yeniden iyi aksamlar herkese .. kizlar domuz gribi asisi hakkinda ne dusunuyorsunuz ? .. cuma gunu benim doktorumda kendine cok dikkat et dedi .. hamileler icin ozel bir ilac verdi icinde hemen hemen tum vitaminler var aksatma ic dedi .. kalabaliklardan uzak dur, beslenmene dikkat et, bol su ic, magzalara alisveris merkezlerine mumkun oldugu kadar gitme dedi .. kimseyle opusme tokalasma hatta disari ciktiginda maske tak filan demisti .. bu 3 ay bebek icin cok onemliymis
az once eltimle konustum eltimin doktoruda cocuklarini okula gonderiken maskeyle gonder demis .. hatta domuz gribi asisi yaptirmasi icin baya israr etmis .. oda yaptirmak istemiyor ve morali cok bozuktu ..
sizler neler dusunuyorsunuz turkiyede doktorlar nasil bakiyor bu asilara icinizde yaptirmayi dusunen varmi ?
yeni gelen arkadaslar hepiniz hos geldiniz saglikli ve guzel bi hamilelik geciririz hepimiz umarim ..
sanirim agustos 2010 anneleri bi cogumuz tombis hamilelerden olucaz .. insallah hep beraber burdan dikkat edelim kilolarimizada dogumdan sonra bide kilo depresyonuna girmeyelim delikafadulden
bir cok dilegim var rabbimden ama en buyuk dilegim insallah saglicakla gelsin yavrularimiz
saglicakla koklayip opelim onlari ..
Benim eşim doktor.Farmakoloji uzmanı.Biz yaptırmayacağız..Aynen dr unun dediği gibi kalabalık ortamlarda bulunmuyorum.kimse ile tokalaşmıyorum ve hijyene çok dikkat ediyorum..
Hamileleler için 20. haftadan sonra arguvanlı aşılar gelicek denildi..Yaptırmayı düşünenler için...
canım bunun sebebini öğrenebilirmiyiz yani neden bu aşı böyle öcü oldu ben bilmiyorum açıkcası valla kime inanacağımızı şaşırdık. zahmet olmazssa açıklarmısın bunun nedeni?hepimize faydası olur belki
Verkerk, “Ben hastalık daha öldürücü hale gelirse aşılama yapılmasının daha doğru olduğuna inanıyorum. Ancak bu aşamada aşının taşıdığı riskler, faydalarına ağır basıyor. Kaygılarım özellikle hamileler ve altı ay altındaki bebeklere yönelik. Çünkü aşının doğmamış ya da çok küçük bebeklere nasıl etki edeceğini bilmiyoruz. Şu aşamada H1N1 vakalarının çoğu yumuşak. Zaten aşı virüsün şu aşamadaki haline uygun olarak gelişitiriliyor. Eğer virüs değişikliğe uğrarsa aşının etkisi yetersiz kalabilir” ifadelerini kullandı.
AŞI ÖLÜMCÜL OLABİLİR
Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden Prof. Peter Collingnon da ülkesinin aşı konusunda beklemesi gerektiğini savundu. Geçen ağustos ayında da ABD Sağlık Bakanlığı’nın ülkenin önde gelen 600 nörologuna, “Yeni geliştirilmekte olan domuz gribi aşısı ölüme yol açabilecek bir sinir hastalığını tetikleyebilir” uyarısını içeren bir mektup gönderdiği ortaya çıkmıştı. Ancak aşının bir an önce uygulanmasını savunan bilim insanları da var. Avustralya Bağışıklık Araştırma Merkezi’nden Prof. Robert Booy, “Yan etkileri zaten birçok aşıda var olan bir sorun. Ancak gerçekten etkili bir yan etkisi olup olmadığını anlayabilmemiz için iki ya da üç milyon insanın aşılanmasını beklememiz gerek” dedi
alıntı
Merhabalar, stres yapmamak lazım güzel şeyler pozitif düşünmek lazım. Alnımıza ne yazıldıysa adım adım yaşayacağız iyisiyle kötüsüyle. Şimdi herhangi ters bir durum yokken sıkıntı yapmamız lazım sonuçta allahın yazdığı olacak ama inşallah herşey güzel olsun , sağlıkla kolayca kucağımıza alalım bebeklerimizi. Benim de karın ağrılarım var doktora sordum olur dedi , rahim genişliyormuş oluşuyormuş v.s. Bulantılar için de daha erkenmiş kalp atışları duyulduktan sonra başlıyacakmış . Bebeğin adı bizim evde mercimek :)) Sevgiler , herşey güzel olacak allahın izniyle pozitif düşünelim allah yanımızda olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?