2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

Brn1987 çok teşekkürler tarif için, en kısa zamanda deneyeceğim. umarım tutturabilirim bu kez, tutturamayıp döktüğüm sütlere üzlüyorum...

ARIK kizlar eskisi gibi takilmiyor buraya benim kiz simdi kendi kendini bül bül olmus ayaga kalkmak istiyor

arkadaşlar sebze çorbasında bütün sebzeleri pişirdikten sonra suyunu baska bır kaba alıp irmik katın diyorlar irmiği suyuna mı yoksa sebzelerın ıcınemı katıyorsunuz ılkkez yıyeceklerı sebze corbası olacak da

canım ilk hafta suyuna 1 çay akşığı irmik katıp 5 dk daha pişirin diyorlar, ben direkt sebzeleri ezip irmik katıp 5dk daha pişirdim. Daha vermedim bakalım beğebecek mi? >
Bir site buldum kızlar aylara göre tarifle rvar, basit hem de. ...bebekyemeklerim... google'da aratın çıkar. 4 aylık bebekle riçin karışık sebze çorbası tarifinde bu sorduğunu anlatıyor sinecim , bak istersen. 3. haftadan itibaren başka şeyler de katılıyormuş..

canım bu bebe bisküvisini ilk fırsatta deneyceğim inşallah. Teşekkür ediyorum...

bişiy sorcam.. sizin kaka renginiz normale döndümü..
bizimkisi halen yeşil.. nezaman pirilen pirinçli armutlu pungini fazla veriyorum o zaman normal renginde oluyo.. anne sütünü çok emmdiğinde yine yeşil oluyo.. bu doğalı beri hep böyle..
hatta bi ara üşüyodur diye daha çok giydirdim bile ama sonuç aynı..

canım bu bebe bisküvisini ilk fırsatta deneyceğim inşallah. Teşekkür ediyorum...

bugün denedim harika oldu yanlız ben pekmezi yarım çay bardağı koydum zaten bisküvi eklediğimiz çoğu şey tatlı ve mısır unu da ekledim malzemelere fırında biraz fazla kalınca kuruyor ama sorun değil blendırdan geçirip attım kavanoza

aynen bizimkininde yeşil kaka oluyor hala arada demir ilacından sanırım canım

Denedim bisküvi hiç güzel olmadı, belki ben beceremedim. 1 çay bardağı pekmez koydum ve o un yetmedi, un ilave ettim. Bu sefer de katı oldu, erimedi suda. Beceremedim. Hazır olanlardan alıcam.Ülker'in bebe bisküvisinden denedim 55kuruşa minik bir poşetti, onu bayıla bayıla yedi. Yalnız bebe bisküvisini neye katıyorsunuz. Ben anne sütünü sağmıyorum bu yüzden anne sütü kullanamam. Normal suya koydum o da pek birşeye benzemedi ama yedi gene de yavrum. Siz nasıl yapıyorsunuz?

arkadaşlar merhaba
haftaya 6 ayını dolduracak bir oğluşum var. geçen hafta ek besinlere başladık. doktorumuz ilk önce kaşık mamasıyla başlattı. 3gün kaşık maması verdim akşamları ,sonra elma suyuna başladım, öğle öğününde. ondan da 2 gün sonra elma püresi verdim. bugün armut püresi verdim. tabi akşamları kaşık mamasına devam ediyorum.
diyeceğim şu ki, okuduğum birçok yerde kaşık mamasından 1-2 hafta sonra meyve suyu, meyve suyuna başladıktan 2 hafta sonra meyve püresi verin,ondan 2 hafta sonra sebze çorbasına başlayın, ondan 2 hafta sonra sebze püresi verin diyor.
acaba ben çok mu arka arkaya verdim,çok mu acele ettim.?
hiç sorun çıkarmadan, hatta büyük bir zevk ve iştahla yiyor verdiklerimi kuzum? ne dersiniz kızlar??

suda zor eriyor evet ben blendırda çektim önceden ıslatıp kullanmaya çalışıyorum ama pratik değli hazırlar gibi tabii ...farklı tarifler arıyorum şimdi bu bisküvi sert oluyor biraz ama hazırlarıda çok tatlı geliyor bana..

valla hiç korkma ver artık yemek konusunda fazla kasmaya gerek yok tuz şeker ve diğer yasaklara dikkat ettikden sonra herşeyden yediriyorum artık yavaş yavaş

Ben de bugün ilk kez kızıma çorba içirdim. Çeyrek patates, çeyrek havuç, iki tatlı kaşığı irmiği biraz suya koydum bir damla da zeytinyağ. İyice piştikten sonra süzgeçten geçirdim. Mama gibi oldu, fazla sulu değildi. Maşallah kızım çok sevdi. İki hafta sonra tam anlamıyla ek gıdaya geçeceğiz. Yarın da yoğurt vereceğim. Bu haftalık yeter. İnşallah yeme sorunumuz olmaz.

ihşallah güzel güzel yer bebişin. yalnız canım zeytinyağını çorba piştikten sonra koymak gerekiyormuş, yani çiğ zeytinyağı.

kızlar tüm sayfaları okuyamadım.merak ettiklerim var.yoğurtu pastorize inek sütünden mi mayalıyorsunuz.benim doktor olur dedi 1 yaşından önce inek sütü yasak ama süt başka yoğurt başka ondan mayala dedi.bir de pekmez verme daha erken dedi.ben şu an meyve ve kaşık maması veriyorum.muhallebi yapcam o zaman onu da devam sütü ile mi yapmamız gerekiyor inek sütü yasaksa

oğlum tam 5 aylık bugün..kontrole gittik..6 ay olunca yani 1 ay sonra ben işe başlayacağım..zaten 1 aylıkdan beri mama takviyesi almaya başlamıştı..emziriyorum + mama..işe başlamadan kendi kontrolümde ek gıdalara geçmemize karar verdi ki oğlumun alerjik bir bünyesi var..meyve suyu ile başlayacağız..elma armut ve havuç dedi önce..işte yarın mesela 1 çay kaşığı havuç suyu..alerjik reaksiyon veriyormu takip ederk..sonra 2 kaşık..bir kaç gün böyle..herşey yolunda ise elma sonra armut suyu..biberonla ne verirsen posasız..kaşıkla ne verirsen pütürlü olsun dedi..sularından sonra bunların pürellerine geçicez..baktık iyi gidiyor sebzelere geçicez..1 ay içinde alıştıra alıştıra..ama dedim ya alerjik..1.5 aylıkken alerji sorunlarımız oldu..süt alerjisinden şüphelenildi..birsürü testler yapıldı..o dönem özel mama kullandık..sonuçlarda yok densede temkinli olmak istedi doktorumuz..yoğurt vericez ancak süt ile değil mama ile mayalayarak..baya alengirli işlermiş umarım alerji sorunumuz olmaz bu dönemde..gerçekten zor..eskiden herşeyi verirlermiş..böyle şeyler bilmezdik diyor büyüklerimiz..sonumuz hayrola..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…