2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar oglum 3 gündür rahatsız grip oldu ilaç veriyorum dr da götürdüm ama hala kötü haliyle bende çok kötüyüm bi önerisi olan varmı

çoooooooook ama çok geçmiş olsun...bebek hasta oldu mu evin tüm huzuru ve neşesi kaçıyor...bilirim...tek yapılacak şey ilaçlarını kullanması ve ıhlamur,nane gibi çaylar kulanmak..bizimkine nane çayı iyi gelmişti...

Son düzenleme:
Kızlar bebeğim kabız oldu bugün 3.gün çok da sıkıntısı var.
Biraz önce bir çay kaşığı zeytinyağı verdim.
Başka ne yapabilirim?

karnına masaj yap birde bacaklarını karnına doğru hareket ettir katı yiyecekler verme düzelene kadar endişelenme düzelir

Başka ne yapabilirim?

canım kaysı verebılırsın kaysı kurusunu harslayıp pure halınde verebıırsın suyunuda pekmezle verebılırsın.. gecmıs olsun

Merhaba hanımlar aranıza yeni katıldım, benim kızımında kabızlık sorunu var, kuru kayısı ve kuru siyah üzümü kaynatıp marmelat şeklinde yediriyorum daha çok sabah kahvaltısı olarak, bol bol yapıyor, umarım sıkıntısı geçer bebişin.

canım ben muhallebi yaparken içine 1 -2 tatlı kaşığı kepek (buğday kepeği)koyuyorum(susama benziyor ,sarı renkli).hazmı kolaylaştırıyor,kabızlığı gideriyor,kansızlığa iyi geliyor.ve daha bir çok şeye faydası varmış.eşime bir arkadaşı tavsiye etmiş.bende intte baktım vede günde bir kez kullanıyorum.hiç bağırsak problemimiz olmadı....denemeni tavsiye edrim.

kızlar sizin bebişler oturuyormu(desteksiz rahat bir şekilde).benimki daha tam olarak oturmuyor.ama çok hareketli genelde yerde yatırıyorum.1 dakika ble sırt üstü yatmıyor.yüzükoyun dönüyor.yuvarlanarak bir baştan birbaşa gidiyor.............

benım kızım 4.ayından berı oturuo desteksızdevrılmeden benımkıde cook hareketlı ben oturtuorum o emeklemeye calısıo donuo ....

pombik şeker çok tatlısın...............yerim seni.....çiğdemcim oğlun çok tatlı.

Sağol teşekkür ederim, tam yemelik olmuş değil mi? Kocamı ikna ettim, resme öyle yaratıcı bir isim verdim ki googleda bulunması çok zor. Kız pombik değil o pambık şeker. Yav baktım baktım hakikaten pombik yazıyor iyi mi??

Benim oğlan oturuyor uzun süre. Oturduğu yerden ayaklarını tutuyor. Yorulunca hooop atıyor kendini. Zaten dönmesi lazım. Benimki de emeklemiyor işte döne döne, sırtüstü sürtüne sürtüne yer değiştiriyor. Sanırım benimki tombikliğinden emekleyemiyor. Bakacağım artık,, 9 aya kadar emeklemezse, 9. ayda yürütece koymak zorunda kalacağım istemeye istemeye.

benimkide oturuyor ama çok dik değil..bende beli falan ağrır diye çok tutmuyorum...benim için hareketlerinormal gidiyor.benim ikizlerim var.onlar 10 aylıkkken hareket etmeye başlamışlardı.9. Aydan sonra oturdular.neredeyse 1.5 yaşına yakın yürüdüler............oğlum onlara göre çok hızlı geliyor.............

karnına masaj yap birde bacaklarını karnına doğru hareket ettir katı yiyecekler verme düzelene kadar endişelenme düzelir

canım kaysı verebılırsın kaysı kurusunu harslayıp pure halınde verebıırsın suyunuda pekmezle verebılırsın.. gecmıs olsun

Hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.Daha önce bebeğimin böyle bir sorunu olmadığı için biraz panikledim. Bu arada kuru kayısının ne kadar etkili olduğunu da görmüş oldum. Kızım şimdi gayet iyi oyunlar oynuyor ama dün ve bu sabah kabus gibiydi. Bu arada yarın çıkınca buğday kepeği alacağım.Herkese tekrar teşekkürler :)

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katılan bir üye olarak bebişlerinizn uyku durumlarını öğrenebilir miyim? gündüz kaç saat gece kaç saat uyuyorlar? kızım çok geç uyuyor erken uykuya alıştıramadım bir türlü, öbür ağustos şekerlerinin nasıl acaba? hepsine bol uykulu gecelerrrr

Bak o da olabilir. Olsun, elinden geleni yap sen. Kimse evladını düşündüğün için sana kızamaz. İnşallah artar canım.

Teşekkürler Çiğdem. Haftasonu baya bir düzelme oldu sütümde, eskisi gibi olmasa da. Umarım daha daha iyiye gider. Uygulayıp da sonuç aldıklarımı yazdım o konuya da.
Senin tombikin nasıl? Bir sorun kalmamıştır artık umarım.

slm kızlar oglum 3 gündür rahatsız grip oldu ilaç veriyorum dr da götürdüm ama hala kötü haliyle bende çok kötüyüm bi önerisi olan varmı

Geçmiş olsun. Ateşini takip edin. Emiyorsa bol bol emzirin. Hele siz hastayken emzirmek çok iyi. Ona bol bol antikor gider. Emmiyorsa da ıhlamur ve bolca portakal suyu içirin. Onlar bizden daha güçlü, merak etmeyin. Ben bu mesajı yazana kadar atlatmıştır bile.

Başka ne yapabilirim?

Ben kabızlık için günde iki defa birer tatlı kaşığı zeytinyağı veriyorum. Doktor da önerdi. Direk içmek istemzse yemeklerine mamasına karıştırıyorum. Armut çok işe yarıyor. Bir de kuru incirli muhallebi çok işe yarıyor. Kuru inciri suda haşlıyorum. suyuyla birlikte blenderdan geçiriyorum. O incirli baya kıvamlı su ile pirinç ununu pişiriyorum. Ocaktan inince de muhallebiye devam maması ekliyorum süt yerine. Tadı da güzel oluyor, sürekli vermek için biraz fazla kalorili ama arada da değişiklik oluyor.

Her bebek kendine özgü. Benim sıpam da çoktan beri çok rahat oturuyor. Hatta iki gündür sehpa gibi bir yere tutunup ayağa kalkıyor ama emeklemiyor. emekleyebildiği halde hiç sevmiyor emeklemeyi. Emeklemesi gerekirse ağlayıp kendini taşıtıyor.

Birden erkene almak çok zor olur, çok sıkıntı yaşarsınız. ama hergün on dakika erken yatırırsanız o büyük bir değişiklik yaşamadan alışır yeni düzene. benim oğlum da önceden 11den önce yatmazdı. 10 dakika 10 dakika derken şimdi 8.30 - 9.00 da yatıyor. Uzun bir süreç ama bebek için de sizin için de kolay bir geçiş. Bir de yatırmadan önce banyo yaptırırsanız daha derin ve güzel uyur.

Son düzenleme:
Birden erkene almak çok zor olur, çok sıkıntı yaşarsınız. ama hergün on dakika erken yatırırsanız o büyük bir değişiklik yaşamadan alışır yeni düzene. benim oğlum da önceden 11den önce yatmazdı. 10 dakika 10 dakika derken şimdi 8.30 - 9.00 da yatıyor. Uzun bir süreç ama bebek için de sizin için de kolay bir geçiş. Bir de yatırmadan önce banyo yaptırırsanız daha derin ve güzel uyur.[/QUOTE]

çok teşekkür ediyorum öneriniz için...

Benim oğlumun saati belli olmuyor ama geceleri aralıksız 5-7 saat arası uyur. Sonra kalkar süt içer, 2-3 saat daha uyur. Bir de öğle uykusu var 2 saat kadar. Doğduğundan beri yatırıyorum. Erken yatması için uğraşmıyorum ben. Uykusu gelince uyutuyorum... Ufak ufak alıştırabilirsin bence.

Sevindim iyi olduğuna. İnşallah daha da artar sütün....
Benim tombik nasıl olsun; resimdeki gibi neşemiz yerinde, iştahımız da bol maşallah. Uykumuz da her zamanki gibi. Sonra öyle işte. Yuvarlanıp gidiyoruz. Şimdi uyuyor. Öğle uykusunu geç yaptık bugün. Mama hazırladım. Bezelye çıkmış, sebzesine bezelye koydum, kalksın da yedireyim diye bekliyorum...

Ne güzel, ben de oğlumu özlemekle meşgulüm. Anneannesinin hakkını nasıl öderiz bilmem. Geceleri sütüm az geliyor diye devam maması veriyorum. Hep Aptamil vermiştim. Dün organik diye Hipp aldım ama tadını sevmedi galiba. Bakalım bu gece de deneyeyim de.

Az kalmıştır mesainin bitmesine. Benim oğluş aptamili hiç almadı. Hipp'i biliyorum ama burada bulmak zor. Similac alıyoruz biz de. Şu ana kadar hiç şikayet etmedi. Etmez umarım...

Az kalmıştır mesainin bitmesine. Benim oğluş aptamili hiç almadı. Hipp'i biliyorum ama burada bulmak zor. Similac alıyoruz biz de. Şu ana kadar hiç şikayet etmedi. Etmez umarım...

Etmez, etmez. Benim oğlum bu konularda kolay bir bebek aslında. Ne biberona geçişte, ne kaşığa geçişte, ne biberonla memeyi aynı zamanda almakta ne de yeni tadlar denemekte zorlamadı beni ama dün çok isteksiz içti devam sütünü. Yarısından fazlası kaldı. Neyse az kaldı doktor kontrolüne yavaş yavaş inek ya da keçi sütüne geçme konusunda fikrini alacağım, bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…