2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba, sevindim herşeyin iyi olmasına. Ben hiç iyi değilim. Oğlum yine sinir krizleri geçiriyor, ikimiz de ağlamaya başladık. Ne sıkıntısı var anlamıyorum. Bir yandan günlük yaşamın sıkıntıları, bir yandan uykusuzluk, bir yandan da oğlum... Sinirlerim laçka oldu iyice. Yarın herşeye tahammül için ilaç yazdıracağım kendime. Yoksa sıyırırım sanırım.

Bence Cok iyi yapmissin paylasarak. Aslında her doktor farklı oluyo. Farklı bilgiler ediniyorum kendi adıma konuşayım. Mesela bizim Dr umuz balığı etle birlikte başlattı. Yumurtanın beyazını bir yastan önce yok dedi.

Çiğdem üzme ne olur kendini. Bak sen sütüm gittiğinde bana neler demiştin.. Mutlu anne mutlu bebek. Sakın unutma. Bebeğin sinir krizi geçirmiyordur. Bir yeri ağrıyordur. Muhtemelen diş sıkıntısı işte. Hava almaya çık biraz bebeğinle. Dışarı çıkmak çok iyi gelecek. Sinirlerini yıpratan başka bir konu varsa ona odaklan. Sen sakinleşmedikçe bebeğin de huysuzlanacak. İyi haberler yaz bize hadi.

Evet evet her doktor farklı şeyler söylüyor. Genel olarak rahat bir adam olduğu için seviyorum ben doktorumuzu. Sütle ilgili filan konuşurken gene "Kesin kurallar yoki kural sizsiniz, kural bebeğiniz." dedi. Çok hoşuma gitti. Her bebek kendine özel. Ben tıbbi olarak kesinlikle uyulması gereken birkaç şeyin dışında her doktorun söylediğinin de farklı olduğunu düşünürsek kendimizi birşeyleri mükemmel yapmaya uğraşmek yerine akışına bırakmanın doğru olduğunu düşünüyorum.
Mesela oğluma bizim sebze yemeklerinden tuz atmadan önce yediriyorum. Önceden evde şişelenmiş domatesler ile pişiriyordum. E kış uzun, bitti onlar. Salçaya geçtik. Anneme salça koyma diyorum ama bu konuda pek dinletemiyorum. Bugün doktora sordum, "Eğer azıcık koyuyorsa bunun için evde gerginlik yaşamaya gerek yok. Boşver." dedi. Yani tuzlu salça yasak ama bunu evde gerginlik konusu yapmak daha yasak. :)))

Ağrıyan bir yeri yok. Edepsizliğinden yapıyor. Gezdirince susuyor çünkü. Kolum koptu gezdirmekten. Şimdi uyuyor. Sallamadan uyumadı, kudurdu durdu. Salladım mecbur. Klavyenin tuşlarına bile zor basıyorum. Sol omzuma beyzbol sopasıyla vurmuşlar gibi hissediyorum. Dün akşam oynarken başını çevirdi tişörtümün üstünden mememi emmeye çalıştı. Kahroldum resmen. Beni bu hale getiren; emeği geçen herkese kahrettim ayrıca. Çok kötüyüm. Birkaç zaman gelmeyebilirim buraya. Merak etmeyin.

Kendinize iyi bakın.
Sevgilerle...

Umarım en kısa zamanda yazarsın. Kendine dikkat et ne olur.

herkese merhaba uzun bir aradan sonra nasılsınız bakalım benim sınavlarım geçti bitti artık bundan sonra kızımdan fırsat buldukça yinne burdayım şimdi uytuttumda çorbasını yapmadan bi bakim dedim
geçmişe göz attımda çiğdemcim nolursun sakin ol sende geçen bizde de aynı durum vardı çıldırmak üzereydim bizde bu aralar uykususuz iki tane birden diş geliyo biri patladı biri daha patlamadı sanırım onun huysuzluğu var üzerinde üstten geliyo gece kalkmalarımız sıklaştı bu yüzden ve ağlamalar umarım biran önce eski düzenimize döneriz yoksa zombi gibi dolaşıyorum
kızım o kadar hareketli olduki dur durak bilmiyo bütün gün yerde hanımefendi koltukta zapt etmek çok zor en iyisi yere battaniye serip üzerinde bırakıyorum yuvarlanıyo orda oynuyo yada bu aralr en çok sevdiğpi şey ellerinden tutup yürümek ona çok merkalıyız ben tutsam bütün gün yürüycek herlade ama öylede insanın beli ağrıyo iki büklüm
bizden haberler bu kadar umarım sizlerde iyisinizdir bebişlerde

çiğdem eminsin tatlım ağrıyan bi yeri olmadığına??
çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca ama inan 10 gün öncesine kadar ben ve oğlum da aynı sizin gibiydik benimkinin derdi emme ve diş sıkıntısıymış yavaş yavaş geçiyor çok şükür 1.5 ay gece her saat başı kalktık ve gündüzleri birtürlü uyutamıyordum ağlamadan uykusu var ama uyumuyordu çok huzursurdu vardır mutlaka bir sıkıntısı senin bebişinde sakin olmaya çalış istersen bir doktorunu ara inşallah geçicek bu günlerde...

hayırlısınla çıksa şu dişleri çocuklarımız mahfoluyor bizde çok huysuzuz uykusu yemesi herşeyi birbirine girdi tek isteği kuala gibi omuzuma yapışsın başka bişe olmasın yürüteçmiş oyuncaklarmış hiçbişe gözü görmüyor sürekli ağlıyor Allah yardım etsin yavrularımıza...

Kimse yok mu anneler? Bizden haber vereyim biraz. Oğlumun diş sayısı 5,5 oldu. :)) Keşke daha geç çıksaydı. Erken çıkan diş çabuk çürürmüş. Bir de dün ufak bir kaza geçirmiş oğlum, oyuncağın üzerine düşümüş, yüzü yaralanmış. E olacak artık, sürekli ayakta durmak istiyor çünkü. Kalkıp kalkıp oturuyor. Kanepe kenarına, sehpaya filan tutunup kalkıyor. Artık daha dikkatli olma zamanı.
Herkesin bebekleri iyidir umarım.

maşallah cnm inş. hiç çürük görmezsiniz... iyicene afacan olmaya başladı bunlar Allah'a emanet kendilerini süperman zannediyorlar herşeye ulaşmak için gözü kapalı atlıyorlar napcaz bilmem

maşallah dişleri bayağı çıkmış, benim kızımın hala iki tane gerisi henüz gelmedi. Erken çıkan diş çürür kanısında değilim, bir çok tanıdığımın bebeklerinin dişleri erken çıkmış şimdi sapasağlam olduğunu söylüyorlar. o yüzden içiniz ferah olsun. Kızım da çok sakıncalı işler yapmaya başladı hiç durmuyor, kucakta durmak istemiyor yere oturtuyoruz emeklemek istiyor beceremiyor basıyor çığlığı. Yürüteç kimisi öneriyor kimisi önermiyor o yüzden çok kararsız kaldık şimdilik alma taraftarı değiliz. Herkesin bebişine sağlıklı günler dliyorum.

Oh süper, güzel çıkmış dişleri. Bol bol ısırır artık seni. Üff geçmiş olsun, çok dikkat etmek lazım. Kafaya darbeler çok tehlikeli olabilir malum. Ay ne güzel tay tay yapıyor. Benimki tembel teneke kalkmıyor o pembe poposu . Kuzenim bebeğim emeklemiyor diye ona "ilk arabam" ile "yürüteç" almış. Bugün ilk arabamız gelecek. Bakalım nasıl tepki verecek?

Ben de kendimden haber vereyim; dün bakayım dedim ne yaptınız, pek birşey yokmuş. Durmuyor ki velet, yazayım size. Yokken deli gibi ev işi yaptım. Bıcır bıcır oğlumla uğraştım. Uzuuuun uzuuun paris turuna çıktım. Yine de iyi hissetmiyorum kendimi. Herhalde yavaş yavaş geçecek.

günaydınlar nasılınız bakalım çiğdemcim biraz olsun iyi olmana sevindim
bu yaramazlarla bundan sonra işimiz daha zor benimkide sürekli yürümek istiyo dün anneme gittim birz ama oturmak ne mümkün hanımefendi sürekli evi turladı anneminde benimde belim koptu ama allah yardımcımız olsun bundan sonra
bizim dişi sayımız 3 oldu ama biride patlamak üzere onunla 4 olcak

maşallah cnm inş. hiç çürük görmezsiniz... iyicene afacan olmaya başladı bunlar Allah'a emanet kendilerini süperman zannediyorlar herşeye ulaşmak için gözü kapalı atlıyorlar napcaz bilmem

Aynen öyle, süpermen. Böyle böyle büyüyecekler işte. :)))

Valla umarım dişler dediğiniz gibi olur. Flor takviyesi de veriyoruz.
Yürüteçe bizim doktormumuz şiddetle karşı çıktı. Daha önce yazmıştım. Almadıysanız almayın, aldıysanız süresi geçmediyse geri verin, hediye geldiyse değiştirme kartı varsa değiştirin, o da yoksa evde mecburen varsa en fazla 10 dakika dolaştırın hevesinizi alın. Ama keisnlikle önermiyorum dedi.

Uyuyo şimdi de biraz rahatım. Yemeğini yapıyorum ben de. Kalkınca hazır olsun. Ya aklıma ne geldi, kahvaltıya tereyağını nasıl koyacağım ben. Halis muhlis tereyağı geldi bize. Yesin kahvaltıda diyorum ama nasıl olacak ki??
Meralcim kuşum ne güzel geziniyor seninki. Benimki iki kere kollarını kullanmayı akıl etti. Bakacağız artık.

Bilmiyorum ki... Tamamen kararsızım. Biraz emeklese... Hani gayret var emekleme yok.

çiğdemcim eğer karıştırarak yiyosa kahvaltısını ona katabilirsin bende düşünüyorum nasıl verceğimide benimki karıştırma yemiyo tek tek veriyorum öyle yiyo
benim kuşum uyandı şimdi ben kaçar çorbasını hazırlıycam bende sonra görüşürüz artık öğle uykusuna yatınca ancak yoksa uyanıkken zor oluyo benim pcde vakit geçirmemi istemiyo hep onla ilgilensin istiyo

Katı mı eriterek mi vermeliyim, onu bilmiyorum. Neyse haydi kendine iyi bak, öp prensesi benim için.

Ben tek tek veriyorum, tereyağı çok nadir veriyorum. Verdiğimde yumurta ılıkken ona karıştırıyoru. Kaşığın arkası ile yumurta sarısına dağıtıyorum. Zaten nohuttan daha küçük veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…