2010 da amniyosentez yaptıran ya da yaptıracak olanlar paylaşalım

Atıl hocayla ilgili tek negatif şey 2-3 ay önceden randevu almak gerekmesi. ben randevu bulamamıştım. o yüzden kendisine gidemedim.

inşallah sonuçlar iyi çıkar acaba kötü sonuç alan olmuş mudur şimdiye kadar...........biz hep iyileri okuyoruz kötü sonuca ben rastlamadım hiç.........yada yazmak istemiyorlar belki

Malesef kötü sonuç alanlarda var, internet ortamı bir yana benim bir tanıdığımın başına geldi 23. haftada sonlandırmak zorunda kaldılar... Aslında bunlara fazla takılmak istemiyorum, duydukca ya da kötü tecrübeleri okudukca daha çok etkileniyorum. Elimizden geleni yapıyoruz bundan sonrası için bizim yapabileceğimiz birşey yok, körü körüne kaderci değilim hiçte sevmem bu tip düşünceleri ancak bundan sonrası için söylenebilecek birşey yok, Allaha sığınmaktan başka:))
Tek dileğim hepimizin sonucu iyi çıksın ve sağlıkla bebeklerimizi kucaklayalım...

Arkadaşlar merhabalar aranıza yeni katılıyorum.Ben de amniyosentez yaptırıcam 4 mayısta. 2 li testimde ultrasonda sorun çıktı ölçümler biraz yüksek çıktı henüz ilk hamileliğim olduğu için oldukça etkilendim ve sizin msjlarınızı okuyarak rahatladaım inşallah ben de olumlu sonuç alırım...

ense kalınlığı mı yüksek çıktı risk kaç?

bende 30 nisanda atıl hocaya gidicem son kararı verdik artık..........inşallah hakkımızda hayırlısı olur

Merhaba Simge,

Benim de randevum 22 Nisan da Atıl Hoca daydı, kendi doktorum amniyosentez için Atıl Hoca ya göndermisti ki ben amniyosentez yaptıracağım için ikili ve üçlü testi yaptırmadım yani kaçarı olmadan amniyosentez yaptıracaktım kiiii.....
Atıl Bey detaylı ultrosana aldı beni, tüm ölçümleri yaptı ve sunu söyledi; Su anda herşey normal, bebekle ilgili tıbbi bir sıkıntı yok o yüzden benim önerim hala 4 lü test için sansın var hemen 4 lü testi yaptır ve cıkan sonuca göre amniyosenteze karar verelim. Bu nedenle Atıl Bey e bir kez daha güvendim, sonuçta benim neden oraya gittiğim randevu defterinde yazılıydı hemen amniyosenteze alabilirdi. Ancak o kadar işinin ehli ve pozitif bir insan ki hastasını boşu boşuna yoracak ve endişelendirecek her türlü tavırdan kaçınıyor.
O yüzden içini rahat tut, belki senin için de gerek yok diyebilir.
Ben su anda sonucumu bekliyorum çarşamba günü çıkacak, faxlayacağım ve duruma göre ya yaptıracağız amniyosentezi ya da yaptırmadan yola devam edeceğiz. Eğer test iyi çıkarsa riskin % 0.05 inecek dedi,bakalım umarım herşey güzel olur hepimiz için. Gönül rahatlığı ile Atıl Bey e gidebilirsin..

senin adına çok sevindim. atıl hoca bu konuda boşuna isim yapmamış. dedim ya benden alıcağı örnek için 5-6 saat uğraştı. inşallah sonuçların temiz çıkar. ama risk gözükse de stres yapma amniyo olursun kesin sonuç çıkar. benimki 1/106 riskliydi temiz çıktı. hamileliğinin bundan sonrası rahat geçsin inşallah. sonuçları bildir canım..

meraba, aynı şey bana da oldu. prof. recep hasa gittim. atıl hocadan randevu bulamadım. ikili üçlü test sonuçlarım iyiydi fakat yaşım 37 olduğu için doktorum amniyosentez önermişti. biz de randevu aldık gittik. recep bey amniyosentez için gittiğimizi biliyodu ama şu anda sırf 37 yaşındasınız diye amniyosentez yapmak keyfi olur dedi. %100 garanti istiyosanız yapalım ama ultrason görüntüleriniz ikili üçlü test sonuçlarınız hepsi sağlıklı olduğunu gösteriyor dedi ve biz de yaptırmadan çıktık. hakkıımızda hayırlısı olsun. ama bu hocalar etik adamlar. ben hangi özel hastaneye ya da kliniğe gitsem 37 yaşında olunca direk amniyosenteze alıyolar. sonuçta fiyatlar malum epey yüksek. ama biz de iyi ki akademik bir adama gittik diye sevindik açıkçası. senin de hakkında hayırlısı olsun. ama bu adamlara güvenmezsek güveneceğimiz başka kimse yok.

merhaba arkadaşlar..........çok şükür amniyosentez sendromunu atlattık...........30 nisanda amniyosentez yapıldı.........atıl hoca ultrasyonda herşeyin normal olduğunu anormal birşey olduğunda ise zaten söylerim dedi........bunun rahatlığıyla birlikte bendeki var olan genetik taşıyıcılık nedeniyle amniyosentezi yaptırmamız gerektiğini söyledi.........sorunsuz bir şekilde yaptı çok rahattı ve onun rahatlığıda bana geçti sanırım...........bana bebeğimin büyük olasılıkla sağlıklı olduğunu söyledi..........bu bana yeter zaten..........21 mayısta tekrar randevum var kontrol için..........2 hfta sonrada test sonucu belli olacak.........inşallah temiz çıkar atıl hoca sayesinde son derece rahatım........allah ondan razı olsun iyiki böyle doktorlarımız var

çok sevindim.. çok büyük geçmiş olsun. inşallah herşey yolunda devam eder. bundan sonra hamileliğinin tadını çıkar. stresten uzak kal ki bebişin de rahat etsin. son sonuçları da haber verirsin canım..

Merhaba Simge,

Öncelikle geçmiş olsun, atlattığına çok sevindim. Benim de 22 Nisan daki randevumda herşeyin gayet normal sadece 4 lü testi görmek istiyorum demişti ve amniyosentez yapmadan beni göndermişti:) 4 lü testim de çok iyi çıktı, hemen faxladım sonuca bakıp tamamdır yapmaya gerek yok dedi tekrar...
18 Mayıs ta beni de tekrar kontrole çağırdı eğer, o günde farklı birşey görmezse yaptırmayacağım..
Aslında ben hala acabamı diyorum ama??? Atıl Hoca çok güven veren bir insan o yüzden O ne derse uyacağım. Mükemmelliği ve rahatlığı işini hem çok seviyor olmasından hem de bu işin duayeni bir insan olmasından kaynaklanıyor.
Tekrar gecmiş olsun, eminim sonucunda iyi gelecek..

Atıl Hoca kadar, Recep Bey de işinin uzmanı ve çok iyi bir hekim. Bir arkadasım gitmisti ve çok memnun kaldı.. Zaten benim doktorum isim verirken Atıl Bey ve Recep Bey dedi, yani ikiside aynı nitelikte hocalar.. Kesinlikle katılıyorum eğer bu adamlarada güvenmeyeceksek kime inanıp güveneceğiz?? Hoş ben hala acaba yaptırsamıydım diyorum ama !!!! Bir yandan da çok kaderci olan biri değilim, fakat biraz tevekkül etmek gerektiğine inandım artık:) 18 Mayısta tekrar çağırdı beni Atıl Hoca bir daha detaylı ultrasona alalım seni dedi, eğer o günde herşey normal derse artık bu konuyu kapatacağım..
Umarım senin de bundan sonrası için çok keyifli ve sağlıklı bir hamilelik süreci olur...

Teşekkür ederim... İnsallah hep iyi olur bundan sonrası hepimiz için. 4 lü testim iyi çıktı, 1 / 3030 gibi bir sonucu görünce tamamdır dedi Atıl Hoca gerek kalmadı amniyosenteze 18 Mayıs ta tekrar çağırdı bir daha detaylı ultrasona alacak beni bakalım o zaman son noktayı koyacağız...

herkese merhaba ve çok çok geçmiş olsun amniyosentezi bende yaptırdım üçlü testimin 1/120 çıkması sonucu ama çok şükür temiz geldi sonucum... genelde sonuçlar hep güzel çıkıyor sonuçta bizim kanımızdan alınan örnekle bilgisayarda bir tarama yapılıyor üçlü testte ense kalınlıgı ölçümü ve ikili testi güvenilir yerlerde yapıldı mı üçlüye gerek bile yokmuş ama şansımıza bizde bu yollardan geçtik herkese hayırlı haberler inş.

ikili ve üçlü test sonuçlarım iyi çıktığı için artı bebeğimde gelişme geriliği olmadığı için ben pek amniyosentez istemiyodum zaten ama doktorum 37 yaşında olduğum için yapılması lazım diyodu o yüzden recep bey amniyosenteze gerek yok dediği anda konu benim için kapandı.23. haftada da gittik söyleyebileceğim en ufak bir olumsuzluk yok dedi. bebeğim oldukça hareketli ve gelişimi normal maşalah o yüzden hiç pişman olmadım hiç keşke yaptırsaydım demedim hep iyi ki recep hocaya gitmişim dedim çünkü özel klinikler hiçbir zaman gerek yok demez. Allah ta hiç bir zaman pişman etmez inşallah yaptırmadığıma. Allah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasibetsin inşallah:Saruboceq:

ne güzel sen tabi daha bi eminsin en azından elinde kesin tahlil sonucu var.Allah sağlıkla kucağımıza almayı kısmet etsin inşallah.

canım teşekkür edrim.........inşallah seninde dediğin gibi sonuç iyi gelir............sakın kötü düşünme atıl hoca yapmadıysa mutlaka bir bildiği vardır..........benim kafama takılan acaba amniyosentezden sonra tekrar bir kontrol yaptırsamıydık.........korkuyorum acaba bebeğim iyimi diye.......atıl hoca 21.hafta gel dedi.....hatamı yapıyorum........sen kendini üzme sakın

Amin, bütün güzel dilekler ve iyi niyetler için amin :) Sonucun iyi gelecektir diye düşünüyorum, çünkü hep yazdığımız gibi bu adamlar işinin ehli ve zaten ultrasonda gördüklerinde anlıyorlar, diğer kısım detaya giriyor...
Senin kontrolüne gelince, benim doktorum prosedürü söyle anlatmıstı bana;
Amniyosentezden işlemini takiben 1 hafta sonra kontrol için Atıl Hoca nın çağırması gerekir ancak oraya giden herkesin takip ettiği kendi doktoru olduğu için siz Atıl Bey e gitmeyeceksiniz ve bana geleceksiniz dedi, hatta rutin aylık randevumuzuda benim Atıl Bey e gittiğim tarihin 1 hafta sonrasına denk getirdik. Benim sana nacizane tavsiyem, kendi doktorunla görüş ki ( benim doktorum , Atıl Bey den çıkar çıkmaz mutlaka haberim olsun demişti hatta biz akşam saat 20.00 gibi çıktığımız için o saatte arayıp rahatsız etmek istemedik ertesi gün benim aramama fırsat kalmadan sabah aradı bir de fırca attı neden haberdar etmiyorsunuz beni saat kaç olursa olsun cebim var siz de arayın dedim diye :) ) benim bildiğim yani doktorumun söyledikleri bunlar, istersen sen kendi doktorunu ara durumdan haberdar et ve amniyosentez sonrası kontorlün yapılsın çünkü, allah korusun sıvı kaybı olabildiği için bunu kontrol etmeleri gerekiyormus. Normal şartlarda amniyo sıvısı 1-2 saat içinde tekrar üretilip yerine konuyormus ancak bazı durumlarda aksilik olabilme ihtimalini düşündükleri için kontrole çağırıyorlar. Aman Simge ne olur ne olmaz sen doktorunu haberdar et, için rahatlasın.... Hoş su ana kadar bir rahatsızlık duymadıysan herşey yolundadır diye düşünüyorum ama yine de sen tedbirini al.
Güzel haberlerini bekliyorum, hepimize güzel ve sağlıklı haberler gelir hatta gelecek eminim :)))))))

selamlar.. amniyosentez sonrası atıl hoca kesinlikle kontrole çağırıyor. ben amniyo olduktan yaklaşık 15-20 gün sonrasına randevu vermişti. ve o gün gittik. tekrar detaylı ultroson yaptı. herşeyi kontrol etti. amniyo sonucunu bunlarla birlikte değerlendirdi. sana tarih verip bu tarihte gel dediyse mutlaka git. (ayrıca bu kontrol için herhangi bir ücret talep etmiyor.)

ben avcılar hospitılda tülay egeliye gidiyrum aslında memnunum ama içime sinmeyen bişey var bütün tahlillerim normal çıktı ama ense kalınlığıda iyi ve zeka testinde biochemistry risk pozitif çıktı şimdi tülay egeli bir doktor tavsiye etti ikinci düzey detaylı fetal ult istendi şimdi çok korkuyrm aslında ama belli etmeyede çalışmıyrm yarın bakırköyde olan doç dr ahmet güle gidicez aranızda giden varmı kızlar bu siteyede yeni üye oldum sizden cvp bekliyrm

doc.dr. Ahmet Gül bnm eski hocam şuan bende hamileyim 1 hafta önce yanına gittim çnkü doktorum kist mist bişeler geveledi ahmet hoca muayene etti yaklaşık bi yarım saat 2. dzey yaptırmana gerek yok artk dyp gnderdi. nie ona gttm çnkü bu konuda alanında uzman rahat rahat gt inş.bişe çıkmaz ona güvenebilirsin ii bi hocadır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…