2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Güzelmiş vallahi senin oğlan. Benim oğlum çok zor bir bebek. Büyüyünce nasıl başa çıkarım bilemiyorum. Hipp'in tadı bir garip gelmiştir, ilk kez içtiyse. Alışır alışır...
Biz ek gıdaya geçerken doktor: 1 yaşına kadar hayvansal süt (demir eksikliği anemisi ve bağırsakta gizli kanama yaparmış), tuz, şeker yasak demişti. Bir de sen sor bakalım ne diyecek.

Herkese merhabalar...nasılsınız Ağustos anneleri,bebekler de iyidir umuyorum ki..
Bizim serserinin alt iki dişi çıktı,yavaş yavaş büyüyorlar..bugün babası bir baktı ki üstteki dişlerin yerine onların yanındakiler çıkmış,normalmidir bilmiyoruz tabi :) emekleme hala aynı şekilde,işine gelirse gidiyor işine gelmezse 1 adım bile gitmiyor ayağına gelsin istiyor..İştahımız da yok bu sıralar pek..bende gün içerisinde 1 kez 3 dk falan emziriyorum,gecede 2 sefer..mamaya hala alışamadı en fazla içtiği miktar 60lık,bununla 2 saati rahat geçiriyor..sonrasında yine mızık mızık..bu hafta kayınvalidem yanımda rahatım o yüzden; her şeyle o ilgileniyo bende yan gelip yatıyorum :)
ikinci bebek bende uyku yapmaya başladı,hep gözüm yatakta,çok nadiren midem alt üst oluyor..inşallah fazlası olmaz..7. haftamız bitti,8. haftadayız artık..Oğlumda hamileliğimden hiç birşey anlamamıştım..
görüşürz yine kızlar..

s.a. arkadaşlar 9agustos doğumluyuz
bizimde dişimiz çıkıyor artık büyüme aşamasında kaşık değinde şık edebiliyor:)
bu küçük kanatsız melekler nasılda mutlu ediyolar insanı ...birde anne dese ölcem heralde:)
biz yürüteçi sevmiyoruz elimde yürütme çalışmaları yapıyorum bende
bu ayda kraker versen tek başına yiye bilir diyorlar ben çok korkuyorum herşeyi püre halinde veriyorum nasıl alıştırabilirim.bazı arkadaşlar köfte yedirdiklerini bile yazmışlar...

bizimde dişler aynı şekilde çıktı.tam çıkınca çok komik olacak bence..........

Hipp zaten bir garip mama. Organik diye aldım ama erimek bilmiyor. Dün dakikalarca çalkaladım, bebik biberonu bitirdiğinde hala dibinde katı tortu vardı. Gerçi oğlum içemeye başladı, alıştı tadına ama. Sütün verilmediğini biliyorum prensip olarak fakat bizim doktor biraz toleranslı bu konularda, oğlum da oldukça iri önden giden bir bebek olduğu için belki yavaş yavaş başlamaya izin verir. Mümkün olduğunca çabuk mamadan kurtulmak istiyorum. Yapay işte ne olursa olsun. Sorunca yazarım.

Norsis valla sana kolaylıklar diliyorum. Ama birazcık büyüdüklerinde çok keyifli kocaman bir ailen olacak ve sen de o ailenin annesi. Çok güzel bu. Emekleme bizde de aynı. Mecbur kalmadıkça emeklemiyor. Sürekli "ıh ıh ıh" biryerlere taşıtoyor kendini beyefendi.
Ya benimkinin dişleri de o şekilde çıkıyor. Vampir gibi. Ben de merak ediyordum normal mi diye, normal herhalde baksana.

bizimde dişler aynı şekilde çıktı.tam çıkınca çok komik olacak bence..........
Aynen aynen, dişsiz dedelerle vampir arası birşey olacka bizim sıpalar. Çok komik.

Valla anne dediği gün hissedeceklerimi tahmin bile edemiyorum. Bazen işten eve gittiğimde boynuma bir yaışması var, öyle yapışırken bir de anne derse oturur ağlarım herhalde. Pürelerden tanelere geçmek için geç kalmamanı tavsiye ederim. Birkaç günde ya da bir haftada alıştırırsın. Bugün başla mesele hemen, çünkü 6. ve 7. aylar yutma refleksi ve çiğneme refleksinin geliştiği aylar, bu ayları kaçırmamak gerek. Önce püre yerine tel süzgeçten geçirerek ver, sonra onun içine bir kısmını ayırıp çatal arkasaşı ile ezip ver. Sonra da sadece çatalla ezerek ver. Püreden kopamayan çocuk çok zor. Ve bebek için de iyi değil. Onun bu aylarda çiğneme refleksini öğrenmesi gerek. Bebeğinin yemek saatleri sizinkilerle aynı olsun. KArşısında sizin yemek yediğinizi görsün, çiğnemeyi bakarak öğrenecek çünkü. Yemek saati denk gelmiyorsa sen de onunla birlikte birşey ye, hiç olmadı o yemek yerken sakız çiğne. Ben oğluma 4. ay bititğinde meyve püresi tatırmaya başladım. cam rendeden geçirdim. İlk iki gün sadece suyunu verdim, üçüncü gün meyvenin suyuna posasından da karıştırdım azıcık, giderek posa miktarını arttırdım. Bir haftanın sonunda hiç ayırmadan vermeye başladım. Ardından sebze çorbasına geçince hiç birkez bile blenderdan geçirmedim. Hep çatalla ezdim. Şimdi normal taneli yiyor, hatta eline bebe bisküvisi ya da bir dilim elma veriyorum. Siz de geç kalmayın.

Kızlar acil yardım oğlum hiçbirsey yemez oldu ne kasikla ne biberonla. Elimle vereyim diyorum aliyo damağına yapistiriyo saatler sonra aynen tukuruyo. Emiyo ama eskisi gibi değil. Diste yok hiç belirti bile yok. Aksama kadar denemedigimiz yol kalmıyor. Yoğurt Cok severdi günde iki tane babymix yerdi şimdi gordumu ağlamaya basliyo. Doktor açıkinca yer diyo ama cocuk acıkmıyor.

Kaç gündür böyle bebeğin? Aniden olduysa bir rahatsızlığı var demektir. Diş olabilir, içten itmeye başlamıtır. İdrar tahlili yapılsın bir de. İdrar yolu enfeksiyornu da iştahsızlık yapıyor sanırım. Yalnız doktor doğru söylemiş, bu durumun kalıcı yeme bozukluğuna dönüşmemesi için kesinlikle zorlama. Kritik bir dönem. Bugünlerde bu konu ile ilgili tesadüf birkaç konu üstüste çıktı karşıma. zorlarsan bebeğin yemek yemeyi ağrılı uyaran olarka kaydedecek beynine ve her kaşık gördüğünde bunu hafızadan alıp reddedecek. Birkaç gün biraz aç kalmasında bir sakınca yok, yeter ki kalıcı olmasın.

10 gun falan oldu. Ama oncesinde herseyi yiyodu, ne versen acardi ağzını şimdi ağzını actirmanin imkanı yok. Ya onceden yemek için masaya oturduğumuzda bana niye vermiyosun diye agliyodu şimdi yemiycem diye agliyo.

10 gun falan oldu. Ama oncesinde herseyi yiyodu, ne versen acardi ağzını şimdi ağzını actirmanin imkanı yok. Ya onceden yemek için masaya oturduğumuzda bana niye vermiyosun diye agliyodu şimdi yemiycem diye agliyo.

Ağzının içini kontrol et, dişi geliyor olabilir. Bir şey yoksa idrarı çok koyu renkliyse (ve yeterli sıvı alıyorsa), kokuyorsa kültür testi isteyebilirsin doktordan.

Ay benim oğlan da acayip oldu. Ağlıyor ağlıyor dünden beri. İştahı iyi ama uykusu yok.. Kucağıma alıyorum susuyor, yatırıyoum ciyaaaakkk. Kaldırıyorum gezince ses yok, oturunca ciyaaak. O kadar köçtüyüm ki çocuk ağlar, ben ağlarım. Ülserim azdı, hiç iyi değilim. Dişten mi acaba??

Kızlar bunu okuyan ve evde olan varsa seda sayanı açsın, bebeklerle ilgili konu var.

Çiğdem hayırdır? Sen önce kendine iyi bak. Geçen hafta bana ne diyordun, bebeğine sen lazımsın. Önce sen sağlıklı olacaksın. Diştendir büyük ihtimal, sonuçta daha yeni tahlil filan yaptırdınız. Ağlama sakın. O seni gördükçe daha da ağlar.
Ben de vicdan azabından ölüyorum. Dün eşimle atıştık, ayak üstü. Atışmak bile sayılmaz birşeye kızdı ani tepki verdi, ben de sustum. O arada babam birşeyler soruyor, oğlum mızmızlanıyor, uykuya yatacak, mama soğumak bilmiyor. Gerildim gerildim, sus artık diye bağırdım yavruma. Bir de iki aylıkken çok çok gazı varken artık birgün akşama 15 saat filan uyumayınca yapmıştı bunu. O içimden çıkmamıştı, bu da çıkmayacak. Bir de birkaç saniye sonra sakinleşip kucağıma aldığımda bir sarılması var ki. Benden korktu bana sığındı. Öldüm ben dün öldüm. Sen de sakin ol ne olur. Bebekler gergin ve üzgün insanı çok iyi anlıyor.

Sakin olmaya çalışıyorum ama çok zor. Sürekli çığlık atıyor, elimden bir şey gelmiyor çok üzülüyorum. Çocuk neredeyse 12 kilo, ne kadar taşıyabilirim kucağımda?

arkadaşlar...

günde 1 su bardağı yoğurt bebek için çok mu?...bizim kuzucuk hemen hemen 1 su bardağını yiyor...böbrekte taş yapabileceğini duydum...vermesem mi?...lütfen bilginizi paylaşabilir misiniz bu konu ile ilgili olarak?..teşekkürler...

Benim oğlan değil bir su bardağı bir çay bardağı bile yemiyor,yarım çay bardağı ancak yiyordur,onuda içine meyve rendeliyorum da ondan yiyor,yoksaa sade yedirmek mümkün değil..
bugün bal kabağı ve incir haşladım,içine az ceviz az daha pekmez ekleyip yedireceğim bakalım beğenecek mi beyefendi,hiç iştahı yok,şu dişler oğluşu alt üst etti..şimdi uyuyo ama,en fazla 15 dk uyur,hemen kalkıyo..
yarın kocamın doğum günü,ben hediye almadım,ne alacağımı bilmiyorum çünkü,herşeyi tükettiğimi düşünüyorum,sanki ne alırsam alayım mutlu olmayacakmış gibi geliyor birde..ne bileyim yaw..annem yaş pasta yapacak bende kurabiye börek yaparım,napalım bu seferlikte böyle olsun :)

Kızlar iyiyim şimdi, bebek arabasını balkona çıkardık. Sağolsun üst kat komşum aradı, ağlamasını duymuş; halimi hatırımı sordu. Onunla konuştuk biraz. Oturduk balkondan; bir iki masal okuduk, gelene geçene baktık. Uyuyor şimdi.
Yoğurt derken, benim oğlan 1 kase yiyor yoğurdu. Ayrıca bildiğim kadarıyla böbrek taşının nedeni bilinmiyor-du. Dert etme Ayşecim, bir şey olmaz. Olacağı varsa da yoğurttan olmaz.

Cigdem dis yok sertlik falanda yok. Ben 10 aylikken cikartmisim annem sana çekmiş diyo. Ama senin yazını okuduktan sonra dikkatimi çekti ; evet Cok su iciyo ama cisi kokuyo baya.

Cigdem dis yok sertlik falanda yok. Ben 10 aylikken cikartmisim annem sana çekmiş diyo. Ama senin yazını okuduktan sonra dikkatimi çekti ; evet Cok su iciyo ama cisi kokuyo baya.

Hımmm demek kokuyor, rengi de koyuysa bence test yaptırabilirsin. Zaten doktoruna söylediğinde doktorun hemen tit- kültür testi isteyecektir. Hayırlısı, inşallah bir şey çıkmaz.

peki o zaman ...yoğurt vermeye devam...

yalnız benim oğlum sabah kahvaltılarını yapmak istemiyor..hani karışım yapıyoruz ya...tek tek versem de bu defa çok az miktarda yiyip bırakıyor...karnını doyurmuyor yani...e ne yapacağım şimdi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…