2010 Ağustos Anneleri

saol canım.allah hepimize nasip etsin inşallah.
bugün kalp atışları gözüksün lütfen dua edin.
ben çıkmak zorundayım.akşama yada öğleden sonra görüşürüz

Herkese günaydın, Bayağı kalabalıklaşmışız ne güzel. Canderya200 inşallah iyi haberlerle dönersin canım. Bende 24 Aralık da gidicem doktora kalp atışlarını duymaya çok heyecanlıyım şimdiden :))

ya bende birşey sormak istiyorum biraz kilolu hamile kaldım 70 kiloyum
ve bu kiloya gelmemin tek nedenide vucudumun su tutması ve kabızlık
bitki çayı içtiğimde en fazla 4 günde 3-4 kilo veriyordum çunku bagırsak çalıştırıcı çaylar içiyordum ama şimdi hamilelik durumundan her çay içilmediği için daha kötü durumdayım.
sabahları kuru kayısı yiyor ssu içiyorum,elma yiyorum ama bir turlu olmuyor.
kabızlık için hamile iken ne kullabilirim.

Tamam dua ediyorum, hadi inşallah güzel haberlerle dönersin akşama, sevgilerimlea.s.

dualarımız seninle , allah yanında olsun inşallah, sevgiler:Saruboceq:

arkadaşlar çok saolun dualarınız için ,
benim dualarımda sizlerle.
saat 4 olak bilmez şimdi çok heycanlıyım.
ya gözükmezse.
geçen hamileliğimde 6+5te gözükmüştü ama.bunda da gözükmsi lazım bence.çünkü 6+6 dayım bugun.

canım ılık su iç sabah aç karına ,
günde en az 2 litre su iç
sebze çok tüket meyvede öyle günde 4-5 kez ye.
yulaflı yiycekler lifli olduğundan kabızlığı giderir.
en kötü sabah aç karna 1-2 tatlı kaşığı zeytin yağ iç.

Ay inşallah duyarsınız canım. 24 Aralık bizim evlilik yıldönümümüz, bende o zaman gitmek istiyorum duyabilirmiyiz acaba kalp atışını o zaman? 24 Aralıkta benim 6 hafta bitmiş olacak Allah izin verirse:Saruboceq:..

Arkadaşlar, Allah hepinize sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder İnşallah.

Merhaba teşekkür ederiza.s.

Canderya nın söylediklerini uygula, kesin faydalı olacaktır. Sabah aç karnına ılık su her zaman işe yarıyor, bende de ara ara kabızlık olur. Ama kayısı aç karnına yemeyede devam et uzun zamanda faydasını göreceksin. Birde kefir bulabilirsen kefir iç ama sürekli içmek gerek bi kerede fayda etmiyor.

Merhaba, geçen gün arkadaşlara gitmiştik bitki çayı yapmışlardı ben de içtim sonra eşimle karnımızdan sesler gelmeye başladık resmen balon gibi şiştik bağırsaklarımız bozuldu ve bin pişman olduk ya birşey olursa diye. Sonra kız kardeşim ile konuşurken o hamileyken kabızlığı için bitki çayı içebilirmiyim diye sorduğunu doktorun kesinlikle bitki çaylarından uzak durmasını bağırsak hareketlerini düzenleyen adını veremiyeceğim yoğurtlardan yemesini tavsiye ettiğini söyledi. Bana da sakın bitki çayı içme ne olur ne olmaz dedi. Sabahları kuru kayısı ve ılık suyu da deneyebilirisin. Normalde ben kabızlık hiç çekmiyorum şükür ama hamilelikte nasıl olacak bilmiyorum. Şuanda bir problem yok günde 2 kere tuvalete çıkıyorum ama süt deli gibi gaz ve karın ağrısı yapıyor. Laktozsuz içiyorum genelde ama dün organik süt aldım ve balon gibi şiştim , dr 2 bardak içeceksin dedi :)) Sevgiler

Canım inşallah duyarsın, bebeğin döllenme gününe göre kimisi 6. hafta da duyabiliyormuş kalp atışlarını ama eğer geç döllendiyse duyamayada bilirsiniz. Duymazsan eğer sakın panik yapıp üzülme. Beni de doktorum kalp atışlarını dinlemeye 6 hafta 6 günlükken çağırdı bakalım bizde duyabilecekmiyiz.

az evvel doktorda idim, 7+0 bgn.. kalp atışını ultrasonda gördük çok şükür:), ama henüz dinlenmiyor heralde.. bir de kan ve idrar testi verdi, 1saate yeniden gidicem inş.
kistim sağ yumurtalıkta imiş ve 7cm çapında...
bulantılar çok zorluyor..o nedenle zofer yazdı ama o biraz riskli imiş, dr.arkadaşıma filan sordum da, gene dramamine'e devam etcm inş. zofer ancak çok aşırı kusmalarda gerekebilirmiş... sabah bulantılarını önlemek içn de ist.daki doktoruma telefondan sorunca dedi ki yatarken renie duo (bazılarına gaviscon veriolar) iç ki midenin asitini alsın sabah daha rahat olursun dedi..bu sabah 3kez kusstum da: ecz.bi abla da dediki çok kusmak da kötü, rahim filan da kasılıo dedi.. ah şu sabahlar, yardım et Rabbim..
o ecz.abla civasız olan hamilelere mahsus olan aşı iiçin 3ay sonrasında yaptır filan dedi..bide doktora sorarım gidince inş.
herkese hayrlı hamilelikler

merhaba kızlarrr napiosunuz ee doktora gidenler olmuş ne güzel...mehlika58 hayırlıolsun canımmm darsısı bizlere inşallah ... kızlar bişi zorcam benim doktorum beni 6+3 de çağırdı kalp atışı için acaba erkenmiki????? of allahım duyamazsam mahvolurum ... ilk bebeğimin kalp atışını duyamadığımiçin bundada çok endişeliyim... bu arada bulantısı başlayan varmı? ben çok fena oluyorum ya.. hiçbişi yiyemiyorum.. açlıkdan ölcem

kizlar kalp atisini bende cuma gunu gordum bizde adetime gore 7 + 2 diye gittik ama bebisim ultrasona gore daha yeni 5 olmus gec dollenmeymis yani ..
karindan ultrasonda gorulmedi bile
vajinal ecografi ile bakti onunla baktigi icinde kalbinin sesi duyulmadi .. ama gorduk bebisimi ve kalbini, kalbi sanki bi kelebek kanat cirpiyor gibi hareket ediyor yavrusumun ...
sakin uzulup stres yapmayin .. kimisinde erken gorunuyor kimisinde gec
goremeyen arkadaslar insallah bir kac hafta sonra goreceksiniz ..

buyuk ihtimal duyulur canim .. ama duyamasanda hic stres yapma kimisinde gec duyuluyor :)))

buyuk ihtimal duyulur canim .. ama duyamasanda hic stres yapma kimisinde gec duyuluyor :)))

saol canım... allah tamamına erdirsin inşallah...valla bi duysayadım hayırlısıyla... günlerde geçmiyorki... daha kocaman 2 gün var önümde.... dua et bana emi... :hulya:

Hayırlı olsun canım , benim de kistlerim var polikistikim dr gördü ultrasonda bunlar kendi kendine küçülüp yok olacak merak etme dedi , keseyi de gördük ama kalp atışları için kontrol randevusu almamızı daha 5 haftalıkmış mercimek.. Benim bulantılarım başlamadı herhalde daha var , inşallah çok olmaz ben enteresan bir tipim daha hayatımda kusmadım ve de bayılmadım , ilk hamileliğim şaşkın bir haldeyim. Aşıyı da kardeşim söyledi gidince doktora soracam ben gerçi dışarı çıkmıyorum ama eşim hastanele gidiyor bana mikrop taşıyabilir ve hamileler 6 kat riskliymiş duyduğuma göre . Tekrar hayırlı olsun

Hemen hemen hepimiz galiba aşağı yukarı aynı zamanlarda bebeklerimizin kalp atışlarını duyacaz allah kısmet ederse inşallah çok heyecanlı ... Perşembe temizliğe kadın gelecek ama ben dayanamadım temizlik yaptım çamaşır v.s. uğraştım ama biraz yoruldum galiba yine karnım ağrımaya başladı. Dr. yürüyüş ve yüzme verdi ama üşütürüm diye ikisini de yapmadım. Şimdi havuza ister istemez girenler olur mikrop falan olur mu diye huylandım, sonuçta havuzu birtek ben kullanmıyorum. Belki yarın biraz yürüyüş yaparım ama üşütmek istemiyorum da. Temizlikte biraz kalori yakarım belki dedim zaten şişman hamile kaldım şimdiden sanki 5 aylık gibi göbeğim şişti... Süt de çok gaz yapıyor şişirdi. Hergün et balık v.s. yemek lazımmış böyle özel yemek yapmayı da hiç sevmem bu yüzden diyet listelerine de uyamazdım oldum olası :)) Şimdi de gidip yemeğe girişecem ... Sevgiler

saol canım... allah tamamına erdirsin inşallah...valla bi duysayadım hayırlısıyla... günlerde geçmiyorki... daha kocaman 2 gün var önümde.... dua et bana emi... :hulya:

gecen hafta sen beni bi gorseydin uykularim kacmisti sacma sapan teoriler uretiyordum he rokudugumu kendime yoruyordum bu kesin bos gebelik goremiycem eminim filan gibi sacmaliklar uyduruyordum .. yani kendi kendimi acayip korkutuyordum ama bekledigim olmadi rabbime sukurler olsun ..
inan sende goreceksin ben cok pisman oldum stres yapip bir haftami zehir ettigim icin ..

hepimiz ayniyiz hayatim
oyle acemi oyle korkak oyle urkek .. insallah gorursun bebisinide .. cuma gunu gordum muthis bi duygu mutlaka esinle git .. onlar daha bi farkli etkileniyor .. bende temmuz annelerindeydim ilk once son adetimle ultrason olcumleri tutmadi bebisim iki hafta geriden gelyiormus yani gec dollenme olmus .. ortada kaldim valla bi temmuza bi agustosa gide gele halada belli degil ne olacagi belki iki haftayi tammalayip temmuza yetirmis benim kucuk kelebegim

aman dikkat et canim .. bu aylar cok onemlyimis fazla yorulmamaya calis .. benimde odum kopuyo bisey olacak diye .. ama allaha sukur kendimi sicak tuttugumdan beri karnimin agrisi gecti .. usutunce cok beter oluyo .. bosver evde hareket et bu havalarda disari cikmaya gelmez ...

evet kaybolabiliyormuş, gerçi ist.daki dr. zamanla rahim büyüdüğü içn ultrasonda kist görünmez hale gelecek, kaybolmucak demşti...kalırsa doum sorası alınıo filan demşti..şükür ben de hiç bayılmadım hayatta ama kusmalar( sabahları çok fena
ayrıca bırak havuza girmeyi küveti bile önermiyorlar sanırım...

bir daha 12.haftada gitmem gerekiyormuş..2li test filan dedi ama o testi heralde istemicem..kontrole giderim bitek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…