- Konu Sahibi Deniz ve Kum
-
canım sırtına vurma .. ya totosuna vuracaksın ya da sırtını sıvazlayacaksın .. doktorlar özellikle sırtına - ciğerlerine vurmayın diyor .. aklında olsun ...
Gaz problemi çeken annelere süper annanemizden bi tarif veriyorum kızlar, bazıları bu tarz şeylere karşı ama ben her zaman koca karı ilaçlarına inanırmBizde gayet işe yaradı, umarım gazlı diğer bebeklerde de işe yarar...
Muskat denilen bi baharat var, bazı yerlerde hint cevizi yada küçük hindistan cevizi de deniliyomuş. Minyon bi ceviz gibi görünüşü. Bunu kabuğuyla birlikte rendeliyoruz, rendemizin en ufak bölümüyle, aslında demir havanlarda dövülerek toz haline getiriliyomuş ama bizim o imkanımız yoktu malesef. Bi de nöbet şekeri denen bişey var, bunu da aktarlarda bulabilirsiniz, onu da gzelce rendeleyerek yada döverek toz haline getiriyoruz. Şeker miktarının muskat miktarından fazla olması gerekiyomuş, sonra iki toz karışımını karıştırıp çay süzeyleri ile süzgeçten geçiriyoruz ki iyice toz gibi olsun bebişlerimizi rahatsız etmezin. Bu toz karışımını günde bir defa memenizin ucuna sürerek ya da parmağınızla bebeğin ağzına sürerek veriyosunuz ve arkasından emziriyosunuz. Sabaha bebeğiniz bol bol gaz çıkarıyo hiç probleminiz kalmıyoYanlız günde 1 seferden fazla vermeyin ve mümkünse gece yatmadan önceki son emzirmenizle birlikte verin, çünkü hafif uyku yapıyomuş ki bu bebeğinizin rahat uykuya dalmasını sağlayacaktır. Umarım sizde de işe yarar kızlar, biz pek bi sevdik...
Not: Gazlı anneler de bu karışımdan yiyebilir, sonuçta bizdeki gaz bebeğe geçtiği için bizimde kendimizi korumamız gerekiyo....
ay bendemi alsam şu zincodan falan.
kızlar birde şu anne memsine benxer chicco emziğinin tam adı neydi
ay bendemi alsam şu zincodan falan.
kızlar birde şu anne memsine benxer chicco emziğinin tam adı neydi
ya arkadaşlar bi şey sorcam,benim sürekli üstüm ıslanıyor,göğüslerimden süt sızıyor,gögüs kalkanı kullanıyorum ama o da hemen doluyor,bıktım üstümü değiştirmekten,sizde durum nasıl?ne koyuyorsunuz göğsünüze gögüs pedleri yara yapıyor acıtıyor ne yapcagımı bilemedm?:26:
ya arkadaşlar bi şey sorcam,benim sürekli üstüm ıslanıyor,göğüslerimden süt sızıyor,gögüs kalkanı kullanıyorum ama o da hemen doluyor,bıktım üstümü değiştirmekten,sizde durum nasıl?ne koyuyorsunuz göğsünüze gögüs pedleri yara yapıyor acıtıyor ne yapcagımı bilemedm?:26:
mrb kızlar bebişime dün gelen misafirlerimiz sarı baya bi dediler.
bende bugün vücudunda kızarıklıklar farkettim.
nesi var acaba
acayip tedirgin oldum doktora götürücem
sizdede böle bi durum varmı
saol canım yalnız degılmışım ,ya şimdi iyide yakında işe başlıcam nolcak bu halimayy sorma canım ya aynı sorun bende de var hayır kendi üstümün ıslanması yetmiyyo gibi bi de şıp şıp kızımın üstüne damlıyo bi de onun üstünü değiştir :))
ben de ne yapacağımı acayip şaşırmış durumdayım
ama boşver diyorum bi taraftan da
ya hiç sütüm olmasa ne olurdu deyip katlanıyorum
Maşallah canım, sütün var ki damlıyo, bence emzirdikten sonra bi göğüs pompasıyla göğüslerindeki sütü boşalt, ben manuel şu pompalılardan bi tane aldım 5tl ye, o gerginlik hissi olmuyo, hem sağdığım sütü de buzluğa atıyorum, sonradan bebişime içiricem inşallah. Ayrıca göğüs pedi kullanıyorum, fresh'n soft unkini. bende yara filan yapmadı ama demekki senin göğüslerin daha hassas, ilk zamanlar emzirirken acıyolardı, o zaman zeytin yağı sürüyordum, bi dene istersen.
saol canım yalnız degılmışım ,ya şimdi iyide yakında işe başlıcam nolcak bu halim
sagol canım benim,yok yok beni mahvedio gögüs pedleri, göğsümü boşalttıkca süt daha da artar diye korkuyorum bilmiyorumki,napcez yahu?
canım göğüs kalkanı alsana ben chicconun kini aldım çok memnunum göğüs pedi göğüs ucuma deyince yüreğime oturuyordu acısı....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?