2010 Ağustos Anneleri

yeniden iyi aksamlar herkese .. kizlar domuz gribi asisi hakkinda ne dusunuyorsunuz ? .. cuma gunu benim doktorumda kendine cok dikkat et dedi .. hamileler icin ozel bir ilac verdi icinde hemen hemen tum vitaminler var aksatma ic dedi .. kalabaliklardan uzak dur, beslenmene dikkat et, bol su ic, magzalara alisveris merkezlerine mumkun oldugu kadar gitme dedi .. kimseyle opusme tokalasma hatta disari ciktiginda maske tak filan demisti .. bu 3 ay bebek icin cok onemliymis
az once eltimle konustum eltimin doktoruda cocuklarini okula gonderiken maskeyle gonder demis .. hatta domuz gribi asisi yaptirmasi icin baya israr etmis .. oda yaptirmak istemiyor ve morali cok bozuktu ..
sizler neler dusunuyorsunuz turkiyede doktorlar nasil bakiyor bu asilara icinizde yaptirmayi dusunen varmi ?

yeni gelen arkadaslar hepiniz hos geldiniz saglikli ve guzel bi hamilelik geciririz hepimiz umarim ..
sanirim agustos 2010 anneleri bi cogumuz tombis hamilelerden olucaz .. insallah hep beraber burdan dikkat edelim kilolarimizada dogumdan sonra bide kilo depresyonuna girmeyelim delikafadulden
bir cok dilegim var rabbimden ama en buyuk dilegim insallah saglicakla gelsin yavrularimiz
saglicakla koklayip opelim onlari ..

valla bu konuyu bende doktoruma danıştım 10 haftadan sonra yaptırmanı öneriyorum dedi. aynı şekilde mümkün olduğunca kalabalıkdan uzak durmak gerekiyormuş zaten ben evden biyere çıkmıyorum. bi doktor için işte havalarda pek müsait değil malum... en güzeli bu kışı evde geçirmek bence çalışmak durundaolanlar hariç tabi:CüvCüv:

Benim eşim doktor.Farmakoloji uzmanı.Biz yaptırmayacağız..Aynen dr unun dediği gibi kalabalık ortamlarda bulunmuyorum.kimse ile tokalaşmıyorum ve hijyene çok dikkat ediyorum..

aminnnnn canım aminnnnn... allahımmm hepimizin sevincini tam kılsın kursağımızda bırakmasın inşallahhh.. yanlış anlamayın bunu yaşayan biri olarak söylüyorum.. dularım hepimiz için....

Hamileleler için 20. haftadan sonra arguvanlı aşılar gelicek denildi..Yaptırmayı düşünenler için...

Benim eşim doktor.Farmakoloji uzmanı.Biz yaptırmayacağız..Aynen dr unun dediği gibi kalabalık ortamlarda bulunmuyorum.kimse ile tokalaşmıyorum ve hijyene çok dikkat ediyorum..

canım bunun sebebini öğrenebilirmiyiz yani neden bu aşı böyle öcü oldu ben bilmiyorum açıkcası valla kime inanacağımızı şaşırdık. zahmet olmazssa açıklarmısın bunun nedeni?hepimize faydası olur belki

Canım henüz sonuçları bilinmeyen bir aşı..Ne bağışıklık süresi ne de başka bir şey bilinmiyor..Üstelik yan etkilerinin çok fazla olabilceği söyleniyor..Felç tehlikesi yaşayanlar olmuş bu aşıdan sonra ..Bu yüzden biz sıcak bakmıyoruz...Aşılarda civa katkısı varmış..içeriğindekiler tam olarak bilinmiyor..

Normal gripten de insanlar ölüyor..
Domuz gribinin ilaç şirketlerinin bir uydurması olduğunu düşünüyoruz..

bende şimdilik dışarı çıkmadığım için düşünmüyorum aşıyı..
sadece eşimden kapmamak için ona imuneks takviyesi yapıyorum.bende mandalina,portakal,sebze çorbası su şeklinde devam ediyorum.
doktor bunun dışında bi ilaç vermedi.
bence çalışmayanlar dışarı az çıkıyorsa yaza bişey kalmadı der sıkarız dişimizi:)
bide aşı sitresine girmeye gerek yok...

Bu aşının biyolojik bir silah olarak düşünüldüğü görüşü yaygın....

İsteyen yaptırabilir tabi....Eğer inanıyorsanız bu aşıya...

Verkerk, “Ben hastalık daha öldürücü hale gelirse aşılama yapılmasının daha doğru olduğuna inanıyorum. Ancak bu aşamada aşının taşıdığı riskler, faydalarına ağır basıyor. Kaygılarım özellikle hamileler ve altı ay altındaki bebeklere yönelik. Çünkü aşının doğmamış ya da çok küçük bebeklere nasıl etki edeceğini bilmiyoruz. Şu aşamada H1N1 vakalarının çoğu yumuşak. Zaten aşı virüsün şu aşamadaki haline uygun olarak gelişitiriliyor. Eğer virüs değişikliğe uğrarsa aşının etkisi yetersiz kalabilir” ifadelerini kullandı.

AŞI ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden Prof. Peter Collingnon da ülkesinin aşı konusunda beklemesi gerektiğini savundu. Geçen ağustos ayında da ABD Sağlık Bakanlığı’nın ülkenin önde gelen 600 nörologuna, “Yeni geliştirilmekte olan domuz gribi aşısı ölüme yol açabilecek bir sinir hastalığını tetikleyebilir” uyarısını içeren bir mektup gönderdiği ortaya çıkmıştı. Ancak aşının bir an önce uygulanmasını savunan bilim insanları da var. Avustralya Bağışıklık Araştırma Merkezi’nden Prof. Robert Booy, “Yan etkileri zaten birçok aşıda var olan bir sorun. Ancak gerçekten etkili bir yan etkisi olup olmadığını anlayabilmemiz için iki ya da üç milyon insanın aşılanmasını beklememiz gerek” dedi

alıntı

saol canım verdiğin bilgiler için.

kızlar bende haftaya pazartesi doktora gidiyorum inşallah.
haftaya 5. haftamızı bitirmiş olacağız tabi zaman geçmiyor sanki.
bi sorun çıkmaz inşallah hepimiz sağlıklı sıhhatli kucağımıza alırız bebişlerimizi.
bu arada topiğimiz hayırlı olsun :)

canım merhaba benimde son adetim 9 ekim senle çok yakınız.
benimde kese gözüktü ama daha kalp atışlarını göremedik.en son 6.haftada yani geçen çarşamba doktora gittim kese 5+4 gibi çıktı doktor olur 3-4 gün oynar dedi.
kalp atışları içinde erken 10 gün sonra gel dedi.
ben bu hafta gitmeyi düşünüyorum.10 gün bekleyemem.
benim bu 4. hamileliğim.
kanda pıhtılaşma yüzünden düşükler yaşıyorum.hergün kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.
en son 10-11 hafta civarı kalp atışları durmuştu ve 1 temmuzda kürtaj ile alındı.
bu sefer daha rahat olmaya çalışıyorum ama ruhsuzda olamıyorum.
işte kısaca ben buyum.sevgilerŞeniz

canderya umarım bu sefer herşey yolunda gider hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın.

bilgiler icin cok tesekkurler arkadaslar ..
liyadoracim esimde domuz gribi asisi icin sirketlerinin doktorlariyla konusmus .. doktorda tavsiye etmemis
fransada hamileler icin ozellikle tavsiye edilen civasiz asi uretiliyor suan ..ayni asidan bahsediyoruz galiba ..
benim disariya cikmamam mumkun degil ..
bu sene kontratli anlasmam yok yani calismayacaktim ama 2 ay once gunullu olarak turk cemiyetinde, 2 ile 4 yas arasi turk cocuklarina pedegolijik egitim veriyorum .. yani onlar haftanin belirli gunleri fransiz okullarina gidip fransiz kulturlerinde yetisiyorlar .. belirli gunlerdede biz kendi kulturumuzu vermeye calisiyoruz .. yani haftanin 3 gunu miniklerle beraberim .. biliyorsunuz ki cocuklar hastaliklarin en buyuk tasiyicilari bu yuzden cok korkuyorum .. buyuklerle ne kadar mesefaeli dursamda onlarla olmuyor sarilip sapir supur opuyorlar .. surekli oyun oynuyoruz el ele diz dizeyiz .. aramizda super bi iletisim var bazen cok yoruyorlar beni ama onlarla acayip motive oluyorum o yuzden yaridada birakamam buyuk bi problemim olmazsa mayisa kadar devam edecegime dair soz verdim ..
Allahim hepimizi ve en onemlisi bebislerimizi korusun .. :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…