m.1001 arkadaşım kendi yaşadığım heyecanı hatırladım bir an haydi hayırlı haberlerini bekliyoruz . Darısı bizlerinde başına inşallahyok canım ..yarın gidecez doktora allah'ın izni ile....inşallah sorun çıkmaz...
m.1001 arkadaşım kendi yaşadığım heyecanı hatırladım bir an haydi hayırlı haberlerini bekliyoruz . Darısı bizlerinde başına inşallah
arkadaşlar dün hcg de değer 135 çıktı yani 4 günde 4 e katlaması gerekirken ikiye katlamış perşembe 73 dü pazartesi 135 oldu gebelik var ama birde problem var gözüküyor dış gebelik olmasından korkuyorum umarım değildir yoksa tüplerde riske girecek allahım bu sitres öldürecek beni yarın gene vereceğim istenilen artış olmazsa başka bir dr a gitmeyi düşünüyorum benim sol tarafımda hafif yanma var hamile kalan arkadaşlarda buna benzer ağrı varmı sormak isterim
iyi dileklerde bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim
tüpbebekte dışgebelik olanı hiç duydunuzmu yada bununla ilgili bilginiz varmı arkadaşlar
özlem1415 inşallah sonuçlar istediğin gibi olur..rabbim sağlıkla kucağına almayı da nasip eder inşallah..
ama diğer sonuca da kendini hazırla..ben bugün keseleri görmeme rağmen hala inanamıyorum ve korkumdan sevincimi doya doya yaşayamıyorum..hatta iş yerindeki arkadaşlar ''çocuklara kazayla gelmiş muamelesi yapma!''diye kızıyorlar..ama yıkılmaktan mutluluğumun ellerimden kayıp gitmesinden korkuyorum..sanki böyle davranırsam ((alakası yok ama))daha az üzülürmüşüm gibi...galiba kucağıma almadanda hep diğer ihtimal aklımdın bir köşesinde olacak...rabbim sağ salim kucağımı almayı nasip etsin inşallah..onları ve kendimi rabbim e emanet ediyorum..tabi sizleride....
bu arada kandiliniz mübarek olsun..bu mübarek güzel günde rabbim dualarımızı klabul etsin inşallah...(amin)
iyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar bu gün jeli kullanırken ağrım oldu çok feci birşekilde sonra geçti rahimde bir hassasiyet var sanırım iltaabik bir durum olmuş olabilir bu akşam özel bir dr a gideceğim ankaradaki dr um sadece bekle diyar bu arada eğer dış gebelikse tüpler riske giriyor biran önce tesbit edilsin ve halolsun istiyorum ben eskişehirdeyim bu yüzden burdan bir dr la görüşmemin daha faydalı olacağını düşündüm sizlerdede yani hamileliği olan arkadaşlarda jeli kullanırken böyle ağrı oluyormu
canım hayırlı olsun,
bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım... uzun protokol genelde yumurta rezervi yüksek olanlara uygulanıyor, kısa protokol ise yaş grubu ilerlemiş ve yumurta rezervi düşmeye başlamış adaylara diye duymuştum. ben poliksitik yapıda olduğum için uzun protokol uygulandı , yumurta adetlerini kotrol altına almaya çalıştılar, ama dikkat edilmesine rağmen 30 yumurtam oluştu. uzun protokolde adetin 21. günü lucrinle başlıyorsun, ortalama 14 gün sonra yeniden adet görmen bekleniyor, bazen lucrin adet gecikmesi yapabiliyor endişelenme, adet görene kadar lucrini kesmeyecekler. adet olunca yumurtalıklarını uyaracak ilaç vermeye başlayacaklar. lucrin baskılama yapıp içerde yumurta oluşmasını engelliyor, durumu kontrol altına lınca bu sefer yumurta oluşsun diye ilaç veriyorlar . Bunlar genelde karından veya göbekten yapılan yumurtlama iğneleri oluyor. Bu esnada sen 2-3 günde bir ultrason kontrolüne gidiyorsun, kaç yumurta oluşmuş, büyüklükleri nasıl, büyümeleri nasıl takip ediyorlar. bu aşamayı geçtikten sonra yani yumurtalar beklenen seviyeye ulaşınca bir çatlatma iğnesi yapıyorlar . Tek doz bu iğneden sonra yaklaşık 36. saatinde yumurtalarını topluyorlar , ya hafif bir sakinleştirici veriyorlar ya da anestezi ile 15-20 dak operasyonla alınıyor yumurtaların. benim 30 yumosum vardi sakinlesitirici ile olmaz deyip anestezi verip bayiltarak almislardi. buraya kadar olan islemlerin hicbiri agrili veya acili degil. Korkacak birsey yok yani. Sonra esinden alinan spermleri senin bu yumurtalarınla dölleyip, kaliteli embryo oluşmussa sana trasnfer ediyorlar, trasnfer anestezi olmadan ayık halde yapılıyor. Bu da hiç acı duyulmayan bir işlem.. Sonra da 12-13 gün bekleyip test yapıyorsun.... İnşallah tüm aşamaların sorunsuz stressiz geçer ve bebğin sana gelir..
Tedavin hayırlı olsun, allah da yardım etsin canım.
Doktora gittikten sonra bize haber ver mutlaka.Ben hiç jel kullanmadım.Bana dr iğne vermişti.Onun için o durumu bilmiyorum ama.Dış gebeliği düşünme.Çünkü dış gebelikte değer yükseliyor fakat hiçbir zaman ikiye bile katlamıyor senin dörde bile katlamış.İlk önce ikiz olabilir (dörde katlarken) daha sonra bir bebeğini kaybetmişsindir.Değerin hala yükseliyorsa bir gebelik var bence.Olumlu düşünmeye çalış canım.öptüm
m1001 arkadaşım hayırlı olsun yanlış anlamadıysam ikiz seninkiler.Allah bağışlasın kucağına almayı da nasip eder inşallah.Kalp atışlarını ne zaman duyacaksınız.Bize haber et olur mu.öptüm.kendine iyi bak bu aralar
herkese merhaba,
Ben de 2,5 yıl boyunca bebek sahibi olmayı denemiş ve çareiz kalınca 2 aşılama yaptırmış ama negatif sonuç almış biriyim..Benim sorunum de PKO. Spor yaptım, kilomun biraz düşünce hamile kalma şansımın arttığını söyledi doktorum , rejim yaptım yaklaşık 5 kilo kaybettim ama sonuç değişmedi. Uzun zamandır üye olmadan bu sayfaları dışarıdan okuyordum ama birbirinize o kadar içten destek oluyorsunuz ki aranıza girip belki sıkıntılarımı dertleşecek birilerine seslenebilirim diye düşündüm. Bütün geece Kadir gecesi hürmetine dua ettim, bana da ver benden başka isteyenlere de ver allahım diye..O kadar kutsal bir şey istiyorum ki neden duyulmuyor sesim bilemiyorum... Neyse içinizi karartmayayım, allahım herkesin duasını kabul etsin.
canım,özlem arkadaşımız için söylediğin iyi dileklerine sonuna kadar katılıyorum ama dış gebelik konusunda asla,hiçbir zaman,hiçbir şekilde ile başlayan sözlere malesefff katılmıyorum.çünkü hiçbir zaman ikiye katlanmaz denen ve asssslaaa 5000 in üzerine çıkmazdenen b hcg bende gayet düzenli artışlar göstererek 31000 di ameliyattan 2 gün önce.yani malesefff vücutlarımız aslayı ve hiçbir zamanı pek kaale almıyor.o yüzden bewn artık genellikle demeyi tercih ediyorum böyle durumlar için....
Merhaba. Tüp bebek tedavisini nerede yaptırdınız? Biz Bursa Acıbademi düşünüyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?