- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
merhaba bende dördüncü denememi yapacağım allah izin verirse. ilk iki denememde tutmadı üçüncü denememde 21 haftalık kaybettim. tedavim fsh 15 çıktığı için bir ay sonraya ertelendi. ama bana doktorun selenyum, argınmax, dhea, dong quaı destek ilaçları verdi. bu ilaçları daha önce kullanan oldu mu?a.s.
Selam Canım şu FSH 15 çıktığı için bir ay sonraya ertelenmiş peki
FSH kaç olmalıymış benimde 2 tüp bebek denemem başarısız daha doğrusu önce değerler yüksek sonra düşüp gidiyor.benim benim fsh 15 , prolaktin de 12
E2 = 314 TSH 0,46 eğer biliyorsan cevaplarmısın canım bu değerler nasılll
arkadaşlar sizlerdende bilen varsa yorumlarınızı bekliyorum
sevgilerrrr
Arkadaşlar bende ekstre edilmiş hayıt suyu içiyorum bende hayıtın hormon düzeyini ayarladığını öğrendim. 3.tüp bebek denememde 8 yumurtam oluşmuştu bunlardan 4 tanesi döllendi ve yaşım 39 olduğu için 4 embriyoda transfer yapıldı. 1 tanesi tuttu ancak 21 haftalıkken muyenelerde kemik ve iskelet anomalisi teşhisi kondu ve zorunlu olarak alındı. hayatımın en zor anlarıydı. oyüzden dördüncü denemem beni çok korkutuyor. her şeyin hayırlısı olmasını diliyorum sadece kendim için değil benim durumumda olan herkes için inşallah herkes dualarının karşılığını alır.benim bildiğim fsh 12 hatta 10 altı olmalıymış. 15 e falan yükelince rezerv azalmış yumurta kalitesi de bozulmuş oluyormuş. doktorlar tüp bebek öneriyorlar zaten. serappty senin e2 de yüksek gibi. benim yaş 42 ama fsh 9du. ama yine de yaş gereği 6 yumurta toplanabildi ve kimyasal oldu. bana doktorlar önermedi ama ben buradn okudum yumurta sayısını ve kalitesini arttırıyormuş dhea (günde 2 toplam 50 mg) selenyum artı çinko ve seven seas plus (bu marka içilmeliymiş omega3) içiyorum. ayrıca yüksek hormonları düzenliyormuş diye günde 2 kere 1 er tatlı kaşığı hayıt tohumu sıcak suda 5-10 dakika bekletip süzüp içiyorum. argınmax ı da duydum ama artık abartmıyayım dedim.delikafaduldenserappty bence send mutlaka hayıt tohumu ace selenyumplus solgarın çinkosu ve seven seas plus günde 2 ser tane kullan. selenyum ve çinkoyu erkek infertilesi için erkeklere de öneriyorlar. çinkoyu dr eşime bir sorunu olmamasına rağmen önermişti. seven seas plusu da alman mustafa bey vermiş. dhea için faydalı diyen var etkisi yok diyen var yan etkisi olabilir diyen var doktoruna sor diyeceğim.
Muhakkak tabi fsh sonuçta hipofiz bezinin salgıladığı bir hormonmuş ve buda vücudun tüm elemanlarını (üreme,kalp,sinir sistemi,böbrek gibi) etkilediği için fsh ne kadar düşük olursa başarı okadar yüksek luyormuş.canım cevabın için teşekkürler benim fsh 15 olduğu halde 14 yumurta oluştu
yumurta oluşmaya oluşuyorda acaba fsh yüksek olursa tutunmayımı etkiliyor ben onu merak ediyorum yada yumurtaların kalitesinimi etkiliyor.
Zero55 arkadaşım inşallah hayırlısı olur içini rahat tut umarım sağlıklı bebişlerin olur . sürekli yatıyormusun bana yatılması gerektiği söylenmişti
zero 55 hayırlı olsun canım inşallah pozitif sonuçlarını duyarız.
canım süreklide yatmıcan arada bir dolaşacaksın ama asla iş yapma yürürken uzayda yürür gibi yavaş yürücen 7. güne kadar duş yapma ton balığı , ananas ,kivi çok ye bol su içeceksin
kabız olmamaya dikkat et kabızlık şurubu veya kayısı kayısı hoşafı ye
bol bol dua et inşallah olumlu olacaktır.
Canım bende senin durumundaydım ilk iki denemede tek yumurta ve sonuç döllenme olmadı. 3.denemem çok güzel geçti daha öncede yazmıştım 8 yumurta 4 ü döllendi transferi yapıldı bir tane tuttu 21 haftalık da aldılar çünkü iskelet anomalisi vardı. şimdi 4. denememi yapıcam gene tek yumurta ve tedaviyi bir ay daha erteledim inşallah hepimiz için iyi olur. kısacası yalnız değilsin bizlerde varız. birbirimize destek olacağız yazılarımızla.slm kızlar aranıza yeni katıldım bende tüp bebek yaptırdım fakat transfer olmadan yumurtam kalitesiz çıktı benim sorunumdan olan varmı çok üzülüyorum çünkü allah emeklerimizi boşa çıkarmasın [
aslında yasal olarak 35 yaş altı 3, 35 yaş üstü 4 diye biliyorum hayırlısıKizlar; Kesin birsey yok ortada ama sanirim bana sadece 1 embryo koyacaklarBurada 37 yasi altina bir tane oneriyorlar. Ben iki tane isticem ama bakalim ne diyecekler!
melihcim,inşallah herşey istediğin gibi olur,burda da transferi genelde 3.gün yapıyorlar...aksi bir durum olursa 5.güne bırakıyorlar...3 gün normal yani...
sana birşey soracağım,yumurta toplama işini anestezili mi yaptılar??duyduğum kadarıyla yurtdışında yumurta toplanırken anestezi vermiyorlarmış,bunu merak ettim...anestesi yoksa nasıl dayanılır ki!!!
Canım bende senin durumundaydım ilk iki denemede tek yumurta ve sonuç döllenme olmadı. 3.denemem çok güzel geçti daha öncede yazmıştım 8 yumurta 4 ü döllendi transferi yapıldı bir tane tuttu 21 haftalık da aldılar çünkü iskelet anomalisi vardı. şimdi 4. denememi yapıcam gene tek yumurta ve tedaviyi bir ay daha erteledim inşallah hepimiz için iyi olur. kısacası yalnız değilsin bizlerde varız. birbirimize destek olacağız yazılarımızla.
kızlar pazartesi gün transferim oldu.3 embriyo transfer oldu.2 si 7 hücreli,1 i 10 hücreliydi.ne olur dua edin nasıl durum.22 ağustos test günüm.
Zero ben de sana yaklasiyorum bugun yumurta toplamam oldu. Umarim hersey yolunda gider, guzel haberine hep birlikte seviniriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?