2009 yılında tüp bebek yaptıracakların paylaşım alanı

canım bildiğim kadarıyla senin negatif eşinin pozitif olduğu için kan uyuşmazlığınız var...bu durumda iğne kullanman gerekebilir.doktorlar zaten böyle bir durum varsa söyler sana.

ya oyle bisey varsa 3 cu mikroyu yaptik ve bugun ikisinde oldugu gibi gene adet oldum kan uyusmazligi varsa soylemeleri gerekmezmi ama hic boyle bi konuda konusmadi doktor ne olur bilgisi olanlar bana yardim edin

serananes iyiyim canım yalnız çok gerginim yarın test günüm banada dua et hamilesin artık hamilelerin duaları kabul olur bugüün biraz zor sabah olacak:uhm::Saruboceq:

arkadaşım hadi hayırlısı ile bugün senin günün olucak inşallah, hepinize dua ettim bunraları okuyunca bir daha , senin de benimkiler gibi idi belirtilerin ne fazla ne eksik, aynısı olur bayram ederiz burda bak bugün !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rabbim utandırmasın bizi inşallah .

seranes canım çok ağlattın beni ya çok mutlu oldum senin adına meleklerini kucağına alacağın ve onları büyüteceğin günlerida Allahım görmeyi nasip etsıin kendine dikkat et sevgilerle...

saol canım ben, ağlayın diye yazmadım yaw üzülüyorum,
benim gibi benzer durumlarınız varsa size de bir umut olur belki diye yazmıştım , umarım sizin değerleriniz benimkilerden güzel çıkar , hepinize bol şans !

hadi arkadaşım , allah kuvvet versin , seni de sevgiyle destekleyeceğiz. benim elimde Estraderm 100 TTS östrojen bant var 1 kutu hiç açılmamış. Eğer bant kullanırsan sana yollayayım onu kargo ile. ister misin ? Yok östrojenin genelde hapını kullanıyor bazı arkadaşlar , bant kullanmıyacaksan başkasına yollayabilirm ..

kimse yokmu arkadaslar dertlesmek istiyorum cok koyum

Esln cim ,

Ekranın sol alt kösesi,nde o anda bu sayfada olanların isimleri yer alıyor, yazıyı okuyanlar diye . Merak ettiğinde oraya bak arkadaşım. Kan uyuşmazlığı mevzusunda benim bildiğim kadarı ile yumurtanın döllenmesi ve tutunma aşamsında bir etkisi yok , tutunduktan sonrası kısmına dair de bilgim yok yanıltmak istemem şimdi seni. Doktoruna sor bence , gebelikten evvel anneler antikor testi yapılıyormuş.

sana bazı bilgiler buldum :

Normal koşullarda hamilelik döneminde anne ve bebeğin kanları birbirine karışmadan plasenta (eş) aracılığıyla oksijen, karbondioksit ve besi öğelerinin karşılıklı alışverişi gerçekleştirilir. Anne Rh (-), bebek Rh (+) ise ilk gebelikte herhangi bir sorun olmaz.Bir anne adayı eğer Rh (-) kana sahipse, ilk doğum, kürtaj ya da düşüğünden hemen sonra, bebeğinden kendisine o anda geçmiş olabilecek Rh (+) bebek kan hücrelerine karşı annenin bağışıklık sisteminde tepki oluşmadan önce girişimde bulunulmalıdır. Bunun için özel olarak hazırlanmış bir serum vardır: "Anti-D İmmun Globulin". Bu madde doğumdan (ya da düşük veya kürtajdan) hemen sonra anneye kaba etten iğne şeklinde yapılmalıdır. "Anti-D İmmun Globulin" kana karışır, bebekten geçmiş olan Rh (+) kan hücrelerini derhal yok eder. Annenin bağışıklık sistemi ne olduğu anlamadan işlem tamalanır. Bir süre sonra "Anti-D İmmun Globulin" doğal ömrünü tamamlar ve kanda yok olur. Oysa anne kendisi "antikor" geliştirmiş olsaydı bu sıvısal madde uzun süre kanda kalacak, gerekirse onu yeniden üretebilme yeteneği olan beyaz kan hücreleri tarafından eksikliği tamamlanacaktı. Pasif olarak verilmiş olan "Anti-D" için eksikliğin tamamlanması diye bir konu söz konusu değildir. Zamanla yok olan "Anti-D İmmun Globulin" bu sayede annenin sonraki hamileliklerinde çocuk için bir sorun oluşturamaz. Yalnız unutulmaması gereken bir konu bu immun globulinin herbir gebeliğin son bulumunda yeniden uygulanmasının gerekliliğidir. Kan uyuşmazlığı genel olarak ilk bebekte sorun oluşturmaz. Sonraki Rh (-) çocuk için zaten bir problem yoktur.

sağol canım hımmm bana mesaj yazdığını okumadım kusura bakma ya görsem yazardım allah hepinize nasip etsin çok güzel bir duyguymuş....a.s.

kızlar , en az 3 -4 başlıkta yazdım ama kimse çıkmadı alıcı.bir de burda sorayım

Elimde Estraderm 100 TTS östrojen banti var, kalçadan yapıştırılıyor. 1 kutu hiç açılmamış. ıhtiyacı olan var mıdır ? Pek çoğunuz östrojen için mavi haplardan kullanıyosunuz biliyorum doktor bana kolaylık olsun diye kalça bantı vermişti. şimdi elimde kaldı onlar bir ihtiyacı olana yollamak istiyorum kargo ile ama kime ister acaba ?

kızlar güzel dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim Allahım hepinize nasip etsin anne olmayı ikizler.üçüzler versin inşallah.....

kızlar güzel dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim Allahım hepinize nasip etsin anne olmayı ikizler.üçüzler versin inşallah.....

ahh ben nassııı istiyorum o ikizi bir bilsen kaydirigubbakcemile5
ama hayırlısı neyse onu versin rabbim die de dua ediyorum o ayrı arkadaşım

serena çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. ben 2 kez aşılama olduğum için gonal f iğne kullndım tecrübeliyim yani. onun yanında da herhangi bir ilaç vereiliyor mu acaba? doktorlar bana pco olduğumu söylüyorlar ama benim adetlerim falan maaşallah çok düzenli hiç aksadığı olmuyor. hatta bazen umutlanmak adına gecikse falan diye bekliyorum ama olmuyor maalesef.

bizim büyük sorunumuz eşimdeki sperm hareketliliği. 2,5 aydır keçi boynuzu kürü içiyor inşallah faydasını görürüz. bende spor yapıyorum kilonun %5 oranında verilmesi bile yumurtalıkları düzene sokarmış. soğan suyunuda içmeyi düşünüyorum. tüp bebek haziranda yapılacağı için belki o zamana kadar gerek kalmadan kendiliğinden olur.

.teşekkür ederim. Allah hepimize güç,kuvvet,sabır,moral hayırlı haberler versin.canım bant konusundada şuan ne desem yalan olur.ama sanırım bant kullanmayacağım.hiç öyle bir konu geçmedi sanırım hapa devam ben.yerimseniben
sağol canım hımmm bana mesaj yazdığını okumadım kusura bakma ya görsem yazardım allah hepinize nasip etsin çok güzel bir duyguymuş....a.s.

tabiki görsen cvp yazacağını biliyorum sıkma canını yerimseniben hiç problem değilyasakkelime.ama okumak istersen 668 sayfada. ben şimdi bi onu okuyorum bi senin ikiz haberini kendi kendime kıkır kıkır gülüyorum.kaydirigubbakcemile3senin adına çok sevindim canım Allah sağlıkla sıhatle kucağınada almayı nasip etsin... kaydirigubbakcemile5
a.s.

Son düzenleme:
simge cim , o zaman eşinin durumu senden daha belirleyici olmuş anlaşılan. PKO için % 5 oranını benim bir arkadaşım uyguladı 57 kilodan 50 kşiloya düştü ve 2,5 yıl tedavi gördü olmadı şimdi 13 aylık bir kızı var :)) Kesin yap arkadaşım ben depresif moddaydım yapamam dedim reddettim. verdim parayı bekliyorum işte şimdi :))) umarım sana pozitif sonuç getirir.

inşallah canım elimden geleni yapmaya çalışıyorum işte. allah herşeyin hayırlısını versin. ben istiyorumki tüp bebek yapılmadan kendiliğinden olsun. biraz zorlanıyorum aslında şu anda 58 kiloyum 52 olsam yeterli olurda nasıl işte...

olur olur bal gibi olur, o arkadaşım ileri derece PKO idi, benim gibi. sadece yediği öğünleri yarıya indirmiş, 8 kaşık bezelye yiyosa mesela 4 kaşık, günde 4 dfilim ekmek yiyosa 2 dilim, çayı şekersiz içti mesela bunun gibi. özel bir diyeti yok. bir de hergün düzenli 1 saat yürümüş, toplam 3 ayda verdim bu kiloyu çunku ben kafama göre yaptım diyetisyene gitsem 2 ayda 7-8 kilo garanti verirdim dedi . yani hedef haftada 1 kilo olmalı, ama olmasa bile 5 kilo bile versen 2-3 ayda bence işine yarar. sakın pes etme bence , hem hamişlikten evvel de 1-2 beden incelmiş olursun fena mı :)))))

tabiki görsen cvp yazacağını biliyorum sıkma canını yerimseniben hiç problem değilyasakkelime.ama okumak istersen 668 sayfada. ben şimdi bi onu okuyorum bi senin ikiz haberini kendi kendime kıkır kıkır gülüyorum.kaydirigubbakcemile3senin adına çok sevindim canım Allah sağlıkla sıhatle kucağınada almayı nasip etsin... kaydirigubbakcemile5
a.s.[/QUOTE]

baktım şimdi bende şu 668 sayfaya hiiii hiiiiii amin canım hepimize nasip etsin senin nasıl gidiyor.....şakkıdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…