kizlar burdan hepinizi kutluyorum, ben daha gecen sene ogluma hamileyken yine kadinlar kulubunde konusuluyodu ve herkes sezeryan olmak istiyodu, bu beni cok endiselendirmisti dogrusu, butun doktorlar hamileleri sezeryana ikna etmislerdi ve herkes bunu cok normal biseymis gibi söyluyodu.
Ama söyle dusunun karninizdaki kaslari birbirinden ayiriyorlar ve bebisiniz le belki 1 ay belki aylarca agri sizidan dolayi tam ilgilenemiyeceksiniz, dikis tutacakmi tutmayacakmi, acilinca cok cirkin iz birakiyo (ablam mecburi sezeryan olmustu yuksek tansiyondan solayi ) kendi ablamdan biliyorum, ayrica 1 seneyi askin sirt ve karin dikisi agrisi cekiyo insan, gecen sene sezeryanla doguran herkesin anlattigi bunlar...ayrica baya bir karin kaliyo, normal dogum yapan insanin karni eski haline gelebiliyo ama malesef ameliyat olanlarinki eskisi gibi olmuyo cunku bir kere o kaslar birbirinden kesilip koparilmis ve birbirini tutsada felc kaliyo ordaki kaslar, hele de biraz kilo alinca karin iki kata ayrilmis gibi katlar olusuyo.Cogu zaman sezeryanda kullanilan agir anestezi ilaclarindan dolayi bebek bile bir kac gun gecici felclik gecire biliyo ve malesef annesini ememiyo.Bence dogum sancisindan korkupta sezeryana basvurmak isteyen anne adaylari iyici arastirip bu isin birde eksi taraflarina da bakip ondan sonra karar versinler.Birde akli basinda doktorlarda aksama kadar televizyonda normal dogum yapin diye bagiriyorlar, sadece sezeryan diye diretenler bir an önce kesip bicip yaim saatte evine gitmek isteyen doktorlar, cunku sizin belki bir gunden fazla surecek normal dogumunuzu beklemek istemiyorlar, sadece kendi lukslerini dusunuyorlar okadar...
Ben kendim sukurler olsun ki normal dogum yaptim , oglusum masallah tam 4 kilo dogdu ve alt taraftan nerdeyse hic yirtilmadim sadece cok az bir catlagim oldu ve ona kucucuk iki dikis attilar hissetmedim bile, Allahim izin verirse bunu da normal dogumla istiyorum , Allahim sezeryana muhtac birakmaz insallah, ama keyfi sezeryana karsiyim...
Kusura bakmayin biraz uzun oldu ama icimi dökeyim dedim :)
düsünme simdiden tatlim bosver..Ben ablamı doğum sancısını gördükten sonra çok korkuyorum.Geçen gün yengemin yiğenide resmen eziyet keşke sezaryan olsaydım deyince daha da korkar oldum.Aslında normal istiyorum en güzeli tabiki.Normal olacaksa epidural normal doğum olsun dedim.Onda da sancı çekiliyorsa ne anlamı kaldı anlamadım ben şimdi?mafoldumben
yok tatlim olur muuuu,sezeryanin dikisiyle digerini asla bir tutma..arkadaşlar zaten doktorlar onu cocugun kılosuna gore ayarlamıyolar mı?bence ırı bebek olursa kesık felan atıyolar ya onunda sezaryandan cok bı farkı kalmıo demıstı benım bırkac tane velımyerimseniben o da zor oluyormus dıkıs olunca tuvalete gıtmek zorlasıyormus felan tabi Rabbim yinede hayırlısını versin hepimizeopuyorumnanaktan
aynen..birde son ana kadar ne olacagida belli olmuyor ki..kızlar daha doğuma çok var, şimdiden bunları düşünüp kendinizi panik yapmayın. Ben de normal düşünüyorum ama o anı hayal etmiyorum bile, zamanı yaklaştıkça nasılsa sürekli bunu düşünücez, şimdiden canımızı sıkmaya gerek yok :)
kizlar burdan hepinizi kutluyorum, ben daha gecen sene ogluma hamileyken yine kadinlar kulubunde konusuluyodu ve herkes sezeryan olmak istiyodu, bu beni cok endiselendirmisti dogrusu, butun doktorlar hamileleri sezeryana ikna etmislerdi ve herkes bunu cok normal biseymis gibi söyluyodu.
Ama söyle dusunun karninizdaki kaslari birbirinden ayiriyorlar ve bebisiniz le belki 1 ay belki aylarca agri sizidan dolayi tam ilgilenemiyeceksiniz, dikis tutacakmi tutmayacakmi, acilinca cok cirkin iz birakiyo (ablam mecburi sezeryan olmustu yuksek tansiyondan solayi ) kendi ablamdan biliyorum, ayrica 1 seneyi askin sirt ve karin dikisi agrisi cekiyo insan, gecen sene sezeryanla doguran herkesin anlattigi bunlar...ayrica baya bir karin kaliyo, normal dogum yapan insanin karni eski haline gelebiliyo ama malesef ameliyat olanlarinki eskisi gibi olmuyo cunku bir kere o kaslar birbirinden kesilip koparilmis ve birbirini tutsada felc kaliyo ordaki kaslar, hele de biraz kilo alinca karin iki kata ayrilmis gibi katlar olusuyo.Cogu zaman sezeryanda kullanilan agir anestezi ilaclarindan dolayi bebek bile bir kac gun gecici felclik gecire biliyo ve malesef annesini ememiyo.Bence dogum sancisindan korkupta sezeryana basvurmak isteyen anne adaylari iyici arastirip bu isin birde eksi taraflarina da bakip ondan sonra karar versinler.Birde akli basinda doktorlarda aksama kadar televizyonda normal dogum yapin diye bagiriyorlar, sadece sezeryan diye diretenler bir an önce kesip bicip yaim saatte evine gitmek isteyen doktorlar, cunku sizin belki bir gunden fazla surecek normal dogumunuzu beklemek istemiyorlar, sadece kendi lukslerini dusunuyorlar okadar...
Ben kendim sukurler olsun ki normal dogum yaptim , oglusum masallah tam 4 kilo dogdu ve alt taraftan nerdeyse hic yirtilmadim sadece cok az bir catlagim oldu ve ona kucucuk iki dikis attilar hissetmedim bile, Allahim izin verirse bunu da normal dogumla istiyorum , Allahim sezeryana muhtac birakmaz insallah, ama keyfi sezeryana karsiyim...
Kusura bakmayin biraz uzun oldu ama icimi dökeyim dedim :)
cokkk güzel bir haber bu canimmm :sm_cool:Kızlar geçmişe bakmadan bodozlama dalldım valla İşyerinde o kadar yoğunumki 2 gün giremedim valla bayağı ilerletmişsiniz sohbeti Oh Oh Allah Bozmasın
Kızlar size güzel haberim var. Dün 2'li test sonucumuzu aldık zaten bildiğiniz gibi Ultrason sonucu gayet iyiydi ve kan sonucuda doktor değerleri beğendi MaaŞallahdedi. Kendi doktorum yoktu nöbetçi Doktora gösterdik. Pazartesi Kendi doktoruma gösterince değerleride paylaşacağım.
günaydın kızlar bende işyerindeyim vala bize uyku haram sabah erken kalkıp işe geliyorum bende bugün doktora gidicem bakalım benim testler ne zaman yapılıcak test sonucları güzel çıkan arkadaşlarım adına cok sevindim darısı bizlerin başına inşallah
tebrik ederim canım
bakıyorum da erkek topiği oldu
aralık anneleri hep erkek annesi olucak bu gidişle.
şuana kadar öğrenenler hep erkek.
kız bulamıcakalr sonra minik erkekler.
erkenden de öğreniliyo.
bi süpriz oluyomuş
biz gittiğimizde de söelrmiş doktorumuz.
gerçi sölemezmiş gibi gelio ama.
canımm çok sewindim herşeyin hayırlısı olsun ne güzel gördün geldin bebişini banada herkez ama herkez senin kızın olucak diolar nedense anlamdım sağlıklı olsunda birde ilk bebek ne olursa olsun ama rüyamdada hep erkek bebek görüorum hepte eşime benzior
emziriyorum onu sütümde bi geliokii allahım hayırlısını nasip etsinn
temiz cikacak testler insallah canim,beklemek cok stresli biliyorum
ama sonucuna degecek insallah..:Saruboceq:
ben hep kiz diye düsünüyordum ama dün bebegimi görünce dedim yok bu erkek bence diye..
birden icime erkek dogdu yani..
banada kiz diyor herkes ama kismet,sag salim olsunda melegim..:Saruboceq:
bu ßhcg sonucunun dogrulugu var mi yakin cevrende canim bilmiyorumkismile
Kızlar geçmişe bakmadan bodozlama dalldım valla İşyerinde o kadar yoğunumki 2 gün giremedim valla bayağı ilerletmişsiniz sohbeti Oh Oh Allah Bozmasın
Kızlar size güzel haberim var. Dün 2'li test sonucumuzu aldık zaten bildiğiniz gibi Ultrason sonucu gayet iyiydi ve kan sonucuda doktor değerleri beğendi MaaŞallahdedi. Kendi doktorum yoktu nöbetçi Doktora gösterdik. Pazartesi Kendi doktoruma gösterince değerleride paylaşacağım.
ay kiyamam sana yaaa..Keşke çalışmıyo olsaydım da yatsaydım ben de 12 ye kadar
bana iki ayrı doktorda "kız gibi" dedi. walla 2010 aralığın tek prensesi benden gelecek gibi kaydirigubbakcemile3 doktorlar emin olamasalarda etkilendim walla kafamda kız büyütüyorum.
canım etraftakiler hep öyle yaw. bana da herkes erkek diyor bi ben hariç. hele ultrason resimlerini görenler kesin bu erkek diyor. yaw tabii erkeğe benzeyecek tabii şimdi şimşir kafalı bişey. oradada toka takacak değil ya velet kaydirigubbakcemile3
geçen gün işyerinde bi arkadaş babaya malum olur dedi cinsiyet için. kendisinde öyle olmuş. eşinin fikrini al bence. benim ki erkek diyor ben kız bakalım babaya gerçekten malum oluyomuymuş sositososito
he yaw yoktun canım. test sonucun hayırlı olsun
kizlar kefirle ilgili neler biliyorsunuz?
ben cok cahil kalmisim..annemlerde kullanmazdi kefiri..
ama hamilelikte saglikli diye duyup dün bi kutu aldim marketten..
simdi arastiriyorum ama elbette sizlerin tecrübeleride cok cok önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?