2009 yılında tüp bebek yaptıracakların paylaşım alanı

slm bende salı günü kan testi yaptıracam .bugün 10. günüm evde test yaptım. Sonuç negatif. Yinede umutla bekliyom. Kan trstinde farklı sonuç çıkar diye.

arkadaşlar bende ilk tüp denememde gebe kaldm şuanda 5 hafta 5 günlük çikolata kistim oldugu için tüp bebek yaptırdık yalnız rahim agrısı cok bende kokuyorum batmalar, kramplar oluyo sürekli benimle aynı sorunu yaşayan varmı bu arada ultrasona girmedim daha 6. haftayı doldurmam gerekiyormuş

canım cok üzüdüm bendeinş tekrer saglıklı bir gebeligin ve bebişin olur benm sana sormak istedgm gebelign boyunca agrıların cokmuydu 6. haftanın içindeyim ilk tüp denememde kaldm 4 transfer edildi büyük ihtimalle cogul gebelik benmde rahim agrım fazla kasılmalar. kramplar var sennde mi böyleydi tekrar gecmiş olsun canm en yakn zamanda tekrer gebe kalrsın inş

Iste bu benim yikildigim an.
Az önce doktor aradi yarin gelmenize gerek yok 5 yumurtanin hic birisi döllenmedi dedi.
Ben yikildim ama dün gece gördügüm rüya ve birder icim ürpererek uyanmam bu yüzdenmis demek.
Esimde bende artik pes ettik cektigim onca aci bosubosunaymis.
Korktugum basima geldi. O adi doktora söylemistim ICSI yapin yani spermi yumurtaya siz yerlestirin IVF bazen sperm yumurtalar ile birlesmeyebilir diye okumustum beni dinlemedi yok önce böyle deneyelim olmassa ikincide öyle yapariz dedi.
Artik ne ikinci nede ücüncüyü denemek istemiyom.
Esimle sabah aglayarak bir karar verdik artik bitti yeter her gittigimiz yolu Rabbim kapatiyor.
Hakkinizi helal edin kizlar dilerim benim cektigim acilari kimse cekmez.
Bizim kismetimiz buraya kadarmis olmayacagini bile bile bazi seylerin üzerine gitmemek lazimmis demek. Önce kist sonra 4 düsük sonra miyom sonrada kanallarim tamamen kapanmasi bize artik ugrasmayin vermeyince vermiyorum mesajini verdi Rabbimden.
Ya zaten döllense bile ne olacaktiki kesin bende bu sans olduktan sonra oda igneye ragmen düserdi.
Isyan etmiyorum ama artik yoruldum bende pes ediyorum.
Ne yapalim ilk cocuksuz cift biz degiliz.
Ben inanin kendim icin zerre kadar üzülmüyom benim icin ha olmus ha olmamis ama ne yazikki esiminde kaderini ben bagladim onu baba yapamadim.
Ama oda istedigi zaman beni birakmakla serbest, kendi kaderimi baskasina cektirtmem.
Yolun sonuna geldim ben.
Icimdeki o kücücük ümit isigi bugün söndü. Olmuyor iste zorlamanin anlami ne 5 yumurtaninda biri bilemi tutmaz ya sordum spermin kalitesi ve yumurtalarin kalitesi iyiymis eee sorun ne bilmiyoruz dedi doktor. Döllenmedi tekrar gelin ikincisini planlayalim.
Yoooo yeter artik benden bu kadar.
Hadi kendiligimden hamile kalabilsem neyse yine bebek tutana kadar denerim ama dedimya o ümidimde bitti benim hadi ameliyatla kanallari actirsam ama bu seferde o kanallarin calisip calismadigi soru isareti.
Yada kisa bir süre sonra tekrar kapanabilir diye o yolumuda kapatti doktorlar yani benim icin son care tüp bebekti ve oda daha bebekler Rahime yerlestirilmeden sona erdi.
Dedimya demekki olmuyo kismette yok elimizden geleni yaptik artik biryerde yeter demenin zamani geldi oda bügünmüs.

canim benim ya inan senin adina cok uzuldum yazini gorunce ilgimi cekti
tam olarak neler yasadin bilmiyorum ,baya bi uzun tedavi surecinden gecmisin sanirim ,dusuk kanallar tikali falan
devamli diyoruz allahim hayirliysa versin diye
suan sen cok etkisindesin artik olmucak etmicek diye
ama tedavi olmasanizda umudunu kaybetme ,belki birgun gelir bebegin cunku bu tur olaylar cok oluyo

mesela az bi reglin gecikse insanin icine kurt duser aceba kalabilirmiyim hamile diye, iste bu umut demektir
diger tedaviyi suan zaten dusunmezsiniz belki cok ilerde hadi b daha deneyelimmi dersiniz
yinede herseye ragmen pes etmeyin
bizim sorunda esimde esimin sperm sayisi 0 ,tese olcak tup bebek sonasnda uzun bi surec ,allahimherkese kolaylik versin
uzuntunu paylasiyorum canim ,pes etmeyinsakin

canim bide siz nerde yaptirdiniz tedaviyi

Son düzenleme:
segili çalıkuşu çektiğin bunca şeye inanki çok üzüldüm okurken içim cız etti üzülmemek elde değil
sen o kadar çok problemlen uğraşmışsın ama pes etmemen lazım
1 kere tüp bebek deneyecekmişsin olmamış bu herşeyin sonu değilki benden 9 yumurta toplanmıştı anca 2 tane kalmıştı transfer için olmamıştı tabi ve şimdi 2. tedavimdeyim
bu sitede sana benzer durumları okumuştum ben ama yine denemişlerdi
senin tedavi protokolün değiştirilir ve bu sefer daha çok yumurtaların olur ve döllenirler emin ol
tamam senin normal yolla çok zor olabilir ama tüp bebekte herzaman şansın var ve pes etme
bu sitede başka topikleri dolaşmışsan 5. 6. denemede yani şu anda tedavide olan arkadaşlarımız var
yıkıldığına eminim ama eşininde seninde bir süre sonra daha güzel kararlar vereceğinize inanıyorum
yaşımızın ve yumurtalarımızın elverdiği sürece devam etmeliyiz tabi sabırlıda olmamız lazım
allahın ne zaman evladımızı vereceğini bilemeyiz
dilerim allahtan ki hepimiz bir an önc kavuşalım evatlarımıza
inşallah kendini bir an önce toparlarsın

Canim cok saol, peki siz hic tüp bebek denedinizmi

Canim benim cok tesekkür ederim.
9 yumurta toplandi diyorsun ikisi döllenmis peki neden rahime yerlestirmediler anlamadim canim yada yerlestirdilerde tutmadimi. Benim yasim 31 sen kac yasindasin canim.
Senin tedavin nasilsi yani hangi ilaclari kac dozla kullandin canim?

canım ikiside yerleştirildi biri kaliteli biri kalitesizdi 2. gün oldu transferim eğer bekleselerdi onlarda kaybedilirmiş
demek istediğim yumurta çok olsada sonuç önemli 3 tane toplanır 3üde döllenir ve yerleştirilir allah yeter ki yazmış olsun az da olsa tutar yani
ben 35 yaşındayım 3. gün puregonla başlamıştım 7. günden sonra cetrotide kullanmıştım puregonun günlük dozu 300 dü gebelik olmadı tabi
şimdide aynı gün aynı dozla başladım yumurtaların gelişmeleri iyi salı gidince çatlama iğnesini verir sanırım perşembede toplanıcak yumurtalar transfer günüde o zaman belli olur
vazgeçme sakın tamam mı ne aman ne olucağını bilemeyiz yeter ki rabbim vaktini saatini yazmış olsun inşallah hepimizin vakti saati gelmiştir

Anladim canim peki simdi nekadar yumurtan var?
Benim Puregon sadece günde 100 dü acaba onun icinmi sadece 5 yumurta oldu?
Rabbim Insallah bu sefer yüzünü güldürür.
Canim sen Türkiyede yasiyon peki orda sigortali olmayinca tüm masraflar nekadar tutuyo

şu anda ne kadar yumurtam olduğunu bilmiyorum ultrasonda bakarken hemşireye sağdakiler şu kadar soldakşler şu kadar diyordu demek ki sayıları iyi yumurtalar toplanınca sayısı belli olur
yaş ilerleyince doz da artıyor burda 40 yaş civarı olanlar var onların dozu daha da yüksek
ben devlet memuruyum ama hepsini cepten yaptırdık başka şehire gidip geliyorum zor oluyor beklemek istemedik raporu felan
ilkinde 5.5 milyardı ama biraz fiyatı düşürdüler bir de ilaç dozuna göre fiyat az ya da çok olabiliyor
ikincide biraz daha düşürdüler ama üniversite hastanelerinde daha uygun oluyor
yurtdışında biraz daha zor oluyordur uğraşmak eğer imkanınız varsa birdahakine türkiyeye gelip yaptırın psikolojinde daha iyi olur hem de
inşallah alla hepimize nasip eder bu güzel annelik duygusunu

Canim burda yarisini sigorta karsiliyo onun icin yaklasik 3 Milyar falan tutuyor. Türkiyede yaptirirsak buradaki sigorta ödemez yarisini herhalde.
Dünyanin parasi Allahim herkesin yardimcisi olsun.
Bizler herseyi göze alip maddi manevi demeden cocuk pesinde kosarken bazi kendilerini bilmezler ise aldirmak icin ugrasiyorlar yada cocugu olupta onu sokaga atim yada ac birakip öldürenleri düsündükce insan kafayi yememesi imkansiz.

arkadaşım benim 4 buçuk aydan sonra kasılmalarım oldu bir hafta 10 gün agrılarım vardı bebek haraket ediyo zannettik doktorumu aradım çok dayanamıyacagın agrımı dedi degil dedim o kadar degildi gerçekten sonra suyum geldi dogum yaptım üzgünüm çoçugumu kaybettigim için en ufak agrında bile doktora git lütfen ALLAH YARDIMCIN OLSUN ALLAHA EMANET OL

ahhh arkadaşım seni benden daha iyi kimse anlayamaz aynı kaderi paylaşmışız. Benimde kızım olacaktı ama bir takım problemler yüzünden 21 haftalık alındı ve bir mezarı bile yok gideyim. Çünkü patolojiye gönderildi ve vermediler bize bir sene oldu biraz önce yine onun acısıyla bir kriz geçirdim evet canım benimde tüp bebekti evlat acısı yüzünü görmesende çok zor ve hiç unutulmuyor. Allah sabır versin ne yapacaksın sağlığına dikkat et.

Canım arkadaşım hafta sonu giremedim internete bu sabah işyerinde okuyabildim inan çok üzüldüm.Ben de seni merak ediyordum.Ben senden çok umutluydum canım.Daha önce 4 kez kendiliğinden hamile kalmışsın neden böyle birşey başına geldi inan hiç anlamadım.Şu anda psikolojin çok bozuk anlayabiliyorum seni.Biraz zaman geçsin atlatırsın eminim.Bence dr.hastane ve laboratuvar hatasıdır. Kendini toparlayınca tekrar o hastaneye sakın gitme.Bence Türkiye'de dene ikinciyi.Ben şu anda yaptırdığım hastanede yurtdışından gelen bir sürü hastaları var.Benimle aynı gün muayeneye Fransa'dan gelmiş bir hastası vardı.Benim de çocuğum olduğu için devlet hiçbirşey karşılamıyor.Yaş da ileri olunca yüksek dozlar kullanıldı bana da.5-5,5 milyar falan tuttu.Benim ilk denememde 7 yumurtam toplanmıştı dr sayı az işimizi şansa bırakmayız mikroenjeksiyon yapıcaz demişti.Bu kez daha azdı biliyorsun yumurta sayım (4 tane toplandı) .Bu kez ben sormadım onlar işini bilir dedim.Cumartesi sabah aradılar 3 tanesi döllenmiş dediler.
Arkadaşım sana tavsiyem moralini o kadar bozma.Uğraşmam artık zorlamaya gerek yok falan deme sakın.Daha yaşın genç senin.Hemen başarısız bir denemeyle ki bu tedavide merkezin çok hatası var.Bir kere sana gerçekten çok düşük doz kullandırttılar.Bir de dikkatimi çekti E2 tahlilinden hiç bahsetmedin.Sana yapılmışmıydı bilmiyorum.E2 yumurtaların kalitesini gösteriyor aynı zamanda hem de doz ayalaması yapıyorlar çıkan sonuca göre.Yani anlıycağın kötü bir tecrübe geçirdin.Kendini suçlama bu durumla ilgili.Ben eminim en kısa zamanda sen de hamile kalacaksın canım.Kendine iyi bak.Kısa zamanda toparlan.O neşeli haline geri dön.Öptüm.

"tükendi nakdi ömrüm dilde sarmayem bir ah kaldı
dediler derdimi lokmana gösterdim,
bu derdin define çare hakiki bir ilah kaldı" üçüncü tüp bebek denemesinden sonra ruh halim bu türküyü söylüyor bu aralar

arkadaşım derdimiz aynıymış çok üzüldüm kriz geçirmenede çok üzüldüm kaderimiz böyleymiş ben abimi babamı kaybettim oglumun acısı hepsini geçti abimle babamıda çok seviyodum ama oglumu daha çok seviyomuşum heralde ögretmensiniz gene tüp bebek yaptırcakmısınız ben çok kararsızım beklemek istiyorum hayırlısı kendine iyi bak ALLAHA emanet ol ALLAH ahirette kızına kavuştursun arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…