2010 aralık-2011 ocak tüp bebek annelerinin göbüşleri bebişleri cicileri

ama hani resimler
diktiğin şeylerin resimlerini koysan keşke şekerim

ayy valla cok tatlisiniz ya keske bende orda olabilseydim gercekten cok isterdim yaa :)

Uploaded with ImageShack.us

kızlar işte cilveloş ve ben
26+5 haftalık halimiz

maaşallah göbüş kocaman içinde 5 bardak sıvı varda ondan :)))

mervecim masallahhh bebegine gercekten cok buyumus bebek allahim zamaninda kucagina almamizi nasip etsin ins..

nagihancım çok teşekkür ederim cnm benim
keşke sende olsaydın walla
zaten şehir dışındakiler istanbulda olsa muhteşem bi katılım olucaktı
ama bölede gayet güzeldi

ay ben sizi yerimmmmmmmmmm 41 kere Masallahhhhhh bulusma fotonuzu gordum de ona bu nazar boncuklari:)))))))))) cok cicisiniz tuh tuh:))
yaa ben bu topigi cok seviyorum sayenizde ogrneicem ne alincak ne alinmayacak ara ara buldum sonunda:))

ay ben sizi yerimmmmmmmmmm 41 kere Masallahhhhhh bulusma fotonuzu gordum de ona bu nazar boncuklari:)))))))))) cok cicisiniz tuh tuh:))
yaa ben bu topigi cok seviyorum sayenizde ogrneicem ne alincak ne alinmayacak ara ara buldum sonunda:))

kuşum sen bana sorsaydın ya yerini talıdılar maalesef
arada bizim topiğede uğra
olur mu şekerim bu arada nasıl gidiyo bakalım

canim iyiyim cok sukur simdilik. Insallah Allah sonuna kadar saglikla nasip eder. arada bakiyorum orayada canim. umarim sende iyisindir.

Kızlaaar, bugün alışveriş manyağı olduk biz :)) Eşim ve annemle İrem Bebe'ye gittik ve ne gerekiyorsa aldık. Çok az eksiğimiz kaldı. Aldıklarımı listeledim. Fiyatları e-bebek'e, Joker'e göre daha uygun.

- Küvet
- Küvet filesi
- Kova ve maşrapa
- 1 tane NUK emzik 0-6 ay BPA'sız
- 1 tane NUK biberon BPA'sız
- 1 kaşık Bebedor marka (vitamin vs içirmek için)
- Chicco tarak seti
- Chicco tırnak makası (makas-çıtçıt ve törpü)
- Sebamed pişik kremi
- Chicco bebe şampuanı
- Lansinoh göğüs ucu kremi (son 1 ay kullanmaya başlanıyormuş ama doktoruma soracağım tabi)
- Lansinoh göğüs ucu pedi (1 kutuda 60 tane var)
- Dijital Ateşölçer (kulaktan) 55 TL
- 70*110 park yatak şiltesi - sünger
- Burun aspiratörü
- Alt açma süngeri
- CHicco yenidoğan ıslak mendil 3 paket
- Hastane çıkışı seti (Zıbın, body, patikli alt, üst, şapka, eldiven, penye battaniye) bebecicco 65 TL
- 2 tane yedek zıbın
- 2 tane patikli alt
- Banyo havlusu

Bunların hepsi 400 TL tuttu.

Bir de bebek yatağı için yataştan 70*140 Alez aldım. Su geçirmiyor. Lastikli. çarşaf olarak onu kullanacağım.

Banyo suyu ısısını ölçmek için Tchibo'dan ördekli derece almıştım çok önce.
Telsiz, süt pompası, sterilizatör, sünger yan yatırma yastığı (Esra'nın bizim topiğe resmini koyduğu) bir arkadaştan geliyor.
Teyzem de emzirme yastığı ve çantamızı almış :))

Eksiklerim:
- Lohusa gecelik (pijama var)
- Bebek çorabı - külotlu çorap
- Emzirme sütyeni
- Lastikli çarşaf (park yatak için)
- Deterjan

Bayağı bir tamamladık gibi. Eve gelince park yatağı da kurduk. Çok güzelmiş. Kıyafetleri de paketlerinden çıkardık. Deterjan alır almaz yıkayacağız. Şunu farkettim, Mothercare'den aldığım tüm ürünler kurutma makinesinde kurutulabiliyor. İrem bebe'den aldığım hastane setine kurutma makinesine atmayın diyor. Ben yinede hassas programda kurutacağım. Haa bir de İrem bebe'deki kıyafetlerde çıtçıtların nikel içermediği yazıyor. Bilginizeee....

pelincim maşallah sende nerdeyse tamamlamışsın alışverişi. yanlız aklıma bir iki şey geldi onları paylaşayım seninle hem diğer arkadaşlarada tavsiye gibi olur. banyo filesini dr.lar önermiyor banyo küvetinin içine 2-3 parmak su koyup sonra bebeğin vücudunu mümkün olduğunca suya temas etmesini öneriyorlar. ben bu yüzden banyo filesi kullanmıcam.anneye kolaylık oluyor ama bebeğin önce suya alıması gerekiyormuş. birde burun aspiratörü dediğin plastik puar dediğimiz şey galiba. onu hastanede doğumdan bebeği alır almaz kullanırdık ama düzenli kullanım için önerilmezdi. çünkü yarattığı basınç biraz fazla ve bebeğin mukozasını tahriş edebiliyor. hastaneden çıkarken size hemşireler eğitim verirken diceklerki bebeğin burnuna serum fizyolojik damla sıkın özellikle tıkanıklık olduğunda. o zaman bebek zaten ne var ne yoksa dışarı püskürtüyor:)) berkofiz gutt filan diye tek kullanımlık serum fizyolojikler var onlardan aldırıp kullandıracaklar.
lohusa sütyeni olarak ben thcibodan aldım bi tane ama komun lohusa sütyenini gördüm sonra ona bayıldım ekim sonu gibi ondan alıcam çünkü göğüs ölçüm ne olur kesitiremiyorum:))
gecelik ve pijama işinide evde giymelik olarak ben c&a dan buldum. tam lohusa için değil.mesela geceliğin yakası çıtçıtlı göbeğe kadar,pijama takımı lastikli yaka artı düğmeleride var göbeğe kadar. çok esnek bir yaka tavsiye ederim. hemde 39tl. hastane için kayınvalidem bana pijama takımı almış tam lohusa için böle hırka gibi bişide var. ama ben bir tane de gecelik ve sabahlık alıcam hastanede giymek için.onuda eminönünden bakıcaktım.kompedanda da var diye duydum hemde çok daha ucuza önce oraya bakıcam. birde hastanede kullanacağınız geceliğin veya pijamanın koluun yukaru rahat çıkmasına dikkat edin yada kısa kollu alın damar yolu açarlarsa serum hortumu ve iğne uzun kolluda sorun olabiliyor.

Esra'cım tavsiyeler için çok sağol. Fileyi ve burun aspiratörünü boşuna aldığıma üzüldüm ama neyse çok pahalı şeyler değil. Değiştirebilirim belki..

Esra'cım tavsiyeler için çok sağol. Fileyi ve burun aspiratörünü boşuna aldığıma üzüldüm ama neyse çok pahalı şeyler değil. Değiştirebilirim belki..

esracım ve pelincim ay okul gibi oldunuz bize walla
pelincim maaşallah accık bişey kaldı eksiğin onlarda bittimi tek eksik kaancım olucak
esarcım ne güzel ya sende deneyimlisin ama kendi çocuğunda yinede bir değişik olur insan dimi

pelin file konusunda ve burun aspiratörü konusunda esranın dedikleri çok doğru ama bence değiştirme zaten bebeğin her burnunda bişey gördüğünde onu kullanmayacaksın ki ne bileyim acil bir durum olur birden çok huysuzlanır burnuna bişey sıktırmaz o sırada destek olsun diye birde file konusu benim görümcemede doktor file kullanma kendi başına yapamayacaksan eşinden veya birincen yardım al bebek suya alışsın demiş ama onun bebeği kendini paralıyor suya girmemek için imdadına da file yetişti yani her durumda lazım olabilir zaten çok pahalı şeyler değil bence kalsın

eğer baktın kaan sıkıntı yatarmıyo kullanmazsın ihtiyacı olana verirsin

tünaydınn kızlar geçenlerde rastladığım bir yorumu sizle paylşayım dedim.şimdi biz göğüs pedi alıyoruz ya bir arkadaş göğüs pedlerinin tam olarak kuru tutmadığını bebek için aldığımız tükürük medillerinin üstüne göğüs pedi takmayı tavsiye ediyordu. hele ilk 3-4 gün meme uçları çok hassas oluyorya ben 2-3 tane mendili kendime ayırıp bu şekilde kullanıcam çünkü yara filan olursa mazallah çok çekeriz. birde aklıma gelmişken ben unibabynin ıslak pamuk özellikli ıslak mendillerinden aldım. ama hastanedeki tecrübelerime dayanarak söyliim bebeğin ilk 1 hafta 10 gün içinde yaptığı kaka (mekonyum) çok yapışkan oluyor bitürlü silinmiyor ordan oraya yapışıyo butarz az kimyasallı mendiller onu çıkarmıyor.yada çıkarıcam diye bebişim popsuu epey bi kızrtıyosun. o yüzden bir kapta zeytinyağı ısıtıp soğutup kakası normale dönene kadar önce pamuk ve bununla silip sonra mendille silmeyi öneririm.

valla mervecim ben bebek odası ve yendioğan bebek yoğunbakım hemşiresiyim. ama arkadaşlarımdan gördümki annelere emzirme eğitimi verirken bebeğin kucağına alınca eğitime ihtiyaç duyar hale geliyorlardı:)) insanın başına gelince acemileşiyor galiba. mesela banyosundan filan hiç korkmuyorum.emzirmekten filanda yani herşeyini biliyor gibiyim bana sorsan ama tabi zamanı gelinde görücez nekadarını kendi bebeğime yapabileceğimi:)

esracım dediğin şeyi bende duymuştum göğüs pedi yüzünden nemli kalan meme ucu yara olabiliyormuş devamlı kuru tutmak lazım dediğin gibi o minik mendillerden kendimizede yapmak mantıklı dediğin gibi en önemli mevzulardan biri biz ii olalı ki bebeğimiz rahat doysun

buyağ ve pamuk işinide kulağıma küpe ediyorum peki ısıtıp soğutulmasının amacı ne opnu merak ettim strelizasyon için mi

ay evet dimi işte bende tam ondan bahsediyorum insan istediği kadar deneyimli olsun bi tuaf olur kendi bebeğin kendi canın ama yinede bu işin sana kattığı bilinç açısından çok şanslısın bu çok büyük bir artı gerçekten

canım zeytinyağı normalde asidik bir yağ olduğu için bebeğin cildinde tahrişe neden olabilir. ısıtınca asitliği azalıyor ondan diye biliyorum ben.

evet bence gerekli ama çok profesyonel bişeye gerek yok bence mesela chicconunkini tavsiye etmem ben biz hastanede denemiştik buhardan kağaının şekli değişiyordu ve zor kapanıyordu. ben arzumunkine baktım o bana kullanışlı geldi fiyatıda uygun. eğer bebeğe biberon ve emzik kullanacaksak bence gerekli. nekadar makinede yada elde de yıkansada yüksek buhar daha yararlı bence. aslında bir de tablet yöntemi var ama ben hiç kullanmadım. bir kaba içme suyu koyup tablet atıyomuşsun biberonları içine koyup bekletiyorsun.durulamaya gerek yokmuş.ama bence kimyasal bişey ve benim içim rahat etmez. eninde sonunda biberon kullanıcaz yada suluk filan kullanıcaz o yüzden alamkda fayda var ben alıcam.biberon ısıtıcısıda aldım ben:) ya anne sütümü sağıp saklayıp ısıtıp veririm yada mama suyu hazır ederim diye:)

bende sür sağma makinesinde ameda ile medela arasında kaldım. yorumlara bakıyorum.ameda daha iyi diyolar. arkadaşımdada vardı çok iyidi çekimi. fiyatı biraz daha fazla medeladan. ama olsun sonuçta alınıp atılmıyor kzıkrdeşim var görümcem var ileride onlarada lazım olur.

birde ben geçen gün annemle gezerken profilodaki oyuncak mağzasında fisher price in çok fonksiyonlu anakucağını gördüm fiyatı çok uygundu. önce anakucağı oluyor büyüyünca sallanan sandalye olarak kullanabiliyormuş 18 kiloya kadar.yani anaokulunda bile oturur. sizler aldınızmı böle bişi? ben oto koltuğu ve anakucağı bir arada aldım ama evde onun içinde pek rahat edemez hem de öle iyi sallanmıyor.ve kaba duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…