2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben hiç karışım vermedim. Az da yese çok da yese tadıyla alışsın istedim. Bazen çocukların adaptasyon süreci bizden uzun zaman alabiliyor. Ama bence tek tek verin. Ben bir tabağa yumurta ve peynirini ayrı ayrı koyuyorum. Bir fincana da yarım portakal suyu sıkıyorum. Bir lokma peynir ve yumurta bir yudum portakal suyu. Üstüne de bir çay kaşığı cevizi iki çay kaşığı pekmezle birlikte veriyorum. Aynen bizim yediğimiz gibi yani. Çok püre de yapmıyorum. Peyniri ve yumurtayı kaşğın sırtyla azıcık ezer gibi yapıyorum. Yalnız cevizi iyice dövüyorum, o tehlikeli. Bu ilk günler zor gelebilir ona da size de ve az yiyebilir ama tadına alışırsa 4-5 günde çok iştahla yiyecektir. Bırakın bir iki gün az yesin, o bir iki gün sütle tamamlayın eksiğini.

Hımmm demek kokuyor, rengi de koyuysa bence test yaptırabilirsin. Zaten doktoruna söylediğinde doktorun hemen tit- kültür testi isteyecektir. Hayırlısı, inşallah bir şey çıkmaz.

Cigdem dediğin çıktı bugün sabatan beri doktordaydik . Birde grip oldu yavrum burnu tikali gözleri yaşlı. Ama idrar yolu enfeksiyonu çıktı. İstahsizligi ve kusmasi ondanmis. İyiki akıl verdin Cok teşekkürler. Birde gribi geçse uyumuyo ememiyoda.

canımsın....çok teşekkür ederim..yarın dediğin gibi deneyeceğim...yalnız şunu anlamadım sanırım:
Üstüne de bir çay kaşığı cevizi iki çay kaşığı pekmezle birlikte veriyorum.
şimdi her yumurta ve peynirden sonra mı bunları vereceğiz?...anlamadım canım özür dilerim....seni de yoruyorum ama kısa da olsa bir cevap yazarsan sevinirim...

merhabalar herkese.şöyle bir geçmişe göz attım.hasta olan bebişlere ve annelerine geçmiş olsun.fırsat bulamıyorum kk ya girmeye.malum oğlum baya hareketli ve yaramaz ee içerdekide anne uyusana diyor ama işte idare etmeye çalışıyorum...

ben kahvaltıyı ilk günden beri kendim yer gibi ayrı ayrı veriyorum.hiç zorluk çekmedim yemek konusunda çok şükür.süt konusunda da fikrim şu:inek veya keçi sütü bazen meyvasını sulandırmak için yada bebe bisküvisini ıslatmak için kullanıyorum.karşı deilim.şöyle düşünüyorum.eskiden hazır mama varmıydı?hayır tabiki.bizi nasıl büyüttüler.inek veya keçi sütüyle.eğer bebeğinizin alerjisi yoksa kullanmakta çekinmeyin.en fazla bize zararı gaz yapıyor.yani tabiki herkes bebeğine vereceklerinde özgürdür.ama bazende eskileri örnek almak gerek.malum onlar bizden daha sağlıklı dediğim gibi ben doruk a ne yersem mutlaka veriyorum.tadını öğrensin.bir iki lokmadan birşey olmaz.olmadıda çok şükür.bugüne kadar bir kere bile hasta olmadı yada alerji çıkarmadı.herşey ölçüsünde olduğu müddetçe verilebilir.ben nohut pilav mı yiyorum aynen oğlumda bir kaşık yiyor.ben makarnamı yiyorum oğlum bir kaşık yiyor.yada türlümü var yemekte içindekilerden yiyor.zaten doruk yemek görüpte yemezse çıldırıyor.mecbur veriyorum.afiyetle mideye indiriyor.göz hakkı diye birşey var ben en baştan beri kısıtlamalar yapmadım yemek konusunda.buda bana avantaj olarak geri döndü.ne versem reddetmez mşlh.pazar günü balık yemeye gittik.herkes bize baktı doruk bir bağırıyor balık yiyecekmiş.yedi tabiki kuşum.böyle yani.isteyen istediğini versin ben herşeyden veriyorum ve doruk çok çok çok mutlu ve sağlıklı şükürler olsun

ne zamandıııııırrr yazamıyorum buraya işe başladım 1.5 ay oluyor ve son 4-5 gün hariç son 1.5 aydır gece bana uyku yok saat başı uyanıyordu gece uykusuna yattıktan sonra saat başı 10 dakika emiyor uyuyordu çok ağlıyordu çok huzursuzdu meğer dişi çıkıyormuş bizim sıkıntımız çok uzun sürdü kızlar
2.diş de yolda bir de sütüm azalmıştı emmeyi seviyor oğlum sanırım biraz da oydu sıkıntısı... çok şükür şimdi iyiyiz gece de güzel uyuyoruz valla zombi gibi gezdim (

sütü azalan anneler benim sütüm baya arttı çok şükür yaptıklarımı yazayım belki faydası olur. hergün;
1 bardak boza
1 bardak kayısı hoşafı
2 şişe soda
4 bardak humana çayı
3 litre su
yani sürekli bişeyler içtim ama çok faydası oldu..

Yok kahvaltısını bitirince tatlı niyetine. :))) Yumurta peynir bitince bir kaşık cevizi bir kaşık pekmezle karıştırıp veriyorum.

Açıkçası ben de tattırma ve yemek konusunda rahat devranıyorum. Eski usul ile doktor listesi arası karma bir yöntem uyguluyorum. Gerçi bizim doktorumuz da zatgen benim kafadan, önemli olan anne ve bebeğin mutluluğu modunda. Ben de oğluma kendi sebze yemkelerimizden yediriyorum. Sadece yemeği tuzsuz pişirip onun yemeğini ayırdıktan sonra tuz atıyorum. Salçasız olmasına dikkat ediyorum. Yazdan yapılan şişe domateslerden kullanıyorum salça yerine. Ya da eğer mutlaka salça ile olacak bir yemekse kendi yemeğimizin aynısını ona küçük bir cevzvede salçasız pişiriyorum. Ama işte krtik noktalarda kesin yasak olan tuz, şeker, salça ve bal gibi konularda doktordan görüş alıyorum. Ben de hiç zorluk yaşamadım çok şükür. Sebzeleri önce yedirememiştim. Hatta burada da dert yanmıştım. Ama oğlum yoğurt seviyor, yoğurdun içinde verdim, portakal suyu seviyor portakal suyunun içinde verdim. Giderek yoğurt ya da meyve suyunu azalttım. Şimdi çok iştahla sebze de yiyor. Dün mesela biz bakla yedik o da tuzsuz ayırdığım bakladan yedi, yanında makarna yapmıştık, makarnayı da yağlayıp tuzlamadan ayırdım, cacık da koydum küçük bir kaseye. Hepsini sildi süprüdü. Uzun lafın kısası ben de çok çok ince ayrıntıya takılmama taraftarıyım, o yüzden inek sütüne geçiş yapmak istiyorum. Bakalım bir doktor amca ne diyecek.

Diş sıkıntısı yorucu gerçekten ama ilk dişler kadar zor olmuyor arkasından gelenler. Benim de önceki sayfalarda görmüşsündür sütüm azalmıştı. Şimdi rezene malt bol sıvı desteği ile biraz toparlandı; eskisi gibi değil ama gene de en azından iki üç öğün oluyor oğluma. Bozayı deneyeceğim bakalım. Onu denememiştim. Bir de o ara pompam da bozukmuş, az çekiyormuş farkında dğeilmişim. Umarım en azında 1,5 yaşına kadar filan emzirebilirim.

Günaydın.. Kızlar oğlum ve ben grip olduk . Cok halsizim oğlumda doğal olarak daha cok ilgi istiyo. Doktor grip için ilaçta vermedi. İdrar yolu için antibiyotik verdi. Birde annem umreye gidiyo koşturmam gerekiyo. Gidip kalamiyorumda. Fikri olan varmi ne yapmam konusunda. Bol su içiriyorum.

Geçmiş olsun, bol portakal suyu ve ıhlamuru ihmal etmeyin. Bebeğiniz emiyorsa bol bol emzirin. Siz hastayken emzirmek ona aşı gibi. Antikor alıyor sütten bol bol, çok önemli. Ben de yaşadım, zatürreye çevirmek üzereydi neredeyse. Zor oluyor, kolay gelsin.

Çok geçmiş olsun canım. Şimdi antibiyotik kullandığı sürece iştahı hiç olmayacak. Israr etmemeye çalış, yoksa fena kusar. İkiniz de bol bol ıhlamur için. Özellikle sıvı alsın ki bol bol çiş yapsın, temizlensin içi. Bir de antibiyotik ishal yapar. Ya yoğurt yapıp yedir, ya da katkısız yoğurt yedir, ishalini kessin.

Meryemcim naber? Doruk paşa da iyiymiş şükür. Maşallah oğluşun herşeye alışmış. Ay kıyamam balık da yermiş kuzu. Ben 9 aylık olmasını bekliyorum. Hatta tuz, şeker 1,5 yaşından önce zor görür. Sanırım fazla üzerine düşüyorum ama elimde değil işte. Keçi sütünü biliyorum ama benim inek sütündeki laktoza allerjim var, korkuyorum o yüzden vermeye.

Cigdem yoğurt bile yemiyo dediğin gibi zorla verirsemde kusuyo. Benide pek emmiyo. Allah yardımcım olsun valla iki günde süzüldü yavrum

Cigdem yoğurt bile yemiyo dediğin gibi zorla verirsemde kusuyo. Benide pek emmiyo. Allah yardımcım olsun valla iki günde süzüldü yavrum

Biliyorum canım, biliyorum. Üzerine gitme. Acıkınca az da olsa yiyecektir. Antibiyotik bitmeden düzelmez. Hatta bittikten birkaç gün sonra düzelir, sen yine su içirmeye çalış. İlaçlarla birlikte, suyla temizleyecek mesaneyi. Allah yardım etsin. İşte her tahlil zamanında bu yüzden tırsıp duruyorum.

Evet doktor önce 10 gun sonra 1 ay sonra 2,4,6,12 ay sonra düzenli yapilicak dedi. Zaten suyu sever benim oğlan içiriyorum bol bol. Aynı zamanda grip olunca daha fena olduk.

iyiyim tatlım saol evet çok şükür bebişleri iyi olunca ben mükemmel oluyorum zaten.sen nasılsın?kuzun nasıl?evet herşeye çok kolay alıştı.ben dr umla görüştüm.8.ayda balık yiyebilir dedi.senin süte alerjin varsa korkman doğal.ama bence denemelisin.hepimiz öyleyiz herşeyin en iyisi onlar için.dediğim gibi işte her anne bebeği için en doğruyu bilir.mşlh resminide gördüm oğlunun çok şeker.

evet tatlım görmüştüm aslında senin için yazmıştım :) boza çok faydalı ve humana çayı da çok işe yarıyor.ben de emzirmeyi çok seviyorum az emzirmeye fazla ek gıda vermeye başlamıştım oğlum ( öğlene kadar halası bakıyor ben okulda oluyorum ) halasında huzurlu ve uyuyor ama ben de huzursuz uyumuyor meğer bana kızıyormuş az emziriyorum diye minicik şeyler ama nasıl da akıllılar şimdi çok huzurlu maşallah memeyi görünce gülüyor bazen çok mutlu oluyor :)))

Sağol nasıl olayım, kuzuyla uğraşıyorum işte. Kuzunun da bir günü bir gününe uymuyor. Bazen melek gibi bazen canavar. Yine de şirin; bir gülüşü yeter . İnek sütünü şimdilik düşünmüyorum ama keçi sütünü deneyebilirim. Bir de doktoruyla konuşacağım, bakalım kefir için ne diyecek?
Sağol canım pek bir çikin oldu oğluşum, maviş maviş kikirdiyor yaramaz kuzum . Senin kuzun da çok taatlıııı maşallahhhh

slm ağustos anneleri aranıza epey bi zamn oldu giremeyeli bakıyorum dişler çıkmış
benim oğluşum da iki tane birden çıkardı ve diş çıkarma evresinde yemek yeme kavgaları ettik hala da iştahla yemiyor yazmışsınız makarna cacık sildi süpürdü diye maşallah çok heveslendim inşallah bi gün benim oğluşum da yiyecek

herkese selamlar bende çokk uzun zaman oldu girmeyeli ve burayı özlediğimi farkettim:) nasılsınız melekleriniz nasıl. benim kuzum büyüyor hızla çok şükür ama henüz diş yok:) emeklemeye gelincede geri geri gidiyor ve döne döne... aslında çok hareketli ama henüz dümdüz gelemiyor hayırlısı artık...

Merhabalar günaydınlar herkese. Bu sabah çok iyiyim, çok şükür. Doktoradan geldik, oğlumun kontrolü için gitmiştik. Herşeyi çok iyi buldu doktor, büyümesini beğendi. 10.500 gr olmuş sıpam.
İnek sütü konusunu ben açmıştım, vermemeye karar verdim. Çünkü beslenme ile ilgili konuşurken ben kesinlikle verilmeyecek gıdaları sordum. Bal, süt, bakla, patlıcan, tuz ve şekeri saydı. Bizim doktor benim gibi geniş biraz, pek kuralları yoktur. Ona rağmen kesin verilmeyeceklerin içinde sayınca ben deyaşına kadar erteledim sütü. Balığa ve yumurta beyazına 9. ayda başlamamızı söyledi. Gerçi ben tattırıyordum zaten balık. Bir de artık 1 yaşına kadar kontrole gerek yok dedi. Paylaşmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…