- Konu Sahibi Deniz ve Kum
-
doğum yapan annişler, bebeklerinizin ultrasondaki kiloları ile doğum kiloları birbirini tutuyomuydu? bu benim için çok önemli çünkü bebeğim ultrasona göre 3700 çıktı, eğer gerçek sonuçlara yakınsa normal doğumdan vazgeçmeyi düşünüyorum, pazartesi kararımı vermiş olmam lazım...
Kızlar!
Benim velet 2. haftasından beri her emme sonrasında bir miktar kusuyor.
tüm millet fazlasını kusuyordur diyor.
ama ben korkuyorum. Burnundanda kusuyor ama fışkırır gibi değil.
Ayrıca kusmuğu sadece süt yani kesik kusma değil
Ne yapmalı sizce ?
Kızlar!
Benim velet 2. haftasından beri her emme sonrasında bir miktar kusuyor.
tüm millet fazlasını kusuyordur diyor.
ama ben korkuyorum. Burnundanda kusuyor ama fışkırır gibi değil.
Ayrıca kusmuğu sadece süt yani kesik kusma değil
Ne yapmalı sizce ?
Bu arada göktuğğ beyyy ilkk defaa geceyle gündüzü karıştırdııı
Çünküü 2 de bir uyandıı saat 5 buçuğa kaadar uyumadıı benide uyutmadıı
emiyorrr uyuyorr beşiğee koyunca gözlerr açılıyor hemennn
selam kızlar .. öncelikle hepimize bebeklerimiz hayırlı olsun .. çok nete giremez oldum .. ya uyanıyor ya da misafir geliyor yada işim evde hiç bitmez oldu :)) ama bunları şikayet olarak yazmıyorum ... ben mutluyum da sizin de neler yazdığınız okumak için can atıyorum .. öncelikle.. bebeği emzirme saatlerinizi merak ediyorum .. yani gündüzleri en fazla 3 saatte bir .. ya da her ağladığında bir (bazen 10 dk bazen yarım saat aralıklarla oluyor bu) emziriyorum .. ya siz???
bizim de emzirmeden sonra hemen gaz çıkaramama sorunumuz var .. bazen hemen .. bazen yatırdıktan 10 dk sonra ( mızmızlanıyor kaldırmak zorunda kalıyorum ) ya da hiç gaz çıkmadan uyutmak zorunda kalıyorum .. yani her emzirmeden sonra gaz çıkartıyor musunuz merak ediyorum .. bazen gaz çıkarırken uyanıyor . ağayınca da tekrar emzirmek zorunda kalıyorum .. bazen de hazır uyumuşken uyanmasın diye emer emmez hemen yatırıyorum .. hangisi doğru karar veremedim .. karışık anlattım biraz ama ...
bi de gece gündüzü ayırması için biraz erken değilmi .. ilk hafta sarılık oluyordu da en fazla 2 saatte bir uyandırarak ve emzirerek sarılığı yendik çok şükür .. ama 40 ı çıkana kadar gece gündüzü ayırması zor diyorlar...
diğer sorum da gece güzel güzel uyurken de gündüz olduğu gibi ( ki gündüz de uyandırıyor musunuz bilmiyorum ama) 2 - 3 saatte bir uyandırmalıyım... herkes bişi söylüyor ... ben de iç güdüsel hareket ediyorum ... sorularımı cevaplandıemanızı sabırsızlıkla bekliyorum ..
selam kızlar .. öncelikle hepimize bebeklerimiz hayırlı olsun .. çok nete giremez oldum .. ya uyanıyor ya da misafir geliyor yada işim evde hiç bitmez oldu :)) ama bunları şikayet olarak yazmıyorum ... ben mutluyum da sizin de neler yazdığınız okumak için can atıyorum .. öncelikle.. bebeği emzirme saatlerinizi merak ediyorum .. yani gündüzleri en fazla 3 saatte bir .. ya da her ağladığında bir (bazen 10 dk bazen yarım saat aralıklarla oluyor bu) emziriyorum .. ya siz???
bizim de emzirmeden sonra hemen gaz çıkaramama sorunumuz var .. bazen hemen .. bazen yatırdıktan 10 dk sonra ( mızmızlanıyor kaldırmak zorunda kalıyorum ) ya da hiç gaz çıkmadan uyutmak zorunda kalıyorum .. yani her emzirmeden sonra gaz çıkartıyor musunuz merak ediyorum .. bazen gaz çıkarırken uyanıyor . ağayınca da tekrar emzirmek zorunda kalıyorum .. bazen de hazır uyumuşken uyanmasın diye emer emmez hemen yatırıyorum .. hangisi doğru karar veremedim .. karışık anlattım biraz ama ...
bi de gece gündüzü ayırması için biraz erken değilmi .. ilk hafta sarılık oluyordu da en fazla 2 saatte bir uyandırarak ve emzirerek sarılığı yendik çok şükür .. ama 40 ı çıkana kadar gece gündüzü ayırması zor diyorlar...
diğer sorum da gece güzel güzel uyurken de gündüz olduğu gibi ( ki gündüz de uyandırıyor musunuz bilmiyorum ama) 2 - 3 saatte bir uyandırmalıyım... herkes bişi söylüyor ... ben de iç güdüsel hareket ediyorum ... sorularımı cevaplandıemanızı sabırsızlıkla bekliyorum ..
valla aynı şeyler bende de var,ben her agladıgında emzırıyorum ve cok uykum yoksa gazını cıkarıyorum,bazen hemen cıkıo bazen hıc cıkmıo,içim acıyo sırtına vururlen valla ama napalım...
BUARADA BELKİ BİLİYORSUNUZDUR AMA HIÇKIRIK TUTTUĞUNDA BEBEĞİ HEMEN EMZİRİN GEÇİYORR
BEN YENİ ÖĞRENDİM,HEMEN GEÇTİİİ
canım sırtına vurma .. ya totosuna vuracaksın ya da sırtını sıvazlayacaksın .. doktorlar özellikle sırtına - ciğerlerine vurmayın diyor .. aklında olsun ...
Kızlar size bişey sorucam, ben spinal anesteziyle sezeryan oldum. Artık ameliyat yerim acımıyo diyebilirim, çok zorlamamak kaydıyla tabi. Ama benim bi sorunum var, sırt ağrısı, hatta eve çıktıktan sonraki 2-3 gün boyunca uykumda sürekli inlemişim, özellikle sol tarafım kürek kemiklerim nasıl ağrıyo anlatamam. Gece bebek ağladığında ben kalkana kadar baya bi süre geçiyo, annemle yatıyoruz Allahtan da ben kalkana kadar o çocukla ilgileniyo. Uzun süre yattığımda oluyo bu tutulma ve ameliyat yerimin ağrısından daha beter. Aynı şeyi yaşayan var mı? Ya da neden oluyo bilen?
Kızlar size bişey sorucam, ben spinal anesteziyle sezeryan oldum. Artık ameliyat yerim acımıyo diyebilirim, çok zorlamamak kaydıyla tabi. Ama benim bi sorunum var, sırt ağrısı, hatta eve çıktıktan sonraki 2-3 gün boyunca uykumda sürekli inlemişim, özellikle sol tarafım kürek kemiklerim nasıl ağrıyo anlatamam. Gece bebek ağladığında ben kalkana kadar baya bi süre geçiyo, annemle yatıyoruz Allahtan da ben kalkana kadar o çocukla ilgileniyo. Uzun süre yattığımda oluyo bu tutulma ve ameliyat yerimin ağrısından daha beter. Aynı şeyi yaşayan var mı? Ya da neden oluyo bilen?
canım bende senin gibi spinal anesteziyle sezeryan oldum ve benimde o günden beri göğüs kafesimin sağtarafı ağrıo...
aynen benimde dikişlerimin acısı geçti. dediğin gibi çok zorlamazsam ağrımıo..
Bende sizler gibi spinal anestezi ile doğum yaptım ama bende sırt, bel ağrısı falan yok.
Yani uzun süre ayakta kalırsam belim ağrıyor sırtımda sırt üstü yatınca hafif ağrıyor onun dışında şükür bir ağrım yok.
Fakat sizlerin göğüs kafesinde ağrı olmasının sebebi doğum esnasında bebek çıksın diye üstten bastırılmış olmanız olabilir mi?
Geçenlerde bir tanıdığımız spinalle doğum yaptı kızcağız kaç gündür kaburgam ağrıyor meğersem videoda gördüm bebek çıksın diye üstten bastırmışlar dedi.
O öyle deyince bende kendi doğum videomu dikkatlice izledim ve banada doğum esnasında tam bebek çıkmadan önce hemşirelerden birinin göğüs kafesime bastırdıklarını gördüm.
Bende ağrı falan olmadı ama sizin ağrınız bundan olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?