2009 yılında tüp bebek yaptıracakların paylaşım alanı

kızlar şimdi doktorumla konuştum malesef hayırlı haberler veremiyorum size sonuçlarım bugün düşmeye başlamış.

biv inan çok üzüldüm ya sanki kendi sonucumu bekler gibi bekledim kendim negatif sonuç almış kadar üzüldmmsenağlama yolumuz uzun ne yapalım bu seferde sabır isticez Allahtan.biz istediğimiz zaman değil Allah istediği zaman gelicek meleklerimiz.ben inanıyorum ve bütün kalbimle her neredeysen ve ne yaşıyorsan yardımcı olsunlar diye kalbimdekileri sana yolluyorum...gözyaşına engel olma bırak alsın gitsin senden üzüntüyü.ağla ki rahatla;rahatla mutlu ol;mutlo ol ki meleğin bir an önce gelsin....

kızlarrrr şimdi doktordan geldim, pazartesi saat 12 de yumurta toplama yapılacak. hadi hayırlısı, lütfen dualarınızı eksik etmeyin, çok heycanlıyım şimdiden!!

dualarım seninle simall güzel haberlerini beklicez önce sen sonra embiriyoların iyi olmasını diliyorum.meleklerin 1. kalite olarak sana geri dönsün kaydirigubbakcemile5:Saruboceq::Saruboceq:

hadi hayırlısı canım, benden sana tavsiye dinlen muhakkak, ben dinlenmedim acaba ondanmı tutmadı diye sorguluyorum kendimi, allahım gönlüne göre versin

çok sağol canım benim Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah!!! tavsiyene kulak vericem inşallah bi sorun çıkmazsa dinlenicem tabi!!:1hug:

sağol canım benim inşallah!!!:Saruboceq::Saruboceq:

kızlar sizinle paylaşmak istedim doktorum yüzde birde olsa normal yoldan gebe kalacağımı söylemiştin bende hep neden olmasın neden diye sorardım kendime.ilk transferde melekler tuttuğunda midem inanılmaz yanmıştı.yaklaşık bir aydır aynı şikayeti tekrar yaşıyorum bende kendi kendime acaba diye sormaya başladım.acaba hamilemiyim?hergün iş çıkışı eczanenin kapısında kendimle savaştım ama en son iki gün önce aldım testi.sonuç test bozuk çıktı.bende inanılmaz sevindim kendi kendime bunun bir işaret olduğunu düşündüm.bugün tekrar test aldım sonuç koca bir sıfır.işin en kötüsüde yaklaşık 2 haftadır hamile olduğumu düşünmem.bayağı zormuş bu hevesle yola çıkıp eli boş dönmek.neyse gerçeğe dönersek mayısa az kaldı.bekle beni hacettepe meleklerimi almaya geliyorum...

dualarım seninle simall güzel haberlerini beklicez önce sen sonra embiriyoların iyi olmasını diliyorum.meleklerin 1. kalite olarak sana geri dönsün kaydirigubbakcemile5:Saruboceq::Saruboceq:

canım benim inşallah!!çok sağol mayısa da bişey kalmadı burda senin güzel haberlerinide alıcaz inşallah!! hepimizin:Saruboceq:a.s.

arkadaslar merhabalar ......neden bna cvp vermıyorsunuz kafam cok karısık bana yardımcı olurmusunuz....lutfeeennnn

ben tup bebege gecıs yapanlardanım....3 kez asılama yaptırdım 3.de hamıle oldugumu ögerendım ama dusuk oldu....artık cok yoruldum o bekleme surecı cok yıpratıyor ınsanı...bı 3 kez daha asılama denemeyı istemedık acıkcası tup bebege karar verdık esımle ....merakettıgım bazı seyler var.....asamaları nasıl oluyor ...acaba asılamadakı gıbımı oluyor...önce iğnelerımızı oluyoruz sonra catlatma ıgnesı....ve sonrasında neler....butun hepsı ne kadar zamanda gerceklesıyor....sehır dısında yaptıracagım ıcın bu asamaların hepsı benım ıcın cok önemli.....yumurta toplama nasıl ve ne kadar suruyor....yumurtalar toplandıktan kac gun sonra transfer yapılıyor...arkadaslar bana yardımcı olursanız sevınırım....bırde bende ve esımde bı problem yok....acaba sansımız ne olur sızce....cok zor ya rabbım hepımızın yardımcısı olsun....

canım öncelikle hakkında hayırlısı olsun diyorum. bende 4 kez aşılama yaptırdım ama başarılı olmadı daha sonra mikroenjeksiyon denemeye karar verdik ve Allah ıma şükür ilk deneme bebeğimize kavuştuk. bizimde her hangi bi sorunumuz yoktu Rabbim vakti zamanı gelince bazı tedavileri vesile kılarak veriyor bebişlerimizi bazılarımıza demekki.canım aşamaları sana başımdan geçtigi kadarıyla anlatayım ama hepimizin süreçleri aynı olmayabilir yumurtaların gelişimine bağlı bu tedavi. mesela ilk olarak gittigin dr. tüm tahlil ve tekikleri yapıyor daha sonra ragl olduktan sonra iğnelere başlıyorsun yumurtlama için yumurtaların istenilen büyüklüğe geldiginde ( ben toplamda 8 gün iğne kullanmıştım daha sonra yumurta toplama işlemi yapıldı ) yumurta toplama işlemi yapılıyor. daha sonra yumurtaların döllenmesi bekleniyor döllenme ve transfer süresi 2 ve ya 3 gün olabilir bazen 5. gün bile transfer yapılabilir. ( benim 2.gün transfer edilmişti embriyolar ve 3 tane transfer oldu ) sonrasında 12 günlük bekleme süresi işte :)) anlattıgım süreç kişiden kişiye değişir tabii canım. umarım yardımcı olabilmişimdir. Allah yardımcın olsun

kızlar hepinize çok teşekkür ederim iyiki yanımdasınız burda sonucu negatif olan arkadaşlara bende aynı benzer şeyler yazmıştım iyiki yazmışım şimdi daha iyi anlıyorum bunu gerçekten aynı kaderi paylaştığımız için meğer ne kadar moral oluyormuş.

ıYıKı VARSINIZ KIZLAR:teselli:

merhaba arkadaşlar beni de aranıza alır mısınız
bende bu sene büyük ihtimalle mayısta tüp bebek denicem
ama aşılama hiç yapılmadı iğne tedavisiyle yumurta takibi oldu ama çok yoruldum
eşimde morfoloji%2 sayı14 milyon
bu değerlere göre rapor vermezler mi
bu arada 1 buçuk yıllık evliyim
hiç korunmadık
tüp bebek yaptıran arkadaşlar ne önerirsiniz aşılama denemem şart mı
bir de çok zor yıpratıcı oluyo diolar öyle mi
anestezili olabiliyo mu transfer veyumurta toplama?
çok soru sordum galibabenneyaptımkia.s.

Canım benim sıkma canını inşallah mayısta güzel haberlerini alacağız. Hem bahar melekleri olacaklar daha güzel kaydirigubbakcemile3

Merhaba Umutsuzsel. Benim başarısız bir tüp bebek denemem oldu şimdi ikincisine hazırlamaya çalışıyorum kendimi. Öncelikle tabii ki ilaçlar iğneler. Adetin 2. günü başlanıyor hormon iğnelerine. Bu kişiden kişiye değişmekle beraber yumurtalar 6-12 gün arasında cevap veriyor. Benimkiler 7. gün olgunlaşmıştı. Sonra çatlatma iğnesi yapılıyor ve 36 saat sonra da toplama işlemi. Toplama lokal veya genel anestezi ile yapılıyor. Senin tercihine kalmış. Ben lokal tercih ettim ve hissettiğim acı sadece sivrisinek ısırığı kadardı. Sonra dinlenme süresi. İlaçların etkisi geçince ağrı oluyor tabi.
Sağlıklı embriyo varsa 2. veya 5. gün transfer. Transferi zaten hissetmiyorsun bile. Herhangi bir anestezi yok.
Sonra da 12 günlük bekleme süresi. Bence tüm işlemin en stresli kısmı ve TEST!!!
Umarın ilk seferde başarılı olursun canım. Ama iyi bir ekiple tedavi yaptırdığın ve kendini emin ellerde hissettiğin zaman inan çok rahat geçiyor süreç.

emsalll 35 ve esmeralba benı bılgılendırdıgınız ıcın tesekkur ederım...
bana doktorum adetolduktan 21 gun sonra gel dedı anlamadım .....neden adetımın 3.gunu baslamıyor tedavıye onun merakı ıcındym......buradakı arakadaslara hıc oyle bısey sylenmemıs galıba....

merhaba kızlar ben daha çok ''erkek intertilitesi yüzünden hamile kalamayanlar'' bölümüne yazıyodum. buraya yeni geldim çünkü dün Ferti-jin de ilk tüp bebek tedavimize başladık, uzun protokol pazartesi lucrin kullanmaya başlicam. Allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın, hepimizin tedavisi olumlu sonuçlanır inşallah. bu arada merkez konusundaki yardımları için özelden mesaj atanlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.a.s.

merhaba canım aramıza hoşgeldin :) Rabbim yardımcın olsun inşallah ve yüzünü güldürsün hakkında hayırlısı olsun.sanıyorum bu değerlerle rapor çıkartabilirsin.aşılama bana kalırsa denemeyin derim biz 4 kez yaptırdık ama olmadı ne yazık ki. tabi şöylede bir durum yalınız çok ileri degilse ve çok ciddi bi sorunuz yoksa en az 3 kez aşılama yapılmadan tüp bebeğe geçilmiyor diye biliyorum gerçi dr.larımız yeterki istesin herşeyi hallederler :)) tüp bebekte tutma şansı daha yüksek aşılama bence tamamen zaman ve para kaybı. yümurta toplama işlemi genel anestezi altında yapılıyor ve hiç bişey hissetmiyorsun bile. transfere gelince jinokolojik muayne gibi düşün hiç farkı yok yani korkulacak bişey yok arkadaşım

canım uzun protokolde bir önceki adetin 21. günü iğne kullanmaya başlanıyor, o nedenle demiştir. kişiye göre protokole karar veriliyor. bu arada tedavin hayırlı olsun

kızlar kanamam devam ediyor ve adet kanaması gibi.sanırım olmadı 1i tüp bebek denememiz...doktoru aradım coraspini bırak o kanı sulandırır dedi.test yap bana faksla dedi.içimden gelmiyor hiç bir şey...öyle şaşkın şakın bakıyoruz etrafa eşimle...

ya canım senı anlıyorum ama yapılıcak bır sey yok gıt yaptır bıtsın ıns bır sey yoktur

kızlar kanamam devam ediyor ve adet kanaması gibi.sanırım olmadı 1. tüp bebek denememiz...doktoru aradım coraspini bırak o kanı sulandırır dedi.test yap bana faksla dedi.içimden gelmiyor hiç bir şey...öyle şaşkın şakın bakıyoruz etrafa eşimle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…