2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benimkide emeklemiyor sadece yuvarlanıyor desteksiz oturamıyor çok iştahsız zaten zorla mama yediriyorum şu anda yürüteçte bilgisayara dokunmak için çıldırıyor

merhaba,
benim minik kızım da çok aşırı hareketli hatta bu hareketi nedeniyle tam olarak oturamıyorda sürekli ayakta olacak, artık yürütece koyuyorum heryeri geziyor dolaşıyor hatta gözüne kestirdiğibirşey olursa koşuyor bile. sürekli birşeyler söylüyor, uyanık kaldığı sürece bu konuşmalar devam ediyor...ne kadar yorucu olsada bana bütün gün neşe kaynağı :)

Selam...
Benim oğlum neler yapiyo hemn yazayım. Bugün yuruteciyle çekerek mama sandalyesini devirdi, babasi bilgisayar mühendisi heryer pc her yer kablo büyük bilgisayarın kablolarını çıkartmış (hala anlamış değilim nasıl becerdi) babası bozuldu sandı bana kızdı ne yaptın diye sonra bı baktı yer cücesi boy hizasinda kablolar çıkmış salyali. Allahtan elektirik çarpmamış nasıl zaptedicem bilmiyorum. Elektirik süpürgesini baya suruyerek getirmiş, boyunun yetişip tuttuğu havlu gazete bez hepsi odasında. Ve bunlar sadece bu gunün özeti:)) yürüdüğü zaman ne yapicam bilmiyorum :18:

Selam kızlar... Nasılsınız bakalım? Biz işte yuvarlanıp gidiyoruz oğluşla...

Son birkaç sayfayı okuduğumda gördüm ki bebeklerinizin daha emeklememesinden vs vs şeylerden şikayet etmişsiniz. Benim bebeğim de emeklemiyor henüz. Kıyaslamayın bebeklerinizi. Bir bebek ne zaman düzgün emekler biliyor musunuz? Yüzüstü döndüğünde kolunu kendi kendine kurtarmaya başladığında. Bu da 9. ayı bulabilir. Bulunduğunuz anın tadını tadını çıkaralım bence. Bir daha bu aylarda olmayacaklar. Elimizden geldiğince mıncıklayalım. Nasılsa yürüyecekler ve dişleri de çıkacak. Büyüdükçe sorunları da büyüyecek. O yüzden ben " büyüdüğünde nasılsa kendini mıncıklattırmayacak,ileride pişman olmamak için şimdiden bool bol sıkıştırayım yavrumu" diyorum...

ağustos 7 de dünyaya geldi küçük hanım şuan 7 aylık ama kahvaltı dışında mümkün değil bişey yediremiyorum.ne çorba yiyor ne muhallebi nede başka bişey. ne yapacağımı şaşırdım.çok zayıf üstüne gitmek istemiyorum ama.üzüyor beni.yardım edin.kolay tarifleriniz varsa paylaşın.teşeküürler.

Selamlar... 3-5 sayfa önce 2 tane tarif yazmıştım. Onları deneyebilirsin. Ancak yine de yemeyi reddedecektir. Bunun için de sana 2 ayrı önerim olacak. Birincisi, kıvamını beğenmiyor olabilir kızın. Benim oğlan sulu yemez, tam püre kıvamında yer. Koyulaştırabilirsin. İkincisi de yine de yemiyorsa, hazırladığın yemeklere elma - armut suyu ekleyebilirsin. Tatlı tatlı yer. Unutma asla şeker ya da tuz yok.

Umarım yer. Dene bakalım...

Ben hiçbir öğünün püre veya karışım şeklinde vermiyorum. Kahvaltıda yumurta sarısı ve peyniri ağzına ayrı ayrı katıyorum. Bir kaşık yumurta bi kaşık peynir üzerine de bir kaşık portakal suyu. Aynen kendi kahvaltım gibi veriyorum. Peynir ve yumurta bitince cevizle pekmezi karıştırıp veriyorum. Daha tereyağına başlamadım. Sabah beni bol emdiği için ekmek veya bisküvi vermiyorum kahvaltıda. Bu ara bir de kuru kayısıya başlamayı düşünüyorum. [/QUOTE]

Teşekkür ederim bu sabah senin yazdığın gibi verdim kahvaltısını işe yaradı.Sağol :)

çok doğru her bebek birbirinden farklı gelişim gösteriyor.nasılsa yürüyecek, emekleyecek, konuşacak...anın tadını çıkarmak lazım

selam kızlar.benim oğlumda yerde yuvarlanıyor.bir yüzü koyun ,bir sırt üstü dönüyor.halının bir başından bir başına geliyor.örümceğe bindiriyorum.iki kez falan 10-15 dakika.direk banyoya koşuyor.sehbaların dantelleri çekip çicekleri deviriyor.daha tam oturamıyor.beni gördümü ağlıyor kimin kucağında olursa olsun bana gelmek için çırpınıyor.yoğurt,muhallebi,meyve püresi vede kahvaltı yaptırıyorum.ama çok fazla sebze yediremiyorum.birkaç kaşıktan fazla yemiyor.ama kahvaltıyı karıştırarak değil tek tek veriyorum.birde gündüz daha iyi yatmaya başladı.umarım dahada düzelir....

Merhaba kızlar,
Herkez bebişlerin yaramazlıklarını yazmış ama benim oğlum hiç yaramazlık yapmıyor maşallah. Yürütecinde her yere gidiyor ama birkaç kere tv ünitesinin örtüsünü almak istedi hayır annecim cici cici yaptım artık dokunmuyor bile. Onun tek derdi benim bacağım ben nereye gitsem bacağıma koşuyor ve yakalıyor yemek istercesine sarılıyor bacağıma. Birkaç kere de çekmece açmak istedi ona da cici cici dedim olmaz dedim yapmıyor onu da . akıllı oğlum benim akıllı :)))

yerim ben onuuuuuu
inşallah benim oğlumda doğunca üzmez annesini

teşekküe ederim.tuz ve şekeri azda olsa atıyorym yoksa hiç bir şey yemiyor.tavsiyeleriniuygulayacağım.umarım böyle yer.sağol

Merhabalar,
Geçmişe bi göz gezdirdimde ne güzel herkesin bebişleri hareketlenmeye başlamış.Artık bundan sonra koşturup dururuz peşlerinden.Benim oğlumda artık dönüyor ama emekliyemiyor daha iştahımız yerinde köfteyi çok seviyor özellikle çorbalarda bide ben balkabağını haşlayıp püre yaptım çok sevdi kabızlığa iyi geliyor.Hepinizin bebekleri iştahlı olur umarım.
Bende diyete başladım arkadaşlar 5 kilo fazlam var onu vermeye çalışıyorum herşeyden yiyorum ama çok az ve bol su içiyorum.Malum yazda geliyor forma girmek lazım.Bizden şimdilik bu kadar.

Melabaaa... Ben de bugün ıspanaklı brokolili püre yaptım içine pirinç de koydum biraz.
Koca bir kaseyi mideye indirdi. Hareket konusunda benimki çok uyanık çıktı. Yere battaniye serdim dönsün emekleme egzersizi yapsın diye. Teşvik etmek için de çıngıraklı-aynalı topunu koydum ki emeklemeye çalışsın diye. Bizim ki topa baktı baktı. Bir iki debelendi, sonra baktı olmayacak battaniyeyi kendine çekti; haliyle top da onunla geldi Güler misin? Ağlar mısın??

Ben de yeni yeni verdim kilo. Başladığımda (5 hafta oldu) 55 kiloydum; 4 hafta sonunda tam -küsüratsız- 50'ye düştüm. Şimdi başladığım yere dönmem lazım. 48'e kilitlendim. Şimdi daha çok dikkat etmem lazım yediğime içtiğime. Malum d.kontrol hapı alıyorum. Şişiriyor biraz.

Günaydın herkese,
Benim memur yine erkenden kalktı, işe geç kalacak sanki hergün aynı saatde kalkıyo oğluş.TADUKHEPA seninkide çok uyanıkmış canım,yerim ben onu,ay bu aylarda ne tatlı oluyo bunlar ya,benimkide sırtım yere gelmesin istiyor oturmayı çok seviyor ama kucağımızda.:111:Valla iyi vermişsin bacım 1 ay gibi kısa bi sürede 5 kilo süper..Darısı başıma anacuuumm:115:

Her çocuğun iştahı aynı olmuyor malesef,muhallebisinin içine meyve koyarak dene canım,yoğurt falan yemiyormu,sevmediği şeyleri farklı şekillerde deneyebilirsin.mesela atıyorum yoğurdunun içine kaşık maması koy,genelde yayla çorbasına bütün bebekler bayılır tavuk suyuyla deneyebilirsin.Beyaz lahanayı havuç,patates soğan pirinç veya irmikle pişirip dene içine kıymada koy benimki bayılıyor umarım seninkide iştahla yer yemeklerini:79:

Canım kilo vermemin tek bir yolu var: O da aç kalmak. Aç kalmadan zayıflayamıyorum maalesef. Hoş zayıfladım da ne oldu, karnım sarktı daha beter . Spor yapmam lazım ama vaktim yok ki.
Bu arada oleeeyyy kocişim bize bebefon almışşşş. Ne zamandır istiyordum. Sağolsun vallahi, hiçbir şey esirgemiyor benden. Tatlım sen bana uzuuun uzuuun tadukhepa deme, kısaca çiğdem de, olmadı çidoş de, o da kesmezse pisi de. Aklında hangisi kalırsa artık.

Günaydın herkese;
Anneler bebekler nasılsınız bakalım? Bu sabah şoktayım. Benim oğlumun 2 ay önce altı iki dişi çıkmıştı, 2 aydır diğerleirnden hiç haber yoktu. Sabah ne göreyim üst dişlerinden ikisi patlamış ama ön düşler değil; onların bir yanındaki. Yani en ön diş ile köpek dişi arasında kalanlar. Çok komik olacak o dişler büyüyünce. Önler boş çünkü hala.:))) Bu normal mi acaba, dişler hangi sırayla çıkar ki? Bir de hiç sıkıtısı olmadı elimizi kemirmesi dışında, o yüzden de şaşırdım, beklemiyordum.

Teşekkür ederim bu sabah senin yazdığın gibi verdim kahvaltısını işe yaradı.Sağol :)

Sevindim işe yaramasına. Yaramazların da damak tadı var alsında. Onlar da karmakarışık pürelerdense yediklerinin tadını hissetmeyi seviyor bence.

çok doğru her bebek birbirinden farklı gelişim gösteriyor.nasılsa yürüyecek, emekleyecek, konuşacak...anın tadını çıkarmak lazım

Çok doğru. Bebeklerimizi karşılaştırmak doğru değil. Ama seninki ne yaptı benimki ne yaptı diyesohbet etmek keyif veriyor bana. Ortak olanlar gülümsetiyor, farklı olanlar önümüzdeki günlerde neler yaşayacağımıza dair fikir verip heyecanlandırıyor.

Sakın zorlamayın. Ağzına yemek sokmaya çalışmayın, gerilmeyin... Birçok yerde okudum. Bebek yemeye zorlandığı zaman yemek kavramını beynine "ağrılı uyaran" olarak kaydeder ve her yemek görüşünde uzaklaşmak ister yemek yemeyi reddedermiş. Zor olduğunu biliyorum ama sabırlı olmak zorundasınız. Benim oğlum da sebze ve çorba yemiyor. Ben de sebzelerini portakal suyunun ya da yoğurdun içinde veriyorum. Yoğurdu seviyor o arada sebze de yemiş oluyor. Birer kaşık yese bile önemli değil. Önemli olan tadına alışması. Zaten şu anda anne sütünden alacağını alıyor o.

Offfff offff. Bu göbekler, kilolar ne olacak bilmiyorum. Rejim de yapamıyorum, spora da gidemiyorum. Zaten sütüm çok nazlı, bırak rejimi azıcık az yesem protein ve şekeri az alsam hemen azalıyor. Ben şu anda bir fil gibi yiyorum ve aylardır tartıya çıkmadım.

herkese mrb 2 haftadır gıremedım cunku annecımın yanına gıtmıstık tekrar eve donmek guzel ama gurbet zor ben yokken ılerlemıs sayfalar benım tatlı kuzucuum da baba dıo hala anne dedırtemedım emeklemeye henuz baslamadı ama yuvarlanarakta ıstedını yapıo sımdılık bu kadar herkese mutlu gunler

Kızlar oğlum geceleri mama emmiyor artık.Bu hafta sonu hiç mama yemedei geceleri önceden azar azar gecede 2-3 kez uyanı biberonla mamasını verirdim.Buhafta yine geceleri uyandı ama biberonunu verince daha çok ağlıyor,emmek istemedi.Kaynanama sordum sendeyken bu hafta gece biberonla mamasını yedimi diye yok dedi ondada yemiyormuşOysa daha geçen hafta sonuna kadar hep geceleri mamasını yerdi.Ne oldu anlayamadım ama çok üzülüyorum 1 yaşına kadar mama yemesi gerekiyor ama bırakmış mamayı bende kahvaltısını pirinç unu mamasını vs. o tarz yiyeceklerine mamasıyla hazırladım en azından mama ihtiyacını ordan karşılasın diye.İnşallah yeniden geceleri mamasını yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…