2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sağolsun en büyük destekçim ve yardımcımdır.eşin senin ona hediye almanımı bekliyo.hem bebeğe bakıyosun hem sen ona hediye alacaksın.

sağol cnm sonuçları göstermeye diye gittiğimde sorcam
sana doktorunmu tavsiye etmişti yada erhan hoca dediğin erhan ateşmi

teşekkür ederim canım çok iyi olur tariflrini bekliyorum.her gün mü kıyma vermem gerekiyor?kavurmadan nasıl olacak?Desteğin için sağol

teşekkür ederim canım çok iyi olur tariflrini bekliyorum.her gün mü kıyma vermem gerekiyor?kavurmadan nasıl olacak?Desteğin için sağol

Kıyma en az haftada dört gün ama hergün de yiyebilir. Zaman zaman kıyma yerine tavuk da olabilir. Yalnız ek gıdalara yeni geçtiyseniz meyve sebze çorbası yoğurt kahvaltı ve az tahıllı çorbalara alışmadan kıyma verme. Yani her yeni gıda grubuna birer hafta arayla başla.

arkadaşlar benim oğlum 11 ağustos doğumlu bir bebek.ben yavaş yavaş oturtmaya başladım ama içim hiç rahat değil.siz neler yapıyosunuz oturtuyomusunuz

arkadaşlar benim oğlum 11 ağustos doğumlu bir bebek.ben yavaş yavaş oturtmaya başladım ama içim hiç rahat değil.siz neler yapıyosunuz oturtuyomusunuz

merhaba benım kızım 9agustos dogumlu 4.ayından ıtıbaren oturuyo artık destege de ıhtıyac duymuyo zaten bence ıcınız rahat olsun

için ferah olsun dr lar 6 ayı doldurduktan sonra ara ara zaten oturtulmalarını söylüyolar bende desteklerle oturtuyorum epeydir.kendide yavaştan oturmaya başladı gibi ama çok uzun değil.ya yana ya öne doğru hoooppp gidiveriyo :)

bizim doktorumuz 6 ayına girdikten sonra oturtmaya alıştırın demişti, ben oturtmak istiyorum artık ama benim kızım oturmaktan yana değil daha çok ayağa kalkmak istiyor

tarif yazabilirseniz çok sevinirim
benim kızım yoğurt, meyve, sebze yemiyor.

sağolsun en büyük destekçim ve yardımcımdır.eşin senin ona hediye almanımı bekliyo.hem bebeğe bakıyosun hem sen ona hediye alacaksın.

Hayır canım, o bana alıyor... Bir güzel söz yok, onun yerine para harcıyor

sağol cnm sonuçları göstermeye diye gittiğimde sorcam
sana doktorunmu tavsiye etmişti yada erhan hoca dediğin erhan ateşmi

Evet canım, kendisi İstanbulda doktor. Bir soru olduğu zaman yardımcı oluyor ama sağolsun.

Canım bu akşam yazmaya çalışacağım, olmadı yarın sabah. Kıymayı kavurmadan haşlayarak verebilirsin.

selam kızlar bugün 6. ay aşımızı yaptırdım.aslında geçen pazartesi yaptırmam lazımdı.ama oğluşumun biraz burnu akıyordu.bugün yaptırdım.inşaallah ateşimiz olmaz.şimdilik iyi gidiyor...ek gıdalara başladım.sebzeli kaşık mamalarından veriyorum....yoğurt ve bebe bisküvisi,elma püresi vede birkaç kaşık sebze.anne sütü.umarım çabuçak herşeye alışır yer bebeğim....oturma konusunda ben arada oturtuyorum.dik olmasada birkaç dakika duruyor.sanırım 7. ayın sonunda oturur.......benim oğlumda günde 1 sefer kakasını yapmaya başladı...önce 3-4 kez yapıyordu.ek gıdalara başlayınca bir defaya düştü ,katılaştıda......

tarif yazabilirseniz çok sevinirim
benim kızım yoğurt, meyve, sebze yemiyor.

Yeni özel mesaj attım. Buraya koyayım yazıver. İnşallah yer bebiş...

İRMİKLİ BROKOLİLİ SEBZE PÜRESİ

-1/2 dal brokoli
-1/2 ufak boy patates
-1/2 havuç
-1 tatlı kaşığı irmik
-Biraz elma suyu ya da 1 çay kaşığı pirinç unu
1/2 tatlı kaşığı zeytin yağı

Brokoli, havuç ve patates ayıklanır, temizlenir. 3 bardak arıtılmış suyla kısık ateşte haşlanır. Sebzeler iyice yumuşayınca içine irmik atılır. ve irmikler şişene kadar kaynamaya bırakılır. İrmik de şişince tüm sebzelere z.yağı ve pirinç unu (veya elma suyu) eklenerek blenderdan geçirilir. Ilıyınca bebeğe yedirilir.

...............................................

KABAKLI PÜRE

-1 küçük boy kabak
- küçük bir patatesin yarısı
-1/4 dal brokoli
-yarım tatlı kaşığı irmik
-1 tatlı kaşığı z.yağı
-1/2 çay kaşığı pirinç unu
-1 ceviz büyüklüğünde derisi alınmış tavuk

Tavuk temizlenir, yıkanır ve 3 bardak suyla haşlanır. Suyu çıkıp iyice haşlanınca tavuk ayrı bir tabağa alınır ve didiklenir. Yıkanmış, ayıklanmış ve küçük küçük doğranmış sebzeler tavuk suyuna katılır ve iyice yumuşayana kadar haşlanır. Yumuşayınca irmik de eklenir. Suyunu çekince tüm malzemeler (z.yağı ve pirinç unu da dahil) blenderdan geçirilir.

Üff ya çok kötü hissediyorum kendimi. The Big C'nin 1. sezon finalini izledim. Nasıl üzüldüm anlatamam. Kadın kanser hastası. Öleceği kesin gibi. Çok az zamanı kaldığı için, hayatı dolu dolu yaşıyor.
Son bölümde oğluşu (ergen), umursamaz görünüyor; ihtimal vermiyor öleceğine sanırım.
Sonra kadın hastaneye yatıyor. Oğlu da çantasında bir anahtar buluyor. Kadıncık depo kiralamış, oraya gidiyor oğlan. Kapıyı açar açmaz içerisinin hediyelerle dolu olduğunu görüyor. Üzerindeki kartları okuyor; annesi oğluna ait her göremeyeceği özel günler için 1 hediye almış, 30. yaş gününe kadar. Çocuk o zaman anlıyor annesinin durumunun ciddiyetini.

O kadar ağladım ki, bir an için bunlar benim başıma gelseydi... Yavrumu bir daha görememek... Allah'ım çok zor.

Merhaba kıslar,çiğdem nasılsın? Nasıl gidiyor annelik?Oğluşnasıl iyi mi?

tarifler süper arkadaşım çok teşekkürler.pirinç unu fikri güzel.deneyeceğim...

arkadaşlar yumurta sarısını nasıl veriyorsunuz peki.yumurtanın demirinin ölmemesi için çok kaynatmamak lazımmış ama rafadan yada kayısı kıvamı bebekler için uygun olurmu.benimki çok iştahlı bi bebek değil oyüzden yumurta sarısına nasıl başlayacağımı bilemedim.deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…