2010 aralık-2011 ocak tüp bebek annelerinin göbüşleri bebişleri cicileri

heee bi de pijama takımları var.. tek alt tek üst ve takımlar.. Tanem için tabiii
AMA BENİM DAHA Bİ PİJAMAM BİLEM YOOOK(((( birakın pijamayı geçen bi sütyen zor aldım kendime:))) Evdekiler artık olmuyo.. iki tane lastiği gevşemiş olan vardı, atmadım onları giyiyodum:) Ama onların da artık memiş kısımları sıkmaya başlayında bi tane emzirme sütyeni aldım:)))

şimdi Tanemin odasının perdesi,
emzik,
süt pompası
saç tarağı ve fırçası,
tırnak makası
kozmetiği
kendim için gecelik pijama vss
göğüs pedi, bebek bezi, ıslak mendil, vb... kaldı..

İlk aylarda kesinlikle pamuk ve su kullanacağım popo temizlemek için..
Bebeği yağlamak için de kendi zeytinlerimizden çıkan zeytin yağını kullanacağım... %100 organik olduğundan eminim:))) annemlerin bahçede 10 adet zeytin ağacı var.. Bu yıl ki yağı karıştırmadan sadece tanem için kullanacağız... zaten 10 kilo falan yağ çıkıyo o 10 ağaçtan:)))))) bir kilosu yeter kızıma:)

Kızlar aklımda iken yazayım... Bu emzik ve biberon işinde hep BPA falan dedik
ama gözden kaçmaması gereken bir şey daha var... Bebeklerin ilk aylarında kullanacağımız emzik ve biberon uçlarının slikon olması gerekiyormuş.. Daha sonraki aylarda kauçuklara geçmek gerekiyormuş... detayını bulup yazacağım..

Son düzenleme:
selam topiğin annelerine ve meleklerine
ay bende 2 haftadır alışveriş delisi oldum annemle ne görsek alıyoruz....
aldıklarımı yazayım

*kendim için;
-gecelik takımı,fsh iç giyimden=150 tl(sabahlık,gecelık,pijama takımı,3lü set)
_lohusa iç çamışırı hamiş için olanlardan ....
_kırmızı kurdelalı taç
_chicco göğüs peti
*bebiş için ;
_aziz bebe -hastane çıkışı =80 tl
_gaye bebe yedek takımı 5 li=20 tl
_2 tane iç zıbın takımı
_2 tane alt tulum
_gaye bebe kışlık kadife tulum
_aziz bebe kadife eşorfman takımı
_çorap
_chicco kauçuk emzik
_chicco biberon 0+
_uni baby yeni doğan pamuklu ıslak mendil
_alt açma
_alt açma çanta için
_havlu
_hırkalar annaneden
_convers patik
_uzun kollu çıtçıtlı bady
_ağız mendili
_ önlük
_polar uyku tulumu,aynı zamanda battaniye oluyo
_ince battaniye

*süslemeler;
-pembe tül
_beyaz tülden kapı süsü üstünde pembe incileri var ortada da bebiş
_takı yastıgı beyaz üstüne pembe işli
_sepet beyaz tüller ve incilerle süslü
_hoşgeldin bebek yazısı
_maşallah yazısı
_lohusa bardak süsü beyaz

Son zamanlarda kauçuk emziklerle ilgili ortaya atılan iddialar anneleri telaşlandırmış olmalı ki çok fazla sayıda e-posta aldık. Sizler gibi bizim de merak ettiğimiz soruların yanıtlarını hem hekimlere hem de sektörün öncü ithalat firmalarına sorduk.

Bebeklere emzik verilmeli mi yoksa verilmemeli mi sorusu tam olarak netleşmeden ortaya yeni bir iddia çıktı: Kauçuk Emziklerde Kanser Tehdidi Var. Bu son derece çarpıcı iddia bir basın organında yer aldı. 28 Eylül tarihli haberde şöyle deniyordu:

Kauçuk emziklerin bebek tükürüğüyle teması, N-nitrosamin denilen çok tehlikeli bir maddeyi ortaya çıkarıyor. Piyasadaki emziklere inceleme geliyor.

Kauçuk emzik ve biberon uçlarının bebek tükürüğüyle teması sonucu ortaya çıkan kanserojen madde, Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, 'NNitrosamin' adı verilen bu maddenin analiz yöntemleri ve maksimum miktarını bir tebliğle il müdürlüklerine gönderdi. Bakanlık, piyasadan topladığı emzik ve biberon başlıklarını bebek tükürük çözeltilerinde analize tabi tutacak. AB'ye uyum kapsamında hazırlanan tebliğe göre bakanlık, numunelerde toplam N-nitrosamin miktarının kilogramda 0.01 mg'ın üzerine çıkmamasını istedi.

Haber ilgi çekici ve ürkütücü.Ancak bir noktanın altını çizmekte fayda var. Bu risk resmi ithalat yapılan firmalar için geçerli değil. Birlik Dış Ticaret A.Ş. Pazarlama Müdürü Süreyya Ortakose konuyla ilgili şunları söylüyor: “Yurtdışında üretilen emziklerin ithalatında Sağlık Bakanlığı zaten yıllardır bu testleri istemekte olup hassasiyetle takip etmektedir. Bakanlık tarafından istenilen testler sadece bununla kalmayıp tüm Dünya standartlarına uyan, hatta Dünya standartlarında üstünde sayılacak testlerdir. Ayrıca bu ürünlerin Türk standartlara ve EN 1400 e uygunlukları da denetlenmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın piyasa denetimlerine konu olan ürünler sadece bu hususta gereken hassasiyeti göstermedikleri anlaşılan bazı yurtiçi üretimler ve özellikle kaçak olanlardır. Şirket olarak, Sağlık bakanlığı'nın piyasada var olan tüm emzikleri denetlemesini taktirle karşılıyor ve destekliyoruz.”

İşte bu noktada anne ve babaların dikkat etmesi gereken nokta güvenirliği kanıtlanmış markaları tercih etmek. International Etiler Polikliniği Çocuk sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Yılmazbaş şöyle diyor: “Son zamanlarda kauçuk emziklerdeki N-Nitrosamin denilen maddenin kanserojen olduğu haberleri çıktı. Elastomer ve kauçuktan yapılmış biberon başlığı ve emziklerde N-Nitrosamin ve N-Nitrosamin'e dönüşebilen maddeler var. Sağlık Bakanlığı emziklerdeki N-Nitrosamin miktarının 0,01 mg/kg'ı N-Nitrosamin'e dönüşebilen madde miktarının da 0,1 mg/kg'ı aşmaması gerektiğini belirtmiştir. Piyasadaki ürünlerin bu maddeleri ne kadar içerdiği incelenmektedir. Bu nedenle de anne ve babaların kontrollerden geçirilmiş ve onaylanmış markalı emzikleri almaları gerekmektedir.”

Emziğin Seçiminde ve Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu Sadıkoğlu ise kauçuk ya da silikon emzik tercihi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıralıyor: “Emzikler kauçuk ve silikon olmak üzere iki maddeden yapılırlar. Kauçuk doğal bir maddedir, elastik ve dayanıklıdır. Özellikle diş çıkartan bebeklerde kauçuk emzik kullanmak uygun olur. Ancak kauçuk emzikler, suyu içlerine emdikleri için çabuk bozulur. Silikon da silisyumdan üretilir. Silikon emzikler kolay bozulmaz, ancak diş darbelerine karşı dayanıklı değillerdir. Bu yüzden silikon emzikler henüz diş çıkarmamış bebekler için daha uygundur.“

Yenidoğanlarda silikon diş çıkardıktan sonra ise kauçuk emzik kullanılması gerekiyor. Grup Baby’den Emre Büyükkuşoğlu yenidoğan bebekler açısından silikon emziğin avantajlarını şöyle sıralıyor:

ben emzik almicam bebeğime sevmiyorumalışsın istemiyorum
zaten bazen alışıp memeyi almıyorlar

ama biberon ucu konusunda da demek bu durum geçerli

BEBEĞE ALINMASI GEREKEN KIYAFETLER

bebek için zıbın uzun kollu 5-6 adet 0-3 ay
penye tulum 4-5 adet 0-3 ay
ayaklı pijama altları 4-5 adet 0-3 ay
iç zıbın ince ve yandal bağlamalı olanlardan 1-2 adet 0 ay
uzun kollu takımlar üst ve alt olarak 4-5 adet 0-3 ay
kadife tulum 4-5 adet 0-3 ay
çoraplar kısa 7-8 adet 0-3 ay
çoraplar kilotlu 3-4 adet 0-3 ay
yün yelek 2 adet 0-3 ay
penye yelek 2 adet 0-3 ay
yün süveter 2 adet 0 ay
minik penye önlükler 3-4 adet 0-3 ay
penye şapka 2-3 adet 0-3 ay
penye eldiven 7-8 adet 0-3 ay
mermerşahi ( kusmuk için ter için) ufak boy 10-12 adet
mermerşahi ( banyo sonrası için ) büyük boy 2-3 adet
bornoz (başlıklı olan havlulardan 1 adet
banyo havlusu 2 adet
gezmelik üst baş ne kadar istersek
penye battaniye 3 adet
yün battaniye 2 adet
peluş battaniye gezmelik 2 adet
hastane çıkışı için kullanılacak şeyler

BEBEĞE ALINMASI GEREKEN BAKIM VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ

banyo küveti
küvet için file
ateş ölçer
saç fırçası chicco 12,9
tırnak törpüsü
banyo süngeri
tınak makası chicco 12,9
sabun chicco 5,9
şampuan chicco 14,9
duş jeli
vucut yağı chicco 13,9
nemlendirici süt
pişik kremi chicco 16,9
bebek pudrası
kulak temizleme çubuğu bebek için chicco 9,9
burun temizleme aparatı chicco 11,9
yeni doğan alt temizliği için ıslak mendil
kirli çamaşır torbası
alt değiştirme bezi
bebek bezi yenidoğan

BEBEĞE ALINMASI GEREKEN EŞYALAR

bebek uyuma yastığı
yatak
bebek karyolası
giysi dolabı
şifonyer
oyuncak kutusu
odası için halı
abajur
avize
nevresim takımı
uyku seti
lastikli çarşaf
pike
ana kucağı
bebek arabası
kapı süsü
şekerleri
loğusa şerbeti için bardak ve süs
takı takma yastığı
bebek eşya çantası ısı yalıtımlı olanlardan
bebek odası için perde tül

ANNEYE ALINMASI GEREKEN EŞYALAR

gecelik
pijama
sabahlık
çorap
terlik
kilot
göğüs pedi
göğüs nemlendiricisi
süt sağma maknası
disposeble kilot
humana still tee süt arttırmak için
loğusa tacı
emzirme yastığı
emzirme sütyeni 2 adet
göğüs haznesi (meme ucu tahriş olursa diye) 1 adet
orkid
hasta bezi

ÇANTA HAZIRLIĞI (anne)
2 adet
emzirmeye uygun gecelik 2 adet
pijama 1 adet
sabahlık 2 adet
çorap 2 adet
emzirme sütyeni 1 adet
terlik 1 adet
iç kilot 5 adet
göğüs pedi
göğüs ucu için nemlendirici
tarak
diş fırçası
toka
göğüs haznesi (meme ucu tahriş olursa diye) 1 adet
hijyenik el temizleme jeli
makyaj malzemesi
loğusa tacı
eve dönüş için emzirmeye uygun rahat kıyafet
emzirme yastığı
kağıt havlu
fotoğraf makinesi+ şarjı
telefon şarj aleti
bir boy bir adet baş havlusu
evlilik cüzdanı
şampuan

ÇANTA HAZIRLIĞI (bebek)

1 takım üstü altı eldiveni şapkası zıbını
tulum 2 adet
bebek bezi yenidoğan
zıbın önden bağlamalı 2 adet
patik 2 adet
çorap 2 adet
önlük 2 adet
bebeğin ağzını silmek için mendil ( mermerşahi)
yelek 1 adet
hırka 1 adet
penye battaniye 1 adet
yün battaniye (hastaneden çıkış için) 1 adet
alt değiştirme bezi
pişik kremi
göbek bağı için hijyen sağlayıcı
yeni doğan alt temizliği için ıslak mendil
bebek arabası

GENEL ALINACAKLAR
sterilizatör
süt sağma makinesi

KIZLAR BUDA BENİM ALINICAK LİSTEM AMA ZAHMET EDİP HALA ALDIKLARIMI İŞARETLEMEDİM

Uploaded with ImageShack.us

Bunun bir de renkli çizgili kumaştan olanını yaptım kızlar ana kucağına da serilince çok cici oluyor:))) Emniyet kemerlerinin geçme yerleri de var:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…