Hülyacigim haklsinin canim kesinlikle doktor hatasi.Canım arkadaşım hafta sonu giremedim internete bu sabah işyerinde okuyabildim inan çok üzüldüm.Ben de seni merak ediyordum.Ben senden çok umutluydum canım.Daha önce 4 kez kendiliğinden hamile kalmışsın neden böyle birşey başına geldi inan hiç anlamadım.Şu anda psikolojin çok bozuk anlayabiliyorum seni.Biraz zaman geçsin atlatırsın eminim.Bence dr.hastane ve laboratuvar hatasıdır. Kendini toparlayınca tekrar o hastaneye sakın gitme.Bence Türkiye'de dene ikinciyi.Ben şu anda yaptırdığım hastanede yurtdışından gelen bir sürü hastaları var.Benimle aynı gün muayeneye Fransa'dan gelmiş bir hastası vardı.Benim de çocuğum olduğu için devlet hiçbirşey karşılamıyor.Yaş da ileri olunca yüksek dozlar kullanıldı bana da.5-5,5 milyar falan tuttu.Benim ilk denememde 7 yumurtam toplanmıştı dr sayı az işimizi şansa bırakmayız mikroenjeksiyon yapıcaz demişti.Bu kez daha azdı biliyorsun yumurta sayım (4 tane toplandı) .Bu kez ben sormadım onlar işini bilir dedim.Cumartesi sabah aradılar 3 tanesi döllenmiş dediler.
Arkadaşım sana tavsiyem moralini o kadar bozma.Uğraşmam artık zorlamaya gerek yok falan deme sakın.Daha yaşın genç senin.Hemen başarısız bir denemeyle ki bu tedavide merkezin çok hatası var.Bir kere sana gerçekten çok düşük doz kullandırttılar.Bir de dikkatimi çekti E2 tahlilinden hiç bahsetmedin.Sana yapılmışmıydı bilmiyorum.E2 yumurtaların kalitesini gösteriyor aynı zamanda hem de doz ayalaması yapıyorlar çıkan sonuca göre.Yani anlıycağın kötü bir tecrübe geçirdin.Kendini suçlama bu durumla ilgili.Ben eminim en kısa zamanda sen de hamile kalacaksın canım.Kendine iyi bak.Kısa zamanda toparlan.O neşeli haline geri dön.Öptüm.
arkadaşım evet dediğin gibi öğretmenim. Benim 3. denememdi kızım , 4. ye eylülde başladım ama şanssızlık oldu ve yumurtalarım erken çatladı. Şimdi Yüce rabbim yardım ederse şubatta tekrar deneyeceğiz. Yılmadım devam edeceğim bende izmirliyim ve orada irenbede yaptırmıştım ama bu sefer doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum. Yaşım 39 ve korkularımda var bundan ötürü Allah seninde yardımcın olsun söylediğin çok doğru bende babamı kaybettim ama kızımın acısını içimden sökemedim.arkadaşım derdimiz aynıymış çok üzüldüm kriz geçirmenede çok üzüldüm kaderimiz böyleymiş ben abimi babamı kaybettim oglumun acısı hepsini geçti abimle babamıda çok seviyodum ama oglumu daha çok seviyomuşum heralde ögretmensiniz gene tüp bebek yaptırcakmısınız ben çok kararsızım beklemek istiyorum hayırlısı kendine iyi bak ALLAHA emanet ol ALLAH ahirette kızına kavuştursun arkadaşım
Hülyacigim haklsinin canim kesinlikle doktor hatasi.
Ben internetten arastirdim benim doz cok düsüktü sadece 5 yumurta alinmasina ragmen ICSI yapilmadi ve üstelikte E2 testi nedir bana bundan hic bahsetmediler telefonda yumurtalrin kalitesi nasildi dedim e iyiydi diye dogru dürüst bir cevap bile verilmedi bana.
Orada zaten kesinlikle yaptirmam.
Senin 3 tanemi transfer edildi canim ?
Inan hep aklimdaydin Insallah hülyaninkiler döllenmistir dedim esime.
Canim ben hatta o gün doktora IVF degilde ICSI yapin dedim ama adamin umrunda bile degildi. Fertijinde Seval Tasdemir diye bir doktor vat TV de cikiyo tanirsin mutlaka ona E-Mail attim oda bana IVF artik eskidi simdi sadece ICSI yapiliyor ve lazerle tomurcuklandiriyorlarmis yani anlayacagin gercektende türkiye burdan cok ilerde.
Onlarda 5-5,5 Milyar falan tutar diye yazmis.
Iste bu benim yikildigim an.
Az önce doktor aradi yarin gelmenize gerek yok 5 yumurtanin hic birisi döllenmedi dedi.
Ben yikildim ama dün gece gördügüm rüya ve birder icim ürpererek uyanmam bu yüzdenmis demek.
Esimde bende artik pes ettik cektigim onca aci bosubosunaymis.
Korktugum basima geldi. O adi doktora söylemistim ICSI yapin yani spermi yumurtaya siz yerlestirin IVF bazen sperm yumurtalar ile birlesmeyebilir diye okumustum beni dinlemedi yok önce böyle deneyelim olmassa ikincide öyle yapariz dedi.
Artik ne ikinci nede ücüncüyü denemek istemiyom.
Esimle sabah aglayarak bir karar verdik artik bitti yeter her gittigimiz yolu Rabbim kapatiyor.
Hakkinizi helal edin kizlar dilerim benim cektigim acilari kimse cekmez.
Bizim kismetimiz buraya kadarmis olmayacagini bile bile bazi seylerin üzerine gitmemek lazimmis demek. Önce kist sonra 4 düsük sonra miyom sonrada kanallarim tamamen kapanmasi bize artik ugrasmayin vermeyince vermiyorum mesajini verdi Rabbimden.
Ya zaten döllense bile ne olacaktiki kesin bende bu sans olduktan sonra oda igneye ragmen düserdi.
Isyan etmiyorum ama artik yoruldum bende pes ediyorum.
Ne yapalim ilk cocuksuz cift biz degiliz.
Ben inanin kendim icin zerre kadar üzülmüyom benim icin ha olmus ha olmamis ama ne yazikki esiminde kaderini ben bagladim onu baba yapamadim.
Ama oda istedigi zaman beni birakmakla serbest, kendi kaderimi baskasina cektirtmem.
Yolun sonuna geldim ben.
Icimdeki o kücücük ümit isigi bugün söndü. Olmuyor iste zorlamanin anlami ne 5 yumurtaninda biri bilemi tutmaz ya sordum spermin kalitesi ve yumurtalarin kalitesi iyiymis eee sorun ne bilmiyoruz dedi doktor. Döllenmedi tekrar gelin ikincisini planlayalim.
Yoooo yeter artik benden bu kadar.
Hadi kendiligimden hamile kalabilsem neyse yine bebek tutana kadar denerim ama dedimya o ümidimde bitti benim hadi ameliyatla kanallari actirsam ama bu seferde o kanallarin calisip calismadigi soru isareti.
Yada kisa bir süre sonra tekrar kapanabilir diye o yolumuda kapatti doktorlar yani benim icin son care tüp bebekti ve oda daha bebekler Rahime yerlestirilmeden sona erdi.
Dedimya demekki olmuyo kismette yok elimizden geleni yaptik artik biryerde yeter demenin zamani geldi oda bügünmüs.
samsun da değil de ist da memorial de tedavime başladım 6.iğnemi oldum tüp bebek için.işallah iyi bir merkezde olumlu sonuçlar alırsın....
Aslihan canim benim, bende daha birkac hafta önce senin gibi heyecanliydim.Merhaba,ben aranıza yeni katıldım kısaca kendimden bahsediyim.Arkadaşlar 2007 eylül ayı itibariyle mütemadiyen hamileyim ben.2 si kimyasal olmak üzere 5 hamilelik yaşadım (birinden tam emin değilim :) ) ama henüz başarıyla sonuca ulaşan yok. Genetik testler sonucu mthfr homozigot olduğumu öğrendim. Bu ay artık yeter deyip tüp bebeğe karar verdim ve bugün ilk girişimimi yaptım.uzun protokol olacakmış , 21 gün süreyle kullanmam için doğum kontrol hapı verdiler 6 kasımda doktora gidecekmişim kontrol edeceklermiş. Heyecanlıyım,stresliyim,gerginim bana yardımcı olun lütfen.Neler yaşayacağım ne aşamalardan geçeceğim? Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Bazı arkadaşları kan pıhtılaşması bölümünden tanıyorum,çalıkuşu ve hülya59 ...
Çalıkuşum canım,nasıl üzüldüm anlatamam.Bu gün doktorla görüştüğümden beri senin son durumunu aradım ve bulduğumda yıkıldım.Çünkü sen bana umut olmuştun,senin heyecanın,acıları sabırla kabullenişin,hayırlısı arkadaşım,diyecek kelime bulamıyorum inan.Allah hepimize sabır ve sağlıklı bebişler nasip etsin.öpüyorum canım.
Canim hos geldin.slm ben bu gün üye oldum bende tüp bebek istiyorum yarın iğnelere başlıcam çok heycanlıyım aranıza katılmak ve bu zor dönemi beraber aşmak istiyorum
Canim iyiyim cok sükür toparlandim.Çalıkuşu arkadaşım Seval TAŞDEMİR'i de fertijini de tabi ki biliyorum.Onlar Türkiyede gerçekten iyi merkezlerin içinde.Benim çok samimi arkadaşım ilk denemesini orada yaptırmıştı.Arkadaşım biraz toparlanmışsın iyi buldum seni.Zaman geçtikçe daha iyi olursun zaten.Seninki tamamen dr hatası.Bir dahakine daha iyi araştırırsın merkezi.Bu san ders oldu tabi.Olsun herşey de bir hayır vardır zaten canım.Benim bugün transferim oldu.10 gün sonra test günüm.Artık Allahtan hayırlısı.
gurbetkusucugum iyi dileklerin icin cok tesekkür ederim canim.sevgili arkadasim inanki yasadiklarina durumuna cok üzülsüm sakin pes etme lütfen senin yasin daha cok genc ve sansin fazla senin gittigin dr un hatasi bence bende avusturyada yim ve bende tüp bebek tedavisine baslayacagim ins. 11 aya termin aldim bilmiyorum benim sürec nesil gececek bende durumum müsait olsaydi tr ye yaptirmak isterdim ama türkiye belki burdaki sigortayi karsilamiyor sanirim burda yüzde yetmisini krankasa ödüyormus sansimi denemek istedim bende benimde tüpümün biri kapali cikti dr tüp bebek tedavisi önerdi ins yüce rabbim hayirlisiyla bebeklerimize kavusuruz ben ikinciyi istedigim icin basvurdum hakkimizda hayirlisini versin ALLAHIM isteyen herkese hayirli evlat versin :Saruboceq:
Canim benim haklisin az sükrediyoruz, dedigin gibi en azindan sperm problemi yok ama sende üzülme tip artik cok ilerledi 0 spermi olan kisilere bile tedavi ile sperm olusuyo ümidimizi kaybetmeyelim.ÇALIKUŞU arkadaşım lütfen öyle konuşma gün doğmadan neler doğar bak şimdi acın çok taze olduğu için böyle karamsarsın inan unutunca tekrar düşüneceksin hem yaşın gençmiş gerçi kaç olduğunu bilmiyorum ama kırk yaşına kadar umut var hem tıp bu konuda çok gelişti bence bütün hata senin doktorlarda şansını başka bi yerde dene derim bir defayla pes edilmez bizlerde aynı durumdayız ve siz bizden yine şanslısınız en azından eşinizde sperm var bizlerde bir tane bile yok tek çare amelyatla tüp bebek oda tutarmı tutmazmı allaha kalmış herşeye şükretmeliyiz ve biz elmizden geleni yapalım gerisi allhın taktirine kalmış sizler böyle konuşunca bizlerinde cesareti kırılıyo arkadaşım lütfen imkanın varsa bir kez daha dene ve yumurta artırıcı bitkisel ialçlar var ondan kullan bence bu defa başaracaksın allahım tez zamanda sevindirsin seni aminn
Aslihan canim benim, bende daha birkac hafta önce senin gibi heyecanliydim.
Allahim senin yolunu acik etsin. Ama ben pes etmedim, Insallah seneye türkiyede denemek istiyom Türkiyede 20 gün falan kalmam yeterlimis.
Sen benim yüzümden ümidini kirma sakin, benimki burda almanyada oldugu icin doktor hatasi oldu canim daha öncede yazmistim. Birsey sormak istersen buralardayim canim elimden geldigi kadar yardimci olmaya calisirim. Öptüm
Canim hos geldin.
Canim iyiyim cok sükür toparlandim.
Hülyacigim o arkadasinda ilk defada tuttumu canim.
Insallah 10 gün sonra hamisliginin haberini alirsin hayirlisiyla canim.
gurbetkusucugum iyi dileklerin icin cok tesekkür ederim canim.
Bende birda sordum burdaki sigorta sadece avrupada yaptirirsam 50 % karsiliyo yani türkiyede hepsini kendim ödemem lazim, bence cok sacma ama kanun böylesmis.
Hayirlisiyla bizde türkiyede denemek istiyoz.
Sende kasimda baslayacakmissin canim hayirli olur Insallah
Canim benim haklisin az sükrediyoruz, dedigin gibi en azindan sperm problemi yok ama sende üzülme tip artik cok ilerledi 0 spermi olan kisilere bile tedavi ile sperm olusuyo ümidimizi kaybetmeyelim.
Evet canim zaten sen söylediginden ben ümitlendim hülyacigim.Çalıkuşu arkadaşım teşekkür ederim iyi dileklerin için canım.Belki senin de soğan kürü işe yarar normal yolla hamile kalırsın canım.Biliyorsun ben san hep bahsettim benim de iki tüpüm de kapalıyken oğluma hamile kaldım.Senin de olur inşallah canım.
Benim arkadaşım ilk denemesinde olmadı canım.Onlarda sorun daha farklıydı.Ama 3.denemesinde 39 yaşında hamile kaldı ve şu anda bir oğlu var onunda.
arkadaşıma her iki tüpünde tıkalı demişlerdi tam tedaviye başlamak üzereyken hamile olduğunu öğrendi darısı sizlerin başına inşallh:CüvCüv:[
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?