2009 yılında tüp bebek yaptıracakların paylaşım alanı

papatyacığım kaç yumurtan oluşmuştu ve nerede yaptırdın yazarmısın, yaş ve sorunuda yazarsan seviniriz. Malum bizler arayış içindeyiz belki bir fikir olur

Melilayda...
canım benim yaşım 30 ve benim her iki tüpüm bağlanmıştı sürekli iltihaplı ve tüp içerisinde sıvı birikmesi vardı bu nedenle normal yolla ve bir kez de aşılama denedikten sonra Tüp bebeğe karar verdik.Aslında hikayem çok uzun çok şeyler atlattım.7 yıldır anne olmak için çok uğraşlar verdim.
Akıntım çok vardı adetlerim çok sancılı geçiyordu o doktor bu doktor deney gibi gezdim durudum o hap senin bu hormon senin derken 4 yılımı geçirdim ama sonra bir prof. dr. gittim ve rahim filimi istedi bu geçen 4 yılda kimse istememişti.
Her iki tüp tıkalı çıktı ve film esnasında sadece tek tarafı açıldı.Sol tarafıda laperoskopi ile açtık.Aşılama denedik olmadı ara vermek istedim derken yurtdışında bir dr. gittim ve tekrardan her iki tüpüm tıkalı çıktı.
Türkiye geldim ve yine dr. gittim bu sefer bu tüp bebek için sakıncalı olur eğer tüp içerisinde sıvı birikmesi varsa dedi.
Ne yapılması gerekir dedik tekrar laperoskopi ve tüpleri kontrol ettikten sonra bağlicaz.
Ve tüpler bağlandı çünkü bir tanesi çok kötü durumdaymış bitmiş vazşyetteymiş , diğeride rahim kısmından yarısına kadar bozukmuş....yani normal yol ve aşılama ile hiç şansım yokmuş.:çok üzgünüm:

Ama allahıma bana 3 tüp bebek denemesinde nasip etti hamd olsun şükürler olsun dedim..Hiç bir zaman isyan etmedim...Elbet birgün allahıma bana yazmış ise olur dedim.:Saruboceq:

Ve mübarek üç aylarda hergün dua ederek tüm dualarım kabul oldu ama birşeyi unutmayayım burdaki herkes dua etti birbirlerine buda benim için büyük faktör çünkü onlar olmasa ben çok diplerde olurdum burada gerçekten moral buldum herkese çok tşk ederim dualarım sizlerle....sevgileropuyorumnanaktan

amin canım inşallah benim ve ailemin kısmetinde yazılmıştır ve de sağ salim kucağımıza alırız. ama sen son havadisleri bilmiyorsun :)) 1,5 ay kız dediğimiz bebiş için 2 hafta evvel doktor erkek bu dedi. ee biraz şaşırdık tabii ki. bugün detaylı ultrasonumuz var 3- dakika kadar bakılacak artık net bir haber almayı umuyoruz. yani cadı dediğimiz küçük bir sıpa da olabilir, allah sağlık versin gerisi önemsiz ..

Tesekkur ederim acikladigin icin. Bu yontem cok hosuma gitti. Sanirim bu belli basli hastanelerde var. Acaba benim gittigim hastanede de var mi merak ettim. Yarin randevum var, gidince sorucam.

evet yeni bir sistemmiş dr dediğine göre,hangi hastane senin?daha fazla bilgi alırsan paylaşırmısın yerimseniben

ay cnm kıyamam sana gozlerım doldu valla benımde tuplerım kapalı bende ılk tup bebek yaptırdık 10.cu gunum2.14 cıkmıştı sımdı kan vermeye gıttım tekrar ınş yukselmıştır allah hepımıze sabır versın hayırlı evlatlar dıleyıle....

71.64 oldu cnm

papatya cım senin değerin artmış mı aldın mı sonucu ????

Canim zaten tüplerim kapali oldugunu tesbit edince doktorlar tüp bebek yapilacak dediler daha öncedi yani miyom ameliyatindan önce acikti tüplerim ben dört defa hamile kaldim

bu arada sen ne zaman tüp bebek yapmayı düşünüyorsun melih??[/QUOTE]

Merhaba,
Ben Ingiltere'de tedavi oluyorum. Benim hastanem de ayni mikroskopu kullaniyormus ama IMSI teknigini degil ICSI teknigini kullaniyorlarmis! Bu iki teknik arasindaki farki da bilmiyorum Aslinda bunu cok onemeseyip kafaya taktigimdan degil ama bilmek-ogrenmek istiyorum. Ben Pazartesi gunu 1.gunume basliyorum, sanirim 15.gunde yumurta toplanmasi olacak. Pazartesiye kadar Busereline devam, ondan sonra hem Buserilin hem Gonal-F alicam.

Sen?

Pardon, simdi hatirladim, sen zaten yazmistin ne zaman baslayacagini. Senin hastanen ozel mi? Bize sormazsan kimsenin birsey anlattigi yok da....

guzu kırpmadan umut tup bebek hastanesı derım hem uygun hem cok ıyıler bende orta yaptırdım haca cıdere uye oldum hepsı 3750 ye maalı oldu ve suanda hamıleyım ılk denemem ve uc tane transfer edıldı darısı senın basına...sevgıler

guzu kırpmadan umut tup bebek hastanesı derım hem uygun hem cok ıyıler bende orta yaptırdım haca cıdere uye oldum hepsı 3750 ye maalı oldu ve suanda hamıleyım ılk denemem ve uc tane transfer edıldı darısı senın basına...sevgıler

papatya cım senin değerin artmış mı aldın mı sonucu ????

Canım aldım dün akşama doğru yazamadım....Ve 677 oldu....çok mutluyum allahım inşallah hayırlısınla sağlıklı bir şekilde tamamını erdirsin...
Dün doktorumu aradım hadi bakalım 20 gün sonra bebişleri görelim dedim bende hemen sizce kaç tane vardır dedim büyük bir ihtimal 2 tane dedi...heyecanlandım birdem...allahım hayırlısını nasip etsin sağlıklı bir şekilde.

Bu arada serenascığım seninde karnın çok şişmiydi?Benim karnım normal gebe kalanlara göre bayağı büyük sanki 3 aylik gibi:)):

papatyacığım değerinin artmasına çok sevindim, birbirimize hep dua ediyoruz, allahım bigün hepimize kısmet etsin, sanada sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.

Pardon, simdi hatirladim, sen zaten yazmistin ne zaman baslayacagini. Senin hastanen ozel mi? Bize sormazsan kimsenin birsey anlattigi yok da....

hadi bakalım p.tesi başlıyorsan hayırlı olsun inşallah hamile haberini alırız,

benim evet özel tüp bebek merkezi,brüksel tüp bebek merkezi asıl yeri zaten brükseldeymiş,

bu arada ICSI teknolojisi detayı,yardımcı olur sana belki

ICSI'de farklı olarak laboratuar aşamasında yumurtaların spermatozoa ile birleştirilmesi değişik bir teknikle gerçekleştirilmektedir. Konvansiyonel IVF'te her yumurta yaklaşık 100,000 sperm ile biraraya getirilmekte, ancak bir tanesi kendiliğinden yumurta dış zarını aşarak içine girmekte ve onu döllemektedir. Buna karşılık, Mikro-Enjeksiyon veya ICSI'de her bir yumurtanın içine önceden belirlenen tek bir sperm hücresi bir iğne yardımıyla enjekte edilmektedir. ICSI işlemi, mikromanupilatör adı verilen cihazla yapılmaktadır.

Kimlere Mikro-Enjeksiyon Uygulanmaktadır ?
İleri düzeyde sperm sayı, hareket ve morfoloji bozukluğu olanlar: Sperm sayısı 5 milyon/mL altında olanlarda Konvansiyonel IVF yerine ICSI yapılmalıdır.

Azoospermi yani sperm analizinde hiç sperm olmayan erkekler: PESA/MESA/TESE/TESA veya TESA yöntemleri ile direkt testis veya epididimden sperm elde edilir. Çok az sayıda da olsa bu şekilde elde edilen olgun spermler (spermatozoa) ICSI için kullanılabilmektedir.
Daha önce Konvansiyonel IVF yöntemi ile döllenme meydana gelmemiş olan çiftler (total fertilizasyon failure).

Embriyolarına Pre-implantasyon genetik tanı yapılacak çiftler.

Bazı seçilmiş hastalarda gebelik şansını arttırmak için (şansı az olan çiftler).

papatyacığım çok sevindim değerin artarak devam ediyor.Allah kucağına almayı da nasip etsin inşallah.ıkiz gibi duruyor.Kutlarım.darısı başımıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…