2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

eğer içine yeşil sebze koyuyorsanız ıspanak marul vs. bunları günlük diğer karışımları iki günlük yapabilirsiniz

Kızıma yayla çorbası yapmak istiyorum. Bebeklerinizin beğendiği bir tarif varsa yazar mısınız lütfen? Genelde terbiyeli tarifler görüyorum, ağır olur diye deneyemiyorum.

Ne zor işmiş çocuk beslemesi. Bir yandan her şeye dikkat etmeye çalışıyorum, bir yandan da pimpirikli olmayayım, kızım her şeyin tadına varsın istiyorum.

Burada birkaç çorba tarifi, bir de pirinç unu muhallabi tarzı şeyleri nasıl hazırladığınızı, ne zaman verdiğinizi yazarsanız sevinirim. Elim ayağıma dolaştı =)

ben dün 1çay bardağı bal kabağı,4-5 adet kuru kayısı,1 çorba kaşığı kuru üzümü üzerini keçecek kadar su koyup haşladım sonra blenderden geçirdim çok güzel oldu bayıla bayıla yedi oğluşum. kalanıda yaptığım pirinç ununun içine1-2 kşık bide gece mamasının içine koydum hepsini aynı gün vermedim tabi. pirinçli havuç çorbası yaptım.bir site bulmuştum linkini bir kaç sayfa önce koydum çok güzel tarifler var.

ben dünkü yaptığım çorbadan bugünde vericem dün yedirmedim ben bişey oluvağını zannetmiyorum.sonuçta anne sütünü bile saklayıp sonradan içiriyoruz.

kızlar kızım 5 buçuk aylık ilk defa anne sütü dışında bişi vercem bir aydır hiç kilo almamış yardım edin lütfen neler verebilirim ne kadar miktarda verebilirim gün içinde kaç defa verebilirim .

canım benim kızımda 4. ayında hastalanmıştı ememedi bir süre..biraz da zayıftı erken başladım..

ben ilk armut püresi erdim.2-3 kaşık..
aynı gün bisküvi ıslaıp erdim 2 tane kadar.

ara verdim çorba erdim sonra..2-3 kaşıkla başladım..1 hafta kadar 8-10 kaşık oldu ama 1-2 vermedim arada.istemedi.

yoğurt verdimaynı gün..onu hiç reddetmiyor.
biz 4. aydansonra başladık..bence kızın 2 kaşığı geçebilir yerken..

şimdi sabah kaşık maması içine 1 tatlı kaşığı labne e 3-4 ölçü devamsütü..ama kaşık maması gz kararı..verilen ölçü değil tabii

öğlen çorba..sebze..allahtan severek yiyor artık..

ikindi değişiyor meyve veya yoğurt..ama yoğurt acayip gaz yaptı biz de

akşam mukallebi..

aralarda anne sütü

çok güzelmiş canım denicem ben de

canım oluyor ilk ek gıdaya başlandığında..ben de aynen senin gibiydim ama inan geçiyor..ek gıda düzene girsin 1 ay sonra usta olursun merak etme..

ben yayla çorbası 1 kere yaptım..yada yoğurt çorbası diyelim..pirinci haşladım ..içine yoğurt ekledim çorba sıcakken..5 dakika daha kaynattım..biraz yağ ekledim yedi..

ama çok güzel değil..ben yumurtalı terbiyeyi seviyorum..onu da herhalde bu ayın sonunda başlıcam yumurtaya geçince..istersen onu da yazarım ama erken sanırım..yoğurt un yumurta terbiyesi..

çorbalarım aynı gidiyor hep sebze..ama her yapışta başka sebze ekliyorum..sonra çeşitleniyor çorbalar o zaman ben de bakarımneler yapılıyor diye

muhallebi: benim öçlüm...1 su bardağı su(125 cc) iki dolu tatlı kaşığı pirinç unu..pişince kaseye boşaltıp içine 6 lçü devam sütü ekliyorum ama her lçüden sonra iyce karıştır topaklanmasın...

tabi ilk başladığımda 1 çağ bardağı suya 2 ye yekın pirinçunu 3 lçü devam maması idi.

çok sulu olmasın kıvam...yedirirken yavaş yerse sulanıyor zaten..püre kıvamı..

AFİYET OLSUN

Çok sağol içim rahatladı. Bir kere patates, havuç, irmikten oluşan çorba yaptım yedi onu. Ama 3 gündür kabak, ıspanak, pırasa ekledim karışıma (her gün birini) 2. kaşıktan sonra öğürmeye başladı. Yeme sorunumuz olacak galiba =(

kızlar bende kasım annesiyim sizin bilgilerinizden faydalanmak için gırıyorum konunuza doktorum bana ıspanagı 8 aydan sonra vericeksın dedi.
bakla-patlıcan yasak 1 yasa kadar demıstı.belkı işinize yarar.kolay gelsın tum annıslereee

çok güzelmiş canım denicem ben de

mutlaka dene çok güzel oluuyo birde bağırsaklarını çalıştırıyo kabız olma sorununu gideriyo.bu arada birde yarım muz yarım elma 1 tatlı kaşığı siyah kuru üzümü 1 bardak suda meyveler eriyinceye kadar pişirdim daha sonra içine 1 tatlı kaşığı irmik atıp kbarınca kapattım blenderdan geçirdim onada bayıldı
.

kızlar 2 kez denedim yoğurdu tutturamadım. tutmayan mayalı sütü yine kaynattım, içine bir yemek kaşığından biraz daha az nişasta kattım,öyle denedim,tuttu bu sefer. acaba nişastanın bebişe zararı var mıdır?

çok teşekkürlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

1 çay bardağı balkabağı derken haşlanıp ezilmiş haliylemi 1 çay bardağı miktar anlıyamadım.

Biz artık tam anlamıyla ek gıdaya geçtik. Öğlen yoğurt pekmez karıştırıp veriyorum, akşam muhallebi. Çorbaları pek sevmedi. Pirinç, havuç, süt ve pekmezden oluşan bir karışım yaptım onu yedi ama sebze yemiyor ne yapsam anlamadım. Balkabağıyla yapılan çorbalardan vereceğim ama hep tatlı şeyler de vermek istemiyorum o yüzden, bir iki gün çorba vermeyeceğim bakalım. Sonra da ıspanak, kabak, pırasaya dönüş yaparım artık.

Bu arada muhallebiyi sütlü muzlu almışım bir sorun olmaz inşallah. Yani ona alışır da sadeyi yemezse yandık.

Dün gece yapmıştım yoğurdu bugün baktım niyeyse ekşi olmuş. Yemek istemedi, bir tatlı kaşığı pekmez kattım da öyle yedi. Normalde sade veriyorum.

haaaa anladım ben hep öyle yapıyorsun sandım onun yerine meyve eklesen daha iyi olmaz mı meyveli yoğurt yedirsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…