2009 yılında tüp bebek yaptıracakların paylaşım alanı

benim bildiğim fsh 12 hatta 10 altı olmalıymış. 15 e falan yükelince rezerv azalmış yumurta kalitesi de bozulmuş oluyormuş. doktorlar tüp bebek öneriyorlar zaten. serappty senin e2 de yüksek gibi. benim yaş 42 ama fsh 9du. ama yine de yaş gereği 6 yumurta toplanabildi ve kimyasal oldu. bana doktorlar önermedi ama ben buradn okudum yumurta sayısını ve kalitesini arttırıyormuş dhea (günde 2 toplam 50 mg) selenyum artı çinko ve seven seas plus (bu marka içilmeliymiş omega3) içiyorum. ayrıca yüksek hormonları düzenliyormuş diye günde 2 kere 1 er tatlı kaşığı hayıt tohumu sıcak suda 5-10 dakika bekletip süzüp içiyorum. argınmax ı da duydum ama artık abartmıyayım dedim.delikafaduldenserappty bence send mutlaka hayıt tohumu ace selenyumplus solgarın çinkosu ve seven seas plus günde 2 ser tane kullan. selenyum ve çinkoyu erkek infertilesi için erkeklere de öneriyorlar. çinkoyu dr eşime bir sorunu olmamasına rağmen önermişti. seven seas plusu da alman mustafa bey vermiş. dhea için faydalı diyen var etkisi yok diyen var yan etkisi olabilir diyen var doktoruna sor diyeceğim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende ekstre edilmiş hayıt suyu içiyorum bende hayıtın hormon düzeyini ayarladığını öğrendim. 3.tüp bebek denememde 8 yumurtam oluşmuştu bunlardan 4 tanesi döllendi ve yaşım 39 olduğu için 4 embriyoda transfer yapıldı. 1 tanesi tuttu ancak 21 haftalıkken muyenelerde kemik ve iskelet anomalisi teşhisi kondu ve zorunlu olarak alındı. hayatımın en zor anlarıydı. oyüzden dördüncü denemem beni çok korkutuyor. her şeyin hayırlısı olmasını diliyorum sadece kendim için değil benim durumumda olan herkes için inşallah herkes dualarının karşılığını alır.

Muhakkak tabi fsh sonuçta hipofiz bezinin salgıladığı bir hormonmuş ve buda vücudun tüm elemanlarını (üreme,kalp,sinir sistemi,böbrek gibi) etkilediği için fsh ne kadar düşük olursa başarı okadar yüksek luyormuş.

canım yatıyorum ama sıkılıyorum arada kalkıyorum.inşallah canım hayırlı olur.hemşire 3 gün sonra duş alabilirsin dedi ılık suyla ve kısa süreli,olmAYAYIM MI?
dediklerini yiyorum evet ilk gün bir kabızlık yaşadım sonra kayısı çok yedim de kurtuldum şimdi iyiyim çok şükür.annem yanıma geldi yemek,evişi ona ait zaten.
bazen aklıma şu geliyor:acaba duruyorlar mı yada gittilerse anlarmıydım.şu zaman çabuk geçse .

slm kızlar aranıza yeni katıldım bende tüp bebek yaptırdım fakat transfer olmadan yumurtam kalitesiz çıktı benim sorunumdan olan varmı çok üzülüyorum çünkü allah emeklerimizi boşa çıkarmasın [

Canım bende senin durumundaydım ilk iki denemede tek yumurta ve sonuç döllenme olmadı. 3.denemem çok güzel geçti daha öncede yazmıştım 8 yumurta 4 ü döllendi transferi yapıldı bir tane tuttu 21 haftalık da aldılar çünkü iskelet anomalisi vardı. şimdi 4. denememi yapıcam gene tek yumurta ve tedaviyi bir ay daha erteledim inşallah hepimiz için iyi olur. kısacası yalnız değilsin bizlerde varız. birbirimize destek olacağız yazılarımızla.

Kizlar; Kesin birsey yok ortada ama sanirim bana sadece 1 embryo koyacaklar Burada 37 yasi altina bir tane oneriyorlar. Ben iki tane isticem ama bakalim ne diyecekler!

Ben Ingiltere'deyim. Burada da boyle bir kural cikarmislar. Biraz uzuldum acikcais, tamam herseyin hayirlisi olsun bir tane olsun ama iki tane olsa sansim daha cok olurdu

Yine ben,
Birsey daha sorucam, simdi benim yumurtalarim Cuma sabah toplandi ve bana embryo-yu Pazartesi sabah koyacaklar. Sadece 3 gun. Sizde nasil? 3 gun az degil mi?

melihcim,inşallah herşey istediğin gibi olur,burda da transferi genelde 3.gün yapıyorlar...aksi bir durum olursa 5.güne bırakıyorlar...3 gün normal yani...
sana birşey soracağım,yumurta toplama işini anestezili mi yaptılar??duyduğum kadarıyla yurtdışında yumurta toplanırken anestezi vermiyorlarmış,bunu merak ettim...anestesi yoksa nasıl dayanılır ki!!!

Tesekkur ederim cevapladigin icin biraz icim rahatladi. Evet, anestezi ile oldu. Dedigin gibi dayanilmaz herhalde.

canım teşekkür ederim bende hiç tansfer olmadı 13 yumurtatoplandı fakat hiçbiri işe yaramadıve benim büyük sıkıntım yumurtalarım yaşımdan çok çok yavaş çalışıyor şimdi beklemedeyim eylül ayında tekrar gidecem bakalım ne söyleyecekler inşallah bu sıkıntılardan kurtarır bizi rabbim

Slm ..Ben aranıza yeni katıldım.Ancak yaklaşık 1 yıldır sizleri takip ediyorum..ınanın sizlerle mutlu oluyorum sizlerle üzülüyorum..
13 yıldır pco hastasıyım..2 aşılama yapıldı sonuç negatif...bu ay ilk tüp bebek tedavimize başladık...tedavide 6. günüm.şimdilik herşey yolunda görünüyor ama çok heyecanlıyım..ıstanbul
Bahçelievler Medikal Park.ta tedavi görüyorum.doktorum Serkan Oral...

Özellikle Bahçelievler Medikal Park.ta tedavi görenler ve pco olup tüp bebek denemesinde başarılı olanlar varsa mesajlarını bekliyorum...

Zero ben de sana yaklasiyorum bugun yumurta toplamam oldu. Umarim hersey yolunda gider, guzel haberine hep birlikte seviniriz.

hayırlı olsun kaç yumurta var şu an ne durumdasın?inşallah bendenn güzel haber gelir ardından da senden canım.benim kaldı 7 gün haftaaya cmt test günüm merak sardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…