günaydın kızlar,
Gizemli83 ..o kadar güzel yazmışsın ki bana düşen sadece teşekkür etmek..
eline yüreğine sağlık..sana tamamen katılıyorum..
saol sezencim ama sabah sabah okuyunca saçma sapan yazılanları :gitme: çok üzüldüm
canım niye üzüyosun kendini. ne yaşayacaksak kaçış yok. doğum sancısıydı sezeryan sıkıntısıydı biraz kişisel bence. herkesin acı eşiği farklıdır. değişik yorumlar olur tabii
saol sezencim ama sabah sabah okuyunca saçma sapan yazılanları :gitme: çok üzüldüm
Gizemli83 seni tanimiyorum ama yazdigin yazi kendince bilgilendiriciydi, ben kendim sezeryan yasamadim ama etrafimda yasayan cok insan gördum sayisi 20 yi bulur, en cok ta Turkiye de var tanidiklarim, Neden acaba????
Birincisi eger gercekten mecburi olmadigi surece butun avrupa ulkelerinde sezeryan yapilmiyor, ya cok buyuk dogum fobin olacak ve bu fobini de psikologlara gidip gidip kanitliyacaksin ki sezeryan olasin.Benim kizdigim nokta herkes normal dogumdan korkutulmus ve direk sezeryana tesvik ediliykonuyu yazmamin tek sebebi oydu, hani sezeryan olunuyo diye saniliyo ki hic bisey hisssedilmeyecek ve hic bir problem olmayacak, ben bunun yanlis oldugunu yazmaya calistim, zaten anlayan anladi.
Seninde ay ben cok uzuldum, ay o sacma sacma yazilar felan biraz ayip oldu, 83 dogumluysan yasinda kucuk degil, cahilligine verecekim ama, sadece sana yazik diyorum, bukadar sinirlerine hakim olamiyosan , yardim al bence,burda herkes bildigini, dusundugunu paylasiyo, iyigunler...
ben sadece bu durumu mecburen yaşamak zorunda olan insanlar olabilir diye yazılanlara dikkat edilmesi gerektiğini söledim ayrıca o dediğiniz saçma şeyler doğruysa doktor hatasıdır dedim..
yazdığınız bazı şeyleri düşündükçe ya banada bebeğimede böle yapan bi doktor çıkarsa yada bende böle bişey yaşarmıyım diye üzüldüm
ayrıca yaşadıklarımı bilmeden bana yardım al sinirlerine hakim ol cahilliğine veriyorum gibi kelimeler kullanmak senin haddine değil çünkü ben burda senin şahsına saçmasın demedim.sadece yaşanan bu saçma şeyler gerçekse dedim yazımı adam gibi oku öle cvp yaz kimseyi böle hakaret etmek sana kalmamış ayrıca cehalet yaşla olmuyomuş yazından da bunu anlamış olduk
senin o sacma sapan dedigin seyleri ben hic bir yerden kopyalamadim, hepsini kedim yazdim, cunku bu benim etrafimdan gördugum kendi göruslerimdi, o yuzden o sacma sapan diye bir kac yerde yazdigin sözlerde haliyle direk bana yazilmis oluyo, ilk baslatan sendin yerinde olsam ben sözlerime dikkat ederdim ki karsidakini incitecek bir kelime kullanmiyim, senin sacma sapan seyler yazman dokunmamasi lazimsa benim yazdigim cahil yazisina da fazla takilmamak gerekiyo ozaman , okadar genis biriysen bunuda kafaya takmazdin.neyse uzatmanin bir anlami yook, ben kendi bildigimi söylicem sen kendi bildigini...Benim sana tavsiyem yazini yazarken ikinci bir daha oku cunku belli rastgele yazmissin ikinci kez kontrol etmeden...
saol canim, hepimizin bebislerini korusun rabbim :)selamlartesekkurler boyle anlatmaniz hepimiz acisindan iyi oldu
oglusunuda allah bagislasin anladigim kadariyla bu ikinci bebis ne guzel ikisini bir buyutursun
zaten burda cok zorda kalmadikca sezeryan yapmiyolar istegine bagli degil
rabbim hepimize kolay dogumlar saglikli bebisler nasip etsin
bende ona cok sevindim zaten, hala Turkiyede normal dogumla dogurmak isteyenlerin olmasi beni cok sevindirdi.Cunku sezeryan mecburi durumlarda kullanilmali bence.düsünme simdiden tatlim bosver..
zaman ilerledikce iyice arastirir karar verirsin..
sezeryanda sancili,diger dogumlarda..
ama sonuc tüm sancilara deger sanirim :asigim:
yok tatlim olur muuuu,sezeryanin dikisiyle digerini asla bir tutma..
sezeryanda o dikislerden kalkamiyorsun,bebegini kucaklayamiyorsun,alttan dikis öyle degil.dogum masasindan kalktigin gibi günlük hayata dönüyorsun..
kesilip kesilmemeside belli degil canim..herkesi kesmiyorlar
normalin cok cok artisi var..
aayy bosverelim,kimse gerilmesin simdiden dogum mevzulariyla demi hihoyyyt
aynen..birde son ana kadar ne olacagida belli olmuyor ki..
yengem normal diye girdi,bebegin tam kafasi cikarken kordon dolanmis,acil sezeryana aldilar..
kadar-kismet..
Allah hayirli dogumlar nasip etsin yeter ki..
canim bende senin gibi düsünüyorum..
keyfi sezeryana karsiyim,herseyin normal gidisati daha saglikli bence..
he tamam saglik sorunu olur mecburi olur ona asla lafim yok..
ama sezeryanda daha cok ve hatta uzun süreli sanci cekiliyor,dikislerrrrr :1no2:
birde bi arastirma yazisi okudum,sezeryanda bebek doguma kendini hazirlamadigi icin ani stres yasiyormus ve buda ilerde bazi hastaliklarin daha yüksek riskte cikmasina neden oluyormus..
Allah büyük..insallah hepimiz sag salim dogumlar yapariz..
hepimiz bir anneden dogduk,milyarlarca insan dogdu..
biz mi doguramicaz demii yerimseniben
ayrica oglusuna massallah..annemde benim dogumda senin gibi o,mus.üstelik ben 4 küsür küsürrrr dogmusum,sifir kesik ve catlak yerimseniben
insallah hepimiz öyle oluruzzz :Saruboceq:
bencede aslinda erken acildi konu , bende gecen seneden doldugum icin dayanamayip yazdim icimdekileri, halbuku simdiden dogumu dusunmeye gerek yok, ama bence insan korkmadigi zaman hersey daha guzel geciyo, ben hic korkmadim ilkinde , simdi ise herseyi bildigim icin hic hic korkmuyorum, Allah problem vermesinde baskada dogumun sonrasi cok rahat :) doguma yakin konusuruz yine :) sorularin olursa bu konuyla ilgili herzaman sorabilirsin ve bidigim kadariyla cevaplamaya calisirim canim.opuyorumnanaktanay amannn rüyamda yine dogurup durucam hee
söyle 3-4 ay sonra bu konuyu gündeme getirsek daha ii olur sekerler
kimsenin kafasini karistirmayalim demiii
herkese iyi gecelerrr
Kızlar gerilmeyin boşa, kimse diğerinin özel yaşantısında neler yaşadığını tam olarak bilmiyor o yüzden de yanlış anlaşılmalar olabiliyor. gizemlicim zaten selin de zorunlu olmadığı sürece sezeryana karşı birisi, senin durumun çok farklı. Her ikisinin de olumsuzluk ve riskleri var, benc eiyi düşünülmesinden ziyade sağlık durumuna göre düşünülmesi gereken bişey, yani buna biz karar vermemeliyiz, doktorumuz bizim için hangisi en iyiyse yönlendirecektir. Ama bunlar için çok erken, daha bir kaç aya ihtiyacımız var kızlar. Öpüyorum ikinizi de, kırmayalım birbirimizi.... Bizim forumumuz dört dörtlük çünkü :)
saol cnm teşekkür ederimslm kızlar...
Gizemli83 canım bu bilgilendirme çok harika olmuş teşekürler tatlım...yorumlarada pek takma farklı düşünceler olabailir boşver:umursamaz:
cnm bende onu anladım zorunlu demediğini kadınların rahat kaçmak için bunu yapmasının gereksiz olduğunu sölemiş ona bende katılıyorumKızlar gerilmeyin boşa, kimse diğerinin özel yaşantısında neler yaşadığını tam olarak bilmiyor o yüzden de yanlış anlaşılmalar olabiliyor. gizemlicim zaten selin de zorunlu olmadığı sürece sezeryana karşı birisi, senin durumun çok farklı. Her ikisinin de olumsuzluk ve riskleri var, benc eiyi düşünülmesinden ziyade sağlık durumuna göre düşünülmesi gereken bişey, yani buna biz karar vermemeliyiz, doktorumuz bizim için hangisi en iyiyse yönlendirecektir. Ama bunlar için çok erken, daha bir kaç aya ihtiyacımız var kızlar. Öpüyorum ikinizi de, kırmayalım birbirimizi.... Bizim forumumuz dört dörtlük çünkü :)
günaydın arkadaşlar,ben ikinizede katılıyorum,kesinlikle normal doğum istiyorum korkmuyorumda ama bebek tesr gelir çatı açılmaz ozaman sezeryan olucak mecburen yapacak bişey yok,ikinizde çok doğru şeyler söylüyorsunuz,o yüzden birbirinize kızcak bişey yok,günümüze güzel devam edelim hadi :)
cnm bende onu anladım zorunlu demediğini kadınların rahat kaçmak için bunu yapmasının gereksiz olduğunu sölemiş ona bende katılıyorum
bende cevaben yazdığım şeyin sonunda her iki doğum şeklininde ii yanları düşünelim başımıza ne geleceği belli olmaz dedim sadece.ben kansder hastasıyım ve bu konuda hassasım tepki vermiş olabilirim ama onun şahsına değil yaşanan durumlara..ayrıca üzüldüm kokrtum dedim çünkü bu bnm ilk ve son şansım rahmim alınacak bnm belki ameliyatımda ama bazı insanlar anlamadan yardım al bile diyebiliyolar şimdi onun bu yazdıklarıda beni çok üzdü ama onuda yazarken kokruyorum bi ters laf edicek diye mümkün olduğunca az ziyaret etmek en iyisi herhalde piskolojilerimiz farklı çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?