mısracım sormak istediğim şeyler var kesin yapıcam bu soğan suyunu
1. soğan kokusu geliyor mu?
2. kullanmada sınırlama var mı? ne kadar istersek o kadar mı yapıcaz?
3. spor falan yaptın mı bu 15 günde
4. yaptığın dieti yzmışsın 6 dilim ekmek ıvır zıvır kola yok peki bunların haricinde evde ne pişirdiysen onu mu yedin?yoksa epey sıkı bir diet miydi? tam anlamıyla senini gibi yaparsam belki bende veririm....
Cevaplar
1-Çiğ soğan kokusu gibi değil,pişmiş soğan kokusunu tahmin edersiniz.Birde eşime sordum koku geliyor mu diye(gerçi bir süre ayrıydık ama)kesinlikle hissetmiyorum devam et bırakma dedi.Ama son günlerde biraz kokuyu hissetmeye başlamıştım.Ben karanfili çok severim,çayımı bile öyle içerim,gün içindede çiğnerseniz koku azalır.
2-Kullanmada sınır derken günlük miktarsa sınır var,sabah ve akşam ama ben öğle yemeğinden öncede içenlerle çok karşılaştım.Süreyi soruyorsanda cnm,15 günlük kürler halinde yapıyorsun sonra ara veriyorsun-bu aranın kaç gün olacağı konusunda net bir bilgi edinemedim-benim ilk aram bugün 3.günüm.Yarın veya yarından sonra başlayayım diyorum.
3-Hiç ama hiç spor yapmadım en fazla yaptığım spor sabah otobüsü kaçırdığımda 10 dk başka bir semte yürümek oldu.
4-Canm ,sabah sınırsız yeşillik peynir,bal yedim bazen 1 dilim bazen 2 dilim ekmekle.Öğle yemeğinde kurumda olduğum için,gelen yemekleri seçtim.Çok yağlı olanları yemedim tek çorba içtim.Hatta birkaç kezhiç yiyebileceğim birşey yoktu bir kaseye yoğurdu doldurdum içinede baharatları,birazını ekmeğe sürdüm birazınıda öylece yedim.
SONUÇ;anladığınız üzere aç kalmadım birçok şeyi yedim,en çok dikkat ettiğim şey pasta-börekler oldu,ucundan aldım .Biliyorsun ki mutfak işleri birinci ilgi alanım,kocişede sürekli birşeyler yaparım.Şu anda evde patates böreği,çikolatalı pasta,fırında mücver var yemedim.Eşime şinitsel-pilav yapıyorum şu anda ben yemeyeceğim,naptım onun yerine yumurta kırdım yedim :)))))
Sizler daha şanslısınız evde olanlar yani.Kafanıza göre az yağlı birşeyler yapar yersiniz,yürüyüşede çıkarsınız.
Birde şunu belirtmeliyim ki ben diyet yapmadan öncede yaşam prensibi olarak kızartma-cips-kola gibi şeyler yemez içmezdim.Sizler içiyorsanız bıraktığınız an otomatikman zayıflarsınız.
Ayrıca yeşil çay-rezene ..vs lerde yine normal hayatımda içtiklerim.Sizler ilk kez içecekseniz metobolizmanız hızlanacak,diyete daha kolay yanıt verecektir.
Yine maydanoz-dereotu-roka vs leride zaten çok tüketen biriyim.
Biraz karışık oldu sanırım,umarım ne demek istediğim anlaşılabilir.