a.scanım bende transferimden sonra fazla yatmadım kendimide yormadım ama yatmadımdaolumsuz sonuç alınca biraz kandimi suçlama oldu ama haksız yere suçlamışım çünkü doktorumun bana dediğine göre evdeki yatmayla ilgisi pek yokmuş. transferden sonra hastanede 1-1,5 saat yatıyoruz ya eğer tutarsa zaten o süre içinde tutuyormuş... ama tabiki yinede bende 2. transferden sonra yattığım yerden kalkmıycam :roflol: dönemimiz aynı döneme geliyor benimde 3. marta geliyor. bir aksilik olmazsa tahminen ortalarına... bide bu uzun protokol kısa protokol ne oluyor ben onu bilmiyorum. ilk tedavimde 24 kasımda regli olup tedaviye başlamıştım 31 aralıkta toplama işlemim oldu yani 1 aydan bikaç gün fazla sürmüştü tedavim....bu uzun protokolmü kısa protokolmü :uhm:
sanırım uzun protokol yumurta toplama işlemi olunca deniyor. Daha önceden toplanan yumurtalar kullanılınca kısa protokol oluyor galiba.. Ya da ben atıyorum.. :))
kızla bu arada tutan arkadaşların yazdıkları çok moral verici gerçekten.. Bu iş olacak eninde sonunda öyle düşünmek lazım..
Bi de şu yatma yatmama konusu var. Ben 1.denememde yatmadığım için kendimi suçlamıştım.. Ama sanırım yatmak değil de stresten uzak kalmak önemli. Ben iş yerindeyken kesinlikle stresten uzak kalamam, çünkü çok koşuşturmalı ve stresli bir işim var. Araba kullanmam ve 1-2 saatlik seyatahlere çıkmam gerekiyor sürekli. Bu yüzden 2.transferde sadece bu stres ortamından uzak kalmak için izin alıcam 2 hafta.. Ama sabahtan akşama yatmayacağım dediğiniz gibi.. Seveceğim işler yapabilirim, güzel havalarda yorucu olmayan yürüyüşler yapabilirim, kendimi çok yormadan ve iş ortamını düşünmeden ve de tuttu tutmadı diye kafayı yemeden geçirebilirsem şansım olur belki. Etrafımdaki olaylardan çok etkilenirim ve strese çabuk girerim. Bu tedavide de bu çok tehlikeli anladığım kadarıyla..
Herkesi öpüyorum, hepimize başarılar..
kızlar merhaba,adetimin 2. Günü bugün. Lucrin20m ile baladık. Yarın lucrin10,gonalf 300,fostimon 75 ile iğnelerim sürecek yanında coraspirin ve folbiol başladık. Sizlerin nasıldı?? Benim çikolata kisti olması bir fark yarattımı merak ediyorum. Acilen sizin kullanım dozlarınızı yazarsanız sevinirim.
kızlar bişey sorucam size beni dr um adetimin 2.ci günü çağırdı tüp bebektede gonol-f iğnelere adetin kaçıncı günü başlıyoruz. Sorma sebebim henüz ilaç raporum çıkmadı hemen başlamam gerekiyorsa bir şekilde iğneleri temin edeyim bari.
stres yapma canım ya rahat ol rabbimin izniyle herşey olucak elbet çok yorma kendini dediğim gibi ağırda kaldırma arbaya gelince ben hala bi araca binerken tedirginim bazı şoförler kasap gibi o yüzden tam oturmuyorum kuvvetimi vermiyorum bi yerden destek alarak yarım oturabilirsin bende sürekli çalıştım bi sorunum olmadı çok şükür çok tehlikeli bi durum olmadığı sürece doktorlar yatakta vermiyo zaten benim doktorum normal günlük hayatına devam edebilirsin dedi yaradan onu nasip etmeyince aylarca yatıpta tutmayanlar var canım nasip olduktan sonra ne yaparsan yap ayrılmaz bebeklerin senden
sersev79 çok saol cnm çok seviyorum hepinizi böyle şeyler duymak çok mutlu ediyor insanı ben yarın kontrole gideceğim gelince yazarım size cnm.ben bir kez düşük yaptım sevincim yarım kaldı allah biliyor içimi çok korkuyorum tekrar düşük olur diye bir iki üç hiç farketmez sağlıkla gelsinler dünyaya hayırlı evlat olsunlar tek temmennim bu.dua etmekten başka çaremiz yok.hayırlısı Allahtan...iyi akşamlar herkese
arkadaşlar merhaba ara ara kadınlar kulübüne girip benimle aynı derdi olan sizlerin yazdıklarıyla moral buluyodum şimdi bu yazacaklarımda sizlere moral olur inşallah ne olur dikkate alın yazacaklarımı çünkü tecrübeyle sabit.30 yaşındayım 5 yıllık evliyim ve 3 yıldırda çocuk istiyoruz ve ben endometriozis hastasıyım ve iki kere ameliyat oldum evlenmeden önce 19 yaşımdayken.ve evliliğimin 2 yılı kistlerim tekrar oluştu öncesi ve sonra 2 aşılama ve 2tüp bebek denemesi doktorum ısrarla kistleri almayacağını ve kistlere rağmen gebe kalabileceğimi söledi ve 3 yıldır uğraşıyoruz.ilk tüp bebek denememi temmuzda yaptım 10 yumurta toplandı 8idöllendi 3 tane embriyo elde edildi 1i8 hücreli diğer ikisi 7 ve 6 hücreliydi ayrıca benim rahimde tersmiş.transferim çok zor oldu neyse saatlerce başaşa yattım ve eve geldim annemle ablam antalyada yaşıyo onlar geldi ve 14 gün sürekli yattım sigara kullanıyorum malesefama inanın sigara bile içmedim kahveye deli olurum kahve içmedim falan ve sonuç negatif çıktı ve tekrar denemek için gücüm yoktu ve birden karar verip kasım ayında tekrar deneyecem dedim ve uzun protokolle başladık yılbaşı günü regl oldum ve iğnelere başladık iğneleri kullanmaya başladığımın 5.günü ultrasonda kötü bir sürpriz bekliyodu bizi ve doktorum rahimde polip var ama yalancı polip olabilir fakat kararı sen vereceksin normalde biz bu durumda işlemi durdururuz dedi tamamen yıkılmıştım ama devam etmeliydim çünkü çok küçük ihtimallerin bile peşinden koşuyodum kaç yıldır ve hayır devam edicem dedim yumurta toplama işleminden iki gün önce ultrasonda bi baktık polip yok ve yumurta toplandı bu sefer 21 tane yumurta toplanmıştı ve bu benim için mucizeydi çünkü sağ yumurtalıkta rezerv yok denecek kadar azdı.toplanan yumurtalardan 8 tanesi döllendi ama 4 tanesinin durumu pek parlak değildi ve kalan 4 tanesinin tarnasfer edileceği balstakist evresine gidilirse 3 tanesinin transferini bekliyoduk ve 3 gün apar topar çağırdılar ve gittim ve transfer yapıldı rahim ters olduğu için çok zor bi transfer oldu iptalin eşiğinden döndük doktorum tam 20 dakika katateri rahime sokmak için uğraştı korkunç acı çekiyodum ama kımıldamadan yatıyodum ve nihayet işlem gerçekleşti doktorum hayırlı olsun biraz zor oldu güzel bi transfer yaptık dedi ve beni içeri aldılar 2-3 saat kadar içerde dinlendim ve eve gşdebilirsin dediler ve ben bu sefer karalıydım ve yatmıcaktım bitek ilk gün dinlendim ertesi gün eşimle dışarı çıktık saatlerce yürüdük gezdik eve geldik ve sonrasındada hiç yatmadım ve normal yaşantıma devam ettim temizliğimide yaptım yemeğimide gezdim dolaştım hatta bu sefer öle salladımki ilaçlarımı bile almayı unuttuğum zaman oldu çayımı kahvemi sigaramı hiç kesmedim bu sefer ve 28inde yani bugün tahlil yapacaktık ama dayanamadım dün akşam tahlil yaptırdık o kadar ümitsizdimki sonucu aldıktan sonra yapacaklarımı bile planlamıştım saçımı boyatacam tatile gidicem tekrar işe başlayıp deli gibi çalışacam falan diyoduk takiii sonuç322.9 çıkana kadar:))dün akşam hayatımda ilk defa sevinçten çığlık çığlığa ağladım ve kalbim duracak sandım ve hala inanamıyorum şaka gibi ve doktorum çoğul gebelik olabileceğini 11.güne göre değerin yüksek olduğunu söledi hepten delirdim eşim çocuk doktoru o yüzden çoğul gebelik komplikasyonu var diye çoğul olmasın diyodu ama o bile şoka girdi muhteşemdi bu arada bu sefer tüp bebek yaptığımı annem dahil kimseye sölemedim çünkü herkese laf anlatmak çok zor herkes arıyo üzülüyo sana acıyo ve sen dağılıyorsun acaiip gizlilik içinde yürüttük işlemi tutmazsada kimsenin haberi olmadığı için rahat olacaktım.ve bu sefer sonuç pozitifti yarın tekrar kan vereceğiz tabiki herşey olabilir bi olumsuz daha olabilir allahım korusun ama yinede dün akşamdan beri hiç uyumadım ve içim içime sığmıyor bunları size neden anlattım.o kadar çok problemim vardıki ve ben o kadar ümitsizdimki şok oldum iyi düşün iyi olsun tezi bende çürüdü en ufacık ümit yoktu içimde ve hiç sallamadım bu sefer lütfen sizde ilk günün haricinde yatıp kendinize işkence etmeyin ve rahat olun günlük yaşantınıza dönün ve yaşam kalitenizi düşürmeyinve allahtan ümidi kesmeyin gerçekten herşeyin bi vakti var o vakit geldiğinde oluyo herşey allah tüm isteyenler nasip etsin bu mutluluğu ama nolur üzülmeyin çünkü dünyanın sonu değil inanın ve bi yerlerde sizler için dua eden birilerinin olduğunu sakın unutmayın bu bir başarı hikayesi ve yolculuğuydu inşallah sizlerin yolculuğuda başarıyla sonuçlanır hepinizi seviyorum ve hep dua ediyorum sizde bana dua edinki ters bişii olmasın....
arkadaşlar merhaba ara ara kadınlar kulübüne girip benimle aynı derdi olan sizlerin yazdıklarıyla moral buluyodum şimdi bu yazacaklarımda sizlere moral olur inşallah ne olur dikkate alın yazacaklarımı çünkü tecrübeyle sabit.30 yaşındayım 5 yıllık evliyim ve 3 yıldırda çocuk istiyoruz ve ben endometriozis hastasıyım ve iki kere ameliyat oldum evlenmeden önce 19 yaşımdayken.ve evliliğimin 2 yılı kistlerim tekrar oluştu öncesi ve sonra 2 aşılama ve 2tüp bebek denemesi doktorum ısrarla kistleri almayacağını ve kistlere rağmen gebe kalabileceğimi söledi ve 3 yıldır uğraşıyoruz.ilk tüp bebek denememi temmuzda yaptım 10 yumurta toplandı 8idöllendi 3 tane embriyo elde edildi 1i8 hücreli diğer ikisi 7 ve 6 hücreliydi ayrıca benim rahimde tersmiş.transferim çok zor oldu neyse saatlerce başaşa yattım ve eve geldim annemle ablam antalyada yaşıyo onlar geldi ve 14 gün sürekli yattım sigara kullanıyorum malesefama inanın sigara bile içmedim kahveye deli olurum kahve içmedim falan ve sonuç negatif çıktı ve tekrar denemek için gücüm yoktu ve birden karar verip kasım ayında tekrar deneyecem dedim ve uzun protokolle başladık yılbaşı günü regl oldum ve iğnelere başladık iğneleri kullanmaya başladığımın 5.günü ultrasonda kötü bir sürpriz bekliyodu bizi ve doktorum rahimde polip var ama yalancı polip olabilir fakat kararı sen vereceksin normalde biz bu durumda işlemi durdururuz dedi tamamen yıkılmıştım ama devam etmeliydim çünkü çok küçük ihtimallerin bile peşinden koşuyodum kaç yıldır ve hayır devam edicem dedim yumurta toplama işleminden iki gün önce ultrasonda bi baktık polip yok ve yumurta toplandı bu sefer 21 tane yumurta toplanmıştı ve bu benim için mucizeydi çünkü sağ yumurtalıkta rezerv yok denecek kadar azdı.toplanan yumurtalardan 8 tanesi döllendi ama 4 tanesinin durumu pek parlak değildi ve kalan 4 tanesinin tarnasfer edileceği balstakist evresine gidilirse 3 tanesinin transferini bekliyoduk ve 3 gün apar topar çağırdılar ve gittim ve transfer yapıldı rahim ters olduğu için çok zor bi transfer oldu iptalin eşiğinden döndük doktorum tam 20 dakika katateri rahime sokmak için uğraştı korkunç acı çekiyodum ama kımıldamadan yatıyodum ve nihayet işlem gerçekleşti doktorum hayırlı olsun biraz zor oldu güzel bi transfer yaptık dedi ve beni içeri aldılar 2-3 saat kadar içerde dinlendim ve eve gşdebilirsin dediler ve ben bu sefer karalıydım ve yatmıcaktım bitek ilk gün dinlendim ertesi gün eşimle dışarı çıktık saatlerce yürüdük gezdik eve geldik ve sonrasındada hiç yatmadım ve normal yaşantıma devam ettim temizliğimide yaptım yemeğimide gezdim dolaştım hatta bu sefer öle salladımki ilaçlarımı bile almayı unuttuğum zaman oldu çayımı kahvemi sigaramı hiç kesmedim bu sefer ve 28inde yani bugün tahlil yapacaktık ama dayanamadım dün akşam tahlil yaptırdık o kadar ümitsizdimki sonucu aldıktan sonra yapacaklarımı bile planlamıştım saçımı boyatacam tatile gidicem tekrar işe başlayıp deli gibi çalışacam falan diyoduk takiii sonuç322.9 çıkana kadar:))dün akşam hayatımda ilk defa sevinçten çığlık çığlığa ağladım ve kalbim duracak sandım ve hala inanamıyorum şaka gibi ve doktorum çoğul gebelik olabileceğini 11.güne göre değerin yüksek olduğunu söledi hepten delirdim eşim çocuk doktoru o yüzden çoğul gebelik komplikasyonu var diye çoğul olmasın diyodu ama o bile şoka girdi muhteşemdi bu arada bu sefer tüp bebek yaptığımı annem dahil kimseye sölemedim çünkü herkese laf anlatmak çok zor herkes arıyo üzülüyo sana acıyo ve sen dağılıyorsun acaiip gizlilik içinde yürüttük işlemi tutmazsada kimsenin haberi olmadığı için rahat olacaktım.ve bu sefer sonuç pozitifti yarın tekrar kan vereceğiz tabiki herşey olabilir bi olumsuz daha olabilir allahım korusun ama yinede dün akşamdan beri hiç uyumadım ve içim içime sığmıyor bunları size neden anlattım.o kadar çok problemim vardıki ve ben o kadar ümitsizdimki şok oldum iyi düşün iyi olsun tezi bende çürüdü en ufacık ümit yoktu içimde ve hiç sallamadım bu sefer lütfen sizde ilk günün haricinde yatıp kendinize işkence etmeyin ve rahat olun günlük yaşantınıza dönün ve yaşam kalitenizi düşürmeyinve allahtan ümidi kesmeyin gerçekten herşeyin bi vakti var o vakit geldiğinde oluyo herşey allah tüm isteyenler nasip etsin bu mutluluğu ama nolur üzülmeyin çünkü dünyanın sonu değil inanın ve bi yerlerde sizler için dua eden birilerinin olduğunu sakın unutmayın bu bir başarı hikayesi ve yolculuğuydu inşallah sizlerin yolculuğuda başarıyla sonuçlanır hepinizi seviyorum ve hep dua ediyorum sizde bana dua edinki ters bişii olmasın....
tülaycım iyi maşallh büyüttün bak yumişleri.15 16 olanlar 20 yi bulur pazrtesiye kesin.11 olanlarda 17-18 falan olur.off epey bi yumişin olcak gibi hayırlı olsun kardişciiim..:)
selam kıslaaar..hihoyyyt mehayııımmm topiğine uğramıyosun tatlım yaaa..olmuyo böölee...gell özledim ben senii çoookkkk Şeniz
canım gerçekten dediğin çok doğru her gecenin bir sabahı var ve rabbim biliyor doğru zamanı elifzeynep allahım sanada hayırlısıyla nasip edecek inşallah ve sende benin gibi inanamayacaksın olduğuna allahım öyle büyükki hiç canını sıkma ve oluruna bırak nolur inan en ümitsiz olduğun zamanda gelecek bebeğin sana yada beninki gibi bebeklerin.allah hepimizin yardımcısı olsun çok öpüyorum hepinizi
arkadaşlar hepinize merhaba nezamandır siteyi takip ediyorum ilkdefa yazıyorum. Benim 26 ocak pzt günü transferim yapıldı.Şuan 4.gündeyim evde dinleniyorum.2,5 yıllık evliyim daha önce aşılama vs bir tedavi görmedim.10 tane embriyomuz oldu 3 tanesi transfer edildi ama ne durumda oldukları ile ilgili bilgi verilmedi.Aranızda benim gibi ilk denemesinde hamile kalan oldu mu?Eşimde sperm azlığı ve bende ise bir sorun cıkmadı eşim sperm sayısı 1 milyonun altında tedavi süresince çok rahattık ikimizde kendimizi hiç kasmadık şimdi bekliyrz hayırlısı inşallah.
Test sonucu yaklaştıkca daha çok stres basıyor daha çok genciz 25 yaşındayım olmasad yine denerim desemde içim öyle demiyor herşeyin hayırlısı Allah hepimizin gönlüne göre versin...[/QUOTE
kardeş benn 3 gün sonra olmuş transferi.yaşının çok genç büyük avantaj.ilk denmesinde tutturan bisürü kii var.umrım onlrda oluruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?