Memnun oldum şekerim...
Ya kızlar oğlumun tahilil sonuçlarını internet üzerinden aldım. Ama hiçbir şey anlamadım. Doktor da pek net birşey söylemedi. Buraya yazsam yorumlayabilir misiniz??
İdrar kültürü: kontaminasyon
Boyasız Direkt Mikroskobik inceleme: Kontaminasyon - Lökosit görülmedi.
Bu iyi bir şey değil mi??
Çok üzgünüm arkadaşlar. Ne olur birşeyler söyleyin. Geçen haftalarda işyeri stresi, kayınvalide sıkıntısı derken sütüm azaldı demiştim. Ama bu hafta işyerinde sıkıntım yok, annem de tatilden döndüğ, yeniden bebeğim ona emanet, eşimle aramız iyi, oğlumun bir sıkıntısı yok. Yani canımı sıkakca hiçbirşey yok. Ama gene de sütüm az. Hatta bugün öğleden sonra kesildi gibi birşey. Sabah 110 ml sağdım, öğleden sonra en az zamanlarında bile 60-70 sağardım. 20 ml çıktı. Kesiliyor mu sizce? Ne yapmam lazım? Çok kötüyüm.
üzülme sakın. bak üzüntüde de sütü keser dimi. sen yine süt yapan şeyler yemeye devam et. belki gelir. gelmezse de canını sıkma.herkes 2 yaşına kadar emzirecek diye bir şey yok. strese girme sakın
canım bence pes etme sen emzirmeye devam et.süt emdikçe çoğalıyor.bizim ufaklıklarda şimdi ek gıda aldığı için eskisi kadar emmiyor.bu nedenle tabiki sadece emzirdiğimiz dönem gibi olmasını bekleme bence...ama bebeğin emmek istediği sürece ver...kesilse bile bu bence birkaç ay daha sürer.ama emiyorsa azalmaz...herkes nasıl emziriyor 2 yıl.inşaallah bizde en azından.1 -1.5 yıl emziririz........
Aynı şey yaklaşık 2 ay kadar önce benim de başıma gelmişti.sütüm çok bolken birden azaldı.Bir seferde bende 20 ml falan sağmaya başlamıştım. Hatta kendimi psikolojik olarak da artık süt veremeyeceğim konusunda hazırlamaya başlamıştım. Ama bir yandan da acaba nasıl artırabilirim diye düşünüyordum. Gnde bir kaç kupa rezene çayı içmeye başladım.Birde bol bol yer elması pişirip yedim ve sütüm tekrar arttı. Bebeğimi şu anda rahat rahat emziriyorum. Sende dene istersen.Umarım
sende de işe yarar.
Yerçekimlikaranfil sakın sütüm azaldı diye düşünme,bunu düşündükçe sütün daha da az gelir,benim sütüm oğluma yeterde artar bile diye kendini ikna et,bak zamanla artacak sütün..birde çalıştığın için emziremediğindende azalmış olabilir..insan sağınca ne kadar çıktı diye bi süre sonra paranoya oluyo,sütü artırmanın tek yolu sütün azlığını çokluğunu düşünmeyip bol bol emzirmek,başıma geldi ondan paylaşıyorum..
birde benim gibi zorunlu bırakmaya çalışsan napcan,o çok daha zor oluyor inan,yeni bir gebeliğim var doktor çok emzirme git gide azalt ve kes dedi,kendimi çok suçlu hissediyorum ama bunu verende Allah sonuçta..isteyerek olmadı..
yani işin özeti şu,sen mutlu ol,sütü düşüne,onu aklından çıkartsütün yetmediğini düşünerek beynine uyarı gönderme,hormonlarını azaltmasın..
Bu arada benim serserinin iki alt dişide çıktı,1 hafta içinde,daha ısırmayı bilmiyo ama :)
emeklemeyi öğrenmeye çalışıyor..dizlerinin üstüne kalkıyor ileri geri hareketler yapıyr sonra kendini öne doğru itiyor,3-5 cm gidiyor ama işine gelmeyince almak istediği şeyi alabilmek için zırıldıyo,genelde ileri gitmek isterken geriye doğru kayıyor..uykusu düzensiz,gündüzleri ne zaman uyuyo ne zaman kalkıyo belli değil,bazen 10 dk bazen yarım saat uyuyo..
dişleri yüzünden yemeklearası yok,sadece emmek istiyor,ve mamaya hala alışamadı..
Çok üzgünüm arkadaşlar. Ne olur birşeyler söyleyin. Geçen haftalarda işyeri stresi, kayınvalide sıkıntısı derken sütüm azaldı demiştim. Ama bu hafta işyerinde sıkıntım yok, annem de tatilden döndüğ, yeniden bebeğim ona emanet, eşimle aramız iyi, oğlumun bir sıkıntısı yok. Yani canımı sıkakca hiçbirşey yok. Ama gene de sütüm az. Hatta bugün öğleden sonra kesildi gibi birşey. Sabah 110 ml sağdım, öğleden sonra en az zamanlarında bile 60-70 sağardım. 20 ml çıktı. Kesiliyor mu sizce? Ne yapmam lazım? Çok kötüyüm.
selam kızlar bebekler için sütlaç ve kek tarifi olan varmı doktorun verdiği bu ayki beslenme tablosuna sütlaç ve kek yazmış ara öğünde ama tarif vermemiş internetten bakıyorum ama içlerinde şeker var yemek kitabımdada yok belki çiğdem de vardır
Canım hiç dert etme bendede olur aynı şey hemde aylardır. Bazen Cok olur bazen hic olmaz. Ama sunu iyi biliyorum kafana taktikca azaliyo. İlk baslarda sütüm az diye neler yedim ictim sayamam o kadar cok yani. Ama sonra oluruna bıraktım Cok şükür hala emiyo hemde sadece sag göğsümü. Yaklaşık bir ay önce taşındım oğlumu anneler bakiyodu o arada sol göğsümü istemez oldu süt azıcık geliyo ondan. Ama ötekisi yetiyo Cok şükür.
Kontaminasyon bulaşma demek.. Bi kere ben de idrar tahlili yaptırmıştım bu şekilde yazıyodu sonuçta, doktor tekrarını istedi canım..
Geçmiş olsun çiğdem,bence önemli bişey olsaydı doktor özellikle belirtirdi size şunları şunları yapın diye,yinede içinin rahat etmesi için başka bir doktorada göster istersen sonuçları...bizimde kabızlık sorunumuz var ya ne yapıcamı şaşrdım valla yavrum3-4günde bir yapıyor yedirmediğim şey kalmadı ama yok olmuyor,doktorda normal diyor 7 gün yapmayan varmış.ıkındıkça içim parçalanıyor kuzumaAllah yardımcımız olsun
selam kızlar bebekler için sütlaç ve kek tarifi olan varmı doktorun verdiği bu ayki beslenme tablosuna sütlaç ve kek yazmış ara öğünde ama tarif vermemiş internetten bakıyorum ama içlerinde şeker var yemek kitabımdada yok belki çiğdem de vardır
Selamlar... Yarın tahlili göstereceğiz doktora. Umarım yine yatış vermezler.
Canım keşke söyleyecek bir şey bulabilseydim. Sen bol bol rezene iç, tahin-pekmez ye. Still tea de süt yapar kullandığın müddetçe. Canını sıkmamaya bak. Giderse yapacak bir şey yok. Benimki de gitti, ne oldu; dünyanın sonu değil ya. Formül süt veriyorum.
Sağol canım. Ben netten aldım sonuçları. Yarın görecek kağıttan doktor. İşimiz "üreme yok" yazısına kaldı. Dua edin kızlar bir şey çıkmasın artık. Oğlumun bacaklarındaki iğne izleri daha geçmedi.
Senin kuzu kabız değildir. Kabız sert kakayla olur. Bağırsak tembelliği olabilir. Daha ufakken benim oğlanda da vardı. Duphalac diye bir şurup var. Günde 3 kez 1 çay kaşığı içsin. Geçirir. Ama 2-3 günde etkisini gösteriyor. Çünkü laktasif değil. Laktüloz, şeker gibi bir şey.
İyiymiş durumu. Tahlilleri temiz çıktı. Yalnız takip edilecek, tekrar yapılacak bir süre sonra tahlilleri. O şurupta bir şey yok ki. Bildiğin şeker, benim oğlum bayıla bayıla içiyordu. Devamlı kullanmayacaksın hiçbir şey olmaz, düzene girince kesersin.
Bağırsak tembelliği falan değil bu canım,çok sert yapıyor kakasını yawrum,bide gözümün içine bakıyor yardım et dercesine o şurubu hiç kullanmadım ama böyle devam ederse mecbur kullanıcam artık,ben hep kendi kendine yapma tarftarıydım ama yok yok böle olmıcak...
Senin sonuçlar ne alemde öğrendin mi kıs
Neden yatış versinler,iyi bebeğim diyorsun. Hiçbirşey çıkmayacak bak. Yarın haber ver. İstersen bir de başka bir doktora göster. Sürekli tahlil tahlil, bazı doktorlar çok abartıyor.
Sütümün gitmesi dünyanın sonu değil elbette ama işte kabullenmek zor. Ben gene de tüm herşeyi zorluyorum. Elimden geleni yapıyorum. Dünden beri yeni doğum yapmış gibi süt, rezene, dereotu, malt, helva kürüne girdim. :)) Umarım işe yarar.
selam kızlar herkes umarım iyidir ben iki gündür kötüyüm boğazım felaket ağrıyo bağdemciklerim o kadar şişmiş ki yutkunmakta bile zorlanıyorum umarım biran önce geçerde kızıma falan geçmeden bide öksürüğüm var
yerçekimlikaranfil cnm süt olayını sakın kafana takma ve dişünme inş. geri gelir sütün ve oğluşun emer tekrardan
İyiymiş durumu. Tahlilleri temiz çıktı. Yalnız takip edilecek, tekrar yapılacak bir süre sonra tahlilleri. O şurupta bir şey yok ki. Bildiğin şeker, benim oğlum bayıla bayıla içiyordu. Devamlı kullanmayacaksın hiçbir şey olmaz, düzene girince kesersin.
Daha önce yattı bu yüzden ondan korkuyor-dum. Şükürler olsun gerek kalmadı...
Yine de üzme kendini. Çok iyi anlıyorum seni. Ben sütüm gittiğinde depresyona girmiştim. Ama maalesef giden gelmedi. Sen yavruna lazımsın. Takma kafana. Ne kadar üzülürsen o kadar kötü olur biliyorsun. İnşallah işe yarar. A aklıma ne geldi. "Meka" arkadaşımız bana mesaj atmıştı. Elmayla inciri kaynatıp iç demişti. Benim için çok geçti. Sen dene istersen. İncir de kuru incir olacak.
selam kızlar herkes umarım iyidir ben iki gündür kötüyüm boğazım felaket ağrıyo bağdemciklerim o kadar şişmiş ki yutkunmakta bile zorlanıyorum umarım biran önce geçerde kızıma falan geçmeden bide öksürüğüm var
yerçekimlikaranfil cnm süt olayını sakın kafana takma ve dişünme inş. geri gelir sütün ve oğluşun emer tekrardan
Bununla gelmiş geçmiş olsun Çiğdem. Artık yaz da geliyor. Birşeyciği kalmaz, merak etme. Duyduğum herşeyi deniyorum süt için. Sabahtan akşama kadar birşeyler içmekten işyerinde iş yapamaz oldum. Biraz toparladı ama öyle eskisi gibi de değil. Bazen anne adet olacağı zaman azalırmıuş süt. Umarım öyledir. Daha adet olmadım ben doğumdan sonra da.
slm kızlar oglum 3 gündür rahatsız grip oldu ilaç veriyorum dr da götürdüm ama hala kötü haliyle bende çok kötüyüm bi önerisi olan varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?