Yeni özel mesaj attım. Buraya koyayım yazıver. İnşallah yer bebiş...
İRMİKLİ BROKOLİLİ SEBZE PÜRESİ
-1/2 dal brokoli
-1/2 ufak boy patates
-1/2 havuç
-1 tatlı kaşığı irmik
-Biraz elma suyu ya da 1 çay kaşığı pirinç unu
1/2 tatlı kaşığı zeytin yağı
Brokoli, havuç ve patates ayıklanır, temizlenir. 3 bardak arıtılmış suyla kısık ateşte haşlanır. Sebzeler iyice yumuşayınca içine irmik atılır. ve irmikler şişene kadar kaynamaya bırakılır. İrmik de şişince tüm sebzelere z.yağı ve pirinç unu (veya elma suyu) eklenerek blenderdan geçirilir. Ilıyınca bebeğe yedirilir.
...............................................
KABAKLI PÜRE
-1 küçük boy kabak
- küçük bir patatesin yarısı
-1/4 dal brokoli
-yarım tatlı kaşığı irmik
-1 tatlı kaşığı z.yağı
-1/2 çay kaşığı pirinç unu
-1 ceviz büyüklüğünde derisi alınmış tavuk
Tavuk temizlenir, yıkanır ve 3 bardak suyla haşlanır. Suyu çıkıp iyice haşlanınca tavuk ayrı bir tabağa alınır ve didiklenir. Yıkanmış, ayıklanmış ve küçük küçük doğranmış sebzeler tavuk suyuna katılır ve iyice yumuşayana kadar haşlanır. Yumuşayınca irmik de eklenir. Suyunu çekince tüm malzemeler (z.yağı ve pirinç unu da dahil) blenderdan geçirilir.
Merhaba kıslar,çiğdem nasılsın? Nasıl gidiyor annelik?Oğluşnasıl iyi mi?
tarifler süper arkadaşım çok teşekkürler.pirinç unu fikri güzel.deneyeceğim...
çok teşekkür ederim
merhaba sevgili anneler...benim oğluş sabah kahvaltısından pek hoşlanmıyor...bazen yiyor bazen yemiyor..neyi sevdiğini de pek anlamış değilim....garip bir çocuk...yürütece arada sırada bırakıyorum...Çiğdemcim...canım..tariflerin süper....bu topic için gerçeikten çok faydalı bir arkadaşımızsın...öpüyorum seni canım arkadaşım...
oto koltuğu alacağım..tavsiyeniz var mı?..hangisi en kullanışlı?...
Kendini mutlu et, etrafındakileri mutlu et. Şimdi masal gibi geliyor ama o gelince göreceksin ki herşey yalan, tek o gerçek. Hamileyken de biliyor insan ama ilk gördüğü an dünya tamamen değişiyor. Bol bol okşa onu, bol bol sohbet edin. O anlıyor kesinlikle.
6. ay aşılarının sayısı biraz fazla. Rota virüs de yaptırıyorsan ve 5. ayda bitmediyse toplam beş aşı oluyor bu ay. Rota ve çocuk felci ağızdan. Diğerleri enjeksiyon. Ben rota dışındakileri sağlık ocağına yaptırıyorum.
Daha önce ateş ağrı yapmadıysa bu aydaki aşılar da yapmaz. Bundaan sonra tekrar 3 ay sonra aşı var, artık tamamlanıyor yavaş yavaş.
Benimki de tam tersi meyveye bayılıyor, sebze ve et yemiyor. Alışırlar yavaş yavaş. Dert etmemek lazım. Yaz gelince bol bol sebze meyve yerler zaten.
arkadaşlar benim oğlum 11 ağustos doğumlu bir bebek.ben yavaş yavaş oturtmaya başladım ama içim hiç rahat değil.siz neler yapıyosunuz oturtuyomusunuz
tatlım ben çorbaların yanına mutlaka yoğurtta veriyorum az çorba az yoğurt şeklinde sonraki öğünde de meyve yiyor günde 5-6 kez de süt alıyorSelam kızlarrrr,nasılsınız?umuyorum ki herşey yolundadır..oğluşum 1 ay içinde 3. kez nezle oldu,bir türlü atlatamadı yani..her seferinde de ondan bana geçiyor
bende bir gariplik var,her ay düzenli olan adetimi olmadım bu ay,acaba diyorum,kafam kazan oluyor..ya hamişsem oğluşumu emzirmeye devam edebilecekmiyim acep?2 arkadaşımız hamişti,onlar ne yapıyorlar,emzirme konusunda sıkıntı oluyor muymuş?
kızlar kaç öğün ek gıda veriyorsunuz?ben sabah kahvaltı öğleden sonra çorba akşam yatmadan öncede kaşık maması veriyorum..meyve ve yoğurt çoğu zaman vermiyorum,e yoğurt versem çorba veremiyorum,ya da meyve ..emzirmek dünyanın en kolay işiymiş :)
hepsinden versem bu seferde ne zaman emzircem bu çocuğu?sabah geç yapıyor kahvaltısını,bu yüzden ek gıda sayımız azalıyor sanırım..neyse kızlar herkes bebişlere ve kendilerine iyi baksın ..
Selam kızlarrrr,nasılsınız?umuyorum ki herşey yolundadır..oğluşum 1 ay içinde 3. kez nezle oldu,bir türlü atlatamadı yani..her seferinde de ondan bana geçiyor
bende bir gariplik var,her ay düzenli olan adetimi olmadım bu ay,acaba diyorum,kafam kazan oluyor..ya hamişsem oğluşumu emzirmeye devam edebilecekmiyim acep?2 arkadaşımız hamişti,onlar ne yapıyorlar,emzirme konusunda sıkıntı oluyor muymuş?
kızlar kaç öğün ek gıda veriyorsunuz?ben sabah kahvaltı öğleden sonra çorba akşam yatmadan öncede kaşık maması veriyorum..meyve ve yoğurt çoğu zaman vermiyorum,e yoğurt versem çorba veremiyorum,ya da meyve ..emzirmek dünyanın en kolay işiymiş :)
hepsinden versem bu seferde ne zaman emzircem bu çocuğu?sabah geç yapıyor kahvaltısını,bu yüzden ek gıda sayımız azalıyor sanırım..neyse kızlar herkes bebişlere ve kendilerine iyi baksın ..
arkadaşlar yumurta sarısını nasıl veriyorsunuz peki.yumurtanın demirinin ölmemesi için çok kaynatmamak lazımmış ama rafadan yada kayısı kıvamı bebekler için uygun olurmu.benimki çok iştahlı bi bebek değil oyüzden yumurta sarısına nasıl başlayacağımı bilemedim.deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
merhaba kızlarrrrrrr.............
uzun zamandır fırsat bulup yazamadım.ne var ne yok bakalım.herkes iyi değil mi?????biz oğluşumla ve pıtpıtımla iyiyiz.
bugün diş buğdayımızı yaptık.çok güzel geçti.çok zevkli birşeymiş.annelik dahada zevkli yaaa....
çorbalardan yemeklerden bahsetmişsiniz sanırım.oğlum mşlh herşeyi yiyor.pilav,makarna,yemekler,ekmek,salatalık,et,tavuk,kahvaltı .....daha doğrusu herşeyi yiyor kuşum.mşlh seviyor.bugün turşu salatlık bile yedi çocuk...hele o kırmızı et ve tavuk olmazsa olmazımız.çorbalardanda ne versem yiyor...ek gıda konusunda çok şükür hiç problem yaşamadık.damak tadı çok geniş bir oğlum var.herşeyi ölçüsünde ve onun gereksinimlerine göre veriyorum.ama ben ne yersem mutlaka o da yiyor...umarım büyüyüncede böyle devam eder...
hepinizi öptük muck muck muck
Selam kızlarrrr,nasılsınız?umuyorum ki herşey yolundadır..oğluşum 1 ay içinde 3. kez nezle oldu,bir türlü atlatamadı yani..her seferinde de ondan bana geçiyor
amma sıkıcıbir gün ya ooffff eşimde nöbetçi burda da kimsecikler yok netde vakit öldürüyom film mi indirsemki
günaydınlar herkese bi haftadır giremiyordum annemlerdeydim
kızlar moralim çok bozuk oğlum emmeyi kesti :85:
ve cuma günü ipler koptu uykusuzluk stres cuma gecesi sinir krizi geçirdim bacaklarım mosmor apar topar hastaneye gittik serum bağladılar falan nolacak benim bu halim bilmiyorum
ahada durumum böyle
oğlum için ayakta durmaya çalışıyorum ama bu gidişle ben fazla yaşamam diyorum offf offffff
Günaydın,
Sorun ne? Sakin olmaya çalış, bebeğine sen lazımsın. Biz de pazar günü oğlumla ilk kavgamızı ettik. :)) Sebze veriyordum, kilitledi ağzını her zamanki gibi. Sinirlendim, eşime seslendim "gel al şunu şurdan, sinir etti" diye, baya da sert söyledim. Sonra ben de çok pişman oldum ağladım. Ağladığıum için ayrıc apişman oldum. Sizin sıkıntınız ne bilmiyorum ama hayatta sağlıktan daha değerli hiçbirşey yok, sağlık olduktan sonra çözülmeyecek hiçbirşey de yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?