2010 Ağustos Anneleri

Kızlar hazrlandım evden çıkıyordum doktora gidiyordum kese görmeye.Eşimi aradım ben çıkıyorum dedim.Adam delirdi neeee bekle işten izin alıp geliyorum diye .Ben de bebeğimi görmek istiyorum diyor ...

Ne kadar güzel.. babanın da böyle hevesli olması :)))

bende de var bulantı sabah suyu geri çıkardım ve sadece 1 dilim peksimet iyebildim.
aklıma geçen gün evde yaptığım salata geliyo ve içim kalkıyo(brokoliler çok haşlanmış ezilmişti)

birşey yemedim açım yesem çıkar diye korkuyorum

İnşallah bu güzelliklerin ikisi de birden sana kısmet olu canım sağ salim kucağına kadar gelir inşallah bebeciğin..

Hayatım çok geçmiş olsun.Ne söğleye bilirim ki annelerin yerini kimse dolduramaz.Ne yapalım kısmet işte.tanrım bebeğini sağ salim sana kovuştursun inşallah...Bu yaşadıklarını bebeğin kızın yaşamasın kızının oğluşunun torunlarını gör inşallahhh:1hug:

KISLAR,

bana doktor haftada 1 balık haftada 2 gün et yiyeceksin dedi. sabah akşam süt ve yopurt. ben meyveli yoğurt çok seviyorum normal yoğurdu yemekle yiyiyorum ama meyveli her zaman yerim midem de bulanmaz. folik3 e çıktı. sabah öğle akşam içiyorum. ama balık nasıl yicem bilemiyorum....

Şükürler olsun bu günleri güzel anacığın gördü.Sağ salim kucağına alsın inşallah torununu canım..Söğle hadi şimdiden dinlenmene bak güzel güzel.Bebek gelince sana vericem bakasın diye laelaelaelaelae

soho evet ikimizde 6+3 müşüz.ne güzel... gelişmelerimiz aynı anda ilerleyecek testlar tahliller vs.

inş. canım bir aksilik bir sağlık sıkıntısı olmaz :) benim bir sonraki randevum 6 ocakta okadar çok merak ediyorum ki bebeğimin ne kadar geliştiğini... doktor açmam gelmemi söyledi.. sanırım testlere başlayacağız.. ne gibi testler olacağı hakkında bir bilgin var mı?

bu arada herkese sormak istediğim bir şey var.. oturduğum yerdeki sağlık ocağı geçen gün eve gelmiş çalıştığım için evde yoktum.. annem karşılamış.. yaşımı herhangi bir hastalığım olup olmadığını.. aşı zamanlarımı falan belirtip zamanı geldiğinde bize gelip gerekli aşılarını olabilir demişler.. annem nasıl öğrendiniz hamile olduğunu falan diye sorumuş hastane bize bilgi verdi demişler... ilçenizde bu tür şeyler var mı? çok şaşırdım aynı zamanda çok sevindim.. gebelik takibinin yapılıyor olmasına...

Ben jinekologla beraber aile hekimine de gidiyorum canım bir sürü ilaç kullanıyorum.Benexol folbiol elevit balık yağı osteocare .Hayvansal beslenmeyi azalt dedi.Kilom var o yüzden sebze meyve ağırlıklı besleniyorum.Süt yoğur haftada 1 kez balık 1 kez toğuk.Bol bol lifli besinler ye dedi..

hmm anladım canım. ben 57 kg olmuşum yaaaa 58dim gene düşmüşüm. yiyemiyorum ki birşey ama sütü ve yoğurtu ihmal etmiyorum bir de her sabah tahin pekmez bir kase süte de bal. o yüzden maşallah bebeğim 8mm olmuş iyi beslemişim hihihihikaydirigubbakcemile2

Şükür daha da büyüsün annesi kocamannn olsun ve gelsin :)..Ben tüp bebekle gebe kalanlardanım canı.Tedaviye başlayandan bu yana 2 kilo verdim ben de.Ben de yeyemez oldum.İştaham yok.Peynir yiyorum süt içiyoruz.Yoğurdu pek sevmiyorum ama meyveli yoğurt yiyorum onun da içinde kimyevi karışım var ...

Benim hepinizle paylaşmak istediğim bir mesele var; yorumlarınız benim için çok önemli... Mesele şu ki, benim annelik duygularım başlamadı sanırım. Çok fazla sevinemedim doğal olarak... Sizin bebeklerinizi nasıl özlemle beklediğinizi okudukça kendimi daha garip hissediyorum. Benim yaşadığım tek duygu bebeğimle ilgili, koruma duygusu.
Artık bilmeyeniniz kalmamıştır annemi onun yasını tutarken öğrendim, kendim anne olacağımı. Sonra pek de hazırlıklı değildik ebeveyn olmaya. Hesaplamadan, beklemeden oldu; hani şu kazayla olan bebekler vardır ya, öyle işte. İlacı bırakmamın 2. ayında hamile kaldım. Oysa 6 ay hamile kalmazsın demişlerdi. Düşünün ki evleneli 4,5 ay oldu. Çok erken yani...
Son zamanlarda herşey o kadar hızlı gelişti ki hayatımda; kendime dışardan bakabildim sadece. Filmlerde olur hani, biri öyle durur, olaylar; kişiler etrafından hızla geçer. Onun gibi. Sadece dışarıdan baktım... İntihar etmek aklıma gelmedi desem yalan olur. Ama karnımdaki can'a kıyamadığım için yapamadım. Etrafımdaki insanlar sağolsunlar çok anlayışlıydılar, ama güç bulamadım yaşamak için.
Daha da garibi ne biliyor musunuz? Annem gitmeden önce istiyordum bir bebeğim olsun; eşim istemiyordu hiç... Hamile kalınca o birden baba olmaya adapte oldu, ben istediğim halde beceremedim.
Bilmiyorum, belki de ölümü bu kadar yakından görmek incitti beni; bebeğimi de kaybederim diye bağlanmak istemiyor, reddediyor olabilirim.

evet bana da en son gidişimde gebe kalırsan bize bilgi vereceksin dediler.güzel tabi.

canım doktorunun aç gel demesinin sebebi tam kan sayımı ve idrar tahlili yapılıcak olmasıdır. artık sağlık ocakları gebelik takibi yapıyor. hastane de bilgilerin alınırken dikkat etmişsindir ev adresi de alıyolar ve bağlı bulunduğun sağlık ocağına bildiriyor. sağlık ocağında bi hemşire görevlendiriliyor hamileleler için bu hemşire senin gebelik takibini yapıyo aşıların olucak 20. haftadan sonra ihmal etme bu konuyu sağlık ocakları da baya güzel ilgileniyo 16. haftadan sonra gidip bebeğinin kalp atışını da dinleyebilirsin. ayrıca bebek doğduktan sonra bi takım tahliller ve bebeğin gerekli bütün aşıları ücretsiz yapılıyo. zaten sen doğum yaptıktan sonrada kontrole geliyolar.

cnm bana doktor sütaşınkini al dedi parça meyveli o. içinde çilek parçaları falan var süper yani. hemde kimyevisi çok az. yada dedi yoğurda meyve soy dedi.

canımm.. seni senden iyi kimse anlayamaz.. yaşamayan bilmez derler ya... çok haklı duyguların.. anneni desteğini yeni kaybetmişken.. başka bir şeye sevinemiyor olman çok doğal... olsun sen yine erken deme.. hayırlısı böyleymiş de.. Allah belki de sana güç versin hayatta kal kendine zarar vermeyi düşünme diye sana hemen bir bebek hediye etti bilemezsin ki.. hele biraz büyüsün hareket etmeye başlasın belki ozaman çok daha güçlenir annelik duyguların.. sakın kötü şeyler düşünme her şerde bir hayır vardır.. bebeğine sıkı sıkı sarıl ona anneni anlat onunla dertleş artık... eminim sen de çok istiyorsun onu.. ama henüz sevinemiyorsun.. eminim kısa süre sonra send e heyecanla doktor kontrollerini bekliyor olacaksın... :)))

cnm bana doktor sütaşınkini al dedi parça meyveli o. içinde çilek parçaları falan var süper yani. hemde kimyevisi çok az. yada dedi yoğurda meyve soy dedi.
yaşadığım tecrübeyi anlatayım kızlar belki işinize yarar hamileliğimin başında bebeğim 10 gün küçük görünüyodu ve ben çok üzülmüştüm bu duruma o günden sonra daha bi dikkat eder oldum yediklerime muzlu yoğurt yedim en çok hani bişey bildiğimden değil yoğurdu sade yemektense muz koydum içine baktım güzel oluyo öyle devam ettim. sonraki kontrolde bebeğimin normal haftasına döndüğünü öğrendim ve çok sevindim tabiki. sonradan öğrendimki muz bebeğin gelişmesi için çok önemliymiş. ama dediğim gibi hazır meyveli yoğurt değil evde kendim muzlu yoğrt yapıyordum tavsiye ederim

canım hepimiz hamileyiz ve hassas bir dönemden geçiyoruz. buna bir de annenin vefatı eklenince toparlanman adapte olman normal insanlardan daha zor oluyor bir de zaten bu dönemde heriey,i kafaya takıyoruz unutmuyoruz aklımızdan çıkmıyor. senin bu şekilde bebeğine adapte olamamanın nedeni bu canım. aslında allahım korusun şimdi ona birşey olsa o zmaan anlarsın değerini o zmaan anlarsın o bebnim bebeğimdi dersin ama bunu kendine de bebeğine de yapma canım. o senin canından senin kanından. bu şekilde kötü şeyler düşünerek onu üzme yıpratma canım. annen seni büyütmüş bu yaşına getirmiş evlendirmiş allah razı olsun mekanı cennet olsun inşallah. sende bebeğine bunu yapacaksın. onu doğuracaksın büyüteceksin hayırlısı il evakti gelince evlendireceksin. anne olmak budur işte. ama bu şekilde düşünmen çok yanlış olur. kendini bebeğine adapte et canım üzülme kötü şekyler de düşünme....:1hug::1hug::1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…