2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

yoğurdu inek sütü ile yapıyorum ama pastörize yoğurtla mayalamıyorum genelde bildiğimiz ev yoğurdu ile mayalıyorum küçük kavanozlara 4 5 günlük yapıyorum

pekmez veriyorum gece muhallebisi ile genelde karadut pekmezi

muhallebiyi ise birkaç şey karıştırıyorum tahıl ile pirinç unu mesela sulandırarak yapıyrum ya da sade yapıcaksam devam sütü ekliyorum canım

bizde yoğurda başlayacağız..yukarıda dediğim gibi mesela 120 ml mama hazırlayıp prebiyotik yoğurtlar ile mayala dedi bana..1 yaşa kadar evet zaten önermiyorlar inek sütünü..demir emilimini azaltıp kansızlık falan yapar diye..kaşık maması ile ilgili birşey demedi bize..olmadı arar sorarım..ama belki birden yüklenmemek için..zamanında neye alerjisi olduğunu zor bulduk..bir sürü sıkıntı yaşadı zavallım.

Son düzenleme:
bugün ilk kez yumurta verdim labne ile karıştırıp ezdim ...

biraz garipsedi benimki ama yedi neyse ki öyle ağızdan atma ya da midesinin kalkması gibi bir sorun yaşamıyoruz yeni tatlarda çok bunaltmıyor kuzum..

yanlız şöyle güzel bir kahvaltı tarifi arıyorum herşeyi bulamaç gibi karıştırıp vermekten hoşlanmıyorum tatlarını alsın istiyorum

farklı kahvaltı önerileri bekliyorum kızlar

birde bizim doktor 6 aylık dolunca sabah 6 7.30 arası mutlaka kahvaltı yapacak artık devam sütü yok dedi o saatlerde kahvaltıya alışması gerekiyormuş

evet kahvaltıya alışması mantıklı.ama bizimki gece kuşu geç uyuyo.o saatte uyuyo oluyo ya.kahvaltı için pekmez yumurta sarısı peynir zeytin ve ceviz ezmesi karıştırıp veriyo benim yengem ama tabi onun bebeği 1 yaşını geçti.zengin karışım oluyo ama bizimkilere erken galiba zeytin falan için

ben doktorumuza "yoğurdu mama ile mi mayalıyalım?" dediğimde, "biz bebeklerimize hazır yoğurt veriyoruz, doğal yoğurt yazanlardan danone filan, siz de onlardan verebilirsiniz." dedi.şaşırdım doğrusu. 9 aylık ikizleri var ve eşi de çocuk doktoru. anlamadım ben vallahi.
az önce ilk kez yoğurt mayaladım, bakalım olacak mı? pastorize süt kullandım.ben yine de kendi bildiğimden şaşmayayım bari.

benim oğlumdada aynı sorun var atopik dermatitimiz var hemde inatçısından süt ve yumurta akı testi yapıldı ama onlara alerjisi yokmuş diğrelerine 3 ay sonra bakalım dedi dıoktor pediatrik alerjiye götürmüştüm.valla bende şaşırdım kaldım herşeyden çok dikkatli veriyorum deneyerek mesela patatese alerjisi olduğunu buldum onu vermiyorum ama diğerlerini anlayamıyorum. birgünde iki yeni tat denemiyorum genede ooluyo

kızlar lütfen yardım...

kaşık mamasına geçtik ama bitürlü kıvamını ayarlıyamıyorum
kutunun üstünde 130ml. suya 6 yemek kaşığı tepeleme diyo
böyle yapınca bi türlü erimiyo mama ve aşırı katı hamur gibi oluyo
sizler nasıl yapıyosunuz
acaba yemek kaşığı derken mama kaşığınımı söylüyo (((((

!!!!!!!

yemek kaşığı olduğunu sanmıyorum canım.yüksek ihtimalle tatlı kaşığı olması lazım.veya en iyisi yavaş yavaş ilave et 4 veya 5 yemek kaşığı olunca bak bakalım kıvamı nasıl oldu ona göre kendin ayarlayıp hazırla bakalım nasıl olacak

canım ben ölçüye göre yapmıyorum.sonuçta her bebek farklı kıvamda seviyo.önce mamayı koyuyorum kaç kaşık istiyosam yavaş yavaş suyu ilave ediyorum.istediğim kıvama gelene kadar.bazen içine meyvede rendeliyorum.benim mamada da 140 ml e 7 tatlı kaşığı diyodu o bile çok katı oldu.hem 7 yemek kaşığı olursa mama 3 günde biteer:)

her sabah yumurta sarısıyla peyniri ezip veriyorum.. komşum çok erken dedi.. gerçektende erkenmi ki acep..
kaç sabahtır yapıyorum yarım yumurta sarısını yiyo.. bian evvel yemeye başlasın istiyorum..
bide yoğurdu sevmedi galiba.. püskürtüp püskürtüp duruyo.. oyun yapıyo ama hiç yutmuyo içine yemesi için, elma rendelesem yoğurt kesilirmi acep..

hiç birşey olmaz olmaz canım benim oğlanın menüsünü görse şok geçiricek demek ki komşun

yoğurdu meyve püresiyle karıştırıyorum bazen unda da sorun yaşamadık

RÜZGAR ATA sonunda uyudu bu akşam ki mönüsü çok hoşuna gitti bir kaseyi devirdi oğluşum..

sizinle de paylaşim..

pirinç unu ile yarı katı kıvamda bir muhallebi yaptım önce sonra içine hazırladığım kayısı ve kuru üzüm püresinden ekledim biraz 7 tahıllı mama ve pekmez koydum

hapsini gümletti

sağolun kızlar sonunda mamanın kıvamını ayarladım
biraz katı yapmıştım hepsini üstüme kustu :))
sonra püre kıvamında yaptım böyle çok sevdi...:))))

bu arada ben çoğu ek gıdaya başladım bile milupanın organik kavanoz mamalarından alıyorum
sütlaç muhallebi sebze çorbaları meyve püreleri tabi bunların yanında kendi taze yaptıklarımda var
iyice alıştık ek gıdaya öğün yerine bunları yediriyorum artık devam sütü daha az kendi sütüm yok
yumurtanın sarısı günlük yoğurt şimdilik güzel gidiyo:)))

kızlar bebeklerinize yaptığınız çorbaları günlükmü yapıp veriyorsunuz azıcık yiyor çorbadan sonra çöpe atıyorum kalanını atmak istemiyorum aslında ama yapçak başka bişi aklıma gelmiyor

canım yemek kasıgı yazıyo evet ama o mama kasıgı anlamına gelmıyor dırek yemek kasıgı yanı ama ben ona göre uygulamıyorum suyu koyuyorum üzerınede yavas yavas mama ılave edıyorum kıvamı bana göre uygunsa tamamdır dıger türlü çok yogun oluyor bebek yıyemez ve kabız olabılır o yuzden kıvamı çok önemlı

canım ben ıkı günlük yapıyorum çünkü her seferınde çorbalar atılır yanı kalanı gıder çöpe o yuzden ben atmıyorum 2 gün yedırıyorum sende öle yap bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…