2010 Ağustos Anneleri

canım ya ilk an bağlanma düşüncesi haklısın ama
sanki bebeğimizi yarım saat yada 1 saat sonra kucağımıza alsak ısınmazmı yani bize sevmezmi annesini yine de o da ilk dokunuş ama

tatlım ben bebeğim dergisinde bi yazı okumuştum tamamen doğal doğumu destekleyen bi doktorun yazısı.
öyle duygulanmıştım ki..her şeyin doğal olması çok önemli..bu bi tabiat olayı. allah en iyisini bilir gibi. hiç bir müdahale olmadan gerçekleşen doğumda iki hormon var salgılanan. biri endorfin doğal ağrı kesici biri de bişiydi şimdi aklımda kalmadı diğer adı mutluluk hormonu. eğer anne doğumu sezaryenle yaparsa çalışması gereken kaslar çalışmadığı için o hormonlar salgılanmıyormuş. bebek de bu mücadele faslından mahrum kaldığı için doğal süreci yaşayamadan birden bire dünyada buluyormuş kendini. halbuki normal doğumda anne bağırsada çığırsada endorfin doğum sonrası kas ağrılarını ortadan kaldırıyormuş mutluluk hormonu kordondan bebeğe geçerek ilk aşkı başlatıyormuş. doğar doğmaz bebeğin ilk istediği anne kokusu anne sesiymiş.
normal doğumla sütün kendiliğinden geliyor zaten.o ilk süt onun için bi antibiyotik gibi ne kadar alırsa o kadar iyiymiş.
ama sezeryanla kendine gelene kadar zaman geçiyor bebişin senden uzak kalıyor.

beni bunlar çok etkilemişti canım. tabi herkesin seçimi kendine. herkes kendini en iyi bilendir. sen normal doğum yapınca psikolojin etkilenecekse o şekilde mutlu olamayacaksan sezeryan senin için en iyisi. şuan belki bnm ki de cahil cesareti. yumurta kapıya gelince bn de vazgeçerim bilemiyorum yani :)

merhaba canım hoşgeldin nasılsın

ama canım bu benim elimde değilki:çok üzgünüm:
ben mecburen sezeryan olucam:çok üzgünüm:
sen bunları yazdınya benim gözlerim doldu elimde olmadanmafoldumben
ameliyat olunca sezeryan gibi düşün nasıl ilk doğumu sezeryanla yapan ikinciyi normal yapamıyor benimkide öyle işte mecburenmafoldumben

valla ben dayanırım gibime geliyor sezeryan olsamdahi epidural isterim korkmam öyle şeylerdenaklinialirimsmile

üzülme angell, biz normal istiyoruz da sanki normal yapabilecekmiyiz, şu an hiçbirşey belli değil, son zamanlar yaklaşsın bakalım, o karın bi büyüsün , ay bu nasıl çıkıcak içimden diye bi düşünmeye başlayalım bak ne kararlar değişiyoo:))

ahh tatlım bilmiyordum ki afedersin. :teselli: o zaman hiç tartışmaya bile gerek yok. seninki tıbbi zorunluluk. önce senin sağlığın canım bnm. üzülme sen. böyle olması gerekiyormuş bu da allahın takdiri.çok çok özür dilerim. mafoldumben

hayırlısı canım şu ana kadar hiç üzülmüyordum bilmiyordum o ilk doğum anını mutluluk hormonu bebeğin bağlanma hissini falan ama şimdi kötü oldum
ama sezeryanla olan akrabalarım arkadaşlarım var bebekleri hep annelerine aşık hiç soğuk değillerki

mutluluk hormonu (serotinin). Doğru söylüyorsun, herkesin kendi tercihi...

üzülme şekeeeriiimmm :))) sersuma haklıı.. o günler bir gelsinde bakalım bizim istediklerimiz olacak mı yada biz şimdiki isteğimizi sürdürebilecek miyizz dimi ama opuyorumnanaktan

soğuk olur mu hiç bir yavru annesine herzaman aşııkk :)) o ilk dokunuş herzaman önemli ama normalde doğumda bu biraz biraz birazcııııkk daha yüksek okadar sen takma kafana :)))

üzülme şekeeeriiimmm :))) sersuma haklıı.. o günler bir gelsinde bakalım bizim istediklerimiz olacak mı yada biz şimdiki isteğimizi sürdürebilecek miyizz dimi ama opuyorumnanaktan

aynen diyorum yaa doğrusu yada iyisi olduğunu söyledikleri için normal diyoruz. o gün bi gelicek belki hepimiz panik olup vazgeçicez. istemekle gerçekleştirmek çok ayrı şeyler.. belik bebişlerimiz bizle aynı fikirde olmıcak illa sezeryan dicekler kimbilebilir?

benim çevremde nerdeyse normal doğum yok, hiçbirindede bağlılık sorunu yok, bunlar bilimsel gerçekler değilki, öyle şey mi olur sen 9 ay karnında taşı sonra sezeryan oldu diye bağlanmasın, o senden besleniyo, senin kanınla can buluyo, o bağ oluştu bile, artık kopmaz cnm benim

bitanem benim çok çok üzgünüm..gerçekten bn seni üzmek için söylememiştim. anne ile yavrusu et ve tırnak gibidir. hiç soğuk olur mu?? sadece buluışma zamanını öne almak sabırsızlanmak maksadıyla olduğunu ifade etmek istemiştim.:kedi::kedi:mafoldumbenmafoldumben

bende inanmıyorum öyle şeylere sonuçta o senden besleniyor ve o bakışları sana olan özlemini anlatıyor sanki anneyle evlat çok farklı bebeğinin ilk duyduğuşey annenin atan kalbi ikinci duydugu şey annenin sesiymiş bebek ağladığında annesinin kucağını istermiş çünkü kendini yine annesinin güvenli göbeğinde zannedermiş bence anne ve bebeğinin öylebir bağı varki bunu kimse çözemez:CüvCüv:

soğuk olur mu hiç bir yavru annesine herzaman aşııkk :)) o ilk dokunuş herzaman önemli ama normalde doğumda bu biraz biraz birazcııııkk daha yüksek okadar sen takma kafana :)))

sağolun canlar
kısa süreli bir panik ve üzüntüye kapıldım
bugünlerde böyleyis hepimiz
neyse hayırlısı olsun hakkımızdaa

Welcomeee... Welcomeee :)))

hoşgeldin adaşımhihoyyyt

hos bulduk arkideşler... bakıyorum dogumlar falan konususlmus.... ben hıccc dusunmuyorum... emınım bı dusunmeye baslasam cok korkarım... kendıme hep dıyorum kı o gun gelsın... gıdersın doktora catır catır dogumunu yapar cıkarsın... hep bole dusunuyom... guclubacismile guclubacismile bayanssulusmile

hoşgeldin canım nasılsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…