Bizim de bugün babamız erken gelecek. Ben de çok istiyorum alayım oğluşumu yatayım da adam horluyor, olmaz ki. Artık büyüyünce koyun koyuna öğle uykusu yaparız. Kocan ne iyiymiş... Benim kocam bebek ilk doğduğunda biraz baktı, sonra hep ben. Varsa da yoksa da bana hediyeler alsın. 14 şubatta hediye almadı diye, acısını çıkarıyor; bir sürü hediye alıyor. Oysa bir kere "aşkımmm" dese yeter. Demiyor ki...
Canım şurup evet ama laktasif değil. Yani içer içmez yaptırmıyor. Bağırsakları düzenliyor. Laktüloz, bir tür şeker. 2-3 gün sonra başlıyor düzenlemeye. 2 hafta kullandık biz. Günde 3 kez 1 çay kaşığı. Doktoruna danış istersen.
Tabi ki başlanır. Yalnız bazı anektodlar var: Örneğin, muz, patates, pirinç gibi yiyecekleri ölçülü vermeye çalış, kabızlık yapabilir. Yumurta sarısına 1/4 oranında başla, giderek arttır. 2 günde birden hergüne yavaş yavaş çıkar. Yiyeceklerini yağda kavurma ve asla asla sofra tuzu ve sofra şekeri katma. Yememekte ısrar ederse elma suyu karıştırabilirsin. En kötü ihtimal tatlı pirinç unu, o da yarım çay kaşığı. Yağ da z.yağı kullanmaya çalış, en son salataya katar gibi kat. Kıyma da bir ceviz büyüklüğünde kavurmadan olsun. Et suyu sadece tat verir, besin değeri yoktur. Ben tavuk da katıyorum. Bayıla bayıla yiyor. Bir de 1yaşından önce bal yok. Pekmez var. İstersen gün içinde sana 1-2 tarif yollayabilirim.
teşekkür ederim canım çok iyi olur tariflrini bekliyorum.her gün mü kıyma vermem gerekiyor?kavurmadan nasıl olacak?Desteğin için sağol
arkadaşlar benim oğlum 11 ağustos doğumlu bir bebek.ben yavaş yavaş oturtmaya başladım ama içim hiç rahat değil.siz neler yapıyosunuz oturtuyomusunuz
arkadaşlar benim oğlum 11 ağustos doğumlu bir bebek.ben yavaş yavaş oturtmaya başladım ama içim hiç rahat değil.siz neler yapıyosunuz oturtuyomusunuz
Tabi ki başlanır. Yalnız bazı anektodlar var: Örneğin, muz, patates, pirinç gibi yiyecekleri ölçülü vermeye çalış, kabızlık yapabilir. Yumurta sarısına 1/4 oranında başla, giderek arttır. 2 günde birden hergüne yavaş yavaş çıkar. Yiyeceklerini yağda kavurma ve asla asla sofra tuzu ve sofra şekeri katma. Yememekte ısrar ederse elma suyu karıştırabilirsin. En kötü ihtimal tatlı pirinç unu, o da yarım çay kaşığı. Yağ da z.yağı kullanmaya çalış, en son salataya katar gibi kat. Kıyma da bir ceviz büyüklüğünde kavurmadan olsun. Et suyu sadece tat verir, besin değeri yoktur. Ben tavuk da katıyorum. Bayıla bayıla yiyor. Bir de 1yaşından önce bal yok. Pekmez var. İstersen gün içinde sana 1-2 tarif yollayabilirim.
sağolsun en büyük destekçim ve yardımcımdır.eşin senin ona hediye almanımı bekliyo.hem bebeğe bakıyosun hem sen ona hediye alacaksın.
sağol cnm sonuçları göstermeye diye gittiğimde sorcam
sana doktorunmu tavsiye etmişti yada erhan hoca dediğin erhan ateşmi
teşekkür ederim canım çok iyi olur tariflrini bekliyorum.her gün mü kıyma vermem gerekiyor?kavurmadan nasıl olacak?Desteğin için sağol
tarif yazabilirseniz çok sevinirim
benim kızım yoğurt, meyve, sebze yemiyor.
Yeni özel mesaj attım. Buraya koyayım yazıver. İnşallah yer bebiş...
İRMİKLİ BROKOLİLİ SEBZE PÜRESİ
-1/2 dal brokoli
-1/2 ufak boy patates
-1/2 havuç
-1 tatlı kaşığı irmik
-Biraz elma suyu ya da 1 çay kaşığı pirinç unu
1/2 tatlı kaşığı zeytin yağı
Brokoli, havuç ve patates ayıklanır, temizlenir. 3 bardak arıtılmış suyla kısık ateşte haşlanır. Sebzeler iyice yumuşayınca içine irmik atılır. ve irmikler şişene kadar kaynamaya bırakılır. İrmik de şişince tüm sebzelere z.yağı ve pirinç unu (veya elma suyu) eklenerek blenderdan geçirilir. Ilıyınca bebeğe yedirilir.
...............................................
KABAKLI PÜRE
-1 küçük boy kabak
- küçük bir patatesin yarısı
-1/4 dal brokoli
-yarım tatlı kaşığı irmik
-1 tatlı kaşığı z.yağı
-1/2 çay kaşığı pirinç unu
-1 ceviz büyüklüğünde derisi alınmış tavuk
Tavuk temizlenir, yıkanır ve 3 bardak suyla haşlanır. Suyu çıkıp iyice haşlanınca tavuk ayrı bir tabağa alınır ve didiklenir. Yıkanmış, ayıklanmış ve küçük küçük doğranmış sebzeler tavuk suyuna katılır ve iyice yumuşayana kadar haşlanır. Yumuşayınca irmik de eklenir. Suyunu çekince tüm malzemeler (z.yağı ve pirinç unu da dahil) blenderdan geçirilir.[/QU
çiğdemcim, ben tavuk hiç vermemiştim senin tarifinle bir başlayayım artık...tavukları sanırım kıyma gibi çok küçültüyor olmalısın...
çiğdemcim, ben tavuk hiç vermemiştim senin tarifinle bir başlayayım artık...tavukları sanırım kıyma gibi çok küçültüyor olmalısın...
Yeni özel mesaj attım. Buraya koyayım yazıver. İnşallah yer bebiş...
İRMİKLİ BROKOLİLİ SEBZE PÜRESİ
-1/2 dal brokoli
-1/2 ufak boy patates
-1/2 havuç
-1 tatlı kaşığı irmik
-Biraz elma suyu ya da 1 çay kaşığı pirinç unu
1/2 tatlı kaşığı zeytin yağı
Brokoli, havuç ve patates ayıklanır, temizlenir. 3 bardak arıtılmış suyla kısık ateşte haşlanır. Sebzeler iyice yumuşayınca içine irmik atılır. ve irmikler şişene kadar kaynamaya bırakılır. İrmik de şişince tüm sebzelere z.yağı ve pirinç unu (veya elma suyu) eklenerek blenderdan geçirilir. Ilıyınca bebeğe yedirilir.
...............................................
KABAKLI PÜRE
-1 küçük boy kabak
- küçük bir patatesin yarısı
-1/4 dal brokoli
-yarım tatlı kaşığı irmik
-1 tatlı kaşığı z.yağı
-1/2 çay kaşığı pirinç unu
-1 ceviz büyüklüğünde derisi alınmış tavuk
Tavuk temizlenir, yıkanır ve 3 bardak suyla haşlanır. Suyu çıkıp iyice haşlanınca tavuk ayrı bir tabağa alınır ve didiklenir. Yıkanmış, ayıklanmış ve küçük küçük doğranmış sebzeler tavuk suyuna katılır ve iyice yumuşayana kadar haşlanır. Yumuşayınca irmik de eklenir. Suyunu çekince tüm malzemeler (z.yağı ve pirinç unu da dahil) blenderdan geçirilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?