- 22 Aralık 2010
- 676
- 5
- 46
arkadaşlar sebze çorbasında bütün sebzeleri pişirdikten sonra suyunu baska bır kaba alıp irmik katın diyorlar irmiği suyuna mı yoksa sebzelerın ıcınemı katıyorsunuz ılkkez yıyeceklerı sebze corbası olacak da
bebegimneyesin.com'da gezerken buldum bu tarifi, ben daha ek gıdaya geçmedim o yüzden denemedim ama geçince deneyeceğim.
"Ben evde sürekli kurabiye, poğaça, tuzlu çubuk gibi atıştırmalıklar yaparak hazır bulundurmaya çalışıyorum. Bazen oğlum eline bir şeyler alıp yemek istediğinde ona veriyorum yada dışarıya çıkarken çantama atıyorum. Böylece yemesini istemediğim paketteki bisküvi vesaire şeyleri görüp istediğinde çantadan çıkarıp verme şansım oluyor.
Hazırladığım atıştırmalıklarda şeker kullanmamaya özen gösteriyorum. Şeker yerine pekmez yada akçaağaç şurubu kullanıyorum. Tat ve koku vermesi için kullanılan hazır şekerli vanilya tozlarından da artık almıyorum. Onun yerine aktardan aldığım saf vanilya tozunu yada vanilya çubuklarını kullanmayı tercih ediyorum. (Vanilya tozu çok yoğun bir tada sahip, bu nedenle çok az kullanılmalı)
Geçenlerde bir arkadaşımız bebe bisküvisi yerine ne kullanabilirim diye sorunca, elimdeki tarifleri gözden geçirdim ve bebeklere uygun güzel bir bebe bisküvi tarifi buldum.
Bu bisküviyi kahvaltısına yada meyvesine katabilir, isterseniz de eline verip yedirebilirsiniz.
Bebe Bisküvimizin Malzemeleri
10 yemek kaşığı tepeleme un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 yumurta
1 tutam vanilya tozu
Bebe Bisküvi Tarifi
Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.
Bebe Bisküvimiz hazır. Afiyet olsun."
Bu arada yoğurt yaptım ama sulu oldu biraz. Bu şekilde de yedirebilir miyim acaba?
canım bu bebe bisküvisini ilk fırsatta deneyceğim inşallah. Teşekkür ediyorum...
bişiy sorcam.. sizin kaka renginiz normale döndümü..
bizimkisi halen yeşil.. nezaman pirilen pirinçli armutlu pungini fazla veriyorum o zaman normal renginde oluyo.. anne sütünü çok emmdiğinde yine yeşil oluyo.. bu doğalı beri hep böyle..
hatta bi ara üşüyodur diye daha çok giydirdim bile ama sonuç aynı..
bugün denedim harika oldu yanlız ben pekmezi yarım çay bardağı koydum zaten bisküvi eklediğimiz çoğu şey tatlı ve mısır unu da ekledim malzemelere fırında biraz fazla kalınca kuruyor ama sorun değil blendırdan geçirip attım kavanoza
aynen bizimkininde yeşil kaka oluyor hala arada demir ilacından sanırım canım
Denedim bisküvi hiç güzel olmadı, belki ben beceremedim. 1 çay bardağı pekmez koydum ve o un yetmedi, un ilave ettim. Bu sefer de katı oldu, erimedi suda. Beceremedim. Hazır olanlardan alıcam.Ülker'in bebe bisküvisinden denedim 55kuruşa minik bir poşetti, onu bayıla bayıla yedi. Yalnız bebe bisküvisini neye katıyorsunuz. Ben anne sütünü sağmıyorum bu yüzden anne sütü kullanamam. Normal suya koydum o da pek birşeye benzemedi ama yedi gene de yavrum. Siz nasıl yapıyorsunuz?
arkadaşlar merhaba
haftaya 6 ayını dolduracak bir oğluşum var. geçen hafta ek besinlere başladık. doktorumuz ilk önce kaşık mamasıyla başlattı. 3gün kaşık maması verdim akşamları ,sonra elma suyuna başladım, öğle öğününde. ondan da 2 gün sonra elma püresi verdim. bugün armut püresi verdim. tabi akşamları kaşık mamasına devam ediyorum.
diyeceğim şu ki, okuduğum birçok yerde kaşık mamasından 1-2 hafta sonra meyve suyu, meyve suyuna başladıktan 2 hafta sonra meyve püresi verin,ondan 2 hafta sonra sebze çorbasına başlayın, ondan 2 hafta sonra sebze püresi verin diyor.
acaba ben çok mu arka arkaya verdim,çok mu acele ettim.?
hiç sorun çıkarmadan, hatta büyük bir zevk ve iştahla yiyor verdiklerimi kuzum? ne dersiniz kızlar??
Ben de bugün ilk kez kızıma çorba içirdim. Çeyrek patates, çeyrek havuç, iki tatlı kaşığı irmiği biraz suya koydum bir damla da zeytinyağ. İyice piştikten sonra süzgeçten geçirdim. Mama gibi oldu, fazla sulu değildi. Maşallah kızım çok sevdi. İki hafta sonra tam anlamıyla ek gıdaya geçeceğiz. Yarın da yoğurt vereceğim. Bu haftalık yeter. İnşallah yeme sorunumuz olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?