sanırım hayat artık ağır gelmeye başladı.beklentilerim gerçekleşmiyor.sosyal hayat sıfır. oğlumun uykusuzluğu benide uykusuz edince bünye kaldırmadı sanırım.
sanırım hayat artık ağır gelmeye başladı.beklentilerim gerçekleşmiyor.sosyal hayat sıfır. oğlumun uykusuzluğu benide uykusuz edince bünye kaldırmadı sanırım.
biberonu bir kaç kere denedim pek bi fark yok.evet uykusuzluk çok zor işte dayanmaya ve .elimden geleni yapmaya çalışıyorum linklere bakıcam sağolasınZaman zaman hepimiz yaşıyoruz bunları. Ben de bazen düşünüyorum, arkadaşlarımla bir araya gelmeyeli kaç oldu diye. Uykusuz bebek de gerkeçten çok zor. Benim de oğlum küçükken gece uyurdu ama gündüz zerre kadar uyumazdı. 16 saat uyumayıp, 16 saatin sonunda sızdığında 10 dakika sonra uyandığını bilirim. ama geçecke bunlar. Sabır, biraz daha sabır. Sen önemlisin. Önceden kendin için önemliydin şimdi hem kendin hem de bebeğin için önemlisin. Ayakta kal lütfen. Bebeğn de senin stresini almasın. Memeden kesilmesi tabi biraz erken ama hiç anne sütü alamayan bebekler var. Senin oğlun bağışıklık sistemi için gerekeni aldı zaten şimdiye kadar. Ama sen toparlanınca yeniden meme isteyebileceğini düşünüyorum ben. Senin sıkıntın onu etkilemiş olabilir. O süreçte sürekli sağ sütünü kesilmesin. Biberondan almıyor mu senin sütünü?
Aşağıdaki linklerde de bebeğin memeyi reddetmesi ve yeniden emzirme ile ilgili bilgiler var.
e-sumeras.com - MEDELA TÜRKİYE TEK DİSTRİBÜTÖRÜ
e-sumeras.com - MEDELA TÜRKİYE TEK DİSTRİBÜTÖRÜ
Canım ben de çok ağır depresyon geçirmiştim, anlıyorum seni. Ama sen huzursuz olursan oğlun geceleri uyuyamaz. Sen ona kızdıkça onun içini terkedilme duygusu kaplıyor. Terketmemen için de sık sık kontrol ediyordur seni. Sabır göstermek zor; benim oğlum da çok aksi ve geçinmesi neredeyse imkansız. Ama yapabileceğimiz bir şey yok ki. Hayat sana ağır gelmiyor, yorgunsun sadece...
Kontrolünü yitireceğin zaman düşün ki, oğlun elinden alınmış, ondan mahrum olduğunu düşün. Dayanamayacaksın, yatışacaksın...
biberonu bir kaç kere denedim pek bi fark yok.evet uykusuzluk çok zor işte dayanmaya ve .elimden geleni yapmaya çalışıyorum linklere bakıcam sağolasın
ay evet çiğdem bu bende 2. kez oluyor bu seferki çok ağırdı.ben oğlumsuz yapamam
Biberon olmazsa bile sütünü sağıp yoğurt, mama filan yapabilirsin. Depresyon gerçekten zor ve ağır bir süreç ama bu süreci bebeğinizin verdiği güçle aşacaksınız, eminim ben.
biberonu bir kaç kere denedim pek bi fark yok.evet uykusuzluk çok zor işte dayanmaya ve .elimden geleni yapmaya çalışıyorum linklere bakıcam sağolasın
ay evet çiğdem bu bende 2. kez oluyor bu seferki çok ağırdı.ben oğlumsuz yapamam
Nasıl olduğunu biliyorum, ben de girmiştim bebeğim emmeyi bırakınca depresyona. Olsun, sağar verirsin sen de. Sütün geldiği kadar... Kesilirse devam sütü verirsin ne yapalım? Uyku da yavaş yavaş düzene girer. Tahıllı gece maması verirsin, gece en az 3 saat uyur. Benim oğlan da uyumazdı hiç, ayağımdan indi mi hemen uyanırdı. Ben de geçici çözüm olarak, yatakta sallıyordum, o ayağımın üstündeyken uzanıp uyuyordum; her yanım tutuyuluyordu ama en azından 1 saat uyumuş oluyordum. Müsterih ol, yavrunu korkutma. Kendine de zarar verme, biz hep yanındayız, tamam mı civcivim? Ya kimse denemedi mi tarifimi? Merak ediyorum kuzular beğendi mi?
Kızlarrr hamileyim,ne yapacağımı şaşırdımüzülsem mi yoksa sevinsem mi bilemedim ki..
Kızlarrr hamileyim,ne yapacağımı şaşırdımüzülsem mi yoksa sevinsem mi bilemedim ki..
bu uykusuzluğu en iyi bilenlerdenim öyle geceler oldu ki ancak 20 dakika uyuyordu oğlum emmeye gelince haftalar boyunca uğraştım ama olmadı kısmet böyleymiş ben hayatım boyunca bebeğini emzirenlere özendim ama bana ancak 4 ay kısmet olabildi yine de şükretmek lazım ben uzun süre bebğim olsun diye dua etmiştim o nedenle dediğim gibi onlar bizim hazinemiz bazıları biraz zor oluyor napalım
Çiğdem bizimkisi ise çok düzensizdi..ayda 1-2 bazen 3 kez falan..ama olunca oluyo işte..Oğlum daha küçüsük ama yapılaak pek birşey yok artık..
Eşlerin de yardımcı olması lazım, kadına hiç değilse iyi davransın. Benim kocam da çok aksi, öyle böyle değil. Kocadan da destek göremeyince daha beter oluyor insan. Allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyeyim?
kızlarrr hamileyim,ne yapacağımı şaşırdımüzülsem mi yoksa sevinsem mi bilemedim ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?