2009 yılında tüp bebek yaptıracakların paylaşım alanı

anladım canım.sanırım benim bu seferki tüp bebek tedavimde sninki gibi olcak yani uzun protokol.adetin 3. günü doğum kontrol hapına başladım,21 gün bu ilacı kullanacam daha sonra 22. gün boş,23. gün merkeze gidip iğneyle tedaviye başlanılacak.merkeze gittiğimiz zaman yumurta toplama gününe kadar geçeçek olan zaman kısa protokoldeki gibi olcakmış yani 12 veya 13 gün sonra yumurtalar toplanacakmış.artık hayırlısı.

evet canim ama 1 ay sonra yapiyorlar transferi cok uzunmus yaa...seninki ne zaman olacak???

Son düzenleme:
Yaz hamisleri adaylari listesi:

mehay_________________tup bebek uzun protokol_____ 22 haziran baslangic
kaderli
helin hivda
esingul
pelly1 __________________tup bebek uzun protokol_____sonuc:13 haziran
gamze-su
tulipe
aktuel
adayadayı_______________mikroenjeksiyon uzun protokol____28 mayis baslangic
egecan_________________mikroenjeksiyon uzun protokol_____27 haziran baslangic
asli
alaren
yesbu
hulya35
ayseakgul
kaderli
yesbu
narin cadi
civciv1981
karamelli neskafe

kizlar yeni listemiz bu...

Son düzenleme:
egecancim bizim tedavi sonuclari hemen hemen ayni haftada belli olacak belki ikimizde ayni hafta hamisizzzz deriz.....

canim lucrine basladiktan sonra bir hafta kullanip adet olunca birakip diger igneye mi basliyacaksin sen yoksa ikisi birden devammi edeceksin???

sanırım lucrine başladıktan sonra 3. gün şu g ile başlayan iğne var ya o verilecek.ismini hatırlayamadım çünkü ilk tüp bebek tedavimde pregon kullanmıştım.

sanırım lucrine başladıktan sonra 3. gün şu g ile başlayan iğne var ya o verilecek.ismini hatırlayamadım çünkü ilk tüp bebek tedavimde pregon kullanmıştım.

gonal f sanirim canim..yani sonra ikisini ayni andami kullanicaksin???ben ilk defa yaptiriyorum bu yuzden cok soru soruyorum kusura bakma...ilki tutmamismiydi senin??ve transferin ne zaman yapilmisti ilkinde tedavinin kacinci gunu??

Tüp bebek tedavisinde uygulanan uzun ve kısa protokoller nedir?

--------------------------------------------------------------------------------

Tüp bebek uygulamalarında kullanılan uzun ve kısa protokoller hastaya göre değişmektedir. Uzun protokol (long protokol) olarak belirtilen kullanım bir yandan eşit düzeyde ve aynı büyüklükte follikül gelişimini sağlarken, diğer taraftan LH denilen yumurtlamayı tetikleyen hormonun erken ve bizim kontrolümüz dışında yükselmesini önler.

Bu tedavi protokolü daha çok yumurtalıklarındaki yumurta sayısı yeterli olan veya beklenenden daha fazla yumurta gelişebilecek hastalara uygulanır. Uzun protokolün diğer bir avantajı tedavi zamanının istenilen şekilde programlanabilmesidir.

Uzun protokolde tedaviye adetin 21. günü başlanır ortalama 10-12 gün süre ile yumurta baskılayıcı ilaçlar kullanılıp, yeni adetin 3. günü yumurta geliştirmeye yarayan diğer ilaçlara başlanır ve yumurta çatlatma iğnesine kadar her ikisine de devam edilir.

Kısa protokol (short protokol) ise yumurtalık cevabı zayıf olan hastalarda tercih edilebilir. Ayrıca zaman problemi olan hastalarda tedavinin daha kısa sürede kolayca tamamlanmasını sağlamak amacı ile de kullanılan bir protokoldür. Adetin 3. günü yumurtayı geliştiren ve büyüten ilaçlara başlanır adetin 6-7. günü ya da yumurta belli bir büyüklüğe eriştiğinde ise çatlamayı önleyici ilaçlara başlanır. Yumurta çatlatma iğnesine kadar her iki tedaviye devam edilir.

Bizim merkez olarak tercihimiz yumurtalık rezervi normal olan ve herhangi bir zaman kısıtlaması olmayan hastalarda öncelikle uzun protokol ile başlamaktır. Ancak her iki protokol ile pek farklı olmayan gebelik sonuçları elde edilmektedir.

canım tabiiki soru sorabilirsin , istediğin kadar sor,cevaplayabirsem ne mutlu bana.
dediğim gibi ilk başta lucrin kullanacam ve sanırım kullandıktan sonraki 3. günden itibaren gonol f ye başlayacam ve ikisi bir arada yürüyecek.
benim ilkinde kimyasal gebelik oldu.yani tranferden sonra 11. günde kan değerim 14 tü.iki sonra 73 oldu ama 2 gün sonra kanama başladı.hastanede 1 gün yattım.kanama başladıktan sonra hemen hastaneye gitmedim doktorumu aradım yapılacak bir şey yok dedi eğer düşükse yapılabilecek bir şey yok dedi ve yat dinlen dedi kalkmadan ve makattan alınan bir fitil almamı söyledi.o gün pazardı(kara pazar,zaten pazar günlerini oldum olası sevmemişimdir) hemen eşim nöbetçi eczaneden ilacı aldı ve kullandım ama kanamam durmadı.bu kanama tam bir adet kanaması gibi değildi.sanki böyle muşmula çürüğü gibi geliyordu.ertesi gün hastaneye gittik zaten tekrardan kan tahlili için gidecektik oradaki doktor beni hemen hastaneye yatırdı ve kan tahlili istedi ve hayret ettiğim bir sonuç gelmişti 203 tü sayı.nasıl olur bu diye hayret ettik çünkü kanamam devam ediyordu.1 gün hastanede yattım kıpırdamadan ertesi gün tahlil yaptıklarında sonuç malesef üzücüydü 70 e düşmüştü ve hastanedeki doktorum düşmüş dedi artık yapılacak bir şey yok dedi.
işte böyle canım,bu geçen sene oldu.bakalım bu sene tekrar deneyeceğiz farklı bir merkezde artık hayırlısı hepimiz için.

canım çok geçmiş olsun kötü şeyler yaşamışsın rabbim tekrar zor günler yaşatmasın bu sefer inşallah başaracaksın sende mutlu olcaksın bende allah bebişine kavuştursun:hooray:

arkadaşlar yarın dr. gideceğim bir aksilik olmazsa purogana başlayacağım

narin cadı teşekkür ederim arkadaşım İnşallah hepimiz bebeklerimize kavuşacağız,seninde tedavin harırlı olur İnşallah.

Yaz hamisleri adaylari listesi

mehay_________________tup bebek uzun protokol_____ 22 haziran baslangic
kaderli
helin hivda
esingul
pelly1 __________________tup bebek uzun protokol_____sonuc:13 haziran
gamze-su
tulipe
aktuel
adayadayı_______________mikroenjeksiyon uzun protokol____28 mayis baslangic
egecan_________________mikroenjeksiyon uzun protokol_____27 haziran baslangic
asli
alaren
yesbu
hulya35
ayseakgul
kaderli
yesbu
narin cadi________________tup bebek________________10 haziran baslangic
civciv1981
karamelli neskafe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…