2010 Ağustos Anneleri

çok saol arkadaşım. inşallah 12. haftada geçecek diye umut ediyorum allahım bebeklerimizi korusun.

ay cnm senin adına çok sevindim. inan 2-3 gündür felaket başladı bende keşke 8. haftada başlasaydı ama olsun bebeğim iyi olsun da başka şey istemiyorum.

evetcnm ya koruma içgüdüsü bende de var çok garip ve güzel birş duygu. herşeyde onun için endişe ediyorsun. süper bir duygu. allahım herkese nasip etsin bu duyguyu canım.:lepi:

Serdemm nerelerdesin özlettin kendini, inşallah herşey yolundadır. Yılsonu, Yılbaşı yoğunluğu bilmezmiyimmmm allah kolaylık versin.

Asspirin hoşgeldin , allah tamamına erdirsin, kolay hamilelikler diliyorum.
Sevgiler

6+2 yiz ama kalp atışlarını duymadık haftaya dedi dr. ya benim kafam takıldı şimdi bu hafta hesabı son adet gününe göremi hesaplanıyor yoksa bebişin çapına göremi ??

Ben SAT'a göre 6 haftalıktı gittiğimizde ama Mercimek'in kesesine göre 5 haftalık çıktı. 2 hafta sonra gittik kalp atışlarını gördük. Sen de 5 haftalık olabilirsin. Dr kaç haftalık dedi?
Takma kafana seninki de küçüktür haftaya görürsünüz allah izin verirse.

Günaydın kızlar... Canım nasıl düştün? Bir şeyin yoktur inşallah? Doktora gittin mi? Allahım ya inşallah ikinizin de bir şeyi yoktur.. :gitme:

günaydın güzel anneler nasılsınız bakalım biz bu sabah biraz fazla uyumuşuz
dmtumt84 cnm geçmiş olsun şimdi nasılsın?tansiyonun falanmı düştüki acaba
umarım şimdi daha iyiysindir

Günaydın kızlar... Canım nasıl düştün? Bir şeyin yoktur inşallah? Doktora gittin mi? Allahım ya inşallah ikinizin de bir şeyi yoktur.. :gitme:

ayy cnm saol merak etme dizimin üstüne düştüm allahtan kötü bişrey yok. ama mide bulantısı ve düşük tansiyon hat safhada. biraz masaya kafamı koyuyorum kenime geleyim diye ama nafile yok ne yapsam kar etmiyor ya çıldırcam. sen nasılsın bebiş nasıl iyi mi?:icecream:

saol meralcim biraz daha iyiyim ama midem hala bulanıyor buna çözüm bulamadım. tansiyonum şimdilik normal gibi çok şükür. midem bulanınca hemen tansiyonum düşüyor yaa ne yapacağımı şaşırıyorum hiçbir şey yiyemiyorum.sen nasılsın iyi misin?

Nasıl olayım, gecenin 2sinde kalktım ağrım vardı, 3 gibi dalmışım biraz, sonra saat 4'e doğru bir acıktım; midem bir kazındı anlatamam. Kalktım bardak çorba yaptım, başka çarem yoktu ölüyordum :bbo: içtim geri yattım. Kocişim sabah burnumu öptü yine kaçtı uykum :asigim: Şimdi sadece uykusuzum, biraz da ağrım var.

günaydın canım nasılsın ne güzel uyu işte hazır evdesin
keşke bende evde olsam uyusam uyusam uyusam:)))

günaydın wild cat sen nasılsın

ben iyiyim bende bulantı çok olmadı gerçi bundan sonra nasıl olur bilemem ama
uyku sorunum vardı uyuyamuyordum ama bugün nasıl olduysa biraz fazla uyumuşum
bide şu kokular ve yemek görünce tiksinmem var :sinifsinif:
gerçi bütün bu yaşadıklarımız içimizdeki bebişler için herşeye değer :asigim:

canım hazır çorba yerine ekmek içine peynir falan koysaydın daha iyiydi ama olsun ne yapalım bu seferlik olsun annesi hayırdır ne ağrısı canım benimde akşam müthiş belim ağrıdı korktum ama yatıp dinlendim sabah kalktığımda iyidim canım

Göğüs uçlarım devamlı havada ve deli gibi kaşınıyorrrr, ne yapmak lazım krem falan sürmeye başlasak iyi gelir mi acaba ?

Canım kaç haftalık bebeğin? Hiç merak etme canım benim başlarda kahve akıntılarım ve kanamalarım oldu ona rağmen bebeklerimin ikiside sağlıklı umarım senin bebişinde sapasağlamdır canım.

Artık bir dahaki sefere, şimdilik bu kadarı oldu :hulya: ... Bir minibüs yolculuğu sırasında, minibüsle beraber zıpladık, dün acile gittim, ağrım başlamıştı karnımda ama kanamam yoktu. Doktor baktı baktı "kanaman olması iyi ama düşük tehlikesine karşı ilaç yazıyorum" dedi. İlaç alıyoruz şimcik, bebek yerinde kalsın diye...

8. GEBELİK HAFTASI (7+0, 7+6. GÜNLER)
Bu haftada rahiminiz artık bir portakal büyüklüğüne erişmiş durumda. Yandaki resimde rahim ile çevre organlarınız arasındaki komşuluğu görüyorsunuz. Rahiminiz gördüğünüz gibi mesanenin üzerine yatmış durumda ve bu nedenle sık idrar çıkma şikayeti yaşamaya devam ediyorsunuz. İlerleyen haftalarda rahim büyüdükçe mesanenin üzerinden kalkacak, ancak üçüncü trimesterden sonra büyümesiyle yerçekimi yönünde tekrar mesaneniz üzerine "yatacaktır".
Gebelik hormonlarınızın etkisiyle bu haftalarda çeşitli cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Bazı anne adayları ergenlik dönemindeki sivilcelerinin geri döndüğünü görüp şaşırabilir. Gebelikte cildin yağ salgısı arttığından cildiniz sivilce oluşumuna elverişli hale gelmiştir. Endişelenmeyin. Bu cilt değişiklikleri sıklıkla birinci trimesterden sonra kaybolur. Çok ender durumlarda ise bu değişiklikler tüm gebelik boyunca devam edebilir.
DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Folik asit takviyesi almaya devam ediyorsanız bu haftadan itibaren bu takviyenin artık gerekli olmadığını bilin. Folik asit, doktorunuz tarafından size nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına takviye amacıyla verilmiştir. Bebeğin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kemik kanal, yani nöral tüp bu haftada çoktan gelişimini tamamlamıştır.
Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılar oluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir.
Yukarıda soldaki resim bebeğinizin bu haftadaki durumunu şematik olarak göstermektedir. Resimde rahimağzı tıkacının bebeğinizi dış ortamdan nasıl koruduğuna dfikkat ediniz. Bu tıkaç doğuma yakın rahimağzının açılmasıyla birlikte atılacak ve halk arasında "nişan gelmesi" adı verilen durumu oluşturacaktır.

Bebeğinizin boyu bu haftada yaklaşık 15 milimetre. İlk vücut hareketleri de geçen haftanın ortasına doğru başladı. Hatta bebeğiniz kollarını dirseklerinden bükebiliyor (resim). Gelecek hafta diz eklemi, el ve ayak bilekleri de hareketine başlayacak. Ancak bu hareketleri siz 16.-20. haftalar arasında hissedeceksiniz.

Bebeğinizin dil ve dudaklarının oluşumu bu haftanın sonunda tamamlanacak. Diş ve damak yapısı da bu haftanın sonunda oluşmaya başlıyor. Lens (mercek), bağırsaklar, pankreas ve bronşlar da yavaş yavaş belirgin hale gelmeye başladı. Akciğerler bu hafta içinde gelişimini hızlandıracak, ancak bu yapıların tamamlanması 34. haftanın sonlarını bulacak.

Bebeğinizin iskelet dokusu taslak olarak çoktan hazır bile. Kıkırdak şeklinde olan bu kemik taslakları gelecek haftalardan itibaren kemikleşmeye başlayacak. El ve ayak parmakları tümüyle oluşmuş olmakla birlikte henüz perdelerle birbirlerine bitişikler.

Bebeğiniz bu hafta içinde geçen haftaki büyüklüğünün iki katına ulaşmış olup, yaklaşık 2 gram ağırlığında!

Bu gebelik haftasında yapılan bir ultrasonda bebeğinizin kalp atışlarını (gördüğünüz gibi oldukça hızlı!) net olarak izleyebilirsiniz. Ayrıca yandaki resimde görüldüğü gibi kol ve bacak taslakları, gözlerin yeri da ultrasonografik olarak gözlenmeye başlamıştır.
Eğer şanslıysanız bu hafta ultrasonda bebeğinizin kol-bacak hareketlerini bile görebilirsiniz.

Göğüs uçlarım devamlı havada ve deli gibi kaşınıyorrrr, ne yapmak lazım krem falan sürmeye başlasak iyi gelir mi acaba ?

şuanda hiç birşey yapmamak lazım canım 3 aydan sonra krem falan sürebilirsin tatlım birde çatlakları önleyici lierac pyholactic jel yazılışını yanlış yazmış olabilirim çok iyi bir krem eczanelerde satılıyor ben almıştım çok işe yarıyormuş canlarım şimdide alıcam aynısını haberiniz olsun

canım dikkat et aman. yat dinlen öyle dolanma çok etrafta. bir de hazır çorba yerine tarhana mercimek yap dolaba koy. canın isteyince al. ben mercimek yapıp koyuyorum. isteyince ısıtıyorum hemen hem vitaminli hem faydalı cnım.

cnm bence bilmeden kullanma mazallah bir zararı olur. doktora danış öyle kullan bence. geçmiş olsun cnm kaydirigubbakcemile5

Canım kaç haftalık bebeğin? Hiç merak etme canım benim başlarda kahve akıntılarım ve kanamalarım oldu ona rağmen bebeklerimin ikiside sağlıklı umarım senin bebişinde sapasağlamdır canım.

geçen hafta salı gittiğimde 5 haftalık demişlerdi
şimdi internet hesaplayıcılarından bakıyorum da 6+3 diyor:))
haftaya salı randevum var bakalım
geçen hafta sadece kese göründü 15 gn sonra gel demişlerdi o zaman kalp atışı görülecekmiş inş. çok heycanlıyım diyorum ya inanamıyorum halen:)))

6 +2 dedi ama kafam takıldı sata göremi söyledi yoksa keseye göremi onu anlamadım sata göre 6 hafta ama bana göre olsa yani ilişkiye girdiğimiz tarihe göre 4 hafta ancak aman kafam karıştı ama kan değerine göre 6 hafta neyse inşallah haftaya kalp atışlarını duyarım. bu arada canınız yemek yemek istiyor mu ben mutfağın yanından geçmek istemiyorum şimdi düşünüyorum akşam nasıl yemek pişiricem midem bulanmıyor ama çok tiksiniyorumfisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…