2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ahhhhh ahhhh açım aç çiğdemcim hemde nasıl,sıkı başladım böylede devam etmek istiyorum bakalım.ne istiyon bacından bacın ölüyo acındanbu arada bende oğluşu ablasına bırakıp yürüyüşe başlamak istiyorum 1 saat yürüsem yeter.Bebefonunuz da hayırlı olsun canım,benimkide geçen hafta iş için dışarı çıkmış,akşam bi geldi elinde oyuncaklar dişlik falan almış.Kocişlerden allah razı olsun valla...benim adımda Lale bu arada şeker:13:

Ya sorma tek dişle çok şey beceriyor sıpalar. Bir ara elimin her yeri minicik tek diş izi doluydu. Ben hep öyle elimde tabak çocuk peşinde koşmaktan korktum, baştan dikkat ettim bazı şeylere. Oğlumun da bu konularda çok zor bir bebek olmamasının da yardımıyla şimdilik iyi gidiyoruz bakalım.

teşekkürler duru denizin annesi ve yerçekimli karanfil
bizim kız canı isterse yiyor yoğurdunu, kahvaltısını. bir tek şehriye çorbasını içerken sorun yok. diğer çorbalarda neler yaşıyorum bi görseniz eminim sizlerde yaşamışsınızdır aynı şeyleri. sabırlı olmaya çalışıyorum. olay sabır da değil zaten sadece bişeyler yememsi beni üzüyor. şimdi şehriyeli tavuk yaptım yemedi.doğduğundan beri uyku düzenide yok. çok gazlı bir çocuktu.çok zor şeyler yaşadık. o yzüden üstüne gidemiyorum. zamanla geçecek biliyorum ama yemeyince çok üzülüyorum. yaşıtlarına göre zayıf duruyor ama doktou normal diyo bende anlamadım. bide çok terliyor emerken. uyurken biraz hareketli bir çocuk acaba ondan mıdır. bir fikriniz var mı.

Son düzenleme:

Memnun oldum şekerim...

Ya kızlar oğlumun tahilil sonuçlarını internet üzerinden aldım. Ama hiçbir şey anlamadım. Doktor da pek net birşey söylemedi. Buraya yazsam yorumlayabilir misiniz??

İdrar kültürü: kontaminasyon
Boyasız Direkt Mikroskobik inceleme: Kontaminasyon - Lökosit görülmedi.

Bu iyi bir şey değil mi??

ay hanımlar sizlere imreniyorum valla.birgün benimde kilo vermek gibi bir amacım olur mu acaba.yıllardır kilo almak için uğraşıyorum ama nafile.çocuk doğurduk yine yok.aldığım bütün kilolar doğumla berabr gitti. ah nasıl kilo aldınızbana da söyleyin. bide emziriyorum ya bu dönemde de iyice gitti kilolar. ah bi kilo alabilsem. size tavsiyem evde ip atlayın.hani küçükken yapardık ya. çok etkili oluyor.komşumdan biliyorum ama çok yoruyor.

Benim oğlum da çok gazlıydı. Bir de ben işe başlayana kadar kimseyi istemedim, kendim bakmak istedim bebeme. İşe başlayınca zaten çok hasret olacağız bari başta aramıza kimse girmesin dedim. Bir bardka suyu doldurup içemeden akşamın olduğu ginleri bilirim. O nedenle uyku düzenini biz de zor oturttuk. Fakat benim şansın oğlumun bir şekilde zar zor da olsa gece uyuyunca deliksiz uyuması olmuştu. Yemek konusunu gerçekten takma. Bir de birşey vermeden önce iyice acıkmasını bekle. Çocuklar inatçı oluyor, az toklarsa ağızlarını bir kiltlediler mi bir daha açmıyorlar. Bir de siz de ince bir insanmışsınız, büyük ihtimalle size benzemiştir. Siz kendinizden de bilirsiniz ki önemli olan sağlıklı olmak.
Kilolara gelince gerçekten çok özendim size. Hiç alayım diye uğraşmayın alınca vermek çooook zor. Maşallah ya...

Sanırım iyi birşey, çünkü enfeksiyon varsa lökosit çıkıyor bildiğim kadarıyla. Ne tahliliydi bu Çiğdem? Bir rahatsızlık yok değil mi? Kontroldür umarım sadece.

Merhaba kızlar nasılsınız??
Ben İstanbul'a anneme geldim,kafamı dinlemeye.... bebişkolara ve kendinize iyi bakın koklayın benim için.
Bu arada ayın 11 inde oğlumun dişi çıktı 7. ay bitiminde :)

günaydın herkese uğramadan yapamıyorum buraya ama ne zamandır yazamıyorum bir türlü ders çalışmaya çalışıyorum ama kızımdan ne kadar olursa o kadar oluyo sınavlarada az kaldı haftaya ama ben doğru düzgün çalışamıyorum bile
dün dr gittik hafif bir öksürüğü vardı dinledi ama bişey yok dedi üstten dişimiz beyazlamış sanırım ondan dolayı öksürmeside sol kulağında bi kızarıklık çıktı bunun için ilaç verdi antibiyotik yazmıycam dedi şimdilik ilaç kuallanıyoruz sadece 3 gün kullancaz koca kış hasta olmadı şimdi olursa çok üzülürüm walla bu arada kıızm geri geri sürükleniyo ama öyle çok hoşuna gidiyoki sanırsınız dünyanın en önemli işini yapmış gibi yerim ben onu yaa

Benim oğlumun daha hiç dışı çıkmadı.Zaten doğar doğmaz elini ağzına sokma huyu vardı hala devam ediyor o yüzden dişimi kşınıyor diyemiyorum.Salyasıda yok dişlerinde beyazlıkda yok ama bu hafta hiç iştahı yok

merhabalar herkese.uzun zamandır giremedim.herkes iyidir umarım.biz bebişlerimle iyiyiz.doruk mşlh yemek konusunda beni hiç zorlamıyor.ne versem yiyor.hatta vermezsem kıyamet kopuyor.bütün gün yürütecinde gezmek istiyor.çok meraklı ve algıları çok açık.keşfetme duygusu ön planda.sakladığım eşyaları veya oyuncaklarını bulabiliyor....eğer yapmaması gereken birşeyi yaparsa yada ellerse hayır oğlum diyorum gülüyor ve bir daha yapmıyor....bu konuda da beni pek üzmüyor...yürütecinde gel oğlum arkamdan dersem takip ediyor hemen geliyor.yada odalarda beni bulabiliyor.emeklemeye gelince öyle çabası sanırım yok zaten bende o fırsatı pek vermiyorum.emeklemesini hiç istemiyorum çünkü.su konusunda sıkıntımız vardı pek içmiyordu şükür onuda hallettik.şimdi içiyor suluğundan.bir de elinden tutunca kendi yürüyor ve gitmek istediği yöne doğru çekiyor bizi.tutunup kalkabiliyor...daha 5 aylıktı alkış yapıyor ve elleriyle gel gel yapabiliyordu...şimdide eliyle ağzında ooo oo diye sesler çıkarıyor.bütün gün bababa baba diye başımın etini yiyor.heralde özlüyor çocuk babasını.böyle işte.zaten doğduğundan beri çok hareketli afacan bir bebek biraz daha büyüyünce ne olur bilmem....şimdilik bu kadar...öptüm tüm bebişleri ve annelerini...kib...

Son düzenleme:
Sanırım iyi birşey, çünkü enfeksiyon varsa lökosit çıkıyor bildiğim kadarıyla. Ne tahliliydi bu Çiğdem? Bir rahatsızlık yok değil mi? Kontroldür umarım sadece.

Canım daha önce İYE geçirip yatmıştı hastanede 3 gün. Çok küçüktü o zaman. Şimdi kontrol altında tutuyor doktoru. Biraz tırsıyorum haliyle.

Kıyaaamammm ne tatlıııııı... Yerim ben bu minişi

Çok üzgünüm arkadaşlar. Ne olur birşeyler söyleyin. Geçen haftalarda işyeri stresi, kayınvalide sıkıntısı derken sütüm azaldı demiştim. Ama bu hafta işyerinde sıkıntım yok, annem de tatilden döndüğ, yeniden bebeğim ona emanet, eşimle aramız iyi, oğlumun bir sıkıntısı yok. Yani canımı sıkakca hiçbirşey yok. Ama gene de sütüm az. Hatta bugün öğleden sonra kesildi gibi birşey. Sabah 110 ml sağdım, öğleden sonra en az zamanlarında bile 60-70 sağardım. 20 ml çıktı. Kesiliyor mu sizce? Ne yapmam lazım? Çok kötüyüm.

Kontaminasyon bulaşma demek.. Bi kere ben de idrar tahlili yaptırmıştım bu şekilde yazıyodu sonuçta, doktor tekrarını istedi canım..

Merhaba,

Bence üzülme çünkü zaten anne sütünü yeterince aldılar şimdiye kadar.. Ben çok duyuyorum ben 2 yaşına kadar emzirdim diyenleri çok şaşırıyorum Benim de sütüm o kadar azaldı ki üstelik stres de yok hayatımda ama zaten oğlum da emmek istemiyo artık..Arz talep meselesi..Ben de çalışıyorum bi eve gidince bi de gece uyanınca emziriyorum o da tadımlık doymasına imkan yok

Anlıyorum ama şu anda böyle aniden kesilmesi için hiçbir neden yok. O yüzden de üzülüyorum. Oğlum emmek için çok istekli üstelik. Boş bile olsa meme sürekli çekiyor. Kıyamıyorum. Onun emme hareketi gözümün önüne geliyor sürekli sabahtan beri.

arkadaşlar meraba bebegimi bugün dr götürdüm dişleri hala gözükmüyo dedi, moralim bozuldu ben demir ilacını kullanmıyodum ondan olabilirmiş benim durumumda olan varmı

üzülme sakın. bak üzüntüde de sütü keser dimi. sen yine süt yapan şeyler yemeye devam et. belki gelir. gelmezse de canını sıkma.herkes 2 yaşına kadar emzirecek diye bir şey yok. strese girme sakın

canım bence pes etme sen emzirmeye devam et.süt emdikçe çoğalıyor.bizim ufaklıklarda şimdi ek gıda aldığı için eskisi kadar emmiyor.bu nedenle tabiki sadece emzirdiğimiz dönem gibi olmasını bekleme bence...ama bebeğin emmek istediği sürece ver...kesilse bile bu bence birkaç ay daha sürer.ama emiyorsa azalmaz...herkes nasıl emziriyor 2 yıl.inşaallah bizde en azından.1 -1.5 yıl emziririz........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…