Etmez, etmez. Benim oğlum bu konularda kolay bir bebek aslında. Ne biberona geçişte, ne kaşığa geçişte, ne biberonla memeyi aynı zamanda almakta ne de yeni tadlar denemekte zorlamadı beni ama dün çok isteksiz içti devam sütünü. Yarısından fazlası kaldı. Neyse az kaldı doktor kontrolüne yavaş yavaş inek ya da keçi sütüne geçme konusunda fikrini alacağım, bakalım.
Herkese merhabalar...nasılsınız Ağustos anneleri,bebekler de iyidir umuyorum ki..
Bizim serserinin alt iki dişi çıktı,yavaş yavaş büyüyorlar..bugün babası bir baktı ki üstteki dişlerin yerine onların yanındakiler çıkmış,normalmidir bilmiyoruz tabi :) emekleme hala aynı şekilde,işine gelirse gidiyor işine gelmezse 1 adım bile gitmiyor ayağına gelsin istiyor..İştahımız da yok bu sıralar pek..bende gün içerisinde 1 kez 3 dk falan emziriyorum,gecede 2 sefer..mamaya hala alışamadı en fazla içtiği miktar 60lık,bununla 2 saati rahat geçiriyor..sonrasında yine mızık mızık..bu hafta kayınvalidem yanımda rahatım o yüzden; her şeyle o ilgileniyo bende yan gelip yatıyorum :)
ikinci bebek bende uyku yapmaya başladı,hep gözüm yatakta,çok nadiren midem alt üst oluyor..inşallah fazlası olmaz..7. haftamız bitti,8. haftadayız artık..Oğlumda hamileliğimden hiç birşey anlamamıştım..
görüşürz yine kızlar..
Güzelmiş vallahi senin oğlan. Benim oğlum çok zor bir bebek. Büyüyünce nasıl başa çıkarım bilemiyorum. Hipp'in tadı bir garip gelmiştir, ilk kez içtiyse. Alışır alışır...
Biz ek gıdaya geçerken doktor: 1 yaşına kadar hayvansal süt (demir eksikliği anemisi ve bağırsakta gizli kanama yaparmış), tuz, şeker yasak demişti. Bir de sen sor bakalım ne diyecek.
Herkese merhabalar...nasılsınız Ağustos anneleri,bebekler de iyidir umuyorum ki..
Bizim serserinin alt iki dişi çıktı,yavaş yavaş büyüyorlar..bugün babası bir baktı ki üstteki dişlerin yerine onların yanındakiler çıkmış,normalmidir bilmiyoruz tabi :) emekleme hala aynı şekilde,işine gelirse gidiyor işine gelmezse 1 adım bile gitmiyor ayağına gelsin istiyor..İştahımız da yok bu sıralar pek..bende gün içerisinde 1 kez 3 dk falan emziriyorum,gecede 2 sefer..mamaya hala alışamadı en fazla içtiği miktar 60lık,bununla 2 saati rahat geçiriyor..sonrasında yine mızık mızık..bu hafta kayınvalidem yanımda rahatım o yüzden; her şeyle o ilgileniyo bende yan gelip yatıyorum :)
ikinci bebek bende uyku yapmaya başladı,hep gözüm yatakta,çok nadiren midem alt üst oluyor..inşallah fazlası olmaz..7. haftamız bitti,8. haftadayız artık..Oğlumda hamileliğimden hiç birşey anlamamıştım..
görüşürz yine kızlar..
Aynen aynen, dişsiz dedelerle vampir arası birşey olacka bizim sıpalar. Çok komik.bizimde dişler aynı şekilde çıktı.tam çıkınca çok komik olacak bence..........
s.a. arkadaşlar 9agustos doğumluyuz
bizimde dişimiz çıkıyor artık büyüme aşamasında kaşık değinde şık edebiliyor:)
bu küçük kanatsız melekler nasılda mutlu ediyolar insanı ...birde anne dese ölcem heralde:)
biz yürüteçi sevmiyoruz elimde yürütme çalışmaları yapıyorum bende
bu ayda kraker versen tek başına yiye bilir diyorlar ben çok korkuyorumherşeyi püre halinde veriyorum nasıl alıştırabilirim.bazı arkadaşlar köfte yedirdiklerini bile yazmışlar...
Kızlar acil yardım oğlum hiçbirsey yemez oldu ne kasikla ne biberonla. Elimle vereyim diyorum aliyo damağına yapistiriyo saatler sonra aynen tukuruyo. Emiyo ama eskisi gibi değil. Diste yok hiç belirti bile yok. Aksama kadar denemedigimiz yol kalmıyor. Yoğurt Cok severdi günde iki tane babymix yerdi şimdi gordumu ağlamaya basliyo. Doktor açıkinca yer diyo ama cocuk acıkmıyor.
10 gun falan oldu. Ama oncesinde herseyi yiyodu, ne versen acardi ağzını şimdi ağzını actirmanin imkanı yok. Ya onceden yemek için masaya oturduğumuzda bana niye vermiyosun diye agliyodu şimdi yemiycem diye agliyo.
Ağzının içini kontrol et, dişi geliyor olabilir. Bir şey yoksa idrarı çok koyu renkliyse (ve yeterli sıvı alıyorsa), kokuyorsa kültür testi isteyebilirsin doktordan.
Ay benim oğlan da acayip oldu. Ağlıyor ağlıyor dünden beri. İştahı iyi ama uykusu yok.. Kucağıma alıyorum susuyor, yatırıyoum ciyaaaakkk. Kaldırıyorum gezince ses yok, oturunca ciyaaak. O kadar köçtüyüm ki çocuk ağlar, ben ağlarım. Ülserim azdı, hiç iyi değilim. Dişten mi acaba??
Çiğdem hayırdır? Sen önce kendine iyi bak. Geçen hafta bana ne diyordun, bebeğine sen lazımsın. Önce sen sağlıklı olacaksın. Diştendir büyük ihtimal, sonuçta daha yeni tahlil filan yaptırdınız. Ağlama sakın. O seni gördükçe daha da ağlar.
Ben de vicdan azabından ölüyorum. Dün eşimle atıştık, ayak üstü. Atışmak bile sayılmaz birşeye kızdı ani tepki verdi, ben de sustum. O arada babam birşeyler soruyor, oğlum mızmızlanıyor, uykuya yatacak, mama soğumak bilmiyor. Gerildim gerildim, sus artık diye bağırdım yavruma. Bir de iki aylıkken çok çok gazı varken artık birgün akşama 15 saat filan uyumayınca yapmıştı bunu. O içimden çıkmamıştı, bu da çıkmayacak. Bir de birkaç saniye sonra sakinleşip kucağıma aldığımda bir sarılması var ki. Benden korktu bana sığındı. Öldüm ben dün öldüm. Sen de sakin ol ne olur. Bebekler gergin ve üzgün insanı çok iyi anlıyor.
Sakin olmaya çalışıyorum ama çok zor. Sürekli çığlık atıyor, elimden bir şey gelmiyor çok üzülüyorum. Çocuk neredeyse 12 kilo, ne kadar taşıyabilirim kucağımda?
Cigdem dis yok sertlik falanda yok. Ben 10 aylikken cikartmisim annem sana çekmiş diyo. Ama senin yazını okuduktan sonra dikkatimi çekti ; evet Cok su iciyo ama cisi kokuyo baya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?