2010 Aralık Anneleri

arkadaşlar zaten doktorlar onu cocugun kılosuna gore ayarlamıyolar mı?bence ırı bebek olursa kesık felan atıyolar ya onunda sezaryandan cok bı farkı kalmıo demıstı benım bırkac tane velımyerimseniben o da zor oluyormus dıkıs olunca tuvalete gıtmek zorlasıyormus felan tabi Rabbim yinede hayırlısını versin hepimizeopuyorumnanaktan

kızlar daha doğuma çok var, şimdiden bunları düşünüp kendinizi panik yapmayın. Ben de normal düşünüyorum ama o anı hayal etmiyorum bile, zamanı yaklaştıkça nasılsa sürekli bunu düşünücez, şimdiden canımızı sıkmaya gerek yok :)

kizlar burdan hepinizi kutluyorum, ben daha gecen sene ogluma hamileyken yine kadinlar kulubunde konusuluyodu ve herkes sezeryan olmak istiyodu, bu beni cok endiselendirmisti dogrusu, butun doktorlar hamileleri sezeryana ikna etmislerdi ve herkes bunu cok normal biseymis gibi söyluyodu.
Ama söyle dusunun karninizdaki kaslari birbirinden ayiriyorlar ve bebisiniz le belki 1 ay belki aylarca agri sizidan dolayi tam ilgilenemiyeceksiniz, dikis tutacakmi tutmayacakmi, acilinca cok cirkin iz birakiyo (ablam mecburi sezeryan olmustu yuksek tansiyondan solayi ) kendi ablamdan biliyorum, ayrica 1 seneyi askin sirt ve karin dikisi agrisi cekiyo insan, gecen sene sezeryanla doguran herkesin anlattigi bunlar...ayrica baya bir karin kaliyo, normal dogum yapan insanin karni eski haline gelebiliyo ama malesef ameliyat olanlarinki eskisi gibi olmuyo cunku bir kere o kaslar birbirinden kesilip koparilmis ve birbirini tutsada felc kaliyo ordaki kaslar, hele de biraz kilo alinca karin iki kata ayrilmis gibi katlar olusuyo.Cogu zaman sezeryanda kullanilan agir anestezi ilaclarindan dolayi bebek bile bir kac gun gecici felclik gecire biliyo ve malesef annesini ememiyo.Bence dogum sancisindan korkupta sezeryana basvurmak isteyen anne adaylari iyici arastirip bu isin birde eksi taraflarina da bakip ondan sonra karar versinler.Birde akli basinda doktorlarda aksama kadar televizyonda normal dogum yapin diye bagiriyorlar, sadece sezeryan diye diretenler bir an önce kesip bicip yaim saatte evine gitmek isteyen doktorlar, cunku sizin belki bir gunden fazla surecek normal dogumunuzu beklemek istemiyorlar, sadece kendi lukslerini dusunuyorlar okadar...
Ben kendim sukurler olsun ki normal dogum yaptim , oglusum masallah tam 4 kilo dogdu ve alt taraftan nerdeyse hic yirtilmadim sadece cok az bir catlagim oldu ve ona kucucuk iki dikis attilar hissetmedim bile, Allahim izin verirse bunu da normal dogumla istiyorum , Allahim sezeryana muhtac birakmaz insallah, ama keyfi sezeryana karsiyim...
Kusura bakmayin biraz uzun oldu ama icimi dökeyim dedim :)

tesekkurler boyle anlatmaniz hepimiz acisindan iyi oldu
oglusunuda allah bagislasin anladigim kadariyla bu ikinci bebis ne guzel ikisini bir buyutursun
zaten burda cok zorda kalmadikca sezeryan yapmiyolar istegine bagli degil
rabbim hepimize kolay dogumlar saglikli bebisler nasip etsin

Son düzenleme:
düsünme simdiden tatlim bosver..
zaman ilerledikce iyice arastirir karar verirsin..
sezeryanda sancili,diger dogumlarda..
ama sonuc tüm sancilara deger sanirim :asigim:

yok tatlim olur muuuu,sezeryanin dikisiyle digerini asla bir tutma..
sezeryanda o dikislerden kalkamiyorsun,bebegini kucaklayamiyorsun,alttan dikis öyle degil.dogum masasindan kalktigin gibi günlük hayata dönüyorsun..
kesilip kesilmemeside belli degil canim..herkesi kesmiyorlar
normalin cok cok artisi var..
aayy bosverelim,kimse gerilmesin simdiden dogum mevzulariyla demi hihoyyyt

aynen..birde son ana kadar ne olacagida belli olmuyor ki..
yengem normal diye girdi,bebegin tam kafasi cikarken kordon dolanmis,acil sezeryana aldilar..
kadar-kismet..
Allah hayirli dogumlar nasip etsin yeter ki..

canim bende senin gibi düsünüyorum..
keyfi sezeryana karsiyim,herseyin normal gidisati daha saglikli bence..
he tamam saglik sorunu olur mecburi olur ona asla lafim yok..
ama sezeryanda daha cok ve hatta uzun süreli sanci cekiliyor,dikislerrrrr :1no2:
birde bi arastirma yazisi okudum,sezeryanda bebek doguma kendini hazirlamadigi icin ani stres yasiyormus ve buda ilerde bazi hastaliklarin daha yüksek riskte cikmasina neden oluyormus..
Allah büyük..insallah hepimiz sag salim dogumlar yapariz..
hepimiz bir anneden dogduk,milyarlarca insan dogdu..
biz mi doguramicaz demii yerimseniben
ayrica oglusuna massallah..annemde benim dogumda senin gibi o,mus.üstelik ben 4 küsür küsürrrr dogmusum,sifir kesik ve catlak yerimseniben
insallah hepimiz öyle oluruzzz :Saruboceq:

ay amannn rüyamda yine dogurup durucam hee
söyle 3-4 ay sonra bu konuyu gündeme getirsek daha ii olur sekerler
kimsenin kafasini karistirmayalim demiii
herkese iyi gecelerrr

Yarınınız rüyalarınızdan,rüyalarınız gecelerinizden,geceleriniz yarınlarınızdan güzel olsun.Kalp kırgınlığı af,hak helal ola.
IYI GECELER

Günaydın güzel anneler, kimseler yok, daha güneş doğmadı mı sizin oralarda yoksa:)

Eklentiler

• $gunaydin81f672gn1.webp
    4,6 KB · Görüntüleme: 19
günaydinnnn... :lepi:
kizlar valla amma uykucuymussunuz hee kaydirigubbakcemile3
gece topigi kapat sabah bak daha topik acilmasin,ooooo hamileligi uykuda gecirdiniz valla kaydirigubbakcemile3

Kızlar geçmişe bakmadan bodozlama dalldım valla ışyerinde o kadar yoğunumki 2 gün giremedim valla bayağı ilerletmişsiniz sohbeti Oh Oh Allah Bozmasın
Kızlar size güzel haberim var. Dün 2'li test sonucumuzu aldık zaten bildiğiniz gibi Ultrason sonucu gayet iyiydi ve kan sonucuda doktor değerleri beğendi MaaŞallah dedi. Kendi doktorum yoktu nöbetçi Doktora gösterdik. Pazartesi Kendi doktoruma gösterince değerleride paylaşacağım.

günaydın kızlar bende işyerindeyim vala bize uyku haram sabah erken kalkıp işe geliyorum bende bugün doktora gidicem bakalım benim testler ne zaman yapılıcak test sonucları güzel çıkan arkadaşlarım adına cok sevindim darısı bizlerin başına inşallah

cokkk güzel bir haber bu canimmm :sm_cool:
gözünüz aydinn
massallah meleginee
saglicakla gelsin insallah,hep böyle temiz sonuclar ciksinnn :lepi:

canimm kendi adima cok tesekkür ederim,darisi sana insallah.. :Saruboceq:
sende mutlaka söyle test zamanini tatlimm yerimseniben

kizlar kefirle ilgili neler biliyorsunuz?
ben cok cahil kalmisim..annemlerde kullanmazdi kefiri..
ama hamilelikte saglikli diye duyup dün bi kutu aldim marketten..
simdi arastiriyorum ama elbette sizlerin tecrübeleride cok cok önemli

bana iki ayrı doktorda "kız gibi" dedi. walla 2010 aralığın tek prensesi benden gelecek gibi kaydirigubbakcemile3 doktorlar emin olamasalarda etkilendim walla kafamda kız büyütüyorum.

canım etraftakiler hep öyle yaw. bana da herkes erkek diyor bi ben hariç. hele ultrason resimlerini görenler kesin bu erkek diyor. yaw tabii erkeğe benzeyecek tabii şimdi şimşir kafalı bişey. oradada toka takacak değil ya velet kaydirigubbakcemile3

geçen gün işyerinde bi arkadaş babaya malum olur dedi cinsiyet için. kendisinde öyle olmuş. eşinin fikrini al bence. benim ki erkek diyor ben kız bakalım babaya gerçekten malum oluyomuymuş sositososito

he yaw yoktun canım. test sonucun hayırlı olsun

Keşke çalışmıyo olsaydım da yatsaydım ben de 12 ye kadar
ay kiyamam sana yaaa..
ben calismiyorum ama yatamiyorumda canim..
okul döneminde erken kalktigimda bende senin gibi diyordum ama evde olunca yatilmiyor bence boshayallersmile

tatlimm esim hic bir fikrim yok diyor ne zaman sorsam..
ama hayalleri hep bir erkek cocuguyla yapilacak seyler..
balik tutmaya gideceklermis,araba fuarlarina gideceklermis,takim giyineceklermis ve hatta beni cekistireceklermis kaydirigubbakcemile3
sence de erkek degil mi :kedi:
sen nasilsin bugün bakalimm?
kiz olcak senin demii? hihoyyyt

kizlar kefirle ilgili neler biliyorsunuz?
ben cok cahil kalmisim..annemlerde kullanmazdi kefiri..
ama hamilelikte saglikli diye duyup dün bi kutu aldim marketten..
simdi arastiriyorum ama elbette sizlerin tecrübeleride cok cok önemli

ben öğrenciyken bir yıl içtim ondan canım. ama kendim mayalıyordum. öncesinde mide problemlerim vardı. günde bir öğün yiyebiliyordum. bu nedenle tostombalak bişeydim böyle 64 kilo felan. günde bir öğün beslenince vücut depo etme yoluna gidiyo tabii. metabolizma yavaşlıyo halince. ayrıca uyku düzenim rezildi. hepsini halletti. ben çok memnun kalmıştım. mide problemimi hallettiği için o gün bugündür günde 6-7 öğün yiyebiliyorum. akabinde öğünlerim arttığı için o kiloların hepsini verdim. hiç diyet yapmadan düşünsene. yiyerek kilo verdim resmen. herkes çok şaşırmıştı. hasta mı bu kız felan diyolarmış arkamdan.

velhasılıkelam tatlım bana çok iyi geldi. umarım sana da yarar. herşeyden önce süt ürünü. ama mayasını bulabilirsen kendin mayala derim. ben mayasını bulabilirsem yine başlayacağım. tadınıda çok seviyordum

günaydın kızlar bir çoğunuzun yazdıklarını okudum ki böle yorum yapılmasınıda ayrıca yanlış buluyorum..doktorlarımız bile bu dönemde doğum konusunu konuşmuyorlar ve onu ilerki tarihlerde düşünürüz diyorlar

öncelikle şunu genel olarak belirtmek isterim ki her doğumun kendine özgü riskleri vardır riskleri karşılaştırıcak olursakta normal doğumla sezeryan arasında pek fark olmadığını anlarsınız...

*normal doğumdada açılma olmayabilir kendini normal doğuma hazırlayan anne küt diye sezeryana alınabilir..
*yada bebeğin normal şeklinden ters gelmesi sonucu anneye kesik atılabilir yada dediğim gibi bu sonuçtan dolayıda anne tekrar sezeryana geçebilir .
*anne aşırı ıkınma sonucu hemeroid fissür gibi rahatsızlıklarla karşılaşabilir
*bunun yanında normal doğumda genişleyen vajina sayesinde cinsel hayatta bi çok sorun yaşanabilir
*bebek çekilirken vucudu zarar görebilir .
*vakum yöntemi bebeğin yine vucuduna zarar verebilir ciddi hayati komplikasyonlara sebep olabilir
*suni sancı denilen şeyle saatlerce işkence yaşayabilirsiniz

*sezeyana gelince işin doğal akışı olmadığı için tabiki komplikasyonları vardır..
*öncelikle narkoz büyük bir risktir ehli eller tarafından yapılmalıdır.
*bebek doğal doğum piskolojisine girmediği için çeşitli stresleri yaşaması normaldir
*dikişler acır fakat bir hafta sonra herkes işine devam eder evini süpürür
*dikişin incecik bir görüntüsü var ve kasık bölgesinin başladığı vajen bölgenin üst kısmından kesi açılır ve estetik dikiş yapılır.
*karın bölgesi 7-8 kat kesilir fakat 2 gün sonra dikişininiz üzerindeki bandı açtığınızda o 8 kat rabbimin mucizesiyle kaynar ve kapanır
*sezeryan olan annenin dikişlerinin yıllar sonrada sızlaması yada üşüttüğünde acıması muhtemeldir ama bu demek değildir ki dayanılmicak bir acı bi anlık bi sızıdır bu.

görülen o ki saymakla bitmez.. bu olumsuz şeyleri saydığımız gibi olumlularınıda sayabiliriz

ama sezeryan dikişin iğrenç durduduğu ve bebeğin alının narkozdan anneyi ememediği gibi saçmalıklar eğer gerçekse o sezeryandan değil doktorun yada anestezi uzmanının manavlığından kaynaklanır

ben şahsen daha önce sezeryanla ameliyat olan bir insan olarak doğumumdada yanlış ameliyatımın kalıntıları temizleneceği için yine sezeryan olmak zorundayım ve yazılanlar içimi kararttı moralimi bozdu...

ben 2,5 saat ameliyatta kaldım içimden sol yumurtalığım onda oluşan tümör ve apandistim alındı ayrıca bi çok kazınma ve temizlenme işlemi yapıldı..9 nisanda ameliyat oldum 11 nisanda taburcu olduğum gün yeni işyerimizin açılışına gittim..yürüyebiliyordum ve gayet sağlıklıydım...ameliyatım doğuma göre 4 kat daha zor olduğu için karnım tam 6 ay acıdı ama bu dayaılmaz bi acı değildi 2 gün gaz sorunum oldu o kadar

bunları sabah sabah niye yazdım biliyomusunuz hiç bişeye kendinizi hazırlamayın sezeryanınında normal doğumunda olumlu taraflarını öğrenin ki rahat doğum yapabilesiniz

çünkü sezeryan yaptırmak isterken hastaneye yetişemeyip normal doğum yapmak zorunda kalabilir,normal doğum yapmak isterkende çeşitli olumsuzluklardan sezeryana alınabilirisniz....

tatlimm esim hic bir fikrim yok diyor ne zaman sorsam..
ama hayalleri hep bir erkek cocuguyla yapilacak seyler..
balik tutmaya gideceklermis,araba fuarlarina gideceklermis,takim giyineceklermis ve hatta beni cekistireceklermis kaydirigubbakcemile3
sence de erkek degil mi :kedi:
sen nasilsin bugün bakalimm?
kiz olcak senin demii? hihoyyyt
[/QUOTE]

walla canımyrı hekime gittim ikiside emin olamayan bi ifadeyle "kızgibi dediler. kendimi şartlamamaya çalışıyorum ama insan etkileniyor. böyle kız kıyafetleri felan. eltimi de herkes etkilemişti erkek erkek diye sonra kız denilince,kız bayaa ruhsal açıdan bozulmuştu. "karnımdaki bebeği alıp başka bebek koymuşlar gibi hissediyorum" demişti. çok üzülmüştüm. aslında benim duam sevimli bıcır bıcır birşey olması etraftakiler takılmasa hiç cinsiyet durumunu önemsemiyorum aslında. cocukları gözlemliyorumda onları sevimli yapan cinsiyetleri değil. başka birşey. yapı, karakter belkide. ben devamlı nasıl bir karakteri olacak diye düşünüp duruyorum o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…