Aynen benim eşimde kız istiyor.Pazar günü arkadaşın kızını kucağından indirmedi.Bana '' bende bundan istiyorum '' diyo:roflol: siparişle oluyor sanki..Bu zamana kadar hiç fark etmez diyordum ama eşimi öyle görünce O gün ilk defa Allahım inşaallah kızım olur dedim.İnşaallah duam kabul olur.
kizlar kontrole giderken yaninda kamera götürüp bebegini ceken var miii?
maaşallah miniğim iyi eli ağzında parmak emiyor teyzeleri annesi birşey yiyemediği için parmağını yiyordu sabicik....bebeğimin ense kalınlığı değerleri gayet iyi ve bu ölçümler ile ilgili biçok şey sordum doktoruma bi çoğu saçma geldiği ve kafamı karıştırdığını düşündüğü için google'ı yasakladı :)) bu arada kan sonuçlarım cuma günü sabahtan çıkıcak
şimdi benim netten araştırdığım kadarıyla ki bi çoğunuzda belki okumuşsunuzdur.fetal esa pilisi kalınlığı 3mm üzerinde ise bebek şiddetli risk grubuna giriyor demekti.yalnızzz doktorum bana usgyle baktıktan sonra değerlerimi girdiği programı gösterdi.bebeğin kalp atış hızı ense kalınlığı,her iki perietal kemik çapı,plesentanın durumu,amnio sıvısının durumu,kordonu,beyni,omurgası,sindirim organı,mesanesi,ayakları elleri,burun kemiği(ki dawn sendromlularda burun kemiği olmazmış)...benim yaşım,kilom,gebelik şeklim,sigara kullanıp kullanmadığım,diyabet öyküm,yumurtlama durumum vss..
bunun gibi bi çok şey göz önüne alınarak yapılan incelemelerdir bunlar dedi doktor...yani 45 cm bir bebeğim ense kalınlığı riskiyle 6 cm bir bebeğin ense kalınlığı riski aynı değildir yada anne yaşı sigara kullanımı bile bu durumu değiştiriyor hatta döllenme şekli bile dedi..yani öle sadece ense mm iyle olmuyo bu işler...programda normal döllenme seçince farklı ıvf seçince farklı çıktı değerler..neyseki hepsindede ii bebeğimin değeri...şimdi işimiz kan testi sonucuna kaldı oda cua sabah 10:00 gibi çıkmış olur.
birde esas bombaya gelince doktorum cinsiyet sölemedi ama ben sordum bi bakalım ama net değil % 50 kız % 50 erkek dedi nce daha sonrasında da bende gördüm ki bu bebeğin minik yuvarlakları ve bi çıkıntısı yok doktorumda dedi ki yüksek ihtimal kız olabilir dedi..
SEVİMLİ MİNİĞİM KIZZMIŞŞŞŞŞ :))) (bu detaya sevisemmi üzülsem mi bilemedim çünkü bnm hastalığım genetik olarak ona geçer diye korktuğumdan kız olmasındansa erkek olmasını istiyordum ama rabbimin takdiri daha net değil ama ben hissediyorum ki cilveli bi kızım olucak tüm erkek diyenlere inat kızzzzz)
ayrıca miniğimi tam 9 dk videoya çektik doktor cd vermiyormuş düzeyli usg zamanı cd verecekmiş ama siz çekebilirsiniz dedi ben çok istiyorum diye
merhaba güzel anneler,
uzun uzun geçmişi okudum. aslında sürekli okuyorum ama pek yazamıyorum. olumsuz şeyler yazmak istemiyorum çünkü. ama malesef pek olumlu bişey de olmuyo ve bugün artık moralim bozulunca içimi dökmek istedim biraz. şimdiden kusura bakmayın...
öncelikle bu bulantı ve kusmalar beni hayatımdan bezdirdi. hiçbişey yiyemiyorum ve içemiyorum. hele suya hasretim.folik falan da kullanamıyorum...serumlarla ayaktayım. 3 kilo verdim. serum yiyince 1-1,5 kilo artıyo ama bikaç gün sonra tekrar düşüyo. oğlumda da 9 ay sürmüştü. yine öyle olacak diye çok korkuyorum. bi de o zaman katlanmak daha bi kolaydı sanki. şimdi hiç katlanamıyorum. dün serum için sağlık ocağına gittiğimde ebe bazı tahliller yapmak istedi. bugün kan verdim ve idrar tahlili yapıldı. idrarda kan ve bazı başka bişeyler varmış. yarın doktora göstercem. bi de tansiyonum 13-8 çıktı. ebe yüksek dedi. bence de yüksek çünkü normalde tansiyonum 9-6'nın üzerine çıkmaz. haftasonu da kusmalar yüzünden acile gitmiştim. tansiyonum 11-7 çıkmıştı. çok şaşırmıştım.bi süre takip edicez tansiyonu. tahlilleri de yarın sağlık ocağındaki doktora göstericem. perşembe veya cuma da dr kontrolüm olacak. olmazsa hastanede tahlileri tekrar yaptırayım diyorum. raporum da bitti. yarın iş başı. ağlamaya yer arıyorum zaten.....................
gecekusu sen burdamisin daha?
bu saatte buralrda benden baska kimseler olmaz yaw:hulya:
ben de aralık anneleri kız doğurmayacak heralde diyodum, tebrikler canım. Benim kontrolüme 1,5 hafta kaldı 4. ayımda olucam, bakalım öğrenebilecek miyiz, oğlum geç göstermişti, ondan fazla umutlu değilim, zaten sağlıklı olsunlar da...
slm, nbr?
gizemli gozun aydin canim...
biz dun gece karakola gittik, misafirlerimizi ugurlarken bide baktikki arabamizin plakalari calinmis, sabah 3kadar polisteydik....
bu arada gobis fotosu eklendi
slm kızlar ben geldim...
çok mutluyum, bebeişim çok sağlıklıymış olması gereken herşeyi oluşmuş,
nt:1,66mm çıktı cinsiyetine gelince kesin olmamakla beraber şurada bi çıkıntı var erkek olabilir ama kesin değil dedi galiba benimde oğluşum oluyo...
ikili test içinde kan tahlilini verdim 1 hafta sonra çıkacakmış,
22 hazirandada kontrolüm var... çok mutluyum...çok şükür rabbime binlerce şükür.. gittiğimizde uyuyodu yakışıklı. uyanıncada nasıl hareketlendi anlatamam bağdaş kurmuş oturdu...kafasını iki elinin arasına almış kuzum ne düşünüyosa çok mutluyuz çok... ayazımız geliyo galiba yakışıklı oğlum gelio inş...boshayallersmilezemuszemus
acaba o ultrason makınasında mı bı sey var,benım bebek de uyuyodu doktor uyandırınca aynı tepkılerı verdıydıhadi gözün aydın cok sevındım... aysel hanım bana da erkek dedı ama kesın degıll demıstı valla cok sevındım,seneye ogullarımızı arkadas ederızolumunekankayizsmile
maşallah 1 erkeğimiz dahaa geliyoo ozamann canımm
sen kaç haftalıksınn canımmmm
tickrını değiştirsen kaç haftalık olduğunuu anlıyamıyorummmm
şırnakta yine olaylarr çıkmıştıı haberlerde gördüm
günaydın kızlar...
sanada günaydın canım..ben bugün 13 haftalık oldujm yakışıklı 3 gün önden gidiomuş..şırnak merkezde değil tatlım ilçeler durulmak bilmio bu aralar ama merkezde çok şükür bişey yok bu aralar...opuyorumnanaktan
HAPŞURUK,CUCUM,GİZEMLİ83,DENİZİM16,qSU,KARABİBER01,İSİS,DİLEM,SEZEN10, kızlar hepinize çok çok teşekürler ii dilekleriniz için, galiba evet bi pipili daha gelio,hayırlısıyla sağlıkla gelsinler inş bebişlerimiz...2 hafta sonrada randevum var test zonuçları çıkınca inş onlarda temiz çıkar...oğluşum 6,5cm olmuş bu arada..
canim doktorlarin tecrübeleriyle bizim birkac resime bakmamiz arasinda ucurumlar varrrr..cucum
doktora o kadar sordum söle diye adamcık şimdi emin olamayız çok küçük ama kız gibi duruyo dedi...
bende şimdi keşke sölemeseydi diye nankörlük ediyorum ne ayıp dimi
massallah canim melegine,kocaman olmusssHAPŞURUK,CUCUM,GİZEMLİ83,DENİZİM16,qSU,KARABİBER01,İSİS,DİLEM,SEZEN10, kızlar hepinize çok çok teşekürler ii dilekleriniz için, galiba evet bi pipili daha gelio,hayırlısıyla sağlıkla gelsinler inş bebişlerimiz...2 hafta sonrada randevum var test zonuçları çıkınca inş onlarda temiz çıkar...oğluşum 6,5cm olmuş bu arada..
Günaydın Şekerler,
Bende ikili testten geliyorum, bebişim 5,2 cm olmuş, 1 gün öne geçmiş. Eskiden 4 gün geriydi, iyi bakmışsın dedi:lepi:.
Bende 900 gr almışım:sinifsinif:
Kıpır kıpırdı, ense kalınlığı normalmiş ve burun kemiği varmış elhamdülillah, kan testi de bir haftaya kadar çıkarmış. Çok tatlıydı bi ara amuda kalktı, oynadı el salladı çok komikti. Ama Doktor teyzesini hiç yormadı bütün ölçülerini hemen verdi kerata
Cinsiyeti sordum, bu haftalarda bütün bebekler erkek gibi görünür daha belli olmaz dedi, söylemedi naniknanik Kolları bacakları uzunmuş babası gibi uzun boylu olacak dedi:lepi: Ben bodur tavuk olduğum için bari yavrum uzun olsunkaydirigubbakcemile3
Cinsiyet benim de umrumda değil açıkçası onun sağlıklı olduğunu bileyimde, Allah ıma şükürler olsun. İnşallah kan değeri de güzel çıkar kızlar. Bugün başka gidecekler de vardı (Sporstar gibi ) inşallah onlarda güzel haberlerle gelirler:Saruboceq:
canimm cok sükür,herseyin yolunda olmasina cok sevindim :lepi:Günaydın Şekerler,
Bende ikili testten geliyorum, bebişim 5,2 cm olmuş, 1 gün öne geçmiş. Eskiden 4 gün geriydi, iyi bakmışsın dedi:lepi:.
Bende 900 gr almışım:sinifsinif:
Kıpır kıpırdı, ense kalınlığı normalmiş ve burun kemiği varmış elhamdülillah, kan testi de bir haftaya kadar çıkarmış. Çok tatlıydı bi ara amuda kalktı, oynadı el salladı çok komikti. Ama Doktor teyzesini hiç yormadı bütün ölçülerini hemen verdi kerata
Cinsiyeti sordum, bu haftalarda bütün bebekler erkek gibi görünür daha belli olmaz dedi, söylemedi naniknanik Kolları bacakları uzunmuş babası gibi uzun boylu olacak dedi:lepi: Ben bodur tavuk olduğum için bari yavrum uzun olsunkaydirigubbakcemile3
Cinsiyet benim de umrumda değil açıkçası onun sağlıklı olduğunu bileyimde, Allah ıma şükürler olsun. İnşallah kan değeri de güzel çıkar kızlar. Bugün başka gidecekler de vardı (Sporstar gibi ) inşallah onlarda güzel haberlerle gelirler:Saruboceq:
keske ikimizde kalkip burda bulussaydik madem demi kaydirigubbakcemile3Gözün aydın canım sevindim.Kan sonuçlarıda temiz gelir inşallah. :ecrin_bebek:
Cucum bende uyuyamadım gece ağrıdan değilde uyandım durdum sersem gibiyim şimdi.mirmirmirmir
keske ikimizde kalkip burda bulussaydik madem demi kaydirigubbakcemile3
üff baim agriyor yorgunluktan,keyfim hic yok bugün..
uyuyamayinca cok fena oluyor demi benneyaptımki[/B]
Gözün aydın canım sevindim.Kan sonuçlarıda temiz gelir inşallah. :ecrin_bebek:
canimm cok sükür,herseyin yolunda olmasina cok sevindim :lepi:
uzun bi bebis geliyor demek,harikaaa sositososito
sana cilvelerde yapmis ufaklik
kan degerleride insallah süper cikicakkkkk canimm :Saruboceq:
keske ikimizde kalkip burda bulussaydik madem demi kaydirigubbakcemile3
üff baim agriyor yorgunluktan,keyfim hic yok bugün..
uyuyamayinca cok fena oluyor demi benneyaptımki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?