süperr bi haber bu canimmm.cok sevindimmmm..maaşallah miniğim iyi eli ağzında parmak emiyor teyzeleri annesi birşey yiyemediği için parmağını yiyordu sabicik....bebeğimin ense kalınlığı değerleri gayet iyi ve bu ölçümler ile ilgili biçok şey sordum doktoruma bi çoğu saçma geldiği ve kafamı karıştırdığını düşündüğü için google'ı yasakladı :)) bu arada kan sonuçlarım cuma günü sabahtan çıkıcak
şimdi benim netten araştırdığım kadarıyla ki bi çoğunuzda belki okumuşsunuzdur.fetal esa pilisi kalınlığı 3mm üzerinde ise bebek şiddetli risk grubuna giriyor demekti.yalnızzz doktorum bana usgyle baktıktan sonra değerlerimi girdiği programı gösterdi.bebeğin kalp atış hızı ense kalınlığı,her iki perietal kemik çapı,plesentanın durumu,amnio sıvısının durumu,kordonu,beyni,omurgası,sindirim organı,mesanesi,ayakları elleri,burun kemiği(ki dawn sendromlularda burun kemiği olmazmış)...benim yaşım,kilom,gebelik şeklim,sigara kullanıp kullanmadığım,diyabet öyküm,yumurtlama durumum vss..
bunun gibi bi çok şey göz önüne alınarak yapılan incelemelerdir bunlar dedi doktor...yani 45 cm bir bebeğim ense kalınlığı riskiyle 6 cm bir bebeğin ense kalınlığı riski aynı değildir yada anne yaşı sigara kullanımı bile bu durumu değiştiriyor hatta döllenme şekli bile dedi..yani öle sadece ense mm iyle olmuyo bu işler...programda normal döllenme seçince farklı ıvf seçince farklı çıktı değerler..neyseki hepsindede ii bebeğimin değeri...şimdi işimiz kan testi sonucuna kaldı oda cua sabah 10:00 gibi çıkmış olur.
birde esas bombaya gelince doktorum cinsiyet sölemedi ama ben sordum bi bakalım ama net değil % 50 kız % 50 erkek dedi nce daha sonrasında da bende gördüm ki bu bebeğin minik yuvarlakları ve bi çıkıntısı yok doktorumda dedi ki yüksek ihtimal kız olabilir dedi..
SEVİMLİ MİNİĞİM KIZZMIŞŞŞŞŞ :))) (bu detaya sevisemmi üzülsem mi bilemedim çünkü bnm hastalığım genetik olarak ona geçer diye korktuğumdan kız olmasındansa erkek olmasını istiyordum ama rabbimin takdiri daha net değil ama ben hissediyorum ki cilveli bi kızım olucak tüm erkek diyenlere inat kızzzzz)
ayrıca miniğimi tam 9 dk videoya çektik doktor cd vermiyormuş düzeyli usg zamanı cd verecekmiş ama siz çekebilirsiniz dedi ben çok istiyorum diye
bende kacmazzz,arada bakiyorum asagiya kim geldi kim gitti..ama cok fazla misafir takiliyor biliyor musun CADIARZUa-ha! valla süpersin cucucum! Kociş geldi, çarşıya gönderdim geri, o arada çıktım
tatlimmm harikaaaa:lepi:kızlar ben geldim cuma gününde beri giremiodum net yoktubu arada ikili tarama tesitim temiz çıktı ense kallınlığı güzel dedi şükğr olsun yawrumu gördüm el ayak çıkmış nasıl oynuor beni nasıl tekmelior o el ayak hiç durmadı yerinde görüdm şok oldum şükür olsun allhıma çok mutluyum ama doktorum cinsiyet söylememkte kararlıydı söylemede
canimm cok gecmis olsun..slm, nbr?
gizemli gozun aydin canim...
biz dun gece karakola gittik, misafirlerimizi ugurlarken bide baktikki arabamizin plakalari calinmis, sabah 3kadar polisteydik....
bu arada gobis fotosu eklendi
uçurumcum gelmedi mi daha hadi güzel haberlerini bekliyoruzzz
cucucumm biz de en son gittiğimizde kameraya çektik defalarca izledim çook keyifli bir anı harika..
gizemliiiiiiiiiiiii tabrik ederimm topiğimizin nadir kraliçelerinden biri daha maşallah gözün aydın canım
beraser gecmis olsun canim allah yardimcin olsun...
bugun bende cikardim, bulantim oluyo ama ikinic kez cikardim....
cucum belcikada plakalr sahis adina kayitli, bizim plakalarla calinti araba kullanabilirler, hirsizlik yapabilirler hersey olabilir, calinanlari iptal ettirdik simdi yenisin bekliyoruz...
merhaba güzel anneler,
uzun uzun geçmişi okudum. aslında sürekli okuyorum ama pek yazamıyorum. olumsuz şeyler yazmak istemiyorum çünkü. ama malesef pek olumlu bişey de olmuyo ve bugün artık moralim bozulunca içimi dökmek istedim biraz. şimdiden kusura bakmayın...
öncelikle bu bulantı ve kusmalar beni hayatımdan bezdirdi. hiçbişey yiyemiyorum ve içemiyorum. hele suya hasretim.folik falan da kullanamıyorum...serumlarla ayaktayım. 3 kilo verdim. serum yiyince 1-1,5 kilo artıyo ama bikaç gün sonra tekrar düşüyo. oğlumda da 9 ay sürmüştü. yine öyle olacak diye çok korkuyorum. bi de o zaman katlanmak daha bi kolaydı sanki. şimdi hiç katlanamıyorum. dün serum için sağlık ocağına gittiğimde ebe bazı tahliller yapmak istedi. bugün kan verdim ve idrar tahlili yapıldı. idrarda kan ve bazı başka bişeyler varmış. yarın doktora göstercem. bi de tansiyonum 13-8 çıktı. ebe yüksek dedi. bence de yüksek çünkü normalde tansiyonum 9-6'nın üzerine çıkmaz. haftasonu da kusmalar yüzünden acile gitmiştim. tansiyonum 11-7 çıkmıştı. çok şaşırmıştım.bi süre takip edicez tansiyonu. tahlilleri de yarın sağlık ocağındaki doktora göstericem. perşembe veya cuma da dr kontrolüm olacak. olmazsa hastanede tahlileri tekrar yaptırayım diyorum. raporum da bitti. yarın iş başı. ağlamaya yer arıyorum zaten.....................
beraser gecmis olsun canim allah yardimcin olsun...
bugun bende cikardim, bulantim oluyo ama ikinic kez cikardim....
cucum belcikada plakalr sahis adina kayitli, bizim plakalarla calinti araba kullanabilirler, hirsizlik yapabilirler hersey olabilir, calinanlari iptal ettirdik simdi yenisin bekliyoruz...
canimm cok zordur eminim..ben bir kac kez yogun bulanti yasadimda mahvoldum..o yüzden Allah sana yardim etsin,insallah en kisa zamanda gecsin gitsin..
tansiyonun sürekli oynuyorsa bisey diyemem,gözetim altinda tutulmasi cok mantikli,ama 13 falan normal aslinda,demekki eskiden düsükmüs..gebelikte tansiyon cok sk rastlanan bisey..
insallah oda normal cikar,tahlillerinde canim..:Saruboceq:
cok ac kalinca ben hala bulaniyorum,yediginde gecmiyor mu canim?
ahh simdi birde diger bebislede ugrasiyorsun ya iyice zorlaniyorsundur..
insallah bundan sonra hersey güzel olur senin icin :teselli:
cok temiz is yapmislar arabada hic bisey yok sadece plakalar gitmis...
ne yapalim esime dedigim gibi bize bisey olmasin bebisim saglikli olsun giden plaka olsun ne yapalim.7senedir burda oturuyoruz ilk defa basimiza geldi
benim bulantilarim sanki son hafta daha cok artti bazen ilac kullanmak zorunda kaliyorum cikarmak istemiyorum ama bazen olmuyo iste...
cok temiz is yapmislar arabada hic bisey yok sadece plakalar gitmis...
ne yapalim esime dedigim gibi bize bisey olmasin bebisim saglikli olsun giden plaka olsun ne yapalim.7senedir burda oturuyoruz ilk defa basimiza geldi
benim bulantilarim sanki son hafta daha cok artti bazen ilac kullanmak zorunda kaliyorum cikarmak istemiyorum ama bazen olmuyo iste...
ay canim kiyamam..saclanmaya baslarmis bu haftalarda,öyle dediler banada..bulanirmis insan o yüzden..belki ondan artmistir seninkide canim..
gecer insallah..
yaa tatlim burdada yoktu öyle seyler,nadirdi ama bir millet var,inan bana her adim basi onlardan,her hirsizligin altindanda onlar cikiyor..
sende farketmissindir ordada varlarsa...of off illallah etti millet...
canım ya kendi sıkıntımdan sana bi geçmiş olsun bile demedim. kusura bakma....tabi size bişey olmasın, hem arabaya da zarar vermemişler. umarım kimsenin canını yakamazlar bi daha.
merhaba güzel anneler,
uzun uzun geçmişi okudum. aslında sürekli okuyorum ama pek yazamıyorum. olumsuz şeyler yazmak istemiyorum çünkü. ama malesef pek olumlu bişey de olmuyo ve bugün artık moralim bozulunca içimi dökmek istedim biraz. şimdiden kusura bakmayın...
öncelikle bu bulantı ve kusmalar beni hayatımdan bezdirdi. hiçbişey yiyemiyorum ve içemiyorum. hele suya hasretim.folik falan da kullanamıyorum...serumlarla ayaktayım. 3 kilo verdim. serum yiyince 1-1,5 kilo artıyo ama bikaç gün sonra tekrar düşüyo. oğlumda da 9 ay sürmüştü. yine öyle olacak diye çok korkuyorum. bi de o zaman katlanmak daha bi kolaydı sanki. şimdi hiç katlanamıyorum. dün serum için sağlık ocağına gittiğimde ebe bazı tahliller yapmak istedi. bugün kan verdim ve idrar tahlili yapıldı. idrarda kan ve bazı başka bişeyler varmış. yarın doktora göstercem. bi de tansiyonum 13-8 çıktı. ebe yüksek dedi. bence de yüksek çünkü normalde tansiyonum 9-6'nın üzerine çıkmaz. haftasonu da kusmalar yüzünden acile gitmiştim. tansiyonum 11-7 çıkmıştı. çok şaşırmıştım.bi süre takip edicez tansiyonu. tahlilleri de yarın sağlık ocağındaki doktora göstericem. perşembe veya cuma da dr kontrolüm olacak. olmazsa hastanede tahlileri tekrar yaptırayım diyorum. raporum da bitti. yarın iş başı. ağlamaya yer arıyorum zaten.....................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?