2010 Aralık Anneleri

özüm yazdığın yazıyı okudum pupp diye girince cıktı,korktum şimdi inşallah öyle olmaz,benim cildim çok hassastır zaten,ama kabarma felan yok böyle isilik gibi ve geçen hafta daha çoktu şimdi geçiyo inşallah...

canım azalma varsa korkma, geçiyo demek ki. nette okuyunca dehşete düşüyo insan, ben de azalma değil sürekli bi artma vardı. zaten benimki doğum haftamda oldu. lohusalıkta devam etti.

evet canım papatyayı ben de duydum pamukla sürmüştüm. ama benimki de ayrı bi alemdi, 2 ay ne kullansam fayda etmedi. işinin ehli ün yapmış bi doktor 2 haftalık yoğun bi tedaviyle geçirdi daha sonra. yan etkileri de oğluşumu etkiledi ama uyku yaptı bebğimde, sütüm acıdı...
umarım bu kez olmaz, 2. gebelikte tekrarlayabiliyomuş.mafoldumben

bende pamukla uyguluyordum. biraz farklıymış bzizm kaşıntılar ama özünde aynı anladığım kadarıyla. Olumsuz düşünme sakın canım, bu sefer o yaşadıklarını yaşamazsın inşallah. zaten genelde ilk bebekte oluyormuş bunlar merak etme. benim de ilk işte :( sen sıkma ama canını olmaz inşallah.

özüm yazdığın yazıyı okudum pupp diye girince cıktı,korktum şimdi inşallah öyle olmaz,benim cildim çok hassastır zaten,ama kabarma felan yok böyle isilik gibi ve geçen hafta daha çoktu şimdi geçiyo inşallah...

inşallah bizimkilerden değildir canım, hemen bozma moralini ama cildini de kurutma ve dikkat et.

benim sadece genişleyen kısımlarda çıkıyo,yağlanınca felan azalıo kaşıntı, Allah sana iyi sabır vermiş valla ccanım,işte insanın başına gelmeyince anlamıyor..göbeğimdede 20 haftalarda olmustu o da gecmıstı,zaten benim cildim hep bi tuhaftı gebelikte iyice tuhaf oldu,bacaklarımda 2 renk ,sanki byle denize gitmişimde sırt üstü güneşte kalmışım gibi bacaklarımın arkası esmerkaydirigubbakcemile3 doktorlarda bi şey anlamadı..

slm kızlarr bu hafta raporluyum daha önce yazmışmıydımkaydirigubbakcemile3evde olmak çok güselll:lepi: bu arada dehşet kaşınıyorum bilmiyorum çatlıyomuyum anlamadım...

OHHHH EVDE OLMAK GİBİSİ VARMI
BENDE ÇIKACAĞIM GÜNÜ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM .
DİNLEN BOL BOL.
HAZIRLIKLARINI TAMAMLA.
NE GÜZEL.

canım gördüm cicileri.sen artık bişi alma ya yada al sıradakine kalır yağmur giymzse valla ir sürü kıyafeti oldu ohhhh güle güle giysin inşallah.:emir_bebek:

YOK CANIM BİZİM ALICAKALRIMIZ BİTTİ Allahın izniyle
çünkü benim önceki hamileliğimden biliyosun hazırlıkalrım vardı ama genelde erkek bebişe yönelikti.
şimdi biraz kız cicileri aldık ekleme olarak
ve alışveriş işini bitirdik.
şimdi ana kucağı falan o tarz şeyelr alıcaz bakalım
şeker sepetler bişi kalmadı.
doğrudüzgün tulum falan almadım
çünkü öncesinde var.
badi çok alamdın onalrdan hep var
gelsinler eklicem
onlarda çok
sadece çok erkeksi olanalrı ayırıp saklıcam
belki kardeşi giyer erkek olursa.

kızlar dün oğluşumla parktaydık, bi grup kadın vardı, çay falan içiyolar. biri pardon kızınız mı olacak dedi, ben de yok erkek dedim ama basenler genişlemiş dedi, ben de şaştım çünkü öne doğru gidiyo göbişim ve herkes arkadan hamile değil gibisin diyo. sonra diğer hanımlar da katıldılar konuşmaya, yok sivri, erkek göbeği falan, teyzem ısrar ediyo yok kız gibi, ben diyorum gerçekten erkek. amma inatçı kadınlar var ya, doktorumdan iyi biliyo bi bakışta. sonra oğlum da eve gelince demez mi anne neden bana kız dedi teyze diye!

Ay yerim ben senin oğlunu ya o kadar tatlı ki bayılıyorum ona :nazar:
Bu arada yorum yapan çok oluyor boşverrr bayanssulusmile

Emzirmenin püf noktaları
[ 19.09.2010 ]

Bebeklerin yaşamının ilk 4 ayında mümkünse 6 ayında, su dahi almaksızın anne sütü ile beslen*mesini önermektedir. Bebeğin tüm biyolojik ge*reksinimleri için en iyi ve eksiksiz besin, Anne sütüdür. Bebeğin sağlıklı gelişmesini, büyümesi*ni ve hastalıklardan korunmasını sağlar. Emzir*me, bebeğinizle sizin arasında sağladığı yakın te*mas nedeniyle özel bir bağ oluşmasına neden olur. Bebeğiniz doğduktan sonra ilk yarım saat içinde, sütünüzün gelmesini beklemeden ve ke*sinlikle şekerli su vermeden, mutlaka onu emzir*melisiniz. İlk 48 saat içinde sık emzirmek, sütün yeterliliği açısından önem taşır .Çünkü sık emzir*meye bağlı olarak süt salgısında artık olacaktır. Bu nedenle, sütünüz henüz gelmemiş bile olsa, sık emzirmeye devam edin.Kolostorun adı verilen ilk süt, protein bakımın dan oldukça zengindir ve içinde bebeği bulaşıcı hastalıklardan koruyacak bol miktarda antikor taşımaktadır. Kıvamı koyu ve sarımsı bir rengi olan kolostrum, sonraki birkaç gün içinde nor*mal anne sütüne dönüşecektir.Kolostrum sıvısı, hamileliğinizin yedinci ayın*dan sonra sağlıyabilir. Bu aylarda dış altında memenin ayla kısmına (meme başı etrafında bu*lunan koyu renkli kısım), baş ve işaret parmak*larıyla yapılacak kısa masajlar, süt kanallarının açılmasına yardımcı olabilir.Bebeğinizi emzirmeden önce ellerinizi yıkayın. Yeni kaynatılmış ılık suya batırdığınız pamukla meme başlarınızı silin. Bebeğinizi mümkün ol*duğu kadar dik bir pozisyonda kucağınızı alın. Meme başınızı bebeğin yanağına değdirerek onun içgüdüsel olarak memenize yönelmesini sağlayın. Bebeğinizin, meme başını çevresindeki meme başını çevresindeki koyu renkli kısımla (ayla) birlikte ağzına almasını sağlayın. Böylece, bebek bu kısma dudaklarıyla bastırdıkça meme başından süt gelir. Sadece meme ucunu emerse yeterli süt alamayacaktır.

denizim inşallah darısı sana tatlum..sende hayırlısıyla vaktin gelince çıkarsın inşallah.. merhaba yasmin h.geldin

Son düzenleme:
Emzirmenin püf noktaları
[ 19.09.2010 ]

Bebeklerin yaşamının ilk 4 ayında mümkünse 6 ayında, su dahi almaksızın anne sütü ile beslen*mesini önermektedir. Bebeğin tüm biyolojik ge*reksinimleri için en iyi ve eksiksiz besin, Anne sütüdür. Bebeğin sağlıklı gelişmesini, büyümesi*ni ve hastalıklardan korunmasını sağlar. Emzir*me, bebeğinizle sizin arasında sağladığı yakın te*mas nedeniyle özel bir bağ oluşmasına neden olur. Bebeğiniz doğduktan sonra ilk yarım saat içinde, sütünüzün gelmesini beklemeden ve ke*sinlikle şekerli su vermeden, mutlaka onu emzir*melisiniz. İlk 48 saat içinde sık emzirmek, sütün yeterliliği açısından önem taşır .Çünkü sık emzir*meye bağlı olarak süt salgısında artık olacaktır. Bu nedenle, sütünüz henüz gelmemiş bile olsa, sık emzirmeye devam edin.Kolostorun adı verilen ilk süt, protein bakımın dan oldukça zengindir ve içinde bebeği bulaşıcı hastalıklardan koruyacak bol miktarda antikor taşımaktadır. Kıvamı koyu ve sarımsı bir rengi olan kolostrum, sonraki birkaç gün içinde nor*mal anne sütüne dönüşecektir.Kolostrum sıvısı, hamileliğinizin yedinci ayın*dan sonra sağlıyabilir. Bu aylarda dış altında memenin ayla kısmına (meme başı etrafında bu*lunan koyu renkli kısım), baş ve işaret parmak*larıyla yapılacak kısa masajlar, süt kanallarının açılmasına yardımcı olabilir.Bebeğinizi emzirmeden önce ellerinizi yıkayın. Yeni kaynatılmış ılık suya batırdığınız pamukla meme başlarınızı silin. Bebeğinizi mümkün ol*duğu kadar dik bir pozisyonda kucağınızı alın. Meme başınızı bebeğin yanağına değdirerek onun içgüdüsel olarak memenize yönelmesini sağlayın. Bebeğinizin, meme başını çevresindeki meme başını çevresindeki koyu renkli kısımla (ayla) birlikte ağzına almasını sağlayın. Böylece, bebek bu kısma dudaklarıyla bastırdıkça meme başından süt gelir. Sadece meme ucunu emerse yeterli süt alamayacaktır.

sağol canım faydalı bilgilerin için vereliniortak

herkes yoğun heralde bugün yada yemek molası mı verildi?

park beşik alan varmı yada bakan fiyatlar hangi aralıkta.bilgi verürmüsünüüüz???

Ben alacağım canım valla 150 den başlıyor 350 ye kadar var cicim :hulya:

Hoşgeldin ozlemece

bende sordum yatak uyku seti içinde 250 dediler.kraftın tek yatak 250tl ye vardı.yatak uyku seti içinde olanın uyku seti kıytırık bişiydi ama bilemedim dediğin gibi bi başka yerde 150ye sordum sade beşik.

merhaba arkadaşlar

herkes yoğun heralde bugün yada yemek molası mı verildi?

park beşik alan varmı yada bakan fiyatlar hangi aralıkta.bilgi verürmüsünüüüz???

hosgeldiniz...

yine alınganlıgım ustumde yine kimse selamımı almadı :sinifsinif:

bide ben cok halsizim bu ishal beni mahvetti yaa suan kesildi sanırım ama su içmekten odayla wc arasında mekik dokuyorum kaydirigubbakcemile3

fenerbahçecemre ben park beşik ladım canım minikbaby die bi siteden sunny baby markası kurduk baktık gayet kaliteli içinde yatağıyla beraber 190aldık ama setler var 3lü setler babygo2 onlarda güzel görünüyo...

Back
X