- Konu Sahibi Deniz ve Kum
-
Merhaba kızlar hepinize slm bebişleriniz hayırlı olsun
Ben bu aralar çok zorlanıyorum kızım emiyor ama doymuyor 11 gün yoğun bakımda kaldığı için hep sütümü sağıp götürdüm ama tabi orda biberon ile verdiler şimdi ben emziriyorum gazı çıkyıo altı temiz deliriyor birden ağlamaya başlıyor emzirmeye çalışıyorum almıyor yada boşa çekiyor sonra mama veriyoruz doktor sütün yetmiyordur mama ver eğer sütün üstüne mama alıyorsa demek ki sütünden domamıştır ama almıyorsa mama verme gazını çıkart uyut dedi
Ben ne yapacağımı şaşırdım
-mama vermesem aç kalıyor versem mememden soğumasından korkuyorum doktor kaşıkla ver dedi ki bu ne mümkün felaket zor bişey..
-memede uyuduğu zaman gazı çıkmalı mı çıkmamalı mı ki çıkınca hemen uyanmıyorlar ama uyutmak için canım çıkıncada gazını çıkarmaya insanın hali kalmıyor....
-benim kızım bazen o kadar çok memede kalıyor ki bir sonraki yeme ve uyuma zamanı geliyor ve doymamış oluyor uymamış oluyor
Hiçbir düzenimiz yok 3 saatte bir uyku ondan sonra temizlikti gazdı uyutmaya geçmekti derken zaten diğer 3 saat geliyor offf offff
kızlar doktor amcamızın söylediklerini aktarıyorum,
* her emmede gazı çıkarılacak uyusa bile ( hemen emdikten sonra kaldırınca faydası oluyo)
* çok sık emzirilmeyecek, 2 saat ara verilecek, sık emzirmek de gaz yaparmış ( ben pek uygukayamıyorum bunu, memede keyif yapmaya alıştık ne de olsa)
* emzik kullanılabilir -ben 1 ay dolsun diye bekliyodum, şimdi veriyorum ama almıyo
* gazı sırtına pat pat vurularak çıkarılıcak
* gaz yapar diye ayırt etmeden herşeyi yiyeceğiz ( bunu ilk bebişimin doktoru da daha ben sormadan aman herşeyi yiyeceksin öyle o gaz yapar bu gaz yapar diye düşünme demişti)
mrb kızlar bebişime dün gelen misafirlerimiz sarı baya bi dediler.
bende bugün vücudunda kızarıklıklar farkettim.
nesi var acaba
acayip tedirgin oldum doktora götürücem
sizdede böle bi durum varmı
Gaz problemi çeken annelere süper annanemizden bi tarif veriyorum kızlar, bazıları bu tarz şeylere karşı ama ben her zaman koca karı ilaçlarına inanırmBizde gayet işe yaradı, umarım gazlı diğer bebeklerde de işe yarar...
Muskat denilen bi baharat var, bazı yerlerde hint cevizi yada küçük hindistan cevizi de deniliyomuş. Minyon bi ceviz gibi görünüşü. Bunu kabuğuyla birlikte rendeliyoruz, rendemizin en ufak bölümüyle, aslında demir havanlarda dövülerek toz haline getiriliyomuş ama bizim o imkanımız yoktu malesef. Bi de nöbet şekeri denen bişey var, bunu da aktarlarda bulabilirsiniz, onu da gzelce rendeleyerek yada döverek toz haline getiriyoruz. Şeker miktarının muskat miktarından fazla olması gerekiyomuş, sonra iki toz karışımını karıştırıp çay süzeyleri ile süzgeçten geçiriyoruz ki iyice toz gibi olsun bebişlerimizi rahatsız etmezin. Bu toz karışımını günde bir defa memenizin ucuna sürerek ya da parmağınızla bebeğin ağzına sürerek veriyosunuz ve arkasından emziriyosunuz. Sabaha bebeğiniz bol bol gaz çıkarıyo hiç probleminiz kalmıyoYanlız günde 1 seferden fazla vermeyin ve mümkünse gece yatmadan önceki son emzirmenizle birlikte verin, çünkü hafif uyku yapıyomuş ki bu bebeğinizin rahat uykuya dalmasını sağlayacaktır. Umarım sizde de işe yarar kızlar, biz pek bi sevdik...
Not: Gazlı anneler de bu karışımdan yiyebilir, sonuçta bizdeki gaz bebeğe geçtiği için bizimde kendimizi korumamız gerekiyo....
al denizcim gaz sancısı için doktora gidince doktor yazdı bizde,yoksa sabahlara kadar nöbet tutuyordum meme agzından cıkmıyodu bızım kızın,gerci senin kız biraz küçük bi doktora danış öyle al...emziği bilmiyorum canım ya ...
Bizim kıza da nazar değdi : ) gece ve gündüz birbirine girdi.Gündüzleri horul horul uyuyor ama gece çok sık uyanıyor.Gaz problemimiz de yok, çünkü ağlamıyor.Emiyor, biraz bakınıp altı değiştikten 1 saat sonra uyuyor.Bende sersem gibi oluyorum.Yarasa gibi olduk : )Sizler geceleri nasılsınız?
Ben emzirdikten uyuyorsa gazını çıkarmıyorum.Zaten ağızdan pek çıkarmıyor, alttan çıkartıyor gazını : ) kendi işini kendi görüyor.
Bende Chicco'nun pişik kremini kullanıyorum, gayet memnunum, pişik sorunumuz yok şükür.
carna sanki beni anlatmışsın geceleri uyanmktan salak oldum. uykumu alamıyorum. artık günlr olaylar birbirine girdi. neyin ne zaman oldunu bile hatırlayamıyorum. bizim de gaz sorunumuz yok nerdeyse 1 saat emiyo ama 2 saat bile uyumadan uyanıyo. meme ağzında olun istiyo. uykuyu özedim
sizlerle aynı durumdayım. toplamda 2 ya da 3 saat uyuduğum geceler kendimi şanslı sayıyorum. uykusuzluk çok yıpratıcı bir şeymiş. Allah hepimizin yardıncısı olsun.
bizimde gaz problemimiz var..doktorumuz om-x die bitkisel bi şurup verdi galiba işe yarıo...
bide ben günde 3-4 kere rezene ve anasonu karıştırıp demliyorum ve içiyorum birazcık oda yarıo galiba...
canım çok karışmak gibi olmasın ama rezeneyi günde 1 kez iç dediler bana .. bebişe uyku yapıyor ... uyuşturuyor da onun için rahat..
Ay içeyim o zaman ben.Uyusun, 2 saat de bazen 1, 5 saat de kalkıyor benim kız.Önceden sütümü sağıyordum artık sağmama gerek kalmadı, devamlı göğsümde olduğu için.Şöyle geceleri 3-4 saat kalkmadan uyusa da beni de uyutsa.Halisünasyon görmeye başladım artık valaha : ) Acaba doymuyor da mı bu kadar sık kalkıyor? mama versem mi diye düşünmeye başladım artık.Eğer böyle devam ederse kesin üşütürüm ben.
d vitamini veriyomusunuz kizlar?
dun saglik ocagindan verdiler
15. gunde basla gunde 4 damla dediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?