2009 yılında tüp bebek yaptıracakların paylaşım alanı

Tatlı bir evlilik. Cicim ayları. Akrabaları ziyaret. Dostların ziyareti. Aylar geçer. Büyükler söylenmeye başlar. "Hadi artık torunumuzu kucağımıza almak istiyoruz". Sizin belki planlarınız farklıdır. İki-üç sene sonra çocuk sahibi olmayı düşünüyorsunuzdur. Ama çevreniz sizi rahat bırakmaz. Hele birde küçük bir merkezde yaşıyorsanız dedikodular başlar. "Kadın eksikli canım, rahimi çocuk tutmuyormuş." Kız tarafı altta kalır mı? Onlar da başlar söylenmeye. "Bizim kızımızın hiç bir şeyi yok. Ailemizde bütün kadınları hemen hamile kalırlar. Adam da bir şeyler var. Dölümü yetersiz acaba?." Daha altı ay geçmeden yeni evliler çocuk derdine düşmeye başlar. Her ay adet geldiğinde kadını sıkıntı basar.
"Ah bir hamile kalsam da ondan sonra varsın düşsün çocuk isterse. Şu ele güne rezil olmaktan kurtulsam."
Evet. Başına gelmeyen bilmez. Ne büyük sorundur bir evli çift için üreyememek. Tüm yaşantıları artık hamile kalmak üzerine yoğunlaşır. Her beş evlilikten birine vurur bu piyango. Korunmadıkları halde bir türlü hamilelik gerçekleşmez.
Her aile kendi kültür düzeyine göre soruna çözüm aramaya başlar. Aklı biraz yerinde olanlar bu işten anlayan bir doktor aramaya başlar. Sağdan soldan daha önce aynı sorunu olupda sonradan bebek sahibi olmuş ailelerden bilgi alınır. Kimi doktor isimlerini, kimi de cinci hocanın adresini öğrenir.
Hacı, hoca'ya giderek işe başlayanlar belki de bizim ülkede biraz daha şanslı. Acele edip hemen bir kadın doğum uzmanına başvuranlar ise bilinmeyen bir yolculuğa çıkmış gezginlerdir artık. Her kadın doğum uzmanı bu işten çok iyi anlar evelallah. Hemen kadın muayene edilir. Mutlaka bir şeyler bulunur. Ya rahimi terstir, ya yumurtalıkları kist yapmıştır, ya da iltihap vardır. Bir damga vurulur kadına artık. İlaçlar yazılır. İki üç ay sonra kontrola çağrılır.
Bu arada tesadüfen çocuk olursa o çift Allah'ın sevgili kullarıdır. Ama ortada gerçekten bir sorun varsa sonuç genellikle hüsrandır. Bir daha hekimi ziyaret. Hekimin başı kalabalık. Yeni ilaçlar, yeni ümitler. Olmuyor, olmuyor. Yeni bir doktor ismi öğrenilir, belki bir başka şehirde. Sabah erkenden yeni bir umutla yola çıkılır. Saatlerce doktorun muayenehanesinde beklenir. Neyseki bu beklemelere ücret alınmamaktadır. Kısa bir muayene. Yeni bir teşhis. Tetkikler, filmler. Yeni ilaçlar. Olsun artık bu çocuk!
Neler olmaktadır? Neden serseri mayın gibi dolaşmaktadır aile? Kendileri de bilmez. Yavaş yavaş ümitler ve cepteki para tükenmektedir. Yoksa hiç çocuk sahibi olamıyacaklar mı?

"Ah bir hamile kalsam da ondan sonra varsın düşsün çocuk isterse. Şu ele güne rezil olmaktan kurtulsam."
bunu bende demistim oylede oldu...hamile kaldim ve bebegimi 9. haftada kaybettim senağlamasenağlama cok pismanim...

CANIMM BENİMM ALLAH NEŞENİ HİÇ BOZMASINN İNŞ EN KÖTÜ GÜNÜN BU OLUR ÇOK DAHA NEŞELİ VE MUTLU OLASINNNŞenizŞeniz

amin canim hepimiz icinboyle olsun insallah...Şeniz
bebeklerimiz olsun ve onlarla bir omur boyu mutlu olalim insallah..ne olur Allahim duy sesimizi....:Saruboceq:

bunu bende demistim oylede oldu...hamile kaldim ve bebegimi 9. haftada kaybettim senağlamasenağlama cok pismanim...

insan çok üzüldüğü zaman ne konuşacagını ne düşüneceğini hiç bilmiyor o anki psikolojiyle bilinçsizce konuşuyoruz canım ama yinede sen kendini üzme ondada bir hayır vardır mutlaka

insan çok üzüldüğü zaman ne konuşacagını ne düşüneceğini hiç bilmiyor o anki psikolojiyle bilinçsizce konuşuyoruz canım ama yinede sen kendini üzme ondada bir hayır vardır mutlaka

valla oyle canim..birde insanlarin davranislarindan sorularindan ve bakislarindan bikmistim boyle konustum...ama simdi anliyoirum ne kadar yanlis oldugunu...ha birde hamile kalan arkadaslarimin nispetlerinden bikmistim..imali laflarindan ..bende hamile kalabiliyorum demek bile yeterdi benim icin o an dedimde ama simdi kucagimda olacakti belkide bebegim..ama dedigin gibi Allahin takdiri canim hayirlisi boyleymis...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…