2009 yılında tüp bebek yaptıracakların paylaşım alanı

arkadaşım hiç önemli değil sen yeterki bizi bilgilendir... çünkü bunlar bizim için gerekli inan:teselli:

simge cim,
ben Eylul 2008 de aşılama tedavisine başladım, doktorum en az 2 kere aşılama deniycem yaşın genç şansın yüksek diyodu, bense ne gherek var vakit kaybı direkt tüpe geçelim dedim adam oralı olmadı. Olmadı ama allah bana yardım etti kaydirigubbakcemile5 , once 1 ay boyunca doğum kontrol hapi kullandım, benim yumurtalıklarım da sorun vari, PKO hastasıyım adetim düzene girsin diye 1 asy baskılamış oldılar, sonra Gonal F isminde karindan kendime enjekte ettiğim yumurtlamayı arettırıcı iğnelerden olmaya başladım, en düşük dozla başlıyorlar genelde PKO hastalarına zira zaten bizde küçük küçük çok yumurta olıuyor , bunları iyice azdırmamak adına. ama benim bünye aşılama tedavisi diye ilerlerken minimum doza bile abarti bir tepki verdi ve çok yumurta oldu, doktoruma her kontrole gidişimde ultrasoın ile kontrol yapıyordu. hedefleri 16 mm den büyük çapı olan en az 2-3 yumurta elde etmekti ( adamcağız hala aşılama yolunda ilerliyo bu esnada dikkatini çekerim ) ama bende ne mümkün 28 adet yumurta patladı birden. Zaten karnımda ağrılar yürürken bile sancılar vardı, beni çağırdı dedi ki durum buyken 2 secenegimiz var. Bu vucut minimum doza bile bu tepkiyi veriyo , tedaviyi iptal edebiliriz, bu yumurtalari oldururuz ilacla, 2-3 ay son ra gene deneriz veyahut direkt tup bebege geceriz. Asilama yapilmaz bu halde cinayet olur dedi. Dedim ki bu vucut aynı vucut sonra gene asilama denediginde gene min. doza bu tepkiyi verirse ben bosuna aci cekip hem de vakit kaybetmiyucek miyim??? zaten tup e direkt dalmaya razıyım , tup olsun dedim. 24 ekim 2008 de yumrutalarim toplandi. Genel anestezi verip 20 dak hallediyolar, ne bir agri ne bir sizi hicbisey hissetmiyosun, benimkilerin 10 tanesinin falan ici bos cikti, yani hucre yok ise yaramaz yumurta idi onlar cop oldu. kalanlarini da dollediler 10 tanesi dollendi. demem o ki asiri yumurta sayisina baki,p oooo diyenler oldu ama ucte biri ise yarayacak durumda idi. Sonra PKO hastasi oldugum icin OHSS sendromuına yakalandim ve dediler ki birkac ay sana transfer yapamayacagiz. Dislerimi falan sikiyodum artik eee bekleyelim bakalim dfedik. Tam 6 ay bekledim arkadasim. 6 ay .... insanlar bu arada 2 veya 3 tup denemesi yapardi, ama benim hormon degerlerim normale donmedi, sonra 2 ay ust uste normal adet dongum yerine oturmadi, sonra ocak 23 de lucrin isimli yine karindan vurulan transfer oncesi yumruta uretimi olmasin diye baskılamaya yarayan igneyi oldum , 14 gun o igne , 12 ve ya 13. gun adet gormem gerekirken tam 25 gun gecikti adetim. Bu saeefer doktor adet sokturucu verdi 1 hafta gene ilac, lucrine de devam bu arada... nihayet 23 subat ta adet gordum , lucrine gene devam ediyorum bu arada. Reglimin sonlarina dogru Ostrojen hormonu kullanmaya basladim once gunde 1 tane , 4 gun sonra gunde 2 , 4 gun sonra gunde 3 derken 12 gun de oyle gecti. Transferden 3 gun evvel de Crinone jel kullandim vajinadan, 12 mart pers transfer yapildi, Ostrojen hormonunu ve crinone jel i test gunune kadar kullanmaya devam ettim. Sonuç pozitif rabbime şükür, ama bu 2 ilacı kullanmaya daha devam edicem doktor bırak diyene kadar.

Umarım kısa bir özet olmuştur, anımsayamadığım birşeyler vardır belki kusura bakma ama sana bir fikir verisn. gönlünü ferah tut, allah sabır ve kuvvet versin hemencecik sonucu alırsın umarım. Ben uzun protokol hastası idim , aksilikler geldi üst üste iiiiceee uzun protokol olduk ama allaah yüzümüzü bundan sonra utandırmaz inşallah ..yolun açık olsun canım

slm arkadaslar.yeniyim bu sitedde.1 haftadır ole yazdıklarınızı okuyorum.banada umut kapısı oldu.sorunlarımı paylasacak birileri vardır dıye dusundum
tup bebek için tedevıye basladık.2 yıldır evlıyız
lucrinle tedevıye basladık bugun 9. ıgnemı oldum.ortalama kacıncı ıgnede regl oldunuz cok stres yapıyorum sımdıden yardımlaınız ıcın tsk ederım

hosgeldin papatya,
benim hikayem yukarda malesef ben hep gecikme yasadim, size olmasın inşallah ama o lucrin adet gecikmesi yapıyor çok kişiden duydum, stresi de üstüne eklememeye çalış canım, korkma en kötü ihtimalle adet söktürücü veriyolar gene oluyosun adetini. normalde lucrinin 12. 13. günlerinde adet olmanı bekliyolar

tsk ederım canım ıns olurum 2. gunu hormon tahlılı ıle bırlıkte gıtcez doktora ılac degısıklıgı yapcaz.muhtemelen yumurta gelıstırmye baslıcaklar.bende pko hastasıyım esımde varikoselden amelıyat oldu ama duzelme yok .

bende hikayemi anlatayım istiyorum yeni evliyiz çocuk istiyoruz olmadı dr gittik erken falan filan dur hele 1yıl olsun bende hayır olsun dedim drda sadece senin bu isteğini hızlandırabiliriz dedi gonophene verdi ona başladım o bitti arkasından pregly 5000ü vuruldum oh dedim tmm dr gün aşırı ilişki dedi yok olmadı sonra hormon tahlili yapıldı bana gutr çıktı dr engelleyebilir dedi gebeliği tabi üzüldüm sonra levotirona başladım hala umudumuz var tabi dr eşinde spermiyogram versin dedi verdik ve azospermi çıktı dediktmm bitti herşey ama yılmadık tüpbebek merkezine gittik o arada tabi keçi boynuzları macunlar falan aldık tekrar tahlil verdik sayısı az çıktı ama en azından azospermi değildi şekilleri bozuktu falan derken dr tüp olur dedi sadece normal gebelik aşılama olmaz dedi düşündük biraz sonra merkeze tekrar gittik ve karar vermiştik artık muayene oldum ve o kullandığım ilaçlar birsürü kist yapmış bende gebelik gerçekleşmediği için başladık gineraya sonra tüp periyodu başladı 9şubatta ginera yeni kutu 14şubatta histereskopi oldum ağrısız anestezili 23şubatta lucrine başladık 10ü 1martta ginera bitti 5martta regli oldum ve lucrin dozu 5ü ye düştü 7martta gonal-f 150ü başladım 11inde tedaviye cevap verip vermediğim anşalılması için tahlil oldum 14martta yumurtalarım sayıldı 18taneydi 17martta yumurtalarım toplandı sadece 10tanesi işe yaramış akşamıda crinone jele başladım 18martta aradılar sadece 5i iyi durumdaymış yumurtaların ve 20sinde transfer oldu 1nisanı bekliyorum gebelik tahlili için işte böyle arkadaşlar benim hikayem

Selam kızlar sonuç alanlar tekrar gözünüzaydın allahım kucagınızada almayı nasip etsin bekleyen arkadaşlar umarım pozitif sonuçlarla döneceksinizdir..Allahın izniyle.....Biz tedavidekilerede allah yardım etsin hepimizin istegi aynı inşallah hepimiz kavuşacaz allahım bu sefer yüzümüzü gülderecek inşallah....
Gelelim bana bugün adetimin 11.ci günü 25 gündür elevit vitamin kullanıyorum 19 gündür lucrin göbek ignesini yapıyorum 8 gündür gonal_f ignemi yapıyorum biliyorsunuz buda göbekten ama artık zorlanıyorum yaparken kasıyorum canım yanıyor diye dahada devam edecem....Bugün kontrolden geldim rahim kalınlıgı 11 olmuş yumurtalar ise 12,5 _12 _10 _9 _8_7 die gidiyor küçüklerde var henüz............. sanıyorum yolun sonuna yaklaşdım...
Yaaaaaaaaaaa Allahım ne kadar zor aşamalardan geçiyoruz hepimiz ayrı ayrı allahım bizim başımıza verdin düşmanıma gösterme demekten kendimi alamıyorum çok yorgun bittin gergin hissediyorum kendimi tabi inşallah bu çabaların sonucunu alırız diye ümitleniyoruz birde bakalım yine gelişmeleri buraya yazıp rahatlatacam kendimi polyanna gibi....Allahım kimsenin emegini boşa çıkarma yarabbim kimseyi negAtif sonuç gösterme tabi hayırlısı ise...Çünkü hepimiz maddi ve manevi yıkılıyoruz...
Allahım kimsenin kucagını boş bırakmasın...ıNŞALLAH....
AMıNNNNNNNNNNNNNNNNNN.......................
BELKı BıR DAHA TÜP BEBEK YAPMA ŞANSIM OLMAYACAK MADDı OLARAK BıLıYORUMMMMMMMM BU SEFER TUTUNSUN ARTIK BEBŞLERıMıZ ARTIKKKKKKK..
Hepimiz hamileyiz diye yazalım halay çekelim bizlerde mutlu olalaım o güzel duyguları herkesle bereaber bana yaşat ALLAHIMMMMMM......AMıNNNNNNNNNNNNNNN.............
:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:

:teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey:
:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi:

ZAFER HEPıMıZıN OLSUNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN...................

DEGMESıN KıMSEYE...................

Son düzenleme:
kızlar yumurta ölçümü yanlış yazmışı yaaaaaaaa 12,5 _12_11_10_ 9_8 diye canlarımmmm....

Son düzenleme:
kızlar yumurta ölçümü yanlış yazmışı yaaaaaaaa 14,5 _12_11_10_ 9_8 diye canlarımmmm....

ahhaaaaa , zaten 20.5 u gorunce şaşırmıştım :))
tutar canım merak etme .. 16 mm den yukarı olsun çapları diye uğraşıyor doktorun. allahın izni ile sen de emeğinin karşılığını alırsın umarım.

kızlar yumurta ölçümü yanlış yazmışı yaaaaaaaa 12,5 _12_11_10_ 9_8 diye canlarımmmm....

inşallah canım yaaaaa sende kucagına alırsın inşallah bizlerede dua edersen sevinirimmm..

bende 3tane transfer edildi canım diğerleri için dondurma işlemi olcaktı ama zaten 5tane içinde en iyileri 3dü o yüzden donduramadık bakalım hayırlısı

dur bakalım allah utandırmasın, bugun farkettim ki buzdolabı tam tıkır kuru bakır, yemek yapıyorum bir yandan da :))

kızlar hamileliğim kesinleşti....bugün kese görmeye gittik 2masum yavrumu gördüm arkadaslar allah herkese nasip etsin hele o kalp sesleri atıyor ya inanın kendimizi tutamadık ve eşimle hüngür hüngür ağladık..hepinize dua ediyorum kızlar merak etmeyin...

hihoyyyt ah nasıl güzel bir şeydir bu Kinder ! ne mutlu sana, allah hepimize nasip etsin , nazar değmesin sonuna kadar böyle mutluluk versin allahım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…