tüm hamileliğin boyunca kimseyi takma ne yapmak seni mutlu ediyorsa onu yap gör bak melek gibi olacak bebeğinsen ne kadar mutlu olursan o da o kadar mutlu bir bebek olur
Valla içimi rahatlattınız...Elimden geldiğince birkaç gündür sakinleşmeye çalışıyorum....Diğer günlere oranla daha sakinim...Teşekkürler.....
merhaba kızlar; ben 2 eylül annesiyim.. nasılınız bebişleriniz nasıl?biz 2 gün önce6 aylık olduk.. henüz kontrolümüz ve aşımız yapılmadı.. deneyimlerinizi merak ediyorum;
bu aşılar da ateş yapıyor mu? ve yine 3 ayrı aşı mı olacak 1 günde?
bir de ek gıdayla ilgili önerilerinizi bekliyorum.. biz şuanda sadece meyve ve sebze püresi veriyoruz ama meyveyi hiç sevmiyor oğlum2 gün yiyorsa 3 gün yemiyor..
Siercim bende becerememiştim sağolsun tadukhepa halletti dün.o olsaydı yapardı.
selam kızlar az önce dr.dan geldik kızımın kontrolü vardı ama moralim çok bozuldu çünkü kızım bu ay kilo alamamışzaten hep az alırdı bu ay hiç almamış nasıl almıyo merak ediyorum doğrusu maşallah herşeyide yiyo ama nasıl oluyoda almıyo bilmiyorum hareketli ama ne kadarda hareketli olsa hiçmi kilo alınmaz yaaa :44:
dr.muz tahlil istedi idrar ve dışkı tahlili idrarı verdikte dışkıyı artık ne zaman yaparsa vercez umarım bişey çıkmaz yaaa artık sonuçlar çıkana kadar diken üstünde otururum ben :18:
merhaba kızlar; ben 2 eylül annesiyim.. nasılınız bebişleriniz nasıl?biz 2 gün önce6 aylık olduk.. henüz kontrolümüz ve aşımız yapılmadı.. deneyimlerinizi merak ediyorum;
bu aşılar da ateş yapıyor mu? ve yine 3 ayrı aşı mı olacak 1 günde?
bir de ek gıdayla ilgili önerilerinizi bekliyorum.. biz şuanda sadece meyve ve sebze püresi veriyoruz ama meyveyi hiç sevmiyor oğlum2 gün yiyorsa 3 gün yemiyor..
çarşambadan beri babamız yok.bizde oğlumla oturma odasında sıcak yerde yattık.bu gece nedense bi mızmızdı.beşikte uyumadı.yanıma aldım dedim oyalansın kendi kendine.başladı kaa kaaaa ka.ben bayılıyorum uykudan beyefendinin hiç niyeti yok saat olmuş gece 1.biraz durduk sonra tekrar beşiğine koydum uyudu vesselam.ama babayı çok aradım valla.o olsa bakardı ona ben uyurdum.
çarşambadan beri babamız yok.bizde oğlumla oturma odasında sıcak yerde yattık.bu gece nedense bi mızmızdı.beşikte uyumadı.yanıma aldım dedim oyalansın kendi kendine.başladı kaa kaaaa ka.ben bayılıyorum uykudan beyefendinin hiç niyeti yok saat olmuş gece 1.biraz durduk sonra tekrar beşiğine koydum uyudu vesselam.ama babayı çok aradım valla.o olsa bakardı ona ben uyurdum.
kızlar merhaba kızımın bugün 6. ayı doldu.aylık kontrole gidiyorduk doktorumuz 15 gün izine çıkmış.çorbalara,kahvaltıya başlamıştık ama bu ay ne yapacam bilmiyorum yumurta sarısı,kıyma,muz bunlara başlanır mı?bana yardım edin lütfen neler eklemem gerekiyor?
selam kızlar bende kızımı uyuttum am artık kallkar heralde çorbasını hazırladım bende o ısarada uaynıncada ananesine gticez biraz
hala daha kaka yapmadı yapınca hemen onuda yarım saat içinde hastaneye götürüp vermem lazım umarım akşam yapar babamız evdeykende hemen götürür
Canım eğer yapmazsa bir sefer için, pamuklu çubuğu z.yağına bulayıp dürtükleyebilirsin. 15-20dk işe yarar. Benimkine de yapardık arasıra. Allah'tan Erhan hoca "duphalac kullanın" dedi de, tamamen atlattık.
cnm benimki zaten hergün yapmıyo 2 günde hatta bazen 3 gün bile oluyo geçen gün yapmıştı yani bugün 2.günü yapar artık diye bekliyorum bende
bu şurupmu cnm şimdi seninki hergün yapıyomu yada başka bi sorunmu vardı
Ohh maşallah yolu yarılamışsınız artık sizde :) cnm aşılar pek ateş yapmıyor.biz dün olduk şükür bi sorun olmadı.3 bacaktan 1 ağızdan damla.ek gıda işi her bebiş farklı kimisi tatlı sevmez kimisi çorbaları sever kimi meyve sever kimi sevmez.meyvelerden ben elma,armut ve havuç olarak başlamıştım.arada suyu arada püresi şeklinde.mevsim meyvesi haricinde meyve vermiyorum.portakal,kivi ve muz vermedim henüz ayına göre erkenmiş.ben sabah kahvaltısına bir gün ıhlamur bir gün devam sütünün içine bebe bisküvisi tuzsuz peynir (ben akşamdan suyun içinde beklettiğim keçi peyniri veriyorum) pekmez ve iki günde birde iyi pişmiş yumurta sarısından veriyorum (önce çeyrek sonra yerım yani arada arttırarak verdim) birde eti cic bebenin kzarmış ekmekler var onuda kullanmaya başladım kahvaltısın içine.eğer tatlıyı sevmiyosa bu ekmeklerle hazırlayabilirsin kahvaltısını.
daha sonra elma,armut veya havuç suyu içiriyorum.(havuç kabız yapabilirmiş elmayla karışık içiriyorum genelde)bu meyveleride dönüşümlü veriyorum.sonra sebze çorbası yine kesinlikle mevsim sebzelerinden.ama önce patates,havuç,pirinç ve 1-2 çay kaşığı zeytinyağı ile yapılan çorba öneriliyor ilk günler.sonra değiştirerek yapabilirsin.sonra bir öğün devam sütü içiriyorum.malum ek gıdaya geçince sütümüz azalıyor.tabi aralarda ve gece kalktıkça emziriyorum.birde gece yatmadan önce kaşık maması veriyorum.şekersiz devam sütüyle pirinç unu muhallebisi yapabilirsin.milupanın veya hipp in gece için kaşık mamaları var ayına göre arada onlardanda yapıp verebilirsin.yine tatlıyı sevmiyorsa milupanın gece için 7 tahıllı maması var o öle çok tatlşı olmuyor ve hem faydalı hemde tok tutuyor tavsiye edebilirim.ben bu şekilde besliyorum cnm.tabi bol bol su içirip damla larımızı da unutmuyoruz)
ohh ne güzel eşin sana yardımcı oluyormuş.bizimki bakmayıda bilmez pek yardımcıda değildir.böle babalara hayranım.
Meralcim nasıl duruyor o kadar ya hayret ettim valla. Bizim oğlan günde 3-4 kerwe yapıyor maşallah 41 kere. Çok zordur büyük insan bile nasıl zorlanıyor ya allah yardımcısı olsun tuğsemin.
Meralcim nasıl duruyor o kadar ya hayret ettim valla. Bizim oğlan günde 3-4 kerwe yapıyor maşallah 41 kere. Çok zordur büyük insan bile nasıl zorlanıyor ya allah yardımcısı olsun tuğsemin.
cnm benimki zaten hergün yapmıyo 2 günde hatta bazen 3 gün bile oluyo geçen gün yapmıştı yani bugün 2.günü yapar artık diye bekliyorum bende
bu şurupmu cnm şimdi seninki hergün yapıyomu yada başka bi sorunmu vardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?