2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ohh konuşuyormuşsun benimle. Ben de ne oldu ki dedim. Hatta baktım eski yazdıklarıma, seni kızdıracak bir şey mi dedim diye. Haftada bir vereyim o zaman. Bit kadar.

günaydın herkese... oğlumu yedirdim ev işimi bitirdim size bi bakayım dedim...

çiğdemcim tereyağını kahvaltıya başladığımdan beri veriyorum doktorun verdiği listede var yani önce bir çay kaşığıyla başladık şuan bir tatlı kaşığı koyuyorum karışım kahvaltısına daha tek tek vermeye başlamadım ben kahvaltısını...

1 meyve püresi
3 bebe bisküvisi
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı çökelek
2 tatlı kaşığı pekmez
1 yumurta sarısı
120 cc devam sütü

kahvaltımız böle bizim...

Ben meyve püresini araöğünde veriyorum. Benimki de böyle:
3-4 bebek bis.
1 tatlı kaş. pekmez.
1 kibrit kutusu geceden suya konmuş tam yağlı inek peyniri,
Yarım yumurta sarısı
90cc devam sütü.
Tereyağını ısıtmadan vereyim yani? Öyle mi diyorsun?

Ohh konuşuyormuşsun benimle. Ben de ne oldu ki dedim. Hatta baktım eski yazdıklarıma, seni kızdıracak bir şey mi dedim diye. Haftada bir vereyim o zaman. Bit kadar.

Aaaa nereden çıkardın konuşmamayı? En son sen "tatsızım girmem bir süre" dedin ya, ben hatta "umarım en kısa zamanda yazarsın yazdım". Sonra zaten ilk bugün geldin, ben de tatsız konu diye açmadım konuyu. İyi misin?

İyi miyim, kötü müyüm anlamadım ben de. Saçlarımı düzelttirdim. Kahkülüm oldu. Aynada yeni halimi görmek iyi geldi. Dün girdim ama sadece peppermint'e cvp yazabildim. Sonra benimki kıyameti kopardı. Bugün sana "geçmiş olsun" diye yazmam bile ortalama 1 saatimi aldı. Klavyenin tuşlarını kopardı sıpa. Zor taktım. Oyuncak laptop alsak benimkini rahat bırakır mı acaba?
Bir de oyuncak bakıyorum oğluma. Ama hep 0-6 ay beğendiklerim. Yürümeye başlasa "yaramaz toplar" alacağız. Şimdi babasıyla kupon biriktiriyoruz. Gazetenin biri masalcı arı veriyor ya. Çok hoşuma gitti. Kıyamadı kocam gazete alıyor hergün benim için. Sen nasılsın?

Daha iyiyim ben de. Sütüm eskisi gibi 150 ml filan olmasa geliyor. Askiden iki öğüne fazla gelirdi, şimdi bir öğün ancak ama olsun. Buna da şükür. İyi yapmışsın saçlarını kestirmekle. Ben çok perişanım yaa. Saçlarım çok uzadı. Kaç yıl sonra ilk kez bu kadar uzun, kıyamıyorum. Ama yaz da geliyor. Saç kurutmayı sevmem ben. Yazın uzun saç banyodan sonra çok yapışıyor insanın tenine. Biraz da alışveriş yapmam lazım, herşeyim dar. Doğumdan 40 gün sonra 58 kiloydum şimdi 62. Ah ah bu süt davası fena çarptı beni.:))

Sütünün gitmemesine sevindim, daha da artar inşallah. Ben de bayılırım uzun saça ama artık bebekten bakamıyorum. Rezil olmuştu. Bob modeli kestirmiştim. Eşitlensin istiyorum artık. Benim de pek olmuyor üzerime birşey. 0 bedendim. 38 beden olmuşum. Havalar biraz daha ısınsın ben de gideceğim alışverişe. O güne kadar diyetteyim. Üstüm 0 beden montlarıma oluyor da popiş sığmıyor artık. Olsun sütten kesince verirsin. Daha çoook vaktin olacak.

Benim miniş uyandı, yemeğini yedireyim öğle uykusuna yatırınca gelirim. Kendine iyi bak olur mu??

Valla sütten kesene kadar ya da en azından gündüz sağma bitene kadar zor benim kilo vermem. Oyüzden durumu kabullenip alışverişe çıkmam lazım, ama nasıl? Haftaiçi iş, haftasonu oğlum. Annemler zaten haftaiçi yoruluyor bir de haftasonu yük olmak istemiyorum. Birlikte de gidemiyorum oğlumla, alışveriş merkezinde çok huysuzlanıyor. Neyse ben öğleden sonra yoğun olacağım biraz, görüşüz Çiğdem.

Merhaba,
bıldırcın yumurtası hakkında bilgisi olan var mı? Ne zamandan itibaren verebiliriz acaba?

merhaba yumurta bıldırcın yumurtasından daha iyi diye biliyorum ben hatta bir formda bununla ilgili bi yazııda var ben şimdilik vermeyi düşünmüyorum ama doktoruna bi danış istersen sende

merhaba yumurta bıldırcın yumurtasından daha iyi diye biliyorum ben hatta bir formda bununla ilgili bi yazııda var ben şimdilik vermeyi düşünmüyorum ama doktoruna bi danış istersen sende

Sağol canım. Söylediğin yazıyı okudum.Doktora önümüzdeki ay gideceğiz.Onun için sizin fikrinizi almak istedim. Biraz internetten de araştırdım.Bıldırcın yumurtası için daha erken sanırım.Kızım yumurtayı yemek istemiyor da onun için bir çözüm olur mu acaba dedim. Ama kaş yapalım derken göz çıkarmamak lazım.

Bildircin yumurtası hakkında bı kaç yerde erken ergenlik dönemine girmesine sebep oluyo cocukların diye okumuştum. Benim oğlumda yumurtayı hiç sevmiyo. Ama doktorunuzada sorun isterseniz. Birde teyzem hep kızlarına yedirirdi ikiside ilk okulda adet oldu tabi ırsilikte vardır ama biz kardeslerim yani lisede olduk hep.

hayırlı aksamlar kızlar naıslsınız ne var ne yok .. bu sıpa benı cok yoruyo kendıme gelemıyorum her dakka kucak ıstıyo ılgı ıstıyo.. oyna benle dıyo.. bazen kafam kaldırmıyo... hamılleık de eklenınce ıste .. sizler nasılsınız bebısler nasıl ne var ne yok bakalım:)

Kızlar su anda saat yarımı gecti ve oğlum ayağımda salladigim sürece uyuyo. Artık bende uyumak istiyorum. 8. ay bitti hala 3 saat deliksiz uyuduğu gorulmemistir. Hastaydi iyi şimdi Cok şükür. Hala dişlerinden belirti yok. Ne sertleşme ne beyazlık. Ya eskiden Cok cocuk isterdim şimdi ikinciyi asla düşünmüyorum. Bebegi benim gibi olan kimse yokmu?? Varsa nasıl dayaniyosunuz. Ya ne sabır kaldı ne sınır. Doktor yok birşeyi diyo ki göturmediğim Dr kalmadı. Depresyonun dibine vurmuş vaziyetteyim. Yakınımda yardım edecek kimsede kalmadı. Emzirdigim için sakinlestiricide alamıyorum. Sadece ağlıyorum...

Arkadaslar, bebeklerinizi buyuturken Allah yardimciniz olsun. Insalalh ben de Agustos 2011 annesi olacagim. Tecrubelerinize dayanarak size bir sorum var. Madela'nin elektirikli sut pompasini almayi planliyorum fakat iki modeli var. Biri daha kucuk digeri biraz daha buyuk ve kapsamli gibi, alanlar olduysa hangisini tercih etti, yazabilrseniz cok sevinirim.:13:

Günaydın herkese,
Bugün nasıl bebekler ve anneleri bakalım?
Reyhan güçlü olmaya çalış. Sabret geçecek. Sonuçta hiç 5 yaşında sallanarak uyuyan bebek gördün mü? Yarın kreşe başlayınca uyan diyeceksin uyanmayacak.
Seyma gerçekten de tam ilgi odağı olmak istedikleri dönem. Sürekli oyun istiyorlar. Sürekli gezmek. Ayaklandıklarında da peşinden koşacağız. Hamileyken zor olmalı ama ne güzel bak biri yanında biri karnında.

Ben küçük olanı aldım. Mini elektirikli pilli. 2,5 aydır sürekli sağıyorum işyerinde, bir sorun yaşamadım, işimi gördü. Ama Swing'i kullanmaıdğım için karşılaştırma yapamıyorum. Başka bir avantajı var mıdır bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…