canım valla geçmiş olsun. çok iyi bir haber. tabi benim ikili testimde risk vardı. diğer üçlü test ve detaylı ultrasonda herşey normaldi . risk olunca yaptırdık. risk olmasına rağmen temiz çıkmıştı sonuçlarımız. eğer dr bu şekilde yönlendirmişse çok rahatlatmıştır. sizi inşallah daha sonraki kontrollerde de bi şey çıkmaz arkadaşım çok geçmiş olsun:)
canım senin risk kaçtı benim yaş 26 risk yaşıma göre çok yüksek 1.50 çok kötü günler geçiriyorum inş.rabbim sağlıklı kucağımıza almayı nasip eder.aldırmayı düşünmediğim için amniosentez yaptırmıycam.3 ve 4 lü testlerim var haftaya inş.iyi sonuçlar alırım.
ben avcılar hospitılda tülay egeliye gidiyrum aslında memnunum ama içime sinmeyen bişey var bütün tahlillerim normal çıktı ama ense kalınlığıda iyi ve zeka testinde biochemistry risk pozitif çıktı şimdi tülay egeli bir doktor tavsiye etti ikinci düzey detaylı fetal ult istendi şimdi çok korkuyrm aslında ama belli etmeyede çalışmıyrm yarın bakırköyde olan doç dr ahmet güle gidicez aranızda giden varmı kızlar bu siteyede yeni üye oldum sizden cvp bekliyrm
mrb arkadaşlar ben de 18 haftalıkken amniosentez yaptırdım üçlü testimizde down sendormu değeri 1.163 çıktı doktorum amniosentez dedi ama öncelikle riskli gebelikler bölümü olan iki hastane tavsiye etti ya zeynep kamile yada çapaya gitmem gerektiğini söyledi ama ben ikisinede gitmedim ablamın doktor arkadaşı bakırköy kadın doğum hastanesinde çalışıyor orda bi dç.doktora yaptırdık sonucun çıkmasına 3 hafta var zor günler geçiriyorum inşallah sonuç temiz çıkar..
Amin, bütün güzel dilekler ve iyi niyetler için amin :) Sonucun iyi gelecektir diye düşünüyorum, çünkü hep yazdığımız gibi bu adamlar işinin ehli ve zaten ultrasonda gördüklerinde anlıyorlar, diğer kısım detaya giriyor...
Senin kontrolüne gelince, benim doktorum prosedürü söyle anlatmıstı bana;
Amniyosentezden işlemini takiben 1 hafta sonra kontrol için Atıl Hoca nın çağırması gerekir ancak oraya giden herkesin takip ettiği kendi doktoru olduğu için siz Atıl Bey e gitmeyeceksiniz ve bana geleceksiniz dedi, hatta rutin aylık randevumuzuda benim Atıl Bey e gittiğim tarihin 1 hafta sonrasına denk getirdik. Benim sana nacizane tavsiyem, kendi doktorunla görüş ki ( benim doktorum , Atıl Bey den çıkar çıkmaz mutlaka haberim olsun demişti hatta biz akşam saat 20.00 gibi çıktığımız için o saatte arayıp rahatsız etmek istemedik ertesi gün benim aramama fırsat kalmadan sabah aradı bir de fırca attı neden haberdar etmiyorsunuz beni saat kaç olursa olsun cebim var siz de arayın dedim diye :) ) benim bildiğim yani doktorumun söyledikleri bunlar, istersen sen kendi doktorunu ara durumdan haberdar et ve amniyosentez sonrası kontorlün yapılsın çünkü, allah korusun sıvı kaybı olabildiği için bunu kontrol etmeleri gerekiyormus. Normal şartlarda amniyo sıvısı 1-2 saat içinde tekrar üretilip yerine konuyormus ancak bazı durumlarda aksilik olabilme ihtimalini düşündükleri için kontrole çağırıyorlar. Aman Simge ne olur ne olmaz sen doktorunu haberdar et, için rahatlasın.... Hoş su ana kadar bir rahatsızlık duymadıysan herşey yolundadır diye düşünüyorum ama yine de sen tedbirini al.
Güzel haberlerini bekliyorum, hepimize güzel ve sağlıklı haberler gelir hatta gelecek eminim :)))))))
selamlar.. amniyosentez sonrası atıl hoca kesinlikle kontrole çağırıyor. ben amniyo olduktan yaklaşık 15-20 gün sonrasına randevu vermişti. ve o gün gittik. tekrar detaylı ultroson yaptı. herşeyi kontrol etti. amniyo sonucunu bunlarla birlikte değerlendirdi. sana tarih verip bu tarihte gel dediyse mutlaka git. (ayrıca bu kontrol için herhangi bir ücret talep etmiyor.)
selam arkadaşlar.........çok şükür sonucumuzu aldık ve bebeğim sağlıklı..........allah herkese hayırlı sonuçlar almayı nasip etsin..........ben mutluyum şu anda ama allah bu yolda çaba gösteren emek harcayan herkese yardım etsin zor bir şey beklemek........21 mayısta kontrole gittik herşey yolunda atıl hoca hiçbir sorun yok bundan sonra bana gelmenize gerek yok dedi.........çok başka bir adam yaa
Gözün aydın Simge, senin adına çok sevindim..:)) Aynı gün Atıl Hocadaymısız, saat 17.30 randevusuydu benimki de, eğer o saatlerde gittiysen içeride aygın baygın yürüyemeyen, oturamayan kişi bendim:)) Son 15 günde basıma öyle şeyler geldi ki allah beterinden saklasın demekten baska birşey gelmiyor elden....
Buradanda yazdığım gibi herşey yolundaydı, ta ki 18 mayıs gününe kadar... birden şiddetli bir ağrı apar topar doktoruma gittik ki - aynı gün Atıl Bey in ikinci kontrolüde vardı - ateşim 39 dereceye çıktı pyelonefrit denilen allahın cezası birşey.... idrar yolları enfeksiyonu böbreğe vuruyor ve ben koma halde doktoruma gittim hemen hastaneye yatıyorsun dedi, ama önce Atıl Bey e gitmen gerekli arkasından yatısın yapılacak dedi... ve sansa bak ki o gün ikisi birden kongre için İstanbul dısına çıkacaklardı:) neyse ateşler içinde yanan ben, Atıl Hoca ya gittim adamcağız o halimi görünce hemen aldı içeri veeee saka gibi ama herşey yolundayken detaylı ultrasonda birden tüm tablonun değişmiş olduğu ortaya çıktı hoca şaşkın ben şaşkın... beni hastaneye yolladı çıktığın gün gel ve amniyosentez yapacağız dedi... salı yatısım oldu, cuma kolumdan serumları çıkartıp (bu arada 12 şise serum ve bilmem kaç doz antibiyotik almak zorunda kaldım iki gözüm iki çeşme bir halde.... ) Atıl Bey e gittim bir daha detaylı ultrasona girdim adam bir kez daha şaşkın, rahim ağzında daralma tesbit etti, bu da erken doğum sebebiymiş... ve bir sürü bulgu daha:))) Genetekci arkadasları ile konustu vs vs... en sonunda amniyosenteze karar verdik, saat 17.00 de girdim ve saat 22.00 oldu beraber kapadık muayenehaneyi, söylediği sadece sudu, meslek hayatımda yıllardır ilk defa başıma gelen bir durum ikilemde kaldım ben de ne yapacağımı sasırdım:)) bu arada bundan tam 20 gün önce yapılan tüm kontrollerim mükemmelldii !!!!!!!!!!
3 günlük erken sonucu aldık çok şükür herşey iyi amniyosentez açısından ancak benim erken doğum riskim halen devam ediyor, önlemek için rahim ağzına dikiş atılabilinir fakat bu da çok sağlıklı olmadığı için su anda yatak istirihati ve haftada 1 kez kontrolüm olacak...
lafın özü, aman kendinize dikkat edin, özellikle mevsim gecislerinde ayaklarınızdan üsütmemeye özen gösterin... Bu arada Atıl Bey mükemmel ötesi bir adam, aynı şekilde kendi doktorumda.İstanbul dısında oldukları halde, her gün 3 kez telefonla aradı ve beni bilgilendirdi, Atıl Hoca ile aynı kongredelermis orada beni konusmuslar nasıl bir yol izleriz diye... Allahtan doktordan yana sansım yaver gitti...
Sonuç;
Lafı çok uzattım ancak herşey mükemmel giderken birden tablolar terse dönebiliyor lütfen sağlığınıza çok dikkat edin...
tekrar gecmis olsun simge, insallah bebeklerimizi zamanında sağlıkla kucağımıza alırız
sevgiler..
çok geçmiş olsun ama bu durumda en iyi haber bebeğin iyi olması heralde.erken doğum riskine takılma yattığın sürece sorun olmaz sanırım. annem de kardeşimin eşi de yatarak doğurdu.hatta bi arkadaşım var rahimde 12cm miyom var daha önce ikiz gebelik kaybı olduğu için rahim ağzı açıkmış rahim ağzında dikiş var ve yine ikiz hamile ama maşallah nerdeyse doğurcak sonuna kadar dayandı yani yatınca genel olarak pek sorun olmuyor. içtiğin antibiyotiklere de takılma kaç haftalıksın bilmiyorum ama bir arkadaşım daha zatürre olmuştu 40 deree ateşle 1 hafta hastanede yattı ve bir dünya antibiyotik aldı hem de daha 1 buçuk aylık hamileyken ama çocuk turp gibi yani biraz Allahın işi sağlıklı olacaksa ne yapsan ne olsa sağlıklı oluyor. Allah bebeklerimize ve bize sağlık versin doktorların iyi imkanın var bence moral bozacak hiçbişey yok terslikler olabiliyor malesef .geçmiş olsun tekrar.
merhaba yazılanları başından beri okudum. 43 yaşındayım. bu ilk bebek ve son şansım da o nedenle kaybetmekten çok korkuyorum. rıza madazlıya gidiyorum ben. 12 hafta ölçümlerinde herşey çok iyiydi. rıza bey amniosenteze kesin kararlıysanız ikili teste gerek yok dedi. hiçbir testin de % 100 kromozom bozukluğunu göstermediğini söyledi. 1/300 amnioda düşük riski de var dedi. ben yine de ikili testi yaptırdım. yaşa göre 1/50 olan down sendromum 1/2200 e düştü. rıza bey e gösterince sonuç çok iyi biz 1/300 den küçük olunca kesin amnio diye önermeyiz dedi. 16. hafta yine gidip ultrasona gireceğim. herşey mükemmel olsa da ikili test % 90-95 garanti olduüundan yine de amnio yaptırmak istiyorum. bu sefer de 1/300 düşük riski çok korkutuyor. hoş kötü sonuç alan tanıyorum duydum ama allah korusun düşük yapan hiç duymadım şimdiye kadar :uhm:
bence amniyo yaptırmana gerek yok hele ki normal yoldan hamile kaldıysan. ama amniyo yaptıracaksan da iyi birisine yaptırırsan korkmana gerek yok. ben de 37 yaşındayım 1/1730 çıkmıştı ikili test sonucum recep hasa gittim amniyoya gerek yok dedi ultrason sonuçları da iyiydi yaptırmadık biz.
merhaba arkadaşlar
benimde ikili taramam riskli çıktı 63/1 eyvahedigeldismile
dr. kesin amniyosentez dedi 28 mayısta prof.lemi ibrahimoğlu na yaptırdım şimdi sonuç bekliyorum. Allah tüm bekleyenlere yardım etsin hepimiz sağ sağlim alalım bebişlerimizi kucaklarımıza...
selam arkadaşlar.........çok şükür sonucumuzu aldık ve bebeğim sağlıklı..........allah herkese hayırlı sonuçlar almayı nasip etsin..........ben mutluyum şu anda ama allah bu yolda çaba gösteren emek harcayan herkese yardım etsin zor bir şey beklemek........21 mayısta kontrole gittik herşey yolunda atıl hoca hiçbir sorun yok bundan sonra bana gelmenize gerek yok dedi.........çok başka bir adam yaa
Teşekkür ederim flowersun :) Ewet tek teselli bebeğin su anda iyi olması ve çok şükür doktorlarımın iyi çıkıp bu doktorlara gidebilecek imkanımızın olması çünkü son 15 gün içerisinde minik bir servet bıraktık doktorlara....) ister istemez moral bozukluğu, sinirlerin yıpranması oluyor o kadar herşey yolunda ve güle oynaya bir hamilelik süreciydi ki bir anda hepimiz perişan olduk... Allah beterinden saklasın ve korusun hepimizi.
Şu anda 23 bitiyor ve 24 . haftaya başlıyorum. Haklısın bu şekilde hamilelğini tamamlayan birçok insan ben de duydum, umarım sonuna kadar böyle devam etmez salı günü tekrar kontrolüm var bakalım neler diyecek doktor..
İlaçlara basta çok takıldım daha sonra enfeksiyon uzmanı 1-2 doktorla görüştüm, daha ağır ilaçların kullanıldığı durumlar oluyormus o yüzden artık bu kısmına üzülmüyorum...
neticede senin de dediğin gibi eğer herşey yolunda gidecekse sağlıkla bebeğimi kucağıma alacağım allah nasip ederse tabii... o yüzden biraz daha kalender olmaya karar verdim, aman ne olur yine de ayaklarınızı üsütmemeye dikkat edin lütfen... çok hassas oluyormus insan hamileyken meğer !!!
İnsallah sende bende, ve tüm bebek bekleyenler sağlıkla, zamanında bebeklerini kucaklarına alırlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?