılara doğru kitle oluyor uca yakın değil göğüsün köküne yakın oluyor ve dokununca acıyor bekle 3-4- güne geçer eğer 1 hafta 2 haftaya geçmezse gider bir momografi çektirirsin..
annede böyle bir rahatsızlık vardıysa sendede olabilir ama belirtisi bu kadar kısa sürede net olmaz die düşünüyorum..
aynı şeyler genelde emziren annelerde oluyor çünkü..

hoş geldin bundan sonra katılırsan iyi oluır ..gerçi sen bilgi ediniyorsun gizli kahraman...ama tabi bizde senden alacağımız bilgiler vardır belki...iyi geceler

ipeğimu e-mail imi aldın mı?

Hoşbulduk. ınşallah katılabilirim. ınanırmısınız buraya katılan ve paylaşım yaptığınız arkadaşla kadar bende sizleri tanıyorum diyebilirim. Hamilelik boyunca takip ettim sizi. Ama iş,eş ve büyük kızımdan dolayı katılamıyorumdum.

OOOooooo kalabalıklaştık yaşasın

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

canım benim..
bence böyle bişey mümkün olsaydı emin ol bütün aneler aylarca emzirirdi..
bence diyorum tabiii...
bebeği memeye bağlamak bence tamamen bebeğe bağlı bir durum sen yapacağını yapmışsın pes etmemiş uğraşmışsın emzirmek için ama almıyorsa bence almıyordur bunun için bişey yapılacağını sanmıyorum...yani 4 aydır ne yaptıysan onu yapıyorsundur mutlaka o zaman alıyorduda şimdi niye almasın keyfi ile alakalı bence...

ayrıca üzüzlme lütfen daha çok kesilir hepten mi kesildi yoksa bebeğin mi almıyor

Canım duymak istediklerimi yazmışsın çok sağol. İçim rahatladı. Aynen göğüs köküne yakın. Genelde evhamlanmadan önce 1 hafta beklerim de şimdi gece gece işim yok. İpek de uyudu ya. Aklıma taktım.
Maili aldım hatta biraz önce mail de attım. Kusura bakma geç kaldım. Bizim eski laptop'u eşimin kuzenine vermiştik. Resimler de ondaydı anca alabildim. Evde fotoğraf mak. falan da yok. Bi bilg. var işte. Tekrar özür

selam..uyku tutmadı..serranın alerjisini test etmeye devam ediorum..2 gunde bir beslenmeyi deiştiriyorum ilavelerle.bakalım neye alerjisi var..2 gundur sadece anne ve keçi sütü maması veriorum başa döndüm yani..birde vitamin..yarın elma suyu vericem 2 gun sonrada demir artı elma suyu.ama süt alerjisi olmasından korkuyorum kızlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…