2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

iyi geceler kızlar kızımın tahlil sonuçları çıktı ve idrar yollarında iltihap varmış nasıl oldu anlamadım walla neyse şimdi dr.muz ilaç verdi 5 gün kullancaz sabah akşam cumartesi kont. var tekrardan
kilo almamasının sebebi bu olablirmiş bakalım görücez inş. biran öce atlatır kızım bunu
norsis tebrikler cnm hamileymişsin hiç üzülme sakın beraber büyümüş olcaklar
bende bu akşam kızımı uyutmadan ona balkabağından bi mama yapıp verdim sevdi
tarifinide verim yapmak isteyen olursa biraz balkabığını kesip az suda pişiriyoruz sonra onu blendırdan geçiridim tekrardan ocağa koydum içine bu sefer 1 çay kaşığı irmik koydum ve birazda süt irmikler pişincede kapattım süt olarakta pınarın 6-12 ay diye bi sütü vardı ondan almıştım ondan koydum

geçmiş olsun canım inş kuzucuk hemen ıyı olur benım sıpada cok hareketlı kılo alımı durdu ve artık bızımle yatıyor yatagında uyumuyor neyapcam bılmıyorum

geçmiş olsun canım.

Canım çok geçmiş olsun, benim oğlanda da olmuştu. Bir de günlerce hastanede yatmıştık. Allah acil şifalar versin kuşumm...

günaydınlarrrr dualarınız tuttu kızlar moralmanlarım yükseldi oğlum azda olsa gece emdi anneciğini üzmüyo gecemizde çok güzel geçti 1 kez uyandı emmek için

Kızlarrr hamileyim,ne yapacağımı şaşırdım üzülsem mi yoksa sevinsem mi bilemedim ki..
tebrik ederim Allah sağık içinde büyütmeni nasip etsin ama ben korkuyorum yaf ria taktırdım ama yinede Rabbim verince herşey mübah

İYİ Kİ VARSINIZ CANLARuykumuz düzeliyor sanırım canım yatağını sevmiyormuş galiba yün yatak yapmıştık şimdi battaniye serdim beşiğinin içine ohhhhh derin uyku evet tahıllı mamaya başlıcam bende tarif mi vermiştin çiğdem du bi geçmişe bakimde hemen yapım annesinin kuzusu sevecek mi benim sıpam böyle parça şeyleri seviyor çiğnemeyi çok seviyor pilav ekmek tavuk et

Kızlarrr hamileyim,ne yapacağımı şaşırdım üzülsem mi yoksa sevinsem mi bilemedim ki..

tebrik ederim cnm,Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inş.hiç üzülme beraber büyürler,bir de emzirebilirsin diye biliyorum ben sütün kesilenwe kadar,sonra zaten hormonların etkisiyle sütün kesilir.

Günaydın kızlarrrrr,Normalde korunuyorduk ama sanırım bi kere korunmakta geciktik :) o da oluverdi hemencecik..Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun..İsteyenlere ve aylarca deneyipte olmayanlara versin..
Çiğdem yok ne aldırması,yapamam böyle bir şey..dediğiniz gibi birlikte büyüyüp giderler arkadaş gibi..malesef ki herşey olacağına varıyor..şimdilik emzirmeye devam doktorlar ikiye bölünmüş bu durumda,annemde kımıldayana kadar hiç birşey olmaz emzir dedi annemi dinlicem ve beslenmeme dikkat edicem..

Günaydn herkese...
bugün oğlumla uykusuz bir gece geçirdik çok uykum var çoookk.daha önceden de oluyordu ama bugece saat başı uyandı napıcam bilemiyorum,şimdi de yatağında oynuyo kendi kendine
geçmişe bi göz gezdirdim de hamişler varmış aramızda tebrikler çok cesrsunuz ben bu kadar cesaretli olamazdım heralde ama sizin adınıza sevindim.
meral hnm geçmiş olsun.Dün arkadaşımdaydım onunda 3 aylık kız bebeği var onda da çıkmış enfeksiyon ama az olduğundan dr.ilaç vermemiş.genelde kız bebeklerde olan bi rahatsızlık galiba netden bi araştırın isterseniz...

benim oğlumda biberon almıyor emzik emiyor ama onu almıyor.geceleri emzirdikten sonra mamyla destekliyeyim diyordum doymuyorsa diye mamada almıştım ne güzel.doktorumuza sordum bardakla vermeye çalış diyor bide öyle denicem bakalım.ağzına sokar sokmaz diliyle ittiriyor of ooffff:26:

emziriyormusun bilmiyorum ama.yatırmadan önce tahıllı kaşık mamalarından kaşıkla versen.gece ozaman çok sık uyanmıyorlar.benim oğlum uyanıyor ama sık sık değil.vermezsem.yarım saatte bir kalkıyor neredeyse..ama verince sütüm gece yetiyor.daha güzel uyuyor............

milupanın 7 tahıllı gece mamsından veriyorum bazen pirinç unu muh.veriyorum ama yinede uyanıyor gecede emziriyorum ama biraz iştahlı bi bebk ondan heralde cevabın için tşk.ederim
ikizlerin var galiba ay onlarda bi alemdir şimdi biri uyandımı diğeride uyanır biri ağladımı diğeride ağlarmış gerçekten öylemi

Merhaba herkese,
Anneler de bebekler de iyidir umarım. Benim oğlum biraz huzursuz. Anneanne yoruldu biraz dinlenmek için iki haftalığına tatile gitti, babaanneye alışamadı daha. Babaanne de sağolsun pek dikkat etmiyor saatlerine filan. Oğlum sürekli oyun isteyen bir bebek, bir yerde sürekli durunca sıkılıyor, gözünü filan kaşıyor. Babaanne de onu uykusu geldi zannedip uyutuyor daha uyku saati gelmeden ve sütünü içmeden. Sıkıntılıyım yani biraz.

Geçmiş olsun meral77, bebeklerin bünyesi bizden de güçlü. Çabucak atlatır o. Biz i,ki sefer oğlumla birlikte grip olduk, ikisinde de o benden çabuk iyileşti. O sütleri ben de denemek istiyorum. Mama çok az veriyorum. İlk baştan beri ancak yorgunluktan sütüm azalırsa veriyorum ama daha da azaltmak istiyorum. Babaannesi de balkabağı getirmiş gelirken bir sürü. Tarifini denerim. Tavsiyen için teşekkürler.

Tebrik ederim. Zor olacak ama güzel olacak. İki lokum bir arada ballanacak.

Harika çok sevindim. Bak ben sana dedim. Yeniden emmeye de başlar bebişin. Unutturma emmeyi sen ona. O iyi oldukça sen de daha iyi olacaksın, sen iyi oldukça o da çok mutlu olacak.
Bu arada benim oğlum da seviyor ekmek kemirmeyi, taneli yiyecekleri.

Geçmiş olsun diyeyim. Benim oğlum da sık uyanmaya başladı bugünlerde. Aç olmadığından eminim. Çünkü sık uyanmaya başlarsa mama takviyesi yapmamızı önermişti doktor, ben de sütüm az olduğu zaman veriyorum mama. Ama gene de uyanıyor. ÖZellikle de bizim yatma saatimiz kadar neredeyse 45 dakikada bir uyanıyor. Sanırım benimkinin derdi uyku pozisyonu ile. Önceden sırtüstü yatardı artık hep soluna yatmak istiyor ve altta kalan kolu ağrıyor galiba.

Ben de öyle yapıyorum bazen. Bazen de devam sütü. Akşam yediğine göre. Akşam tahıllı çorba filan verdiysem devam sütü veriyorum. Vermediysem tahıllı mama.

kızlar bebekler için evde yapabileceğim ekmek tarifiniz var mı

Ya evet, ekmek, kek, değişik muhallebiler. Paylaşalım bunları. Bir de sebze tariflerini paylaşalım.Benim sıpama sebze yedirmek zor, ama dün pırasa yemiş çok sevindim.

Canım bence sevin ne güzel ikisi bir arada büyür.zaten şimdi zorluk çekiyoruz yoruluyoruz uykususz kalıyoruz.o yüzden böyleyken ikincide aradan çıksın bence.bende ne kadar zorlansamda oğluma bir kardeş çok isterim şahsen.hiç erken diyede düşünmem.mesela benim erkek kardeşimle aramda 1,5 sene var ve biz çoookkkkkkkkkk iyi anlaşırız.abla da demez bana.çok yakın olduğumuz için.biz çok memnunuz yani.ilerde rahatlığını yaşarsın emin ol.çok sevindim ben senin adına.allah şimdiden sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Meral cim çok çok geçmiş olsun.bu idrar yolları iltihabı illeti maalesef bebişlerde çok olan birşey.o yüzden sıkqma canını ilaçlarla atlatır kızın.
bende balkabağından püre yapıyorum oğlum çok seviyo hemde çok faydalı ve mevsim sebzesi.içine havuç,irmik veya pirinç katıp en sonda az zeytinyağı ekleyip pişiriyorum bende.blendırdan geçirip veriyorum.tadı tatlımsı olduğu için güzel yiyor oğlum.bende balkabağını herkese tavsiye ederim.zaten aynı zamanda güzel bir bağırsak çalıştırıcısı ve bol mineralli:)

slm kzlar.benım oglum cok kucakcı 8 aylık olacak nerdeyse aama hala kucagımdan ınmek ıstemıyor yapısık ıkız gıbı gezıyoruz ve uyku duzenıde berbat ek gıda eskıden ıyıydı ama sımdı almıyor onuda:::benım ıcın dua edermısınız cokk zorlanıyorum gece uyku yok gunduz uyku yok ek gıda yapıp dokuyorum sureklı yazık valla

saol canım inşallah dediğin gibi olur..herkes öyle diyor..zaten artık yapacak birşey yok,büyütcez..

Yün yatağın ne olduğunu pek anlayamadım, yünden kastın, battaniye yerine serdiğiniz yün filansa yüne allerjisi olabilir. Benim var çünkü. Kıtır kıtır kaşınırım. Yün hiçbir şey giyemem, atkı bile takamam. Sen de battaniye seversin. Ben Bebelac ya da milupa kullanıyorum; ikisi tok tutuyor. Şekerli bir şey verme, uykusunu kaçırır; enerji yapar.
Evet tarif yazmıştım 2 tane. Kimseden ses çıkmadı, sanırım kimse yapmadı. Benim oğlum iyice püre yiyor. Sen benim gibi yapmazsın yer miniş. Yarın domates çorbası yapacağım irmikle, bakalım nasıl olacak??

şilte şeklinde canım hazır yatağın üstüne koyarız biz tariflerini okudum brokolili olanı yarın denicem

biraz önce oğluma mantı yedirdim yoğurtlayıp çok sevdi hem doyurucuda bide benim oğlum molfix reklamına bayılıyor açıyor gözlerini kocaman ayaklarını çırpa çırpa bayılıyorum onun bu hallerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…